Kiváló
2015. novemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. november 9.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Walter is bizonyítja, hogy van élet, van gasztro-élet a főváros határain kívül is. Nagyon meggyőző, remek kis étterem minden szempontból. Remélem, nem veszik sértésnek, de valószínűleg a falu legfőbb vonzereje és mondhatni, a büszkesége is ez a vendéglő. A belső tér rusztikus, letisztult, egy módos falusi gazda tiszta szobájára emlékeztet. A falon régi képek, a vitrinben saját készítésű pálinka és lekvár sorakozik.
Az étlap rövid, de annál izgalmasabb. A bevezetőben a vendéglő múltját is megismerhetjük. A szlovák-sváb lakosú faluban az 1770-es évektől működött ezen a helyen a sváb Walter család vendéglője, ám a 2. világháborút követő kitelepítéseket ők sem kerülhették el. 65 évvel később, 2010-ben nyitották meg ismét. Őrzik a hagyományokat, visszatértek a gyökereikhez, de ugyanakkor a modern konyhai technológiákat alkalmazva szeretnének maradandót alkotni, s ez véleményem szerint maximálisan sikerült is.
2 előétel, 3 leves, 10 főétel, 4 desszert - ami az étlapon szerepel, ezt egészíti ki a táblára krétával felírt 4-5 napi ajánlat. Míg a megrendelt ételre várok, 2 féle ropogós, még meleg házi kenyeret hoznak házi töpörtyűkrémmel. A hely szelleméhez illeszkedő, sváb burgonyalevessel indítok, pirított kolbásszal és szarvasgomba olajjal. Rendkívül kellemes összhatás, harmonikus ízek, s bár csészényi mennyiséget kértem, mégis kiadós, tartalmas. Főételként valami könnyűt szerettem volna, rábíztam magam a pincérre, de ez is bejött. André féle kecskesajttal töltött ravioli szegfűgombával és - az őszi évszakot idézve - sütőtök mártással. Ezt a kombinációt még nem próbáltam máshol, nem is emlékszem, hogy láttam volna étlapon, de ez a fogás is tökéletes volt.
Nemcsak a minőség átlagon felüli, az ár-érték arány is kiváló, hiszen a főételek többségében 3-4000 Ft körül mozognak, az adagok pedig egyáltalán nem kicsik. A kiszolgálás is hibátlan volt.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, s már várom magam is a mihamarabbi visszatérést.
Saját borospincéjük van, nyáron kellemes, lugasos terasz, s többféle háziszörp is.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Fényképek (11)
Még több kép (1 db)
Walter Vendéglő további értékelései
2016.07.26családjával
Kiváló
![]()
Vagy hatodszorra jártam itt, de mindig megkap a hely kifogástalan jó ízlése és az ételek egyedisége. Beszélni kell a személyzet -nem lakáj- közvetlenségéről és szakmai felkészültségéről. A vendéglőt nyugodtan lehet perbáli csodának nevezni. Egyszóval tökéletes. Ugye lehetek egy kicsit rossz...
2016.03.08családjával
Kiváló
![]()
Tökéletes felszolgálás, kitűnő minőség, megfelelő árak. Minden étteremnek ilyennek kéne lennie!
2013.12.28családjával
Kiváló
![]()
12 Gault Millau pont elég ahhoz, hogy odafigyeljünk egy helyre. A Walter őrzi ezt a pontszámot, s méltán. Sokatmondó az is, hogy a kreatív séfjük Ruprecht László. Egyike a legizgalmasabb, legigényesebb vidéki vendéglőknek, bár ez a vidékiség is relatív, Budapesttől kb. 30 km Perbál, sokan onnan...
Népszerű szállások a környéken
166.600 Ft / 2 fő / 4 éjtől félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom
56.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Royal Club Hotel Visegrád