Kiváló
2022. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 30.Ajánlom a helyet másoknak is!
Megérkezésünket követően az egyik tulajdonos, Szerencsés Györgyi körbevitt a birtokon, megismerkedhettünk a néven szólított állatokkal, betekintést nyertünk a kastély életébe s nem utolsósorban a történetébe. Vendéglátónktól megtudtuk azt is, hogy a felújítás nemcsak külsőleg követi a hajdanvolt mintát, hanem technológiában is: túrót, tojást kevernek a mészbe a megfelelő színárnyalat eléréséhez, s csak olyan anyagokat használnak, melyek már a kastély fénykorában is léteztek.
A konyha a farm to table elvet követi, olyannyira, hogy mindent maguk termelnek meg, bio módon, azaz mondhatni zéró kilométeres konyhát visznek, amivel ismereteim szerint egyedülállóak a Kárpát medencében. Az étlap rendszeresen változik, akár hétről hétre, ami kemény feladat elé állítja a két séfet, Gyűjtő Ádámot és Somodi Pétert.
2022 augusztusának közepén tértünk be hozzájuk, az aznapi ételsor indító fogása helyben készült mozzarellasajt volt paradicsomokkal, saját készítésű mangalicasonkával, helyben sült focaccia-szerű kenyérrel. Szépen tálalt, kifogástalan, ízletes előételt kaptunk. Elképesztő a különbség a nagyáruházi és a helyben termesztett koktélparadicsom ízintenzitása között. A kaporfagylalttal tálalt kovászolt töklevest úgy is felfoghatjuk, mint a Kistücsök vendéglő által több, mint tíz esztendeje útjára indított, mára már országszerte kínált kovászos uborkalevesnek egy különleges átiratát, mely mind ötletre, mind megvalósításra remeknek bizonyult. Nem jelentett szintesést a főétel, a darálthússal töltött cukkini, amit selymes, kifejező ízű paradicsommártásban szolgáltak fel. A jól sikerült szőkecsokoládétortát csodás szilvafagylattal kínálták. A parádés vacsorát helyben készült sajtok zárták.
A kiszolgálás önmagában visszatérésre csábít. Személyesen Szerencsés Györgyi foglalkozott velünk, kedvesen, motiváltan, konyhai kérdésekben is felkészülten.
A pezsgőkkel együtt közel harminc, jól összeválogatott minőségi bort kínálnak, elsősorban Egerből s a Balaton északi partjáról, köztük nem egy bio-bort, de feltűnik a választékban néhány nemzetközi nagyság is. Hat tételt mérnek ki decire. Saját sört is főznek, akárcsak a kastély építtetői. Az import tömény italok felsőkategóriásak, a pálinkákat a legjobb magyar főzdék közül kettő szállítja. Helyben főzött szörpöket és helyi szűrt vizet is kínálnak.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (17)
Még több kép (7 db)
Népszerű szállások a környéken
Fűzfa Hotel és Pihenőpark Poroszló
96.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől reggelivel
74.990 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval