2016. augusztus 9.barátokkal járt itt 45Galyatetőn a hotelben volt a bázisunk egy hosszú hétvégére.
Az egyik rövid kiruccanásunk a kilátóba vezetett, közvetlen a Hegyi Kisvendéglő mellett. Már odafelé menet is csábított a "házi rétes" kiírás,ezért visszafelé le is teszteltük a rendszert.
A teljes repertoár és a kiszolgálás nem lett leellenőrizve, mert a hotel konyhája jól tartott bennünket, de a rétesért megérte megállni.
Nem volt semmi extra, csak finom rétesek!
2016. augusztus 9., kollégákkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Készültem a kecskeméti üzleti ebédre. Egy-két helyet ismertem csak, de a Szélmalom csárda volt a legerősebb az emlékeim között, ezért tájékozódtam itt, az "anyahonlapon". Nem csalódtunk! A hely kellemes, a pincérek ott vannak, segítenek amikor kell, de semmi tolakodás. Az adagok méretezése XXL-es, bőven van idő beszélgetni mellette.
Kellett is egy kis időt hagyni, hogy a desszertnek is legyen helye. Bocsi, de az ételekről nincs kép, mert éhesek voltunk. . . . de az a mentás lime leves. . . . az igazán egy meleg nyári napra való. És ez még csak a kezdet volt. :)
Térj be ide, ha erre jársz! Mi is így fogunk tenni.
2016. július 12.a párjával járt itt 55 A betyárját! ! ! . . . mondanám, ha egy mondatban kellene összefoglalni a tapasztaltakat. Igazi marhahús! Omlós, finom és hatalmas. Ha csak kicsit vagy éhes nagy bajban leszel itt. Csak beugrassz egy burgerre? Az itt 20dkg, csak a húsokból. Mellette saláták, házi szószok, mindenféle varázslatos kiegészítők. . . .
de már csak azon jár az eszed, hogyan lehet harapni ebből az ínycsiklandó költeményből. Az ízek orgiája van, minden falatban. Ha nem vagy burger-párti, akkor próbálj rá a marhaszegyre, vagy a marhaoldalasra. . . . . . bocsi, de ennyi! Indulok Szántódra! :)
2016. július 8.barátokkal járt itt 55 Egy zártkörű rendezvényen voltunk Túrkeve fürdőjében. Medencével jól el van látva:
- van úszómedence,
- van gyerekmedence,
- van jakuzzi,
- van gyógymedence,
- van kültéri medence,
- van szauna, van itt minden. Széles, tágas a tér a medencékben és a medencék között is.
Valószínű, hogy rendes nyitvatartási időben is kényelmesen használható az egész létesítmény. Kint nem nagyon tudtunk szétnézni, mert (éjszaka lévén) sötét volt. De a meleg vízben ülve bámulni a csillagokat, hát az kiváló stresszoldó tevékenység, nagyon tudom ajánlani!
2016. július 8.családjával járt itt 45 Ypsilon - jó hely egy kis családi összejövetelre. Diplomaosztó utáni estebédre kerestünk egy megfelelő helyet:
- könnyen elérhető helyen van,
- parkolás megoldva,
- van különterem,
- jól főznek - ez mondjuk csak utólag derült ki, előre nem teszteltük. Összességében, a különterem kicsit nagy volt nekünk.
Ez a barátságosság rovására ment, de legalább miénk volt a tér. :)
Az étel minősége, mennyisége jó volt, képet csak a desszertekről tudok mutatni. A kiszolgálással nem volt gondunk, de az a plusz, amiért ki kellene emelni, az nem volt meg. A "jó" szintet nagy biztonsággal hozta. Egy kisebb-nagyobb társasággal történő eszem-iszomhoz bátran ajánlom.
2016. július 8.a párjával járt itt 55 Jó volt! Nagyon jó volt! :)
Jó néhány éve egyszer már voltunk itt, de röstellem, nem nagyon emlékeztem rá. Nem hagyott nyomot bennem. A párom sokkal jobban képben volt, de most már én sem felejtem el. Hát lássuk:
A személyzet észrevehetetlen volt - de pozitívan. Ha kellett, akkor azonnal ott voltak (kedvesen, szolgálatkészen).
A szoba hozta a kötelezőt, de semmi extra. Kivéve a névadó panorámát, mert azzal nem lehet betelni. Szerintem bónuszpont jár érte. Nézzük a konyhát! Nagyon a helyén van a csapat. A kaja finom, változatos, egészséges. . . és megint finom. Azok a sütik! :)
A wellness jól szeparált, kellemes, hangulatos, kulturált. Jövünk még!
2016. június 20.a párjával járt itt 45 Régi dicsőségünk. . . Hát bizony megérdemelné a felújítást a szebb napokat is látott Hotel Szieszta. A felújítás hiányát maximálisan igyekszik felejtetni a személyzet. Szinte az elvárható feletti színvonalon teljesítenek (a recepción, a wellnessben és az étteremben is). A környezete kiváló a feltöltődéshez.
Az erdő adta lehetőségeken túl a szálloda is biztosít szervezett programokat a közelben. A felajánlott idegenvezetést a városnézéshez ugyan nem vettük igénybe, de találkoztunk a csoporttal a városban. A városnézésen kívül Nagycenket, Lutzmannsburgot és Bükfürdőt fedeztük fel innen. Jó volt ide visszatérni!
2016. június 9.a párjával járt itt 35 Azt sajnos nem tudtuk meg, de haladjunk sorban:
Szlovéniából hazafelé tartva, már előre terveztük, hogy a Balaton mellett fogunk estebédelni, de konkrét elképzelésünk nem volt a helyet illetően. A számítógép segítségét kértük és a GPS a Gulya Csárdát dobta nekünk. Az épület kívülről tetszetős, parkolóhely van bőven, hát lássuk!
Ha már vízpart, akkor legyen harcsapaprikás. Megkérdeztem, hogy milyen harcsából van. Válasz1: Jó kérdés! Nem tudom, megkérdezem. Válasz2: Afrikai harcsából. (illúzióromboló) :(
Végül marhasültet és marhapörköltet rendeltünk és azokat a bizonyos palacsintákat. A marhás dolgok finomak voltak, de semmi extra - csak finom! A palacsintára jó félórát vártunk, de hiába. Kértük a számlát. Ezután viszonylag gyorsan kiderült, hogy nem hozták még ki a palacsintát. Jajjjajj! Ezután ketten is elnézést kértek (zavartan nevetgélve) és a felszolgálónkkal vitették el a balhét (őt nem láttuk többet) - "tanuló még, elfelejtette". Viszont mi a Gulya Csárdába jöttünk ebédelni és nem a tanuló felszolgálóhoz. "Várjanak egy percet, becsomagoljuk önöknek, mint a ház ajándékát" - Na ez nem hangzott el! Így aztán én kérek elnézést, mert nem tudom megválaszolni a címben feltett kérdést. Nem tudom, hogy milyen itt a palacsinta.
2016. május 7.családjával járt itt 55 Jó pár éve, sajnos csak rendszertelenül, de elő szoktunk itt fordulni. Ez bizony már jelent valamit! Szocreál alapokra épült a szálloda és ezt nem lehet eltüntetni. Szerencsére nem is akarják, így időnként nosztalgikus érzések keríthetik hatalmukba az elbambuló vendéget.
Sok minden tetszik itt:
- A legfontosabb, hogy a személyzet (MINDENKI) mosolyogva köszön és jó egészséget kíván - végül is gyógyfürdő, gyógyszálló. - A kezelések kiválóak, megfiatalítóak. - Az étterem külön piros pontos. Változatosan és finoman főznek. Gyors utántöltések vannak, napzártáig teljes a választék. - Van külön naturista szaunarészlegük, ami mindenképpen dicséretes. Az, hogy itt nincs wc, az már nem annyira. - Biztonságos parkolási lehetőség. Itt még mindig azt kaptuk, amire számítottunk. Szívesen járunk vissza!
2016. május 5., kollégákkal járt itt 35 Szeged, Tisza part, halászlé. . . Jól indult, de nyárfák tönkretettek mindent. Folyamatosan hozta róluk a szél a "vattát", hatalmas mocskot csinálva. Halomban állt a nyárfaszármazék a földön, az asztalokon és a székeken. Hogy jutott-e a tányérokba és a poharakba is? Miért pont oda ne jutott volna? !
Egyébként a halászlé finom volt, a haltepertő csodálatos. Mást már nem vállaltunk be, mert a nyárfák. . . Nyárfavirágzásfüggő a jövőbeni esetleges látogatás.
53 fotózott hely / 5 oldalon