Még itthon a pécsi kirándulás előtt kerestünk Tettyén éttermet. Megtetszett az étlapon a vadétel. Vadásztál - áfonyás szarvas, részeges vadpörkölt, rókagombás szarvassült, krokett, galuska. Nagyon sok vendég volt, nem gondoltuk, hogy a covid után ilyen forgalma legyen egy étteremnek.
Párom intézett asztalt, mondta, hogy messziről jöttünk, azt is tudjuk mit ennénk, nem tartózkodunk sokáig. Nagyon finom és kiadós volt az étel. Feltette a koronát a pécsi kirándulásunkra.
Maga az étterem nagyon szép, az épület, a belsőterek, a dekoráció az egész feeling. Nem volt foglalásunk, így egy szerényebb asztalnál ültettek le minket, jelezve hogy itt foglalni illik :) ettől függetlenül a kiszolgálás gyors volt és profi. Az ételek finomak és nagy adagok, az árak enyhén túlárazva, de felkapott hely és egyszer egyszer belefér.
Egy kis rossz szájíz. . . . de tényleg csak annyi, hogy a párom elfelejtett salátát rendelni, ezt a főétel kiérkezésekor jelezte a pincérnek és a főpincér előttünk jegyezte meg mérgesen csapkodva hogy akkor kellett volna mikor leadtuk a rendelést. . . egyébként rendben volt minden, de én ezt nem engedném meg magamnak a vendég előtt.
A Fogadó berendezése lenyűgöző, ritkaság ez a múzeum-jelleg. A szobák különleges hangulatot árasztanak a népies berendezéssel, a tisztaság megfelelő. Tiszta törölköző, minibár rendelkezésre áll. A személyzet figyelmes, segítőkész. A reggeliző szintén nagyon hangulatos és extrán berendezett, a reggeliztető hölgy nagyon kedves és szolgálatkész, lehet kérni meleg ételt is frissen készítve!
A kilátás a szobákból és az udvarról is, pazar, nagyon szép helyre épült a szállás. A fogadóhoz tartozó étteremben finom, magyaros ételeket lehet fogyasztani. Minden szuper volt!
Ha valaki Pécsen jár, mindenképpen érdemes ellátogatnia a Bagolyvár Fogadóba. Tanulmányi kirándulásként is tökéletes, ha szeretnénk többet, részleteket megtudni a kicsiny országunk népviseleteiről, tárgyairól - a szobák ennek megfelelően berendezettek. Nagyon érdekes. A kilátás az étterem teraszáról és szobákból egyszerűen mesés.
Mi esküvő kapcsán töltöttünk el 2015. augusztusban 3 napot itt, két kisgyerekkel (2 és 5 évesek). A személyzet nagyon közvetlen volt, a gyerekek rajongtak értük. Az étel kiváló minőség. Mindig van új felfedeznivaló az épületben és annak díszítésében, berendezésében. A reggeliző étteremben imádtam a bagoly formájú lámpatesteket. A tulajdonosok büszkeséggel meséltek életük munkájáról, élvezet volt hallgatni, hogy valaki a vendéglátásban találja meg a kiteljesedést és nem csak gyors meggazdagodásra vágyik. Ezen a hétvégén Pécsen éppen hétvégi családi programok voltak, emiatt nem hiányoltuk a szokványos wellness programokat. Esténként jó volt megtérni a jó levegőre, a dombra, finomakat enni, isteni bort kóstolni, beszélgetni csak úgy, mint régen, amikor a nagyszüleink meséltek a régi korokról. :)
A szállodai szoba nagyon szép, a személyzet kedves, csendes környék. A szoba felszereltsége is jó, nekem mondjuk hiányzott a sötétítő az ablakról, a reggeli lehetett volna háziasabb, nem bolti felvágottak, hanem háziak, de ez már egyéni elvárás.
Tavasszal látogattam a menyasszonyommal el Pécsre. Barátaink javasolták ezt a panziót. Tökéletesen kiszolgálta a kényelmünket ez a hangulatos hely. Szépek a szobák,különleges a berendezésük,igen különleges az atmoszférája az egész helynek. A reggeli bőséges volt,minden finom és ízletes.
Kérésre frissen sütök a tojást és mindenhez jár mindig egy mosoly is. A szobákból a kilátás magáért beszél. A panzió magasan van de pont ettől olyan csodálatos a kilátás. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a varázslatos helyet. Télen-nyáron egyaránt nagyon hangulatos hely szerintem.
Fantasztikus pár napot töltöttünk a párommal Pécsett és ebben nagy szerepe volt ennek a szuper fogadónak. A tulajdonosok közvetlenek,kedvesek. A Székely szobák lenyűgözően szépek,olyan mint ha minden szoba egy -egy múzeum is lenne egyben. Az ételek kitűnőek. Ár-érték arány rendben van. A kilátás elképesztő.
A fogadó magasan van ezért inkább csak autóval közelíthető meg kényelmesen,viszont a cserébe a meredek autókázásért tényleg egész Pécs a lábunk előtt hevert. Több két ágyas szoba van de pároknak és családoknak is egyaránt tökéletes a hely mely igen bababarát is. Összességében nagyon nagyon színvonalas kellemes hely.
Egy lakodalom után töltöttünk itt a férjemmel egy éjszakát. A fogadó jó magasan van Pécsen, a kilátás lenyűgöző. A székely szobát kaptuk, nagyon tetszett a berendezés! A hajópadlót, a népművészeti tárgyakat imádtam. Már a folyosó is olyan hangulatos a tárgydíszítéssel. Tényleg olyan, mint egy múzeum.
Reggelit kaptunk, ami kiváló volt! Nem nagy, de svédasztal. Férjemnek még omlettet is készítettek. Az étterem is gazdagon díszített, még a gerendák is. A hotel alatt óriási szőlöültetvény hever. Vannak különálló házikók, amik teraszáról csodás a kilátás a szőlőre. Alig várom, hogy visszatérjek ide!
Márciusban töltöttem ebben a csodálatos panzióban egy éjszakát a barátommal és ismerőseinkkel. Lenyűgözött a kilátás,egész Pécs a lábunk előtt hevert. A tulajdonos hölgy egy tündér,kedves,beszédes. A reggeli kifogástalan volt az ár tartalmazza a reggelit a szállást és az üdülési adót is.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az éttermet is,rendkívül ízletes ételeket szolgálnak fel és nagyon hangulatos a hely. Ára nem a legolcsóbb de megéri kipróbálni. A szállással nagyon elégedett vagyok,a szobák mind-mind Erdély egy-egy tájegységére jellemző bútorokkal,motívumokkal,berendezési tárgyakkal vannak berendezve. Az egész panzió tele van erdélyi ereklyékkel az egész hely egy nagy múzeum. Látogassanak el erre a szuper helyre nem fognak csalódni.