2024. október 25.a párjával járt itt 45 Néhány éve voltunk már itt 1x, amikor több tapas bart is kipróbáltunk a városban, és akkor nem igazán tetszett. Most a kiszolgálás csillagos ötös volt, a két hölgy végtelen kedves és figyelmes volt amellett is, hogy iszonyúan pörögtek. Az ételek sajnos továbbra sem voltak hibátlanok.
A Patatas Bravas - spanyol sült krumpli bravas és alioli szósszal - túl olajos volt. A sült padlizsán mézzel finom volt, főleg a méz miatt. Kértünk még húsgolyókat paradicsomos szószban - ebből nagyon hiányoztak a fűszerek, plusz véreshurkát - ez finom volt, az alatt lévő kenyér nem, illetve szűzérmét manchego szószban - a szósz finom volt, a szűzérme nem volt a legjobb. Valahogy minden íz pasztell volt. A spanyol borok jók voltak, a hely hozza a spanyol tapas bárok hangulatát.
2024. október 25.a párjával járt itt 55 Bevallom, picit nehezen találtam meg, pedig igazából egyszerű. A Halászbástya alatt áll Hunyadi János szobra, a szobor alatt pedig van egy lépcsősor, ennek a falán látható Masfeld Péter domborműve. Ennél egyébként még egyszerűbb a Szabó Ilonka utcán sétálva megtalálni.
Engem idén sokkal jobban megérintett az 56-os forradalom és a szabadságharc hőseinek emléke, mint eddig bármikor. Valószínűleg azért, mert egyesek szerint nettó felelőtlenség volt kiállniuk a szabadságunkért. Szerintem nem volt az. Mansfeld Péter volt a legfiatalabb áldozata a forradalmat követő megtorlásoknak. A fiatal vasesztergályos ipari tanuló egyike volt a "pesti srácoknak", ő a Széna téri harcokban, gépkocsis összekötőként vett részt Szabó János, Szabó bácsi oldalán, november 4-ig. Utána a forradalom későbbi újraélesztésének reményében fegyvereket gyűjtött és azokat rejtegette. 1959. március 21-én, 11 nappal a 18. születésnapja után végezték ki, sírhelye az Új köztemető 301-es parcellában található. A Melocco Miklós által készített domborművet 2007-ben avatták fel. Az emléktáblán a "Hullócsillag" felirat olvasható, és azt ábrázolja, ahogy a fogvatartóitól megszökött forradalmár a mélybe veti magát.
2024. október 14.családjával járt itt 55 Legjobb az Erdei Iskola melletti parkolóban letenni a kocsit, onnan néhány métert kell csak gyalogolni a Brennbergi úton, aztán a bal oldalon, a buszmegálló mellett el lehet indulni a Tolvaj-árok irányába. Fantasztikus kirándulóhely! Az 1-2 izzasztóbb szakaszt leszámítva tökéletesen alkalmas egy nem annyira nehéz gyalógtúrához.
Idősebb korosztálynak is bátran ajánlom, a 68 éves édesanyám is végigcsinálta (büszke is voltam rá! ) . A sétán végigkísérnek az információs táblák, időnként padokba is bele lehet botlani, ahol lehet pihenni, enni és inni is.
2024. október 7.a párjával járt itt 35A legenda szerint, ha a hídon átsétálva kívánsz valamit, valóra is válik. Kár, hogy csak utólag olvastam ezt... Na, majd legközelebb! Mindensetre próbáljátok meg, ha erre jártok.
Érdekes
2024. október 7.a párjával járt itt 45A Bagolyvár utca önmagában is nagyon hangulatos, amíg Balatonszemesen voltunk, többször végigsétáltunk rajta (és másnak is ajánlom! ). Este sötétben észre sem vettük a kápolnát, csak másnap, amikor erre jártunk megint. Bájos épület, előtte a szabadban a padokkal a fák között. Nem tudunk bemenni, így kívülről néztük be. Érdemes megállni egy pillanatra itt.
2024. október 7.a párjával járt itt 5556-ban Mansfeld Péter, alig 15 évesen csatlakozott a Széna téri forradalmárokhoz. 1959. március 21-én végezték ki, miután március 10-én betöltötte a 18. életévét. Menasági Péter alkotása a Mansfeld Péter parkban áll 2004 óta. A kőtömbbe zárt férfialak a kettétört ifjúságra utal.
2024. október 7.a párjával járt itt 55 Véleményem szerint Huszár Krisztián az egyik legjobb séf itthon. A HK Vietnámi gulyás dizájnjában inkább emlékeztet egy büfére, mint étteremre, az ízek, a textúrák és tálalás viszont maximálisan hozza a fine bisztrókét. Az árakat én a mai viszonyokhoz mérten átlagosnak mondanám.
Érezhetően kiváló alapanyagokkal dolgoznak, az ételek pedig tökéletesen voltak elkészítve. A névadó vietnámi gulyást most kihagytuk, helyette mangalica-garnéla Gyozát és magnum sushit kóstoltunk, plusz vargányás vajtökös curryt és rántott húst. Minden fantasztikusan finom volt! Az ételek gyorsan elkészültek, a kiszolgálás gyors és barátságos volt. Ha valamilyen alkalomból indulna el az ember vacsorázni vagy ebédelni, akkor a hely dizájnja miatt nem igazán ajánlanám, viszont egy hétköznapi étkezésre mindenképpen!
2024. október 7.barátokkal járt itt 55 Évek óta nem voltam itt, most hétvégén újra beültünk egy kávéra. A hely semmit sem változott szerencsére: a kávé finom, a hely még mindig tiszta és igényes, a személyzet továbbra is rendkívül kedves. Ami viszont végtelenül kényelmetlen, az a zsúfoltság. Világos, hogy szeretnék maximálisan kihasználni a kávézó alapterületét, és annyit asztalt elhelyezni, amennyit csak lehet.
Számomra viszont diszkomfortos, hogy annyira közel ülünk egymáshoz, hogy kristálytisztán hallom és értem mások privát beszélgetéseit, és ők is az enyémet. 11 után értünk oda, akkor teltház volt, de délre nagyjából kiürült és így már csendesebb volt a hely. Valószínűleg a reggeli/délelőtti idősávban telített a kávézó, ha valaki beszélgetős reggelit és kávézást tervez, kalkuláljon ezzel.
Érdekes
2024. október 7.a párjával járt itt 45 A II. kerületben, a Gül Baba türbéjéhez nagyon közel (cca. 3 perc laza sétára) állítottak emléket az 56-os forradalom és szabadságharc legfiatalabb halálraítéltjének. A parkot korábban Veronika parknak hívták, itt állt a Veronika-kápolna, ami a II. vh megsérült, ezért később lebontották.
A park közepén áll Masfeld Péter szobra, előtte pedig, a domb oldalába épített padokról lehet csodálni a kilátást Budapestre, a Lánchídra, a Parlamentre és a Citadellára. Megközelítése sem bonyolult. Mi gyalog érkeztünk a Margit körút irányából, fel a Margit utcán, majd rákanyarodtunk az Apostol utcára, és egy lépcsősort "megmászva" már ott is voltunk.
2024. október 3.a párjával járt itt 55 Évekkel ezelőtt voltunk itt először, őszintén szólva nekem akkor nem tetszett, és nem is igazán értettem, mi az a nagy hype körülötte. Valószínűleg rosszkor mentünk. Most, 4-5 év után benéztünk egy vacsorára. Hatalmas csalódás volt, de a kellemes fajtából! Én szarvast ettem vadas mártással és burgonyafánkkal.
A fánk belül puha omlós, kívül ropogós volt, a vadas mártásnak pedig nagyon jót tett a gyömbér, illetve a szarvas is tökéletesen volt elkészítve. Annyira jól sikerült a vacsora, hogy a balatonszemesi hétvégénk alkalmával még 2x ettünk ott, szerettünk volna minél több ételt megkóstolni. Nekem a kacsacombot káposztás cvekedlivel és a szarvasgerincet sikerült is, mindkettő zseniális volt. A borlap nagyon izgalmas, különösen, hogy nem fér el rajta minden tétel. A teljes, cca 600 borból álló választékot a borlap sarkán lévő QR kóddal lehet elérni. Aztán lehet könnyes szemmel lapozgatni, sok különlegességet is lehet találni, akár vintage tételeket is, abszolút korrekt áron. A személyzetről is szeretnék írni, mert nagyon (nagyon nagyon nagyon) profi volt mindenki. Annak ellenére, hogy mindhárom alkalommal teltház volt az étteremben, nem kellett várni az ételekre, normális tempóban érkezett minden. A kiszolgálás csillagos ötös, kedvesek, udvariasak, figyelmesek. Az, hogy ennyire jól éreztük magunkat, nem csak az ételeknek, hanem a teljes csapatnak is köszönhető. Van egy-két étterem az országban, ahova bármikor boldogan visszamennék, most már a Kistücsök is ilyen.