Érdekes
2024. augusztus 24.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Mivel a kilátó jelenleg nem látogatható, ezért inkább az ide vezető útvonal volt érdekes. Mi a Tolvaj-árok felől másztunk ide fel, több órás, helyenként combosabb emelkedőkön, gyönyörű helyeken, így megérte a kirándulást annak ellenére, hogy a kilátóba tilos felmenni.
2024. augusztus 13.barátokkal járt itt 55 Az étterem a korábbi koncepcióval megszűnt, de mind megjelenésében, mind koncepciójában átalakult. A bisztró dizájnjában kisebb, de látványos újításokat kell elképzelni, a koncepcióban viszont komoly változások történtek. Mostantól egy cca. 9 fogásos menüvel várják a vendégeket, egyelőre a hét 3 napján, csütörtökön, pénteken és szombaton este.
Az elmúlt évek egyik legjobb vacsoraélménye volt, és nem csak a fantasztikus fogások, hanem a barátságos, családias, otthonos hangulat miatt is. Pallagh Dávid minden fogásról mesélt, a hozzájuk fűződő személyes emlékeit is megosztotta velünk. Igazi örömfőzés folyik itt, ami az ételekben maximálisan érezhető. A menüsor mellé kérhető borpárosítás is, amit Dávid felesége, Fanni prezentál. Az aktuális menüről nem spoilereznék sokat, tessék elmenni és kipróbálni! :) A személyes kedvenceim a tatár, a kemencében sült rakott kel, és körömpörkölt volt (ez engem lepett meg a legjobban, mert bevallom, nem vagyok egy "körömpörköltes" típus).
2024. július 30.családjával járt itt 55A Pannónia Ház előtt bukkantunk a váci három Kolodko miniszobor egyikére. A Sajdik Ferenc gyűjteményére utaló mini remekmű a Március 15. tér végében pózol.
2024. július 30.családjával járt itt 55Rengeteg látnivaló, árnyékot adó fák, kényelmes padok egy kis ücsörgésre. Itt található például a Barátság-kútja, az I. világháborús emlékmű, Kolodko Csúzlis miniszobra, a Szent Mihály-templom romjai, illetve a Fehérek temploma. Szép, tágas, hangulatos tér.
2024. július 30.családjával járt itt 55 A március 15. tér végén található, a híres Mihályi Patisserie cukrászdától néhány lépésre. Egyike volt annak a 4 kapunak, amiken keresztül ki-be lehetett közlekedni a városból (ezen a kapun keresztül Bécs irányába). Az eredeti kapu az 1700-as évek közepéig állt itt, akkor Migazzi püspök utasítására, romos állapota miatt, elbontották.
A rekonstruálásra akkor került sor, amikor egy régészeti feltárás során megtalálták. Inkább a történelme miatt érdekesség, nem kimondottan látványos. A városban bóklászás során ettől függetlenül érdemes erre kanyarodni, de nem is könnyű elkerülni, messziről látszik a zászlórudaknak köszönhetően.
2024. július 23.családjával járt itt 55 A Tabán környékén kerestünk éttermet egy családi eseményre, teljesen véletlenül találtunk rá a Várkert Bazárnál lévő Ida Bisztróra. A weboldaluk alapján is szimpatikus volt a hely (békebeli osztrák-magyar bisztró), és kifejezetten tetszett az étlap is. Az étterem 2024. július elején nyílt, így nem csoda, hogy nem hallottunk róla.
Bár a hely elegáns, "fehér abroszos", mégsem giccses, és nem feszeng az ember, ha belép. A személyzet udvarias és kedves. Az ételek egy picit lassan érkeztek, de megérte várni. Mindegyik fogás klasszikusan és tökéletesen volt elkészítve. Az étlapon olyan magyaros ételek szerepelnek, mint a paprikás csirke, a töltött paprika vagy a krumplis tészta, de választható a kijevi jércemell, kacsamell, vagy bélszín steak is. Az osztrák konyhát pedig pl. a borjúbécsi és császármorzsa képviseli. Ár-érték arányban is rendben van a hely. Szívesen jövünk ide egy vasárnapi ebédre, vagy egy könnyű hétköznapi vacsorára is.
2024. július 14.a párjával járt itt 55A szálloda elhelyezkedése kiváló, függetlenül attól, hogy nem a belváros közepén helyezkedik el. A Király utca 3-4 perc kényelmes sétával elérhető. A szoba csendes, tágas és tiszta, az ágy kifejezetten kényelmes volt. Már másodszor szálltunk meg itt a pécsi látogatásunk alkalmával, szívesen jövünk ide máskor is, amikor a városba jövünk.
Corso Hotel Pécs válasza
Kedves Adél!
Köszönjük értékelését, örömmel olvastuk, hogy elégedettek voltak szállodánk szolgáltatásaival, reméljük következő pécsi látogatásuk alkalmával is vendégül láthatjuk Önöket!
Üdvözlettel,
2024. július 17., , Corso Hotel Pécs
2024. július 8.barátokkal járt itt 55Minden várakozásomat felülmúlóan gyönyörű, hiánypótló esemény! Órákig tudtam volna nézni a fényjátékokat és hallgatni az aláfestő zenéket. Érdemes hónapokkal előre beírni a naptárba és szállást is foglalni erre a hétvégére, mert megtelik a város. Mindenképpen menjetek el, ha tehetitek, legalább egyszer, de akár minden évben!
2024. június 20.a párjával járt itt 35 Egy átlagos vízparti helyet kell elképzelni. Az elhelyezkedése szuper, közvetlenül a Balaton mellett, a kikötőnél található, ráadásul a bicikliút is közel halad el mellette. A kiszolgálásban nem volt hiba, a limonádék rendben voltak, a hely tiszta, a terasz árnyékos, jár a levegő. Amit maximálisan hiányoltam, azok a halételek.
Legalább egy. Sajnos nem volt. Maradt a rántott sajt, illetve a csirkés tócsni. Érdemes lenne 1-2 salátával is készülni, 33 fokban jobban csúszna, mint a sertéspöri. ;) A sajt egyébként rendben volt, a tócsni az ízlésünknek túl olajos volt. Ettől függetlenül érdemes beülni ide, akár egy sörre/fröccsre, már csak az elhelyezkedése miatt is. Szervízdíj nincs, az árak korrektek.
2024. június 5.barátokkal járt itt 55 Lakásétterem, kis belső vendégtérrel, nagyjából 3 asztallal, kívül hangulatos terasszal. Szarka Dénes tokaji borász alapvetően a borai mellé szeretett volna ételpárosítást, amit Kósa Gergely álmodott meg. A séfet munka közben szemmel is tartatjuk, hiszen az bisztróban látványkonyha működik, a kikért borokról pedig a borász mesél.
Igazi kuriózum és különlegesség ez a hely, az ételek nagyon nagyon finomak, mindenkinek ajánlom, de ne felejtsetek el előtte asztalt foglalni!