2022. február 26.a párjával járt itt 55 Megtaláltam magyar honban az ambróziát, az olümposzi istenek italát: a Belga Sörözőben csapolják Leffe barna néven, szép márkajelzéses pohárba! Egyébként is ez a kedvenc söröm, és tudom, minden sör sokkal jobb csapolva, mint az üvegben lévő, de itt akkora a minőségi különbség, hogy leírni sem tudom!
Ebéd közben is csak kerestem a szavakat, és közben a kitűnőre kevert tatár beefsteak dicséretére is kellett áldoznom a szókincsemből. Amihez helyi sütésű meleg kenyérszeleteket kaptam. Az is olyan finom volt, hogy a férjem suttyomban lopkodta tőlem. Pedig ő is kapott ilyen kenyeret a gulyásleveséhez, ami finom volt, sűrű volt, és láss ritkaságot: csipetke is volt benne! Leves után a napi menü főételeként kínált sült marhahúst evett babsalátával. Nem nézett ki valami jól a sötét húsdarab a sötét babbal, de jó ízűen ette, az ízzel, állaggal nem volt probléma. Talán egy ilyen húshoz valamilyen friss salátát kellene kínálni. De végül is ez sem volt gond nekünk, megkapta tőlem a tatárhoz tálalt uborka- és paradicsom szeleteket. Mindehhez profi és nagyon gyors, hatékony kiszolgálásban részesültünk a kellemes pub-hangulatú helyen. Jut eszembe: az ételeinket bájos kis árvácskák díszítették! Már amikor kijöttünk az étteremből, azt vártam, mikor megyünk legközelebb Debrecenbe, a Belgába
!
2022. január 12.a párjával járt itt 35 Évek óta ismerjük ezt a helyet, ha Pesten járunk gyakorta itt ebédeltünk, mert széles és jó minőségű volt a választék és abból szabadon komponálhatja a vendég az aznapi ebédjét. De ez most már számunkra csak múlt idő, mert:
- A meleg főételek kínálata, úgy látjuk, csökkent, főképpen a húsos raguszerű ételekből, a szelet/darab húsok javára, amelyeknél felárat kell fizetni a súly szerinti árra.
- Ráadásul az utóbbi alkalmakkor azt tapasztaltuk, hogy a két pénztárosnő közül az egyik mintha egészen másként számolná a fizetni valót, mint a másik. . . - Régebben volt, egy idő óta nincs pici üveg bor vagy kis doboz sör. Azok sem voltak olcsóak, de az ásványvizet is aranyárban adják. - A hely hangulatának, ebédelésre való alkalmasságának nem tesz jót a kettős hasznosítás, vagyis, hogy este/éjjel bárként üzemeltetik. A bárszékek ugyanis olyan magasak, hogy arra nehéz felmászni. A néhány hely pedig, ahol pamlagra lehet ülni, igen kevés az ilyen igényekhez képest. - És talán a bár-design miatt az étkező egész színvilága valami piszkosszürke, emiatt nem is tűnik a hely makulátlanul tisztának. DE a környezet milyensége eddig nem befolyásolt bennünket, a kínálat csökkenése és az árazás miatt viszont ezután nem megyünk a Rooseveltbe.
2022. január 11.a párjával járt itt 15 Valamikor a szép napos őszben voltunk ezen a helyen, még kinn ültünk le, de mert olyan rossz élmény volt, igyekeztünk a párommal elfelejteni. Most viszont újra készülünk a fővárosba, és kerestem a Nyugati környékén kávézót, így jöt fel ez és juttatta eszembe, milyen is. Nos: RÉMES!
Benn egy sötét, lepusztult ipari műhely hangulattansága, kinn a koszos betonon néhány árva asztal és szék. - Vonatindulás előtt szerettünk volna enni egy szendvicset és kávét, ásványvizet inni. Az italokkal nem volt gond, a szokásosak. De a műanyagízű, a nejloncsomagolásban már megvonult szendvics. . . Á, hagyjuk is! Hagyjuk is! Nem ezt vártuk ettől a híres láncolattól!
2021. szeptember 26.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Tündérkert Hotel egy az 1970-es években épült, erősen lakótelepi jellegű oktatási intézményből lényegült át kis szállodává. Ezt a jelleget azonban a szálloda üzemeltetői nagy elszántsággal, bár nem mindig teljes sikerrel igyekszenek elfedni, enyhíteni.
A standard szobák a szomszédos kastély csodás parkjára, angolkertjére nyílnak, a földszinten kertkapcsolatos terasszal, az emeleten tágas erkéllyel. Bár mi csak ketten voltunk a párommal, a mi földszinti szobánkban, és gondolom a gyerekbarát szálloda jelleg miatt több másikban is, a franciaágy mellett egy emeletes ágy állt a sarokban. Ez viszont elvesz minden szabad teret, még egy széknek sincs hely a szobában, amire leüljön a vendég. És emiatt a fürdőszoba extrém kicsi; beszéltünk olyan vendéggel, aki csak úgy tudta használni a zuhanyfülkét, csak úgy fért be, hogy leszerelte az ajtók gombjait. . . És a szabad tér szűkössége miatt még egy mini hűtőszekrény sincs a szobákban. A szálloda exkluzív ajánlata, amit mi különösen nagyra értékeltünk: zárt üvegfolyosó köti össze a bájos kis De la Motte-kastéllyal, amelyet a hotel vendégei belépődíj nélkül, akár többször is meglátogathatnak, és a 9 hektáros kastélykertben is szabadon barangolhatnak.
2020. augusztus 16.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Rövid hétvégi városlátogatáson két éjszakát töltöttünk a szállodában. Jellemzően igen jók voltak a tapasztalataink: A szálloda szinte csak pár lépésre van minden fontosabb látnivalótól, de a központi elhelyezkedés ellenére sem zajos a környéke.
A riasztó, a szocialista időkből származó küllem mögött kifejezetten kellemes belső fogadja a vendégeket, és ez a kényelmes szobákra is igaz. Mindenütt tökéletes tisztaságot, valamint jó felszereltséget tapasztaltunk az épületben. És amit leginkább ki kell emelni, az a személyzet kedvessége, profi segítőkészsége, amivel megoldanak kéréseket, helyzeteket. DE: Nem szeretjük a kötelező vacsorázást, viszont a kedvezményes csomagajánlat, amire befizettünk, félpanziós ellátással volt meghirdetve. Az ellenérzésünket igazolta is a vacsora ételkínálata! Nem szívesen, mégis azt kell mondjuk, ez a kínálat és minőség nem egy négycsillagos szállodához, inkább egy jobb menzához illik! Ráadásul mindezt egy erősen retro hangulatú, rideg hodályban kell elfogyasztani. Ahol az egyébként kitűnő svédasztalos reggelit is.
2020. július 21.a párjával járt itt 45 Nem először szolgált már számunkra ez a hely Szolnok központjában egy kis pihenésnyi szusszanásra alkalmat. Télen a székekre helyezett takarók és a kültéri melegítők segítették a komfortot, amíg megittuk a belülről is melegítőket. Most a nyári melegben a nagy, árnyas fák árnyéka várja a vendégeket. És hideg italok!
Engem egy dolog zavart ma: a tér másik oldalán, a Városháza aljában lévő söröző-étterem teraszának kalapálás-zajnak ható "zenéje". . .
2020. június 26.a párjával járt itt 55 Elmentünk hozzájuk, hogy ha már Egerben vagyunk, vegyünk egy igazi Egri Bikavért. Reggel 10 óra után nem sokkal még nem igazán borkóstolós az ember hangulata, de a kedves és nagyon professzionális fiatalember meggyőzött, hogy legalább a kiválasztott kétféle Bikavért kóstoljam meg, úgy döntsek.
És igaza volt, a két jó közül a nekem jobban tettszőből vettünk egy palackkal valamilyen családi eseményre. Köszönjük!
2020. június 26.a párjával járt itt 55Kellemes terasz a város főterének egyik sarkában. Gyors, jó modorú kiszolgálás, így az első próba után másnap is visszatértünk ide. És nem csalódtunk!
A két nap kettőnk által fogyasztott különböző ételekkel kapcsolatban csak annyit tudnék kifogásolni, hogy a bekeverten felszolgált tatár bifsztek nem volt elég ízes. Minden más tökéletesen rendben volt.
2020. június 26.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Annyi jót olvastunk erről a helyről itt is, másutt is, hogy első egri napunkon ide jöttünk ebédelni. Nem bántuk meg, de még egyszer nem mennénk. . . ! Kellemes, utcai asztalnál ültünk le, és nyomban ott termett a kedves pincér fiatalember. A kiszolgálói figyelmesség a továbbiakban sem hagyott kívánnivalót maga után.
A mostanában divatossá lett honfoglaló levest kértük, és nem csalódtuk: jó ízű, tartalmas étel, friss kis cipóban tálalva. Utána egy Lucifer palacsintát kértünk két tányérral, és elég is volt kettőnknek, mert valóban óriási a palacsinta. Húsos, csirkemájas raguval volt töltve, ami ízletesen fűszerezett, de túlzottan sós! És a töltelék látványa sem valami gusztusos: valami barnás szószban merülnek el a húsdarabok. Nem hagytuk a kedvünket rontani, ezek nem nagy problémák. De amikor fizetésre került a sor, kiderült, hogy bankkártyát nem fogadnak el! Ez viszont számomra elfogadhatatlan! Na, ne már! Egy felkapott turisztikai környezetben, egy népszerű étteremben a XXI. században? Kisstílűség!
Három csillagos szálláshely, bájos kis kastélynak kinéző épület, mögötte meglepően hangulatos kerttel, ahol – ez kiemelendő az egri parkolási nehézségeket látva – a vendégek parkolhatnak. És valóban látszik a belső tereken is, hogy frissen van felújítva.
A fogadtatás végtelenül kedves, és a recepciós hölgyek a későbbiekben is rendkívül megértőek, segítőkészek. Mégis van egy-két apróság, ami elválasztja a házat az öt szívecskés minősítéstől:
- A szobák mérete az emeleten, ahol erkély is van, olyannyira különböző, hogy az elsőre megmutatott kifejezetten szűkös volt, másikat kellett kérnünk. Kaptunk! - Ott viszont a fürdőszoba olyan pici, hogy szinte csak oldalazva lehet bemenni, és együtt van minden a tenyérnyi helyen: mosdó, WC és zuhanyfülke. A zuhanyfülke ajtaja alatt pedig kifolyik a víz. És ha éjjel kimegy valaki a mosdóba, jobb, ha nem gyújtja fel a villanyt, mert utána 20 percig jár hangosan a szellőztető/szagelszívó berendezés. - A reggeli nem svédasztalos, de mert most alig volt vendég a hotelban, ez nagyon is érthető. Ehelyett széles választékból lehet a pincérnél rendelni. Csakhogy a két pincér, akik váltják egymást, nagyon is eltérő mennyiséget, minőséget szolgáltat. . . ? ! - Összességében tehát kicsit túlárazottnak érezzük a két főre, egy éjszakára, reggelivel 35 ezer forintos szobaárat, mégis:
Ha újra Egerbe jönnénk, csak itt szállnánk meg. Kulturált, makulátlanul tiszta hely, csendes környéken és közel van a látnivalókhoz.