2022. április 19.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Batthyány tértől párperces sétára lévő Franziska hangulatos, csúcsidőben kifejezetten nyüzsgő hely. Különösen hétvégén furcsa egy kicsit, de a reggelit sajnos csak 11. 45-ig lehet kérni, utána vált a konyha ebédre, így érdemes időben érkezni. Nem kifejezetten olcsó, de nem is különösebben drága hely.
Az étlapon vannak sós és édes ételek, omlett, rántotta, tükörtojás, vegán reggli, és többféle benedict, toast, illetve gyümölcssaláták és különböző ízesítésű zabkásák. Én egy Morning bowl-t kértem, amiben a buggyantott tojás mellett marinált lilahagyma, koktélparadicsom, avokádó, kecskesajtkrém és pirított gomba volt, plusz bébispenót, hozzá pedig 1 szelet kovászos kenyér. Az adag számomra bőséges volt. Az italkínálatuk is rendben van, sokféle smoothie és üditő közül lehet választani, plusz vannak forró italok és speciality kávék is, amihez növényi tejet is lehet kérni. Aki pedig szeretne, válogathat néhány alkoholos ital (pl. prosecco, aperol spritz), vagy kézműves sörök közül is. A borkínálatuk kifejezetten gyenge viszont.
2022. április 15.gyerekekkel járt itt 55 Most csak 1 éjszakát töltöttünk a szállodában, de bármikor szívesen visszamennénk, akár hosszabb időre is. Amolyan "gasztro-turisták" vagyunk, az egyik esztergomi éttermet szerettük volna kipróbálni, ezért fontos szempont volt a szálloda elhelyezkedése. Ez a hotel tökéletes helyen van, ideális kiindulópont a város felfedezéséhez is.
A 404-es apartmanban szálltunk meg, ahonnan ráláttunk a Szent Tamás hegyen lévő kálváriára. A szoba kényelmes, tiszta, tágas és szép volt - pont, mint a képeken. A reggeliről picit elkéstünk, 10. 00 előtt pár perccel sikerült leérnünk, ennek ellenére minden ételből volt még bőven, azt pedig külön kiemelnénk, hogy egy nagyon kedves hölgy, a késés ellenére, készített nekünk friss rántott is. Szívből ajánlom mindenkinek!
2022. február 18.a párjával járt itt 55Sümeg és Devecser között áll a Nagykeszi templomrom, amit autóval is könnyedén meg lehet közelíteni. Az Árpád-kori templom valamikor a 12-13. században épülhetett. Érdemes egy kitérőt tenni, ha a környéken járunk.
2022. február 16.barátokkal járt itt 55 Pécs belvárosától kb. 10 perc kényelmes sétára van a szálláshely egy csendes utcában. Minden apartmanhoz tartozik 1 kocsibeálló a fedett, zárt parkolóban, ami az épület aljában van. Előző alkalommal a kulcsot egy fiatalember adta oda a szálláshelynél, és megmutatta az apartmant is, most viszont szombaton érkeztünk, így egy szomszédos utcában tudtuk átvenni.
Az apartman tiszta, tágas, kényelmes. Mi egy nagyobbat kaptunk, ahol 2 külön hálószoba, egy közös, amerikai konyhás nappali, fürdőszoba és külön mosdó volt. Abszolút jól felszerelt a hely, a fürdőszobában mosógép, vasaló, a konyhában sütő, mosogatógép, kapszulás kávégép is van (bekészített kapszulákkal). Ha hibát kellene találnom, talán az "erkélytelenség" lenne az, mert sajnos ehhez az apartmanhoz (1/4) nem tartozott terasz, de ettől függetlenül mindenkinek csak ajánlani tudom.
2022. február 16.barátokkal járt itt 45 2022. február közepén nyitott az étterem. Néhány helyen olvastunk róla előzetesen, miszerint Dél-Magyarország csúcsétterme lesz, emiatt kíváncsian, és várakozással telve érkeztünk. Csak az előételre 40+ percet vártunk, és ez alatt az idő alatt egyszer sem kért elnézést senki a várakozásért, és nem érkezett amuse bouche sem.
Én kacsamájat ettem előételnek Yorkshire pudinggal, szarvasgombával, körtével. A kacsamáj belseje túl kemény volt, nehezen lehetett elvágni, a Yorkshire puding ízetlen volt. Megkóstoltam a csiperkés fácán levest, amivel bár nem volt különösebb gond, mégis elmaradt a wow élmény. Főételnek iberico pelyhes pecsenyét választottam, a hús egy kicsit túl volt sütve, de összességében finom volt. A borlapon kizárólag Malatinszky borokból lehetett választani, amiről egyrészt azt gondolom, hogy soha nagyobb "gond" ne legyen egy étterem itallapjával, másfelől viszont sokkal színesebb szortimentje kellene hogy legyen egy ilyen kategóriájú étteremnek. A tálalás gyönyörű, sajnos az volt az érzésem, hogy az esztétikum talán az ízek rovására ment. Mindenképpen szívből drukkolok, hogy olyan csúcsétterem legyen belőle, amilyennek megálmodta a chef!
Érdekes
2022. január 28.a párjával járt itt 45A bazaltorgonák sípjai között képződött kis területhez, az úgynevezett Kőkonyhához egy szűk nyíláson át lehet bejutni. Mivel a Somló-hegy déli lejtőjének a tetején található, ezért egy combosabb sétával lehet megközelíteni. Maga az üreg nem túl látványos, de egyszer érdemes megnézni, már csak a kilátás miatt is.
2022. január 25.a párjával járt itt 55A Szent-Tamás hegyen lévő kápolna és az előtte található szoborcsoport kihagyhatatlan látnivaló Esztergomban. Az épület melletti teraszról gyönyörű kilátásban lehet részünk a bazilikára és környékére, a panorámában a kápolna köré kihelyezett padokról gyönyörködhetünk.
2022. január 25.a párjával járt itt 55A gyönyörűen felújított kápolna előtti teraszról beláthatjuk a környéket, sőt, tiszta időben a Balaton-felvidék tanúhegyeit is. Szerintem elsősorban gyalog érdemes megközelíteni, hiszen érdemes a hegy szűk utcáit is bejárni. Nemcsak azért, mert különleges hangulata van, hanem mert lépten-nyomon bele lehet botlani egy-egy kiváló pincészetbe, ahol somlói borokat kóstolhatunk.
A kápolna bármelyik napszakban szép, de talán naplementekor a legszebb.
Érdekes
2022. január 23.barátokkal járt itt 45A 18. századi kápolna a Szent György-hegy déli oldalán található. Az épület önmagában is szép, de a környezete miatt is érdemes útba ejteni.
2021. november 15.a párjával járt itt 55 Szerintem jelenleg az egyik legjobb vidéki étterem. Érezhetően minőségi alapanyagokkal dolgoznak, a tálalás szép, az ételek kifejezetten finomak. A kiszolgálásban az egyetlen javítanivaló talán az, hogy a hölgyeknek kellene először felszolgálni az ételt, és nem utoljára. Az itallapon alapvetően a birtok saját borai vannak, ami teljesen érthető.
Én hiányoltam még néhány vöröset a meglévő kettőn kívül. Mindenkiben ajánlom, kimagaslóan jó fine bistro!