2024. április 5.barátokkal járt itt 55 Kéktúráztunk, a szállásunk Mátraszentlászlón, a Parrag Panzióban volt. Az étterem az utcában volt és azért esett erre a választásunk, mert egyedül itt mondta a tulajdonos, hogy este akár még zárás után is érkezhetünk. 8 fővel mentünk három estén át úgy, hogy leadtuk napközben a rendelést és este kb.
félnyolc magasságában érkeztünk. Minden alkalommal frissen, melegen kaptuk meg az ételt, ami mind minőségben, mind mennyiségben kiváló volt. A vadasuk külön megérne egy értékelést a kis krumplipogácsákkal :) A frissensültek igazán finomak voltak, gombás-omlettes töltött karaj, vagy a libamájas-sidlinges töltött hús, de volt aszaltszilvás, egyéb minden finomság, a szarvaspörkölt-juhtúrós sztrapacskával a fiúk nagy kedvence volt. illetve a levesek is ízesek, tartalmasak, bőségesek. A desszertek is egyszerűek, de éppen megfelelő egy ilyen tartalmas vacsora után. A tulajdonos személyesen volt jelen minegyik este, felszolgált, kedvesen beszélgetett velünk, kaptunk jótanácsokat a környéket illetően is. Összességében nagyon örülünk, hogy ide vetett bennünket a sors, mert igen jókat tudtunk enni, inni. Az ételek/italok is kiválóak voltak, de főként a hozzáállás volt lenyűgöző amit a tulajdonos és kedves felesége nyújtott nekünk. A többi vendéglátóhelyen közölték, hogy 20 óráig vannak nyitva, konyha max. 19 óráig, sorry :) Nagy köszönet az étteremnek, hogy ezzel is szebbé tették nekünk ezt a nem könnyű mátrai szakaszt.
2023. augusztus 9.barátokkal járt itt 55 Voltunk már itt, ezért bátran kerestük fel tegnap a lányokkal az éttermet. Most zajlanak a Balatonfüredi bornapok, ezért hatalmas tömegre számítottunk, de meglepően kevesen voltak az étteremben. Foglalásunk nem volt, a bejáratnál azonnal jöttek elénk és ültettek le ahová akartunk, A teraszon foglaltunk helyet, félig nyitott részen, közvetlenül a Tagore-sétány mellett, mégsem volt zavaró a kinti nyüzsgés, nagyon ötletesen különítették el a teraszt.
A pincérek udvariasak, segítőkészek és főként gyorsak voltak. Az italok finomak, megfelelően hűtöttek. Az étlapon sok féle változatos étel található. Nagyon gyorsan elkészült és nagyon finom volt. A húsok frissek, kellően átsütve, de nem kiszárítva, a tészta nem szétfőzve, az egyéb köretek ízletesek, jól fűszerezettek. Meg voltunk elégedve mindnyájan mind a minőséggel, mind a mennyiséggel. Nem csalódtam most sem és bátran ajánlom. Árakat most nem részletezem, mert az utóbbi időben mindenhol irreálisan elszálltak az éttermi árak véleményem szerint. Ez sem volt olcsó, de a hely , az időpont és a minőségi ételek függvényében nem drágább mint máshol nem ennyire frekventált helyen.
2023. július 18.családjával járt itt 45 Összességében tetszett, mégsem tudok maradéktalanul pozitív lenni. A külcsínre nagyon sokat adnak, az udvaron és beltéren is nagyon hangulatos a léggkör, a dekoráció. A felszolgálók kedvesek és igyekeznek nagyon, de valószínű, hogy nincs elég személyzet, legalábbis ez jött le nekünk.
Az ételeket fatálakon, az italokat kerámiakupákban tálalják, asztalon gyertya, amit mondjuk nem gyújtottak meg és itt-ott az evőfelületen is olvadt viaszdarabok voltak felfedezhetők, amit ha letakarítja az asztalt rendesen, nem kellene látnom. Étlapon sok féle étel szerepel, mindenki tud választani. Mégis azt tapasztaltuk, hogy a vélhetően emberhiány miatt kicsit a minőség rovására megy a kiszolgálás. Egy kissé illuminált "mesemondó" szórakoztatta a népet az udvaron, ő fogadott bennünket a kapuban, mert már ott felhívta egy tábla a figyelmet, hogy várjunk illedelmesen kint, míg értünk jönnek. Nem nagyon jöttek :) Volt foglalásunk, még előző este foglaltunk négy főre asztalt, ezzel nem is volt gond, hiszen nem is sokan voltak az étteremben szombat 20. 00 órakor. Igyekeztek megadni a lakoma hangulatot, de ezt nem csak a fatálakkal és kupákkal, nyársakkal kellett volna érzékeltetni, hanem az étel minőségével is. Oké, hogy középkori ételek, de azért akkor is ízletesen főztek. A csülök bőre rágós volt, a kacsa bőre szintén nem ropogott, a krumpli száraz volt és ízetlen, a vadas valami besameles, nem tudni milyen szósszal került feltálalásra, megkockáztatom, hogy a hozzáadott krumplilángos mirelit. A grill húsok pedig kritikán alulian szárazra lettek sütve. A vajsör finom volt és különleges, meg is kérték az árát, de pl. a bor szinte meleg , amit a kancsó hideg szóda kompenzált kicsit. Az adagok bár látványra soknak tűntek, nem okozott gondot senkinek elpusztítania. A fél kacsa inkább egy fél kiscsirke mérete volt. Ezzel szemben az árakat vastag ceruzával írták meg. Sok sok éve voltunk itt már, akkor ugyan nem volt ilyen "puccparádé" sárkány a tetőn és három méteres ajtónálló betonkatonák, de felejthetetlenül finomak voltak az ételek, most azt mondanám, hogy egy teljesen átlagos étterem ami az étkeket illeti. Ennek ellenére jól éreztük magunkat, de legközelebb ha Egerben járunk, nem ide megyünk.
2023. június 6.barátokkal járt itt 55 Véletlenül találtuk meg barátnőimmel a vendéglőt, Jákon voltunk a templomban látogatni, ami épp felújítás alatt áll. Dél körül értünk oda, s a munkások indultak ebédelni, kérdezgették egymást, ki hova megy kajálni. Mindenki egyöntetűen kiabált, hogy a Spájzba :) Kíváncsiak lettünk, hisz tudjuk, ha a helyiek is oda járnak, rossz nem lehet.
Nem csalódtunk! Tiszta, igényes, kerthelyiség/benti hatalmas terek, igényesen megterítve, a berendezés, a dekor, a pult, minden, de minden rendben volt. Ár/érték arány különösen jó, hatalmas adagok, megfizethető áron. Van lehetőség heti menüt kérni, amit kedvesen rögtön felajánlott a felszolgáló/tulaj is. Udvarias, gyors, figyelmes kiszolgálás. Hatalmas választék italokból, frissensültek, tálak, levesek, saláták, desszertek. Nagyon elégedettek voltunk, biztosan fogom ajánlani is és ha arra járunk, betérünk még.
2022. november 2.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Csak jót tudok mondani, de a véleményeket olvasva, ezt már megtették. Mind a kerthelyiség, mind az étterem kiváló. Az ételek finomak, az italválaszték is alapos, a sörök igazán különlegesek. A desszert is szenzációs, a túrógombóc és a sóskaramellás madártej mindent visz. 8 fővel voltunk, több féle ételt próbáltunk és nem okozott csalódást egyik sem.
Állatbarát a hely, az étteremben is majd minden asztalnál volt kutyus. Kint játszótér a gyerekeknek. A zene valami szenzációs,az egész helynek megadta a hangulatát a vérbeli rockabilly. a fákra agatott "kis villanykörtékkel " Vélhetően a tulajt láttuk egyik nap kint a kerti pultban, mert az egész hely egy az egyben olyan volt mint a pörköltet kislábosba méregető, bőgatyás férfi, nagy fazon volt még ismeretlenül is. A helyet csak ajánlani tudom. Felhívták a figyelmet arra, hogy hétvégén érdemes foglalni mert sokan vannak. És valóban szinte teltházzal ment mindegyik nap, mikor ott voltunk.
2022. november 2.barátokkal járt itt 55 A Pilisben túráztunk (Kék-túra) a hosszú hétvégén, így fontos volt hogy központi helyen, kényelmesen tudjunk esténként megpihennil. Pilisszentkereszt frekventált helyen található, könnyen megközelíthető innen nagyon sok látványosság. Kicsi logisztika szükséges hozzá, de jól működik a helyi transzfer.
A szálláshelyen kényelmes szobák vannak, nagyon jó matracokkal, szép és praktikus fürdővel. Az étterem pazar. Bár mi félpanzióval voltunk elszállásolva, de semmi panasz nem lehetett a reggelire és a kapott vacsorára sem. Az étlapon számtalan étel van ezen kívül. A borok is finomak. Van egy nagy közösségi tér a szobák mellé, az udvaron egy külön kis házikó, sarokülővel, étkező résszel, Tv, Wc, konyhasarokkal, fűtéssel. Kicsit hiányos a konyha felszerelés, de ez valószínű annak köszönhető, hogy most készült el, a mosogatógép még "csomagolva" állt a helyén és az edények is hiányoztak. De tudtunk kávét főzni (vittük a kotyogót) van gáztűzhely és mikrot hűtőt is találtunk. Az étteremben isteni a kávé egyébként, de mi kora reggel indultunk a túrákra, így az étterem még akkor zárva volt. Összességében csak ajánlani tudom a helyet, annak akinek az a fontos, hogyy legyen egy kényelmes tiszta ágyikó, mikor este fáradtan megérkezik a kirándulásból. ár/érték arány megfelelő, a személyzet kedves udvarias, segítőkész.
2022. október 14.barátokkal járt itt 45 Nem először voltunk itt és eddig minden esetben nagyon pozitív volt a véleményünk. Családi vállalkozás, nagyon szépen felújÍtott bel- és kültér. A pincérek és felszolgálók minden alkalommal nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Az ételek sok félék és igazi házias ízek, nagy adagok. Ár/érték arány megfelelő.
Tegnap sem volt semmi baj, a tanuló felszolgáló fiú szívét-lelkét beleadva, kicsit remegő kézzel pakolta elénk a finom minőségi borokat, az ételek szervírozása szintén nagyon profi módon történt. Egészen a fizetésig a szokásos jó hangulatban voltunk a lányokkal, beszélgettünk, nevetgéltünk, borozgattunk. Majd hogy megkönnyítsük a fizetés menetét, a pulthoz mentünk, ahogy korábban is szokás volt, ha szépkártyáztunk, vagy külön-külön akartunk fizetni. Illedelmesen kivártuk a sorunkat, majd közöltük az egyáltalán nem barátságos egyetlen hölggyel, hogy lehetőség szerint külön-külön fizetnénk. Olyan cirkuszt rendezett pillanatok alatt, hogy megállt a levegő az étteremben. Kiabálva közölte, hogy ezt előre kellett volna jeleznünk, mert most egyesével be kell vinni a gépbe a személyenkénti fogyasztást és azt nekünk kell bediktálni és egyébként is, ez mekkora nagy probléma. Mondtam kedvesen hogy nem gond bediktáljuk, még emlékszünk ki mit fogyasztott, bár eddig ebből nem volt ilyen probléma. . . Csapkodva, puffogva kezdte el a számlák kiadását. ami kb. fél perccel tartott tovább, mintha egyben adja. Eddig mindig bőkezűen mértük borravalót, most csak én adtam, de már azt is megbántam :) Nem is értettük igazán hogy mire volt ez a kirohanás, de az biztos, hogy nagyon rossz szájízzel távoztunk. Nem mondom hogy nem megyünk többé, mert tényleg nagyon finom ott minden, de legközelebb nem hagyom szó nélkül ezt a goromba viselkedést és remélem, hogy ez olvassák az illetékesek is és levonják a következtetéseket. Ettől függetlenül ajánlom az éttermet, mert az ételekben eddig soha nem csalódtunk
2022. október 5.barátokkal járt itt 55 Villányi borfesztiválon ettünk ebben az étteremben. Előző évek tapasztalata alapján tértünk be, s most sem csalódtunk. Az ételek választékosak, ízletesek, megfelelő adagok. Az árak nincsenek elszállva. A kiszolgálás kicsit lassabban ment, de ezt a fesztiválon megjelent tömegek rovására írom.
A felszolgálók kedvesek, mosolygósak, segítőkészek, fiatal csapat. Egyébként semmi probléma nem volt, ajánlom bártan. A pincesoron található az étterem, központi helyen, van benti tér és kinti leülő is.
2022. október 5.barátokkal járt itt 55 Hétvégén Villányban voltunk a borfesztiválon. Sok pincészetet bejártunk a három nap alatt, mégis ez ragadott meg leginkább. Lehet hogy az Agancsos Gida Irsai Olivér miatt volt, de nagyon jól éreztük magunkat. A pincesoron található nagyon hangulatos, tényleg agancsos pince. A tulajok vadászok, ha jól olvastam a falakon kitett relikviákból és képekből.
A felszolgálók nagyon barátságosak és közvetlenek, kedvesek. Kint ettünk az "udvaron" ami az utcára kihelyezett sörpad volt, de nagyon finom volt az étel. Egy késő esti borozgatós vacsororára mindenképpen. Csülök, Vadhúsok, kakashere pörkölt, libatepertő, és késő éjjel, egy nagy tálca zsíroskenyér :) Mindenkinek ajánlom megkóstolni fent említett irsait.
2022. szeptember 22.barátokkal járt itt 35 Voltunk itt a nyitáskor, mikor még alig ismert, igazi, kis hangulatos, családi étterem volt finom és korrekt árakkal. Nem volt egész Séd partot átölelő kiülő terasz és játszótér. Bent pár asztal, kellemes félhomály és ötletes dizájn. Majd miután felkapott és híres lett az "elit" körében, ismét megnéztük.
Még mindig jó volt, de az árakkal kicsit elszaladtak és kevésbé volt érezhető az a nyugalom és relax, mint kezdetekben. Most és szerintem utoljára megpróbáltuk megint, nem kellett volna. Zsúfolt, hangos, a személyzet kapkodva futkos fel-alá,a vendégekre nincs idő, és az ételek minősége is kifogásolható némely ételnél. Az értékeléseket végigolvasva azt látom, hogy bizony a kezdeti 4-5 pontos értékelések, visszaestek 3,5 alá teljesen jogosan. Ez a Fricska már nem az az étterem lakás, amit annak idején olyan jó ötletnek tartottam.