Magyarország déli részén, a Mecsek-hegység oldalán fekszik Pécs. A Hotel Palatinus a város történelmi belvárosában helyezkedik el, gyönyörű környezetben.
Gyönyörű,impozáns épület a város szívében,ahonnan az ember kilépve azonnal belecsöppen a város forgatagába,mi pont kifogtuk a nyári fényfesztivált ami miatt a szálloda no. 1 választás volt. :) Kedves,figyelmes,régi motoros éttermi személyzet 4 csillagos bőséges választékos reggeli étel-italkínálat -érződik ,hogy multikultúrális vendégkör fordul meg ott.
Kellemes reggeli a szálloda teraszán. Ami negatív kicsit körülményes-fizetős parkoló. Jó tanács! ! ! nyáron mindenképp a légkondis szobát választani /mi alig aludtunk,mert dög meleg volt,bár kinyitottuk az ablakot nem segített,ahogy az ablakpárkányon turbékoló galambok sem. . . . Összességében nagyon-nagyon tetszett! !
Mint a csigák az autópálya egyik oldalán. Mi lehet odaát? . . . Ezzel az elhelyezkedéssel úgysem lehet versenyezni. Szálloda a belváros közepén. Az ajtóból a sétálóutca péntek esti forgatagába lépsz, vasárnap reggel a nyugodt, szinte kihalt utcába, csak a majd' két lépésre lévő pálos templom miséjére baktatók az utcán.
Gyönyörű történelmi épület, akárhogyan nehéz felújítani, de nem is a klimatizált szoba miatt mentem oda. És nem is az erdő csöndjéért. Hanem a forgatag, az éjéli zsongás, az utcazenészek . . . , az igen! Széles választékú a büfé reggeli, nem csak a "mezei kontinentális". Rendes babkávéból automata főzőn darált és főzött kávé. Ugye, már ez is valami, mert sok helyen porkávéból és tejből készül. Portej és cukorpor mi, há-há-há!
Utoljára, kb 10 év voltam ebben a hotelba, így nosztalgiával tértem vissza. Nem sokat változott, de mégis, lett vagy 3-4 féle szoba, de a hangulat, a feeling, a pezsgés megmaradt. Akkoriban még nem volt Superior szoba, csak emlékeim szerint a Standard ami a "sétálóutcára nézett". Most superior-t kértünk, ami nem volt rossz választás.
A külföldi partner le volt nyűgözve, mind az elhelyezkedés, mind a szolgáltatásokkal kapcsolatosan. Jó volt a reggeli, kedves és mosolygós személyzet, impozáns termek és étterem, a város egy karnyújtásnyira -szó szerint. Medence nincs, de van jó masszázs. A reggeli választéka és a kiszolgálás jó.
Három éjszakát töltöttünk ebben a szállodában egy csoportos kirándulás alkalmából. Mi egy olyan szobát kaptunk a 2. emeleten ahol -mivel a szálló a belváros szívében van- minden éjszakai zajt hallani lehetett. Minden látni való a közelben van és a színház is, valamint éttermek kávézók. A reggeli bőséges volt. A személyzet a taxi foglaláskor nagyon segítő kész volt.
A hotel belváros sétáló utcájában van. Parkolás külön dij ellenében a Mária utca mélygarázsba közvetlen átjárással. A hal lobby lift étter gyönyörü szecessziós stilusú. A szobák eleggé kicsik sajnos a hangszigetelés nem a legjobb. Kevés a konektor és szerény a tv műsorválasztéka. Minden nap takarítanak igy tiszták.
Ajánlom azoknak akik szeretik a belváros nyüzsgését. A nevezeteségek gyalogosan könnyen megközelìthetőek. A félpanziós ellátás egész jó. A reggeli asztal feltöltés kicsit lassú.
Másodszor jártunk Párommal ebben szép, kiváló elhelyezkedésű, patinás szállodában. Legutóbb 2018.10.19-21 között töltöttünk 2 éjszakát. Az új szárnyban laktunk a 3. emeltem. Mindennel elégedettek voltunk. Figyelmes személyzet, jó konyha, szuper elhelyezkedés, tisztaság, bár a szoba kissé szűkös volt.
1 éjszakát töltöttünk el a férjemmel a hotelben. A személyzet roppant kedves, udvarias. A szálloda a belváros szívében helyezkedik el. A reggeli bőséges és választékos. Első pillantásra csodás benyomást kelt. Azonban az 5. emeleti szoba maga nagyon illúzióromboló. Az 5. emeletre felérve már a folyosó kinézete aggodalommal tölti el az embert.
Kopott falak, ódivatú berendezéssel. A szobával sajnos ugyanez a helyzet. Egy teljes körű tatarozás ráférne, mert úgy éreztük magunkat, mintha a '80-as évekbe csöppentünk volna vissza. Egyedüli pozitívum a szobával kapcsolatosan, hogy az ágy kényelmes volt. Azonban szezonon kívül, több, mint 20. 000 Ft-ért 1 éjszaka egy ilyen szobában elég borsos. A szoba tisztaságával nem volt gond, nyilván ezeket a problémákat egy takarítás nem oldja meg. Egy Danubius Szállodalánchoz tartozó hoteltől az ember többet vár, nem ezt a szobai színvonalat. A vezetőségnek / tulajdonosnak erre több figyelmet kellene fordítani. Szerencsére a személyzet kedvessége és figyelmessége, valamint a hotel elhelyezkedése igyekezett kompenzálni a szobában ért sokk hatást. Örülök, hogy csak 1 éjszakát töltöttünk ebben a szobában.
A párommal töltöttünk el egy hétvégét a jó hírű Palatinus Hotelben. A belváros szívében, a Király utca közepén helyezkedik el. Sajnos autóval nehéz megközelíteni, viszont gyalog a Dzsámi, a szórakozóhelyek, az éttermek, az Árkád könnyen elérhető. A szobánk nagyon szép volt, a személyzet pedig rendkívül segítőkész.
A reggeli és a vacsora nagyon jó minőségű és megfelelő mennyiségű volt, extraként pedig szombat délelőtt a tetőtéri jógán is részt vettünk, ami felejthetetlen élmény lesz számunkra. Köszönjük!
Pécs legszebb helyén, a történelmi belváros kellős közepén található ez a szép szálloda. A recepcióra belépve, olyan mintha egy gyönyörű kastélyba érkeznénk. Nagyon szép és előkelő minden. A személyzet kedves és segítőkész. Az étterem is nagyon szép és tágas, a reggeli választékos és finom.
Ebédre, vacsorára már nem annyira ajánlanám, mert ott már elég csekély a választék. Talán ez az oka, hogy szinte mindig üresen tátongott az étterem ebéd és vacsoraidőben. A 4. emeleten kaptam szobát, ami elég kicsi volt, a bútorok kopottak, az ágy viszont kényelmes volt. A wellness részleg nem tetszett. A tisztasággal, takarítással nem volt gond. Összességében jól éreztem magam, legközelebb is ide mennék. Pécs gyönyörű város, sok látnivaló van, hangulatos.
Ami tettszett: A szálloda elhelyezkedése kiváló, könnyen megközelíthető, a látványosságok szinte lépésnyire vannak. A hátsó szobából szép kilátás nyílt a Havi-hegyre. Az aula, ebédlő, díszterem nagyon szép. A reggeli kifejezetten bőséges, sokszínű. A személyzet segítőkész. A minibárt csak kérésre töltik fel.
A szálloda alatti borbár jól néz ki, bőven van választék. Szálloda alatt van parkoló. A lift nagyon szép. Ami nem tettszett: A szoba nagyon kicsi volt és rettentő rossz elrendezésű. A folyosók és a szoba nagyon kopottas volt, jócskán ráférne egy alapos felújítás. A takarítás látszólag tiszta, de az ágy alatt állt a por, ill. a kád olyan kopott volt, hogy nem szerettem volna bele feküdni. Sajnos a kilátás nem csak a hegyre nézett, de a szomszéd, nagyon elhanyagolt telekre is. (persze erről nem a szálloda tehet)! ! ! ! Az étlap nem túl változatos, a szobaszerviz meg különösen csekély. Délben és este kongott sz ebédlő az ürességtől. A szálloda parkolója drága, még akkor is ha olcsóbb, mint az utcán parkolni. Állati szűkek a parkoló helyek. A parkolóból az utcára vezető sikátor inkább ijesztő, mint bizalmat keltő. Euróból számolták át az árakat, mert net-en rendeltük a szobát (forintban fizettünk). A recepción derült ki, hogy az ajánlatban egy reggelivel kevesebb van, mint a valóságban. Ezt külön számolták fel. Fizetéskor, elsőre nem vették észre, hogy a szoba már ki volt előre fizetve, szóltam, kijavították. A + 1 reggeliért többet számoltak kicsivel, mint amit szóban elmondtak. A folyosón lévő cipő tisztító gép hangos és karistól.