2024. január 25.a párjával járt itt 55 Bereznay Tamással és Huszár Krisztiánnal, valamint balkán konyhával nyitott meg újra a budapesti Meat Boutique a Lánchíd utcában, a Clark Ádám tér közelében. Aki járt már itt korábban az étterem 2014-es nyitása óta, annak lesznek apróbb meglepetések. Egyrészt, bár továbbra is a húsokról szól az étlap, az új koncepcióban a balkáni fogásoké a főszerep.
A korábban ismert látványkonyha helyére egy deli került, a mosdó pedig az emeletre, ahol egyébként további asztalok vannak. Az étlapon báránygerinc, báránylapocka, báránypacal, rib-eye steak, borjúkolbász, oldalas és csevapcsicsa is szerepel. A köretek mezze méretűek, így a fő fogások mellé egyszerre többfélét is kóstolhatunk. A desszertek között pedig muszáj kiemelnem a baklava-t, ami konkrétan forrón érkezik az asztalra, és fantasztikusan finom!
2024. január 19.a párjával járt itt 55 A Gianni Annonihoz köthető márka tavaly nyitotta meg az Arany János utcai új egységét. A város tele van pizzériákkal, így joggal merül fel a kérdés a vendégben, hogy biztos kellett-e még egy, vagy, hogy ez miben lesz más, mint a többi?
Például abban, hogy a pizzákat Mák Tamás pizzamester készíti, vagy abban, hogy itt 4+1 pizzát kótolhattok: a pizzériák 90%-ában kapható nápolyin kívül a pinsa romanat, a padellinot, a focacciat és van teljes kiőrlésű lisztből készült pizza is. A falatok mellé pedig jobbnál jobb olasz borokat lehet kóstolni. Előételnek kértünk focacciát, ami a són és borson kívül nincs mással fűszerezve, a két hajszálvékony tészta közé pedig krémes sajt kerül. Utána a pinsana romanak közül a tartufo e speck (mozzarella fior di latte dei Monti, mascarpone, szarvasgomba krém, speck), a padellinok közül a bufala e crudot választottuk. Mindkettő kifogástalan volt. A focacciaval embertpróbáló mennyiség volt, de muszáj volt desszertet is enni (ami úgyis külön helyre megy), így tiramisuval és sette velivel koronáztuk meg a vacsorát. A személyzet nagyon kedves, maximálisan figyeltek ránk, és minden pizzáról bőségesen kaptunk információt.
2023. november 20.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az egész Angolkert bájos, és kifejezetten tetszett a műromok mellett ez a műbarlang is. A kert forrásainak kialakításából termelődött kövekből építették.
Érdekes
2023. november 20.a párjával járt itt 45A szabadtéri színpadra néző Esterházy nyári lak az Angolkert közepén áll. Az épülettől induló útvonalak miatt úgy tűnik, talán egy csillagsétány közepére tervezték. Sajnos belülről nem tudtuk megnézni, mert zárva volt.
Érdekes
2023. november 20.a párjával járt itt 45Az Öreg-tó partján, közel a Keresztelő Szent János szoborhoz, a vár és az Esterházy-kastély között kb. félúton bújuk meg a kút, amiből akár inni is lehet.
2023. november 20.a párjával járt itt 55Tata egyik jelképéve vált, gyakorlatilag elkerülhetetlen látnivalója a városnak. A kis szigetecskén álló szoborról gyönyörű képeket lehet készíteni, köszönhetően a platánfa behajló ágainak és a szobor mögött fekvő tatai Öreg-tónak.
2023. szeptember 20.a párjával járt itt 55A villányi pincesor, ellentétben pl. a palkonyaival vagy a villánykövesdivel, egymás mellé épült présházakból áll, amik a főutcán sorakoznak. Egy-két kivételtől eltekintve a présházakból vendéglátóhelyek, borozók és borbárok lettek. Jellemzően a borászok saját borait lehet kóstolni, mellé pedig házias falatokat és ételeket kínálnak.
2023. szeptember 20.a párjával járt itt 55 A villányi pincesoron sétálva megéheztünk, és szívesen ettünk volna valami házias fogást. A párom a brassóira szavazott, én megörültem a zsíros kenyérnek. A borlapon kiszúrtuk az Adél névre keresztelt cuvéet (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah házasítás), azt kóstoltuk csak meg, mert utána mentünk tovább egy másik helyre kóstolni.
A kiszolgálás végtelenül kedves, az ételek pedig finomak voltak. A bor is nagyszerű volt, el is hoztunk egy üveggel. Megéri betérni hozzájuk.
Érdekes
2023. szeptember 20.a párjával járt itt 45Nem olyan látványos, mint pl. az Ördögárok-dűlő, de mégiscsak az egyik legkiemelkedőbb dűlő Villányban. A Szársomlyó-hegy déli oldalán terül el, gyakorlatilag a Szoborpark mellett/alatt, onnan 2 perc alatt elérhető, de a dűlő mellett halad egy bringaút is, így akár kétkeréken is megközelíthető.
2023. szeptember 20.a párjával járt itt 55 Évente többször eljövünk ide, általában tematikus vacsoraestekre, de a szeptember más. Számunkra az ősz első hónapja évek óta Pécsről és Villányról szól, és ilyenkor főleg gasztrotúrát tartunk (meg persze kirándulunk is). A Morzsába mindig eljövünk. Ez alkalommal is izgalmas volt minden fogás.
Mivel az étlapon kisebb, kóstolóadagokból lehet választani, ezért egy étkezésnél több fogást is ki lehet próbálni. Én ezt a megoldást nagyon szeretem. Így sikerült megkóstolni: paradicsomsaláta, wagyu tatár, finocchiona, roastbeef, bab mángolddal és mogyoróval, ponty krumplisalátával és kaporral, illetve a káposztás tészta. Minden falat egy élmény volt! Másnap itt is bruncholtunk, ugyanis újra van náluk reggeli. A sajtos-sonkás melegszendvics óriási kedvenc, de most már a langyos tojássaláta is.