Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény Poroszló bemutatkozása
Poroszlón nem lehet kihagyni a festői környezetben való andalgást a Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvényen. Itt ugyanis bármikor összefuthatsz a helyi lakók közül a jégmadárral, a nádirigóval vagy a törpegémmel. Az 1500 méter hosszú, széles, pallókkal fedett úton pihenőszigetet és megfigyelőtornyot is találsz, ahol interaktív játékokat próbálhatsz ki.
Ha pedig maradt még benned erő, akkor a látványos Kiskörei Hallépcsőt is érdemes meglátogatni.
A Tisza-tavi tanösvényt nem szabad kihagyni! Ha nem állunk meg menet közben, akár 1 óra alatt is bejárható, de érdemes több időt rászánni. A madárles kunyhókban megismerhetjük a Tisza madárvilágát, a pallóúton pedig a növényvilág titkaira derül fény. A pihenőszigeteken mosdókat és padokat is elhelyeztek, szóval akár egy hangulatos kis pikniket is tarthatunk.
(feltéve persze, hogy vittünk magunkkal elemózsiát). A játékosabb kedvű gyerekeket és felnőtteket pedig még egy "szerencsekerék" is várja, amit megpörgetve kvízkérdésekkel tehetik próbára frissen szerzett tudásukat. Egyetlen egy negatívumot tudnék felhozni, az pedig az interneten található kevés információ a Fűzfa kikötőből induló motorcsónakok menetrendjéről. A facebook oldalukon óránkénti indulást írtak, a valóságban szerencsére állandóan oda-vissza jártak az utasokat szállítva. Összegezve: itt igazi mesevilágba csöppenhetnek a természetbarátok a Tisza-tó közepén, garantáltan életre szóló élményt szerezve!
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 18 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.