2023. február 24.barátokkal járt itt 55Egy vacsoraestre érkeztünk, ahol a két Michelin-csillagos Mészáros Ádám volt a vendég chef, ráadásul az esemény egyben az étterem 1. szülinapja is volt. Kétségtelen, hogy az elmúlt évek egyik legjobb ételsorát ehettem, tökéletesen a helyén volt minden. 1 éve jártunk itt először, akkor valahogy még kiforratlannak éreztem az éttermet, de ezzel a vacsorával újra felcsigáztak.
2023. február 24.barátokkal járt itt 55 A szálloda jobb helyen nem is lehetne. 2023. januárjától fogadnak vendégeket, a híres Grand Hotel Palatinus mellett, amit épp felújítanak. A belvárosi elhelyezkedésnek köszönhetően városnézéshez tökéletes kiindulópont, emellett pedig nagyon csendes. A Palatinus Boutique Hotel mindent tud, amit egy négycsillagos szállodának tudnia kell.
A szobák gyönyörűek, rengeteg okos megoldást használtak a szobák kialakításánál. Nespresso kávégép és kapszula bekészítve, ahogy az ásványvíz is, de ezen felül természetesen a minibárból is lehet pluszban fogyasztani. A falon nagyméretű lcd tv, a szobában tökéletes hűtő-fűtő rendszer, ritka kényelmes matraccal és párnával. A hőmérséklet egyébként külön szabályozható a szobában és a fürdőszobában is - utóbbiban a falba "rejtett" szekrényben hajszárító, illetve a mosdó mellett bekészített piperék is vannak. A szobaajtó kilincsére akasztgatós "ne zavarjanak" papírt is nyugodtan el lehet feljteni, ugyanis a szobában lévő faliegységen érintéssel lehet jelezni, ha az ember nyugalomra vágyik, vagy épp extra takarítást kér. A reggeli pont olyan, amit az ember elvár, hideg- és melegétel választék, frissítők, gyümölcs, kávé. A személyzet rendkívül kedves, udvarias és segítőkész. Azoknak, akik Pécsen keresnek szállást és nem ragaszkodnak a wellnessrészleghez, bátra ajánlom.
2023. február 9.a párjával járt itt 55 Mi novemberben jártunk erre utoljára a legnagyobb ködszitálásban, de az erdő így is gyönyörű volt. Sőt, talán ilyenkor a legmisztikusabb, ahogy a fák tetejére ül a köd. Mátrafüredről indultunk, a Parádi úton egy kisebb parkolóban lehet hagyni az autót, de busszal is könnyen megközelíthető.
Sütögetőhelyek, padok az út szélén, ahol a túrázók meg tudnak picit pihenni, tovább haladva pedig fel lehet kutatni a látnivalókat is (források, kilátók stb. ) Mindenképpen érdemes kirándulni itt!
2023. február 8.családjával járt itt 45 Kétségtelenül egyedi hangulata van a helynek, nekem kifejezetten tetszik a dizájn. Kicsit bohém, elegáns, kényelmes, otthonos, nem kényelmetlenül giccses. Vendéglátásból csillagos ötöst érdemelnek. Az ételek rendelése előtt a felszolgáló egy nagy fa tálcán kihozta megmutatni a steak húsokat, mindegyikről mondott pár szót, így könnyebb volt választani.
Az étlap kicsit egy tapas bár menüjére emlékeztetett. Nincs kifejezetten külön elő- és főétel, bármit kérhet a vendég bármivel. Hárman megkóstoltuk az Alpesi New York / Rib Eye-t, a faszénen égetett, krémes padlizsánt, a fetában és parmezánban felolvadó spenótot, a füstös új-zélandi bárány kebabot, a karamellizált répát, és az Oxtail tortellinit lassan sült ragu, vajas parmezánkrém. A steak inkább medium-ra sikerült, mint medium rare-re (utóbbi elkészítést kértük), de még így is kifejezetten finom volt, ahogy a tortellini és a kebab is. A köretek szintén rendben voltak, egyedül a krémes padlizsánnal nem tudtam mit kezdeni, próbálgattam, de sehogy sem ízlett, illetve ízében sem emlékeztetett a padlizsánra. A desszertek közül a túrógombóc fantasztikus, az egyik legjobb, amit étteremben ettem. A créme brűlée egy laposabb és szélesebb tálban volt elkészítve, ettől pedig túl sok volt a tetején az égetett, karamellizált cukor, és kevés a krém (ami egyébként finom volt). Ízlés kérdése, nekem valahogy nem jöttek be így az arányok. Az ételek és italok árazásánál erősen megnyomták a ceruzát, és a számla plusz 15% (! ! ! ) szervízdíjat is tartalmaz. Kellemes hely, de eléggé túlárazottnak éreztük. Tulajdonképpen 9-10. 000 Ft körül mozog a főétel/hús körettel.
2023. január 17.a párjával járt itt 55A Ballon-kilátóval felemelkedni különleges program, hiszen nincs minden sarkon ilyen panorámapont. Nem túl olcsó természetesen, sőt, 2022-ben a felnőtt alap jegy 7000 Ft volt, ha pedig naplementekor szeretne valaki felemelkedni, ennek a duplája+1000 Ft. Viszont tényleg érdekes élmény, ezért egyszer érdemes "menni egy kört". Nekem tetszett :)
2022. november 29.a párjával járt itt 55 A felújítás előtt is jártunk a hotelben, már akkor is az egyik kedvenc wellness szállodánk volt. Az átalakításoknak és a felújításoknak köszönhetően a szobák is megújultak, a wellnessrészleg bővült, az étterem szebb lett, mint valaha. A svédasztalon széles volt a kínálat, folyamatosan érkezett a friss utánpótlás.
A vacsoránál többféle előétel, kétféle leves, 3-4 főétel és köret közül lehetett választani, az étkezést pedig 3-4 desszerttel lehetett zárni. Reggelinél szintén volt bőven miből válogatni, hideg-meleg ételekből, friss gyümölcsökből. A wellnessrészleg pazar, a korábbi beltéri medencetér bővült egy csúszda medencével, és rengeteg új pihenőrész van, kényelmes ágyakkal. Építettek egy fantasztikus kültéri medencét, de ezt majd talán tavasszal fogjuk kipróbálni. A korábbi nagy kedvencünk, a rusztikus panoráma szauna megszűnt ugyan, de helyette kaptunk egy újat a barlang spa-ban, ami nagyjából 30 fő befogadására alkalmas, és a napi 3 szaunaszeánsz helyszíne. Talán az egyetlen negatívum a vékonyka borlap. A környék, és úgy általában az ország is tele van zseniális borászatokkal, érdemes lenne a szortimentet színesíteni, a hazaiak mellett néhány jó ár-érték arányú külföldi tétellel is. Mindenképpen ajánlom a szállodát!
2022. november 23.a párjával járt itt 55Picit túlárazott, ahogy az lenni szokott, de már a nézelődés miatt is érdemes elidőzni a Bazilika előtt. A hely picit szűkös, túl sokáig én sem bírtam a bóklászást a pavilonok között. Igaz, pont a fényjátékra értünk oda, ilyen picit jobban összesűrűsödik a tömeg. Lehet enni, inni, és mindenféle csetreszt venni.
A fényvetítés egyébként klassz, hangulatos, ahogy az egész vásár is.
2022. november 7.a párjával járt itt 55 Egyik kedvenc pékségünk. Mindig kedvesek, mindig isteni a kávé, és mindig finomak a péksütemények. Nem feltétlenül beülős hely, hiszen az alapterülete pici, így a vendégtérben 1 - azaz egy - db asztal fér el, jó időben viszont 1-2 asztalhoz le lehet ülni a kávézó előtt is.
Fantasztikus kenyereket sütnek, a céklás brie sajtos muffinjuk az egyik kedvencem, a hagymás pogácsájukból pedig egy kamionnyit meg tudnék enni :-) Nagyon ajánlott megkóstolni a különböző ízesítésű crockákat is! A kézművespékség egyébként állatbarát, a négylábú vendégek képeit a falon meg is lehet tekinteni. Nagyon kedves hely, csak ajánlani tudom.
2022. szeptember 20.a párjával járt itt 35Valószínűleg nem tesz jót a kápolnának, hogy a 6-os főút mellett áll egy forgalmas kereszteződésben. Többször simán elmentünk mellette, most utoljára nem. Hát, ahogy olvastam, 20 éve volt a legutolsó tatarozása, azóta bőven megérett egy újra.
2022. szeptember 20.a párjával járt itt 55Hosszúhetény felől Püspökszentlászló előtt az erdei út jobb oldalán üldögél ez a szelíd óriás. A környék egyik érdekessége, érdemes megállni és közelebbről szemügyre venni. Autóval és gyalog is megközelíthető.