2020. február 22.a párjával járt itt 45 Délutáni színházi előadásra készülve gyors ebédet enni ültünk be a most üveggel körbezárt teraszra, ami igen kellemes volt, mert kinn is voltunk, benn is voltunk, és az elektromos fűtők hatékonyan melegítettek. Még szinte le sem ültünk, a készséges pincér máris ott volt, az italokat is pillanatok alatt és megfelelően hűtve kaptuk.
Közben pedig segített választani az étlapról. Grillszendvicseket kértünk, ennyi éppen elegendő volt színház előtt. De ahhoz képest, hogy tényleg csak szendvicsek voltak, elég húzós az áruk. Mindegy, jót ettünk, jól éreztük magunkat. Viszont: Bementünk a mosdóba, át a belső termen. Háát, az a zsúfoltság és ételszag. . . , ott nem akartunk volna ebédelni!
2020. február 10.a párjával járt itt 55 Tüneményes pici hely (kb. 15-en férnének el, ha minden asztal foglalt), de amikor ott jártunk ebédelni, csak mi ketten voltunk a párommal, és a kedves házaspárral, akik vezetik ezt a helyet. Így beszélgetni is tudtunk ételekről, konyhákról, emberekről. Közben pedig: Éttermi szintű kiszolgálás, tálalás, az orosz konyha isteni házi ízeivel!
Forró káposztás pirog, amikor megérkeztünk, előételnek gránátalmás karkötő meg töltött palacsinta. Gazdag leves, majd főételnek kotlett "Pozsárszki" módon vargányagomba mártással, párolt hajdinával. Közben pedig csodás kaukázusi vörös bort kortyolgattunk. Örülünk, hogy rájuk találtunk! Máskor is jövünk!
2019. november 14.a párjával járt itt 45 Kívülről is látszik, hogy nem igazán cukrászda, na de nem is kávéház! Valami fura zsúfolt büfé-hangulat van benn, némi pályaudvari váróterem-beütéssel. De legalább Szamos-édességek! És ezért mentünk! Végül a párom nem kért semmit, mert valahogy nem is néztek ki nagyon csábítóan a készítmények. Kicsit fáradtak voltak délutánra.
Én kértem egy gesztenye mousse tortaszeletet. Jó volt az állaga, könnyű, de nekem túl édes volt, nem kíván a gesztenye ennyi cukrot!
2019. szeptember 6.a párjával járt itt 45 Még nem jártunk itt, de tetszett az utcára nyíló terasz, már az is kicsit hajó hangulatú, így betértünk. Késői ebédidő volt, így nem sok vendéget kellett kiszolgálni, gyorsan felvették velünk a pincérek a kapcsolatot. Örömömre volt üveges barna sör is, csak éppen nem volt eléggé lehűtve! Az első apró hiba!
Az étlap kifejezetten meglepő kínálatot mutat, fantáziadús ételekkel. És mindkettőnké jól is volt elkészítve. Csak a saláták! Ez valami magyar éttermi betegség, hogy jó előre felvágják a zöldségeket, salátákat és amikor a vendég megrendeli öntenek rá egy kis dresszinget. Csakhogy addigra a zöldek összeesnek, a szélük megbarnul. Én nem is ettem belőle, nem volt gusztusos. Ez a másik kis hiba. De ha arrajárunk, betérünk máskor is, mert szeretnénk a benti igazi hajós hangulatot is érezni egy téli napon. De úgynevezett friss salátát nem kérünk!
2019. június 1.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az itteni vélemények alapján próbálkoztunk 3 éjszakára szálláshelyet találni Szarvason, és bár elég későn jelentkeztünk, ebben a panzióban még volt hely, igaz, csak a legnagyob lakosztály. Nem volt annyira drága, hogy ez problémát jelentsen, ezért lefoglaltuk, és nem csalódtunk.
A hatalmas lakosztályban ketten majd el tévedtünk időnként, és kerestük egymást :D A nappali kifejezetten nagy, ott jól ellustálkodtunk délutánonként, amikor a sok sétától fáradtan hazamentünk. A lakrész beosztása viszont lehetne jobb is, mert a miközben a nappali hangárméretű, a fürdőszoba elég szűkös, még arra sincs hely, hogy a neszeszereket letegye a vendég. Az étkezőben pedig még egy tea megfőzésére sincs lehetőség, legalább egy elektromos vízforralót betehetnének. De ezek csak apróságok, nem vonnak le a jó véleményükből.
2019. június 1.a párjával járt itt 55 Szálláshelyünkön, a Lux Panzióban ajánlották ezt a helyet, úgy hiszem, valamilyen tulajdonosi kapcsolat okán is, mert a panzió lakói 15 százalék kedvezményt kapnak az étteremben. Első nap szép időben a kerthelyiségben ültünk le, és minden rendben lévőnek látszott.
De miközben az étlapot tanulmányoztuk, leült a mellettünk lévő boxba egy pár, ahol a férfi azonnal cigarettázni kezdett és a szél a vaskos füstöt mind ránk fújta. Mivel az egész kerthelyiség dohányzónak van nyilvánítva, inkább elmenekültünk, mint hogy a ragyogó napsütésben egyedüliként beüljünk a zárt terembe. Azt viszont ennyiből is láttuk, hogy a hely igen kulturáltan van berendezve, az étlapon elég nagy és színvonalas a választék. Így másnap és harmadnap is a hűvös időben visszamentünk, akkor kint nem is volt vendég, bent viszont elég sokan. Ennek ellenére egyik nap sem kellett hosszan várni, mindent gyorsan és jó minőségben megkaptunk. Ettünk kis piros fazékból kétszemélyes húslevest, lávakövön sült csirkemellet görög salátával, rántott süllőt, párolt marhapofát stb. , és minden nagyon finom volt! Érdemes volt bízni ebben a helyben!
2019. június 1.a párjával járt itt 35 Szarvastól 4 km-re az országút mellett álló hangulatos épület (hajdani tanyai iskola) hangulatos előkerttel és belsővel. Bár ez a belső már inkább tájházra hajaz, de nem éreztük túlzásnak a régi falusi használati tárgyak mennyiségét, szeretjük az ilyesmit. Az étterem egyebekben viszont nekünk kicsit, hogy is mondjam, meglepő.
. . Pincéres felszolgálás nincs, a pultos hölgytől kell rendelni és hozzá visszamenni az elkészült ételekért, ez hát valamiféle sajátos önkiszolgálás. A különböző helyi prospektusokban olvasható reklámokkal ellentétben pedig a szűkös választékban nem kínálnak semmit a környék gasztronómiájából, csak egyszerű, szokványos ételeket, igencsak közepes színvonalon, viszont tényleg olcsón. Hát ennyi. . . ahhoz nem volt elég, hogy az ott töltött napokon visszamenjünk, kiautózzunk oda a városból.
2019. március 4.barátokkal járt itt 25 Már jártunk itt egyszer korábban, és elégedettek voltunk. Megpróbáltuk hát a napokban ismét, de most nagyon nem bizonyult jó ötletnek. Kellemes a hely belső berendezése, hangulata, és láttuk, hogy több asztalnál kedélyes hangulatú kis társaságok ebédelik a menüből választott ételeket.
Menüs ételsorukat – a honlapon található ismertető szerint – egy hétre állítják össze, amelynek összetétele: leves, második fogás, idényjellegű gyümölcs, vagy sütemény (desszert). Három menü és egy napi ajánlatuk van. A Merci-menü ára: 1090 Ft. Minden biztatóan indult tehát! A bájos és kedves kiszolgáló fiatal hölggyel kezdetnek tisztáztuk, hogy száraz és nem édes vörösbort kérünk az ebédhez (nem nagy ügy, de engem azért ez a kérdésfeltevés mindig már eleve meglep…). A barátnőm és a párom rendelt levest is, aminél jó pontként értékeltük, hogy nemcsak a kiírt babgulyást tudták ajánlani, hanem igazi húsos húslevest is. Még mindig rendben volt tehát minden. Elkezdtük várni a második fogást. És vártunk, és vártunk… Közben a helyiség kiürült, magunkban ültünk, és egyre jobban fáztunk a gyengén fűtött étteremben. Egyszer csak jő a felszolgáló, és kérdi, mert elfogyott a rizs, mivel hozhatja a kért húsgombócokat. Mondtuk, ilyen-olyan krumplival, de lehetőleg mielőbb, mert hamarosan vagy éhen halunk vagy megfagyunk. Végül megérkezett a második fogás: a barátnőm tányérjáról hiányzott a mártás, az enyémen a sült krumpli sötétbarna színnel riogatott… A párom ételében gusztusos volt a kétszer forgatott sült krumpli (vajon én miért nem kaphattam ilyet? ), nála viszont a mustáros sertés szelet volt "kissé" szívós. Ennyi volt, és nem mondtuk, hogy Merci!
2018. december 28.a párjával járt itt 15 Örömmel olvastuk, hogy a felújított Szépművészeti Múzeumban étterem is lesz. Most jártunk ott az újranyitás óta először, és rögtön kipróbáltuk. Kár volt! Nagy kár! És sokba is került! Félig önkiszolgáló, félig a pult mögül szolgálják ki az ételt egy rideg, minimalista modern helyiségben.
Önkiszolgálni a levest és a salátákat lehet, olyan csöppnyi tálkába, hogy abba a levesből csak kóstolásnyi mennyiség fér. Salátával pedig azért nem lehet telerakni, mert alig van mivel! Délután fél 3 körül már erősen hézagos választékkal találkoztunk, miközben egy pár kanálnyi saláta ára 900 forint! Főételből 3–4 féle volt, egységesen 1800 forintért. Én gombával töltött canellonit ettem, ami nem volt rossz, de éppencsak langyos volt! A párom sült, göngyölt csirkemellet kért, ami jó is volt addig, amíg a vastagabb részhez nem ért. Ott teljességgel nyers volt a baromfihús! ! ! Megmutattam a fiatal szakácsnak, akinek eszébe sem jutott legalább elnézést kérni! Megemlítettem még, hogy a 3,3 decis Heineken dobozos sör pedig nincs lehűtve, langyos, 750 forintért! Elnézést erre sem kért! Ám mindezért elkértek kettőnkre közel 8000 forintot! Mi viszont többet nem kérünk ebből a helyből, és ezt tudom ajánlani másoknak is!
2018. december 7.a párjával járt itt 55 Miután az előre lefoglalt szálláshely nem volt megfelelő, segítséget kértünk a helyi Tourinform irodától, hogy legyen hol aludnunk a következő három éjszakán, ahol fűtenek novemberben, ahol olvasni is lehet a világításnál. Több telefon után egy kedves női hangot hallottunk ki a készülékből, és innentől kezdve minden rendben volt, sőt nagyszerű volt!
A vártól pár száz méterre várt bennünket ez az ház, nemrég felújított, de inkább újnak látszó, mediterrán stílusú épületben tágas, elegáns apartmannal. Egyszerűen minden tökéletes! A reggeliző hely kedves, télikert hangulatú, a kínálat bőséges és finom.