2019. március 24.barátokkal járt itt 45 Barátnőmmel Újszentmargitáról hazafelé tértünk be. Eredetileg halászlét mentünk enni. Ez meg is volt, de nem sima halászlé formájában, hanem korhely halászlevet. Nagyon forrón hozták ki, így amíg meglátogattuk a mosdót, pont ehető hőmérsékletűre hűlt le. Mindkettőnknek nagyon ízlett. Kellemes, selymes ízvilág nagy haldarabokkal.
Utána már maximum egy desszert fért bele. Zserbós palacsintát illetve csárdáspalacsintát vaníliaöntettel kértünk. Mindkettő finom volt, de nekem a zserbós túl édes volt. A csárdáspalacsinta viszont minden igényt kielégített. A pincér segítőkész volt és figyelmes. Egyetlen negatív észrevételem van: az üdítőből nem töltött a poharamba. Én úgy tudom, hogy ezt meg kellett volna tennie. Máshol még mindig megtették.
2018. november 10.barátokkal járt itt 55 November eleje a Márton nap jegyében telik szinte mindegyik étteremben. Ez alkalomból a mezőkövesdi Rózsa étteremben sütőtök krémlevest választottunk, amit füstölt libamellel dúsítottak és tökmaggal szórtak meg. Kaptunk hozzá egy spricc szójaszószt is. Ízhatás szuper. Másodikként lagzis libalakomát kértünk.
A comb, a lepény és a párolt káposzta kitűnő volt, a mell és a köretként funkcionáló "ludaskása" enyhén száraz volt.
2018. április 30.családjával járt itt 45 Az április végi hosszú hétvégén kirándultunk Gyöngyösre, s utána úgy gondoltuk, hogy egy kicsit tovább megyünk a Mátrába. Mivel éhesek lettünk betértünk ebbe a családias jellegű étterembe, ahol akár szobát is lehet foglalni, ha hosszabb időt szeretnénk eltölteni a településen. Most csak ebédelni tértünk be.
Étlapjukon sokféle étel szerepel, talán kevesebb is elég lenne. A leves finom volt, s a másodikkal sem lehetett okunk panaszra. Ízlett a limonádé is. Az árak barátságosak, a felszolgálók barátságosak. A másodikra kicsit sokat kellett várni, de ez betudható annak is, hogy az étterem teljesen tele volt.
2018. április 30.családjával járt itt 35 Ebéd után csak egy-egy kapucsínóra és egy koktélra tértünk be hárman. A berendezés, a kínálat tetszett, a felszolgáló már kevésbé. Mátrafüredre útközben tértünk be a gyöngyösi Főtéri étterembe, miközben a városban sétáltunk. Italkínálatuk nagyszerű, az ételről nem mondok értékelést, mert nem ott ebédeltünk, s így a kínálatot sem figyeltük meg.
Feltűnt, ahogy a felszolgáló elénk csúsztatta a csészét a kapucsínóval. Kedvem lett volna visszacsúsztatni. Nekem ez olyan "Nesze igyál! "
2016. augusztus 8.barátokkal járt itt 55 Júliusban a Bikavérünnep egyik napján itt vacsoráztunk a barátnőmmel és a lányával. Volt ugyan rendelt asztalunk, de ha nem telefonálunk korábban, akkor is lett volna helyünk. A cézársaláta (Ambrosios cézári salátája), hagymaleves cipóban (Merlin léve az cipóban) és a hagymás rostélyos (Ökörhát, amit zsúfolásig pakoltak) mind-mind ízletes volt.
A viszonylag hűvös idő gyorsabban lehűtötte az ételeket mint mi megettük volna, de ez semmit nem von le az étterem értékéből.
2016. augusztus 8.családjával járt itt 45 A Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása után érkeztünk egy kora esti vacsorára. Mindannyian halételt választottunk. Egyikre sem lehetett panaszunk. A pincéreken már látszott, hogy hosszú volt a hétvége, kedvesek voltak, de fáradtak. A vegyes halászlé nem okozott csalódást, s a Viktória tavi fogasfilével sem lehetett semmi gondunk.
A karikaburgonya teljesen át volt sülve, s az aranybarna szín gondoskodott az étvágyról is.
2016. június 27.gyerekekkel járt itt 35 Utcazenészek találkozójának 2. napján voltunk itt vacsorázni a lányommal. Nem foglaltunk előre helyet, de le tudtunk ülni. A lányom Házilag füstölt pisztrángot evett római salátával és öntött saláta veloutéval, paradicsommal, én kímélő ételek közül választottam a Penne füstölt lazaccal és cukkinivel.
Mindkét étel finom volt, de a kímélő tényleg kímélő volt, s nemcsak nevében, hanem a mennyiségében is. Érdekes észrevétel volt az is - korábban máshol nem tapasztaltam - a tányér mindaddig előttem volt, amíg a lányom is be nem fejezte az étkezést. Még választottam utána Creame brülée-t kakukkfüves almalekvárral. Erről nem tudok csak jót mondani. A kakukkfüves almalekvárnak fantasztikus volt az ízharmóniája a krémmel.
2015. december 10.barátokkal járt itt 55 Egy névnap megünneplésére tértünk be, s az étterem ünnepi választékából választottunk szinte minden elfogyasztott ételt. A tejszínes sütőtökkrém leves pirított tökmaggal és füstölt pulykamellcsíkokkal, minden várakozásomat felülmúlta.
A másodikként választott Mogyoróbundában sült camembert falatok burgonyalepényen dércsípte áfonyamártással, vajas gyümölcsökkel, szintén ízlett, finom volt. Azért a korábban ottjártunkkor fogyasztott diós bundában sült pulykamell a calvados mártással jobban ízlett, de lehet akkor éhesebb voltam. A pincér figyelmes volt és gyorsan teljesítette kívánságainkat, az étterem tisztasága kifogástalan volt.
2014. december 6., kollégákkal járt itt 55 Késői ebédet költöttünk el a Halászcsárdában. Szinte alig értünk be az étterembe, már jött is a pincér, s kérdezte mit szeretnénk. Hamar ment a választás, s szinte alig kellett várni az ételre. Mindketten harcsahalászlevet ettünk, ami forrón és jó csípősen ékezett az asztalunkra.
A társam utána rántott filézett halszeletet kért vajon párolt zöldségekkel, belém már csak egy túrós csusza fért. Mindhárom étel tökéletesen ízlett nekünk. Ezen a késő őszi napon sem egyedül voltunk a csárdában. Ide máskor is vissza kell térni, de nyáron tapasztalatból mondom, nem árt előre foglalni, különben nem lesz helyünk.
Generációk együtt -
Tábornok-ház - Nemzeti Kávéház & Étterem Eger
2014. november 25.barátokkal járt itt 55 Névnapot ünnepeltünk az étteremben. Aszalt gyümölcsökkel töltött csirkemellet ettem forró meggyraguval és burgonyakrokettel. Először féltem, hogy túl édes lesz az aszalt gyümölcs és a meggyragu, de a pincér megnyugtatott, hogy a meggyraguban dominál a savanykás íz, és biztosan fog ízleni, ha szeretem a hús gyümölccsel.
Igaza volt, tényleg nagyon jó volt az összhang. Első látásra kicsinek tűnt az adag, de mire megettük teljesen jól laktunk vele. Szimpatikus volt, hogy vendéglátós szakmát tanuló diákok is dolgoznak, néhány tapasztalt idősebb felszolgáló mellett.