2023. szeptember 19.a párjával járt itt 55 A Templom-hegyi kilátót könnyű megtalálni, szépen ki van táblázva az oda vezető út. Kellemes sétával könnyen elérhető. A kilátó alatt húzódik a Templom-hegy régi kőbányjából kialakított Ammonitesz tanösvény is, amit szintén érdemes útba ejteni. A kilátóból belátni a környéket, a saszeműek akár a híres villánykövesdi pincesort is kiszúrhatják a távolban.
A fa építmény tetejére az 1. szinttől keskeny lépcsők visznek fel, itt nem árt jobban figyelni. Mi a közeli templomnál parkoltunk, de állítólag a környéken van további, ingyenes parkolási lehetőség is, illetve a villányi pincesorról is kb. 30 perc sétatávolságra van, így akár gyalogosan is megközelíthető. Nagyon szépen fotózható építmény, érdemes kéznél tartani a kamerákat/telefonokat.
2023. szeptember 19.a párjával járt itt 55Sokadszor jártunk Villányban, de eddig valamiért kimaradt a Templom-hegy, idén viszont útba ejtettük. Nagyon klassz kiránulási lehetőség. A Szűz Mária Szent Neve templomnál parkoltunk, onnan kb. 10-15 perces kényelmes séta vitt a Templom-hegyen át a kilátóhoz. Mindenkinek ajánlom, aki Villányban jár, és kiszellőztetné a fejét a borkóstolók után. :)
2023. augusztus 16.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A "fény forradalma" című kiállításra sikerült még az utolsó hétvégén időt szakítanunk. Megérte, többségében kifejezetten érdekes fényinstallációkat láttunk a kb. 1,5 óra alatt, amíg körbejártuk. Az egyes installációk mellé elhelyezett információs táblák elméletileg segítettek volna megérteni a műveket, de számomra/számunkra túlbonyolítottak és erősen túlszaturáltak voltak néhol.
A csúcspont a hatalmas gömb volt, ahol a 3D mapping animációt ("Keresőfények") és a "Térevő nevű" audiovizuális vetítést láttuk. Egyszerűen zseniális volt, igazából órákig tudtuk volna még nézni. Mi ezt az elején "letudtuk" sajnos. Panaszkodnék is egy kicsit ezen a ponton, mert hiányoltam belépéskor az útbaigazítást, hogy merre indulunk, hol kezdjük, és mit hagyjunk a végére (ha már felkészületlenül érkeztünk). Szeptemberben új kiállítással nyit újra a LAM, arra is kíváncsi vagyok, és az eddig látottak alapján ajánlom másoknak is.
2023. június 22.családjával járt itt 55 Sok-sok éve voltam utoljára a Tűztoronyban, a bejárat is átkerült a Fő tér felőli oldalról a torony másik oldalára. Nagyon szépen felújított és kiépített látogató részt alakítottak ki. A pénztárnál kedves, mosolygós személyzet ad útbaigazítást. A felnőtt jegy 2500 forint, de van lehetőség családi jegyet is vásárolni 5.
600 forintért. A jeggyel nem csak a Tűztoronyba lehet felmenni, hanem a torony pinceszintjén kialakított, úgynevezett Időkapun is végig lehet sétálni. A torony körerkélyéről szép a kilátás a városra, tiszta időben látni lehet az osztrák hegyeket is. Érdemes visszafelé megnézni az Időkapu kiállítást, ahol római kori, 13-17. századi emlékeket nézhetünk meg. Tehetünk pár lépést a megmaradt római kori Borostyánkő úton, illetve kiállításra került rengeteg kőfaragvány, ill. lakóházak, szobrok, ajtók töredékei is.
2023. június 21.a párjával járt itt 55 Megmondom őszintén, még nem hallottam erről az étteremről, egészen mostanáig. Az a hír járja, hogy különösen finom gulyáslevest lehet itt kapni. Hazafelé menet gondoltunk egyet, 30 fok ide, 30 fok oda, beülünk este és kipróbáljuk. A teraszt választottuk, ami a járda szélén van kialakítva.
Nem különösebben hangulatos, de dohányosoknak pozitívum, itt szabadon lehet füstölögni. A belső teret futólag láttam, és amit láttam, az tetszett. A kiszolgálás rendkívül - de tényleg rendkívül - kedves, közvetlen, de nem tolakodó. Eredetileg, ahogy írtam, a híres gulyáslevesükért érkeztünk, de kiderült, hogy aznap jött ki az új étlap, ezért úgy döntöttünk, kipróbálunk még mást is: sült kacsamáj céklával, cseresznyével és mini fonott kaláccsal; lecsó royal; balatoni angus marha tatár. A kacsamáj tökéletes volt, a cékla+cseresznye körítés hozzá szintén. A lecsó enyhén csípős helyenként, finom kolbászt aprítanak bele, és a közepére helyezik el a tojást: tökéletesen megszilárdult fehérje, belül krémes, folyós sárgája. A tatár egy kisebb burritora emlékeztetett, nagyszerű volt! És, hát, a gulyás. Fantasztikus volt, biztos benne van a 3 legfinomabb gulyásban, amit életemben ettem. Az árakat tekintve nem olcsó, viszont cserébe minőségi alapanyagokból készült, zseniálisan elkészített ételeket kapunk. Szeretettel ajánlom.
2023. június 6.a párjával járt itt 55 Az Olimpia Park és a Jászai Mari tér között botlottam bele az Ohana kávézóba. A hely dizájnja hangulatos, manírmentes, és régen tapasztaltam ennyire kedves kiszolgálást. A specialty kávék mellett sós és édes falatokat is el lehet itt fogyasztani, illetve kapszulás- és szemes kávét, valamint kávé kiegészítőket is lehet akár ott helyben, akár a webshopjukban is vásárolni.
Nagyon klassz hely, próbáljátok ki. Én úgy tervezem, hogy törzsvendég leszek.
2023. március 11.családjával járt itt 55A Mária szobrot nem lehet nem elkerülni, ha a belvárosban, a Várkerületen sétálunk végig. Sopron egyik jelképe, nem is érdemes kihagyni. A környékén sok kávézó, étterem van, és innen csak néhány lépés a Fő tér.
Érdekes
2023. március 4.a párjával járt itt 45 Kb. 15 éve voltam itt utoljára, az akkori állapothoz képest nagyon sokat változott a vadaspark, azóta új szolgáltatásokkal bővült, pl. van már Dinópark és Kalandpark is. Ezeket nem néztük meg, csak messziről, de onnan jó kis programnak tűnt a gyerekes családoknak.
Egyébként a vadaspark is az, hiszen így a gyerekek is kicsit közelebbről is láthatják ezeket az állatokat, sőt, néhányat meg is simogathatnak az állatsimogatóban (ha akarják az állatok, ha nem). A bejárat után, illetve az útvonal mellett kihelyezett automatákból is lehet venni zoo-csemegét, ezzel lehet etetni az állatokat, de nem mindegyiket, csak azokat, ahol a karám kerítésére ki van írva. Ez nyilván élmény, és nem csak a gyerekeknek. Ennek ellenére bennem mindig kettős érzést kelt az egész park, mert nekem kifejezetten kicsinek tűnnek a karámok és a ketrecek. A vadaspark alapításának a célja az), hogy "természetes élőhelyükön" mutassa be az Európában őshonos, valamint a régióba betelepült állatokat. Én nem vagyok biztos benne, hogy ilyenek a természetes élőhelyeik. A felnőtt belépő 3. 600 Ft, a park területén van kávézó és játszótér, illetve baba-mama szoba is.
2023. február 25.barátokkal járt itt 55 Újlipótvárosban a Pozsonyi úton, a Szent István parktól nem messze van egy különleges hely, amiről eddig nem is hallottam sajnos, most is egy barátom ajánlotta. Finom kávék, frissítők, sütik, croissant, szendvicsek és krémek (pl. tojássaláta, tonhalkrém) a menün, és ami a legjobb, kutyusok mindenhol!
:-) Ráadásul nem csak a gazdik ehetnek-ihatnak, hanem a kutyák is, hiszen őket is várják finom falatokkal: kutyakekszel, puppychinoval és kutyamuffinnal. Nekem nincs kutyám (sajnos), de rajongásig imádom őket, szóval egészen biztosan vissza fogok járni rendszeresen.
2023. február 24.családjával járt itt 55 Ajánlás alapján rendeltem innen párszor korábban, de már személyesen is szerettem volna kipróbálni az éttermet. Függője lettem a lasagne-juknak, de rizottót is fantasztikusan készítik. Helyben lasagne-t rendeltem, de szeretnék legközelebb mást is kipróbálni. Az étterem 3 helységből áll, a kiszolgálás gyors, precíz és udvarias.
A borlap korrekt, magyar, olasz és egyéb külföldi tételek közül is lehet választani. A borok árát nem éreztem túlárazottnak különösebben, ahogy az ételek árai sincsenek elszállva, a végszámla pedig 5% szervizdíjat tartalmaz (csak). A lokáció tökéletes, a Vigadótól pár lépés csak. Könnyű megszeretni, mindenkinek ajánlom.