Gyenge
2023. szeptember 4.egyedül járt itt 25 Csak remélni tudom, hogy nem olyan az igazi paksi halászlé, amilyet itt, ezen név alatt felszolgálnak. Pécsről hazafelé menet vasárnap késő délután megéheztem és betértem a Halászcsárdába halászlevet enni. Az épület kívülről riasztó, bent azonban kellemes környezet fogadott.
Hagyományos értelemben vett csárdára semmilyen módon nem emlékeztet a belső tér, a bútorok azonban kényelmesek, a tér elrendezése nagyüzemi éttermi stílusra hajaz. Az éppen szolgálatban lévő két pincér hölgy kedves volt. Sajnos mindez nem tudta ellensúlyozni azt a gasztronómiai csalódást, amit át kellett élnem. A tervem az volt, hogy mivel a Duna mellett vagyunk és halászlé rajongó vagyok, a leves megkóstolása után választok még valamilyen más halételt is a kínálatból - nos a leves megkóstolása után a második fogásra nem került sor. Agyonsózott, rendesen megpaprikázott, egyébként semmilyen más ízélményt nem nyújtó lében két és fél halszelet úszkált - a halhús vízízű, élvezhetetlen, az egész halászlének nevezett mű elfogadhatatlan volt, a hozzá külön kérésre feltálalt erőspaprika pürének a sóson kívül más íze nem volt. Egy dologgal voltam csupán megelégedve, és az a leveshez felszolgált gyufatészta minősége volt. Mindez 4. 500Ft-omba került, ellentétben az étlapon szereplő 3. 300Ft-os árral szemben - gondolom a különbség abból adódott, hogy többféle halból álló betéttel kértem felszolgálni a levest. A helyi szakács a halászléfőzés két legalapvetőbb szabályával sem volt tisztában: 1. többféle hal felhasználásával készítjük, 2. a halat főzés előtt enyhén besózzuk és pár percig állni hagyjuk. Látogatásom idején rajtam kívül csak a helyi focicsapat tagjai ültek az étteremben, más vendég nem - eleinte csodálkoztam ezen, most már nem.
2Ételek / Italok
3Kiszolgálás
3Hangulat
2Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.