Nem akármilyen hely a Füzes Sajtműhely: a sajt különlegességek mellett lehetőség van sajt workshopon, sajt élményprogramokon is részt venni előzetes bejelentkezést követően. A Füzes Sajtműhely választékában kézműves sajtok, orda, joghurt, krémsajtok és egyéb, tejes finomságok találhatók.
Tovább olvasom >>
Reggelizni is lehet náluk 8 és 11 óra között, az előbbieken felül panini szendvicsek, omlettek és frissen sült mini bagett is kapható.
Vannak Poroszlón és annak vonzáskörzetében rejtett kincsek, melyeket jellemzően azok vesznek célkeresztbe, akik nem sajnálják az időt némi világhálós kutakodásra. Ezek egyike a Füzes sajtműhely, mely elsősorban 15 jól tartott, boldog tehén tejéből készített sajtféleségeket árusítja.
A hely honlapján érdekes történet olvasható a füzesi sajtkészítés gyökereiről, ami a Bandi nevű hortobágyi betyár által egy francia kereskedőtől zsákmányolt, majd hosszú idő múlva a település kántora által felfedezett és hasznosított receptekre vezethető vissza. A sajtokon kívül kínálnak többféle reggelit a konfitált kacsacombból készített rillettetől a humuszon, panino-kon át az omlettig, továbbá brunch keretében túrós csuszát, grillezett gomolyát s Magyarországon viszonylag ritka sajt-fondue-t. Meglepő, de kizárólag ultrakommersz sört, konkrétan Heinekent tartanak, továbbá néhány jobbacska bort, kézműves szörpöket és kávékat. Kissé későn érkeztünk, zárás előtt fél órával, így csak egy tonikos presszót, meg egy cappuccino-t ittunk helyben, a Hortobágyi napkorongból, a Betyárok kedvencéből, valamint az olasz burrata által ihletett Burenyica névre keresztelt töltött parenyicából hazavitelre vásároltunk, s otthon kóstoltuk össze őket, mindegyik megfelelt felfokozott várakozásainknak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.