2022. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. október 10.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már tavaly nyáron terveztük, hogy eljövünk ide, leginkább a söröket kipróbálni, de aztán úgy alakult, hogy csak egy évvel később került rá sor, de akkor az ételeket is megkóstoltuk. Kézműves sörfőzdeként indult a sikeres családi vállalkozás története, amely mára egy komoly étteremmé és rendezvény helyszínné nőtte ki magát, és a sört a városon kívül is sokan megismerték.
Nagyon szépen parkosított a zöld kert, balra egy sok asztalos fedett nyári lak várja jó időben a vendégeket, kinti sütőhellyel is rendelkeznek. Az étterem szintén teraszos, alpesi hütte stílusú. A berendezés egyértelművé tette, hogy itt fanatikus Bayern München focicsapat drukkerekkel van dolgunk, a plafont a csapat sáljaival burkolták végig. A foci-kegytárgyakon kívül a sörversenyek díjai, oklevelei, valamint bajor és alpesi emléktárgyak, relikviák kaptak itt helyet.
Szóval a hangulat simán 5 pontos lehetett volna, viszont borzasztó hideg volt. Valószínű, a konyhában nem fáztak a szakácsok, mi viszont erősen.
Nagyobb asztaltársaságok sörcsapot bérelhetnek (min. 30 l/ 21.000 Ft)
8 féle Rotburger sör szerepelt az itallapon, illetve a pulton a mintapéldányokat is láttuk, de kiderült, hogy ezekből több nem volt elérhető sem a csapon, sem elvitelre üvegben.
A meggyes barna kellemes volt (600 Ft/pohár), viszont a világosat azt elég jellegtelennek éreztük (1100 Ft/csatos üveggel együtt elvihető). A csatos üveg tetszetős.
A bodzás világosra kifejezetten kíváncsiak lettünk volna, de az nem volt elérhető semmilyen kiszerelésben. Én úgy gondolom, hogy ha mindössze 8 féle sörből áll a sortiment, akkor a főzde helyszínén, a saját referencia étteremben - ami látvány sörfőzdeként is funkcionál - elvárás lenne, hogy mindegyik fajta elérhető legyen.
Érdekesség, hogy készítenek saját sörpárlatot, illetve Márkházi pálinkákat tartanak.
Az étlap nem túl hosszú, vannak kézműves burgerek (2200-3900 Ft), jól passzol a sörhöz, csapásirány nélkül gírosz tál, gulyás, tonhal. Bélszínt ettünk volna, de az sem volt. A marhagulyás (1600 Ft) nem győzött meg minket, ettünk ennél jobbat sok helyen már. Volt egy oldalnyi pizza, de itt valahogy nem pizzára vágytunk. Az utolsó előtt oldalon végre megtaláltuk a tradicionális bajor ételeket is, igazából ezeket vártam. Bajor kolbász, csülök, grízgombóc, Kaiserschmarnn. Kemencében sült, sörben pácolt csülköt kértünk párolt savanyú káposztával, knédlivel (4300 Ft). Tipikusan újramelegített hatású volt, a csülköt szeletekben kaptuk, a knédli kissé állott, szárazkás volt, a káposzta viszont kitűnő.
Összességében egy gyenge 4-es teljesítményt kaptunk egy amúgy simán 5 csillagosra predesztinált, klassz, kifejezetten hangulatos helyen.
Kötelező szervizdíj nincs.
Még több kép (25 db)
Rotburger Látványsörfőzde, Söröző & Sörkert további értékelései
2022.07.10barátokkal
![]()
Szeretem a brew pubokat. Ahogy megvan annak a varázsa, hogy a pincében isszuk a bort, úgy annak is megvan, hogy ott isszuk a sört, ahol főzték. A Rotburger nem tartozik a kézműves/kisüzemi főzdék élvonalához, de nem is sereghajtó. Korrekt, élvezetes söreik vannak, az elviteles díjszabás kicsit...
2022.06.26a párjával
![]()
Másfél órát vártunk párommal az ételre,úgy,hogy csak mi voltunk vendgek,a sült krumpli (fagyasztott vékony hasábos)túlsütve villát nem tudtam beleszúrni a hús is túlsütve-lehet azért kellett ennyit várni,hogy jól elszúrhassa..
2022.05.01a párjával
![]()
Az esetek 90%-ban nincs kiszállítás náluk, amit nevetségesnek tartok. Vagy nem veszik fel a telefont és a Facebookon sem reagálnak a kérdésre. Ha mégis sikerülne elérni őket 18-19 felé, akkor letudnak annyival, hogy Már nincs konyhánk vagy Ma nincs a futár. Egyszerűen nevetséges.:) Amilyen jó a...
Klebelsberg Kastély Budapest
68.220 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel