2017. április 9.családjával járt itt 35 Az épület szép, a környék folyamatosan alakul (előnyére). Egészen jó hely lehetne, hiszen a víz jó, a hely kellemes, de! A két pénztáros közül az egyiknél elvárás volt, hogy a vendég tisztában legyen vele, hogy milyen jegyet akar és egyáltalán milyen jegyek vannak. Szerinte tudni kell, hogy ha a külső medencét is használni akarjuk, azt mondani kell.
Erre mondtuk hogy szaunázni viszont nem terveztünk - nem számít, mert az meg benne van az árban. A három belső medence közül a meleg vizű 10 percig használható, a kiírt ajánlás szerint, de nincs ott személyzet, aki intézkedne, ha valaki felelőtlenül már megfőtt a vízben és segítségre szorul. A hideg medence használata még ennél is tragikusabb! A fenti szaunából zuhanyozás nélkül jönnek csobbanni a leizzadt vendégek. Később már egymás izzadságában fürdenek. Nem felügyeli senki - gusztustalan! A fenti szauna ajtaja mellé ki vannak írva a szabályok, de ebből szemmel láthatóan csak egyet tartott be a tisztelt közönség - senki sem borotválkozott a szaunában (ez is ki van írva! ). Minden más higiéniai elvárást figyelmen kívül hagytak. A kinti medencék kellemesek. Furcsa, hogy a környező lakóházakból ránk látnak, de ez az ő dolguk. A lenti "új" szaunát nem volt kedvünk megnézni. Jó volt a meleg vízben ejtőzni, de volt néhány dolog, ami miatt elgondolkodtam, hogy nem sok-e a 3 szívecske. Csak meleg vizes tespedésre ajánlom.
2017. április 1.a párjával járt itt 55 Hagytam magam átverni! . Szeretem a sós karamell fagyit, de itt nem kellett volna rendelnem. Tévedés ne essék, finom volt! De egy ilyen "gyümölcs-gyárban" gyümölcs sorbet a jó választás. Erre akkor jöttem rá, amikor a meggyet és a mangót megkóstoltam. Isteni ízek. Maga a megtestesült gyümölcs, jégbe hűtve.
Mennyei és még fokozni kellene, hogy át tudjam adni a valós élményt. Akár csak ezért megéri ide jönni. De ha már itt voltunk, akkor a frissen facsart gyümölcslevekből is változatosan bevásároltunk.
2017. április 1.a párjával járt itt 45 Korábban egy pizzéria volt ezen a helyen, azt kerestük, de mást találtunk. "Felfrissült" a hely. Szépen megcsinálták bent és ötletesen csinálták meg kint, a teraszt. Üvegfallal körbezárható, valószínűleg fűthető is - no erre most nem volt szükség. Az elhúzott falak beengedték a tavaszt.
Az étlapot átnézve az Angus Burgert választottuk mert máshol volt már kellemes találkozásunk a prémium marhával. A végeredmény jól nézett ki. Kellemes és jóízű meglepetés volt a zöldség chips, édes burgonyából, céklából és sárgarépából. Mi a hiba? A buci. Megérdemelne egy kézműves kivitelt a hús. És egy kicsit nagyobb odafigyelést a sütése. Ez egy plusz szívecskét érő javaslat. A mákos guba desszert szép befejezés volt. A kedves, odafigyelő kiszolgálást kötelező megemlíteni. Mindenképpen ajánlom a helyet, van búza sörük.
2017. március 27.a párjával járt itt 35Az Árkádban járva a vacsorát is meg akartuk oldani. Konkrét elképzelés hiányában szétnéztünk a "félkörben", hogy mit vigyünk haza. Vakok között félszemű a király alapon az Asia Food nyert. Fafülgombás csirke lett a továbbjutó, tésztával. Nem csalódtunk benne, de csodát sem láttunk.
Mivel éppen sushi is volt, így ezzel is megleptük magunkat. Mivel már előre dobozolták, lehet, hogy nem is itt készült.
2017. március 27.családjával járt itt 55 Nem nagy hely. Kb. akkora, mint a közeli kávézó, csak itt teltház közeli állapot van a kávézó meg pang az ürességtől. Figyelmes és gyors a kiszolgálás. Szimpatikus adagokat szolgáltak fel, de mi most csak kulturáltan söröztük-boroztunk. Az italokat kellemes hőfokon és jó minőségben kaptunk. Érdekes megoldás, a pult feletti itallap.
Aki emelt fővel jár, az így kap segítséget a rendeléshez. A kitett program szerint rendszeresek a zenei esték. Különböző formációk szolgáltatják a kiemelt estéken a kultúrát. A mi esténken a Sexnuggets zenekar csinált egy közönséget is magával ragadó akusztikus műsort, klipbemutatóval fűszerezve. Többen a zenére felfigyelve jöttek be az utcáról. Mindenképpen ajánlom a helyet (visszajövünk kipróbálni a konyhát) és a zenekart is. Egyikük neve se zavarjon meg, kiemelt minőség vár!
2017. március 27.egyedül járt itt 55 Itt a tavasz, indul a fagyi szezon. Hol lehetne ezt jobb helyen kezdeni, mint a Boróka fagyizóban. A választék bőven elegendő ahhoz, hogy ne lehessen végigenni, így aztán lesz miért visszajönni. Az adagok nagyvonalú bőkezűséggel mérik. Ezt talán az egyetlen „hiba”, hiszen így azt sem tudom végigkóstolni, amiket kinéztem magamnak.
Milyen az íze a fagyiknak? Csodás! Kellemesen telt aromák. Kérheted tölcsérbe, vagy pohárba. Én hazahoztam az élvezetet. Akiket érint, jó ha tudja, hogy diabetikus fagylaltokat is készítenek – ugyanezen a színvonalon.
2017. március 16.egyedül járt itt 55 Ha van káposztás rétes, akkor rám számíthatnak. Márpedig itt van! És nagyon finom! A jó rétes, az csak jelzésértékűen vékony tészta és vastag, finom töltelék kombója. Itt tudják a titkot. A kora délutáni „pangás” idején is sorba kellett állni a finomságokért – megérte.
Tartanak még gusztusos szendvicseket és sütnek helyben különböző aprósütiket, de én nem láttam tovább a káposztás rétesemnél. Na jó, vettem egy székely rétest is, hogy az édes rétesekről is legyen fogalmam. Így aztán fogalmam van, de szavam az nincs. Elállt! Micsoda finomság! Azt hiszem, veszek ide egy bérletet.
2017. március 16.barátokkal járt itt 45 Telkibányán nem jár az ember véletlenül. Márpedig, ha készül erre (mi Göncről jöttünk át), akkor nem szabad kihagyni az Aranygombost. Ha nem vagy éhes, akkor „csak” Telkibányai ragulevest toljál be. Az ízlelőbimbóid nagyon hálásak lesznek. Ha szerencséd van és nem Te vagy a sofőr, akkor kérj egy Gönci Barackot!
Így, nagybetűvel. A gyümölcs minden íze benne van. Ettünk töltött karajt, pikáns oldalast, pácolt szarvas combot és marhapofát. Nem volt panasz és nem volt maradék. Akkora az adag, amekkorának lennie kell és végtelenül finom minden. Tény, hogy egy kissé sokat kellett várni, de elnézést kértek érte (nem előre), de szép a hely, finomat kaptunk és jól esett pihenni az erdőjárás után. Ittunk kávét, mert abból is nagyon finomat tudnak főzni és indultunk haza. Akkor láttuk meg a szomszéd asztal által rendelt somlóit. Tudtuk, hogy hibáztunk, de legalább lesz miért visszajönni. Nagyon jó, de az 5 szívecskéhez több kell!
2017. március 16.a párjával járt itt 55 Tök jó dolog friss zöldség és gyümölcsleveket, koktélokat inni, de ki csinálja meg és ki mosogat el utána? A Fruitisimo! Még nem sikerült végiginni a választékot, de a félúton már túl vagyunk. Nehéz döntés az új ízeket kipróbálni, mert a „régiek”, azaz a már leteszteltek is ízlenek.
Elsőre kissé zúzósnak tűnt az ár, de bevontak a törzsvásárló programba és mindjárt visszaadtak 30 százalékot. Na, ez már tetszik! Mint ahogy az is tetszik, hogy felkészültek rá, hogy nem mindenki akar helyben fogyasztani. Gyorsan ügyesen palackoznak, így biztonságosan hazaszállíthatók a finomságok. A gyorséttermes szinten, de attól jelzésértékű távolságra kínálják a finomságaikat.
2017. március 16.egyedül járt itt 25 Kívülről nézve nagyon kínaiak akarnak lenni, de az itthoni kínai színvonalhoz is csak alulról konvergálnak. Megragadt bennem egy korábbi bejegyzésből, hogy mosolytalan a kiszolgálás. És tényleg az! Még a „visszamosolygó automata” is ki van kapcsolva. Pedig tudnak nevetgélni, láttam. Igaz, akkor egymással diskuráltak mosolyogva.
A főnöknek látszó középkorú pár az egyik pultközeli asztalnál számolgatott valamit elmélyedve – szintén mosolytalanul. Ezek szerint, itt felvételi követelmény a komolyság, vagy inkább a komorság. Mondjuk, a gombás csirkéjüket kóstolva nincs is okuk a mosolygásra. Esetleg annyi a megmosolyogtató, hogy igyekeznek tradicionálisnak látszani, de az asztalokon Marlenkát reklámoznak.
53 fotózott hely / 5 oldalon