2022. szeptember 19.barátokkal járt itt 55 Bármikor Villányba utazunk, úgy alakítjuk a programot, hogy a Malatinszky Kúria borbárba el tudjunk menni. Otthon, vagy bármelyik Villányon túli borbárban is lehet a borászat borait kóstolni, de ez itt más. A Maghari borbárban benne van a borász szíve-lelke. Minden részletnek, minden dekorációs elemnek megvan a története.
A borbár hétvégén van nyitva, pénteken és szombaton. Ha olyan szerencsések vagytok, mint mi, akkor magával a borásszal is találkozhattok, aki nagyon közvetlen és vendégszerető. A borok mellé kérhettek szezonális, helyi alapanyagokból készített ételeket (sajt, sonka, krémek, kenyér). Aki hozzám hasonlóan nem egy kimondottan rozérajongó, az feltétlenül kóstolja meg 2018-as bio rozét, nagyon kellemes meglepetésben lesz része. Utána pedig a Kúria sorozattal teheti fel a koronát a kóstolásra. Ha Villányban jártok, tényleg nem érdemes kihagyni!
2022. szeptember 19.barátokkal járt itt 55 Egy vacsorára és egy ebédre is volt szerencsénk betérni. A személyzet rendkívül udvarias, de mégis közvetlen, és profik. Érkezés után vendégváró falattal kedveskedtek. Én a 2 étkezés alatt megkóstoltam a kacsamáj terrine-t (zöldalmával, szőlőlekvárral, pirított kaláccsal), a black angus bélszínt fűszeres brokkolival (+ fehérbabbal és kápia paprikával), a burgonyafőzeléket buggyantott tojással, pankomorzsában sült zellerrel és fekete szavasgombával.
Az előétel (kacsamáj terrine) csillagosötös volt, a bélszín, bár nem volt tökéletes, szintén nagyon ízlett. A túrógombócot nagyon ajánlom levezetésként, az egyik legfinomabb, amit valaha ettem. Habkönnyű, finom, és nagyon jól feldobja a borjádi tejföl mellé tálalt sárgabaracklekvár és a karamellizált pekándió. Természetesen az étteremben a pincészet borait és pezsgőit is meg lehet kóstolni. Érdemes is, hiszen a környék egyik legjobb borászatáról beszélünk. Érkezés előtt érdemes asztalt foglalni!
2022. szeptember 19.a párjával járt itt 55 A kétlégterű apartman szépen felújított, tágas, modern, ízlésesen berendezett . Földszinti elhelyezkedésű volt, és egy kőfalra nézett, így a kilátást nem tudom értékelni, viszont ez semmit nem vesz el a szállás minőségéből. A szobában van kapszulás kávégép, viszont kapszula nem volt hozzá (vagy nem találtuk).
A nappaliban és a hálóban is van TV (mi nem használtuk). Felár ellenében igénybe lehet venni a Relax-részleget, ahol pihenő szoba, illetve egy finn- és egy infraszauna található. Mi a finn szaunát használtuk, tökéletesen ellátta a feladatát. Az elhelyezkedése kiváló, közel van a belvároshoz, viszont parkolni csak az utcán lehet, így érdemes kalkulálni a parkolóhely keresésével töltött idővel is. WiFi jelszót sajnos nem kaptunk és a szobában sem találtuk kiírva. Mindent összevetve számunkra tökéletes volt a szállás, mindenkinek csak ajánlani tudom. Bármikor szívesen választanánk a Minaret Residence & Relax-ot újra.
2022. szeptember 13.barátokkal járt itt 55Az Áldó Krisztus szobor mögött lévő bányatavat legalább annyira érdemes megnézni, mint magát a szobrot. Fentről is gyönyörű, plusz ősszel elképesztően szép színeket mutat a táj, de egy kiépített úton megközelíthető, és valamennyire körbe is járható.
2022. szeptember 12.barátokkal járt itt 55 A Terézia-domb tetején álló kápolna valószínűleg az egyik legszebb az országban. A kápolnához betonút visz fel, így autóval is könnyen megközelíthető, az út végén pedig, közvetlenül a kápolna mögött van parkoló is. A kápolna szépen karban van tartva, ahogy a közvetlen környezete is. Belül teljesen giccsmentes, egyszerű.
Nem csak a kápolnától pazar a kilátás a környékre, de érdemes, sőt, ajánlott bóklászni a kápolna előtti dűlők között is, és onnan is megcsodálni az építményt, ugyanis egészen mesés képet nyújt a szőlőtőkék között/felett előbújó templom.
2022. szeptember 12.barátokkal járt itt 55 Az Andrássy Kúria parkolójából, egy vaskapun át jobbra bújik meg a tarcali specialty kávézó, Az Ösvény projekt. Egyszerű, minimál dizájn belül, hangulatos, de kicsi terasz kívül. Az egész hely szimplán kedves, ahogy a fiatalember is, aki a kávénkat készítette. Sokféle kávékülönlegességet találtok itt, de vannak péksütemények, desszertek is.
Szerintem érdemes megjegyezni, és aki arrafelé jár, ugorjon be nyugodtan egy kávéra.
Érdekes
2022. szeptember 12.barátokkal járt itt 45A tarcali nem olyan látványos, mint néhány hasonló pincesor az országban. Ettől függetlenül, ha valaki nem fotózni jön ide, hanem tokaji borokat kóstolni, a legjobb helyen jár, ugyanis egymást érik a pincészetek.
2022. szeptember 12.barátokkal járt itt 55 A Tokaji borvidék az egyik szívem csücske. Ennek ellenére idén először időztünk el hosszabban Tarcalon, az utazásunk elsődleges célja pedig az volt, hogy benézzünk a Szedmák Borászathoz. Korábban már kóstoltuk az egyik borukat, illetve az első pezsgőjüket is, ezért a társasággal ellátogattunk hozzájuk egy remek hangulatú borkóstolóra.
Izgalmas, szép tételek ittunk, Szedmák Sándor borásztól pedig hallhattunk a borkészítésről, illetve körbevezetett minket a pincében is. A helyszínen kedvező áron lehet borokat is vásárolni.
2022. szeptember 12.családjával járt itt 55 Évekkel ezelőtt jártam itt utoljára. Már akkor is tetszett, jó emlékeim voltak az étteremről. Azóta felújították a helyet, kifejezetten elegáns (de nem kényelmetlenül), hangulatos, kényelmes a belső tér, mindkét emeleten. Az étterem koncepcióján is alakítottak egy kicsit, és most már bisztró és borbár is egyszerre.
Ennek megfelelően kifejezetten jó a borlapjuk, és az étlapon minden fogás mellé ajánlanak borpárosítást is. A vendégváró falat után időben érkeztek az előételek és a főétel is. Előételnek egy bisztró tálat kértem: füstölt lillafüredi pisztráng krém, hízott kacsamáj pástétom, szarvas vadhús sonka, sajtok, házi kenyér. Főételnek pedig szaftos tépett kacsacombot ettem, rétegzett sajtos burgonyával és lilakáposztával. Mindkét étel finom volt, az előétel pedig szépen volt tálalva (mivel a főételt egy külön edényben összesütötték, így ott a tálalást nem tudom kiemelni). A kacsához ajánlott bor a Malatinszky Signature Cabernet Sauvignon Bio (2015-17), kértem is egy pohárral, és milyen jól tettem! A felszolgálók udvariasak, segítőkészek. Egyszerűen jó volt ott lenni, jó volt ott enni.
2022. szeptember 12.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Aki a környéken jár, mindenképp ejtse útba. A szoborhoz vezető út egy kicsit meredek, különösen a lépcsősor, de van egy akadálymentes út is, amin sokkal kellemesebb megközelíteni. A szobortól gyönyörű a kilátás, a kihelyezett padokon pedig lehet ücsörögni egy kicsit - megéri elidőzni itt, nagyon szép hely.