2024. május 16.barátokkal járt itt 35 Régen gyakori vendég voltam. Akkor egy kis zegzúgos étterem volt, nem túlságosan trendi, de bensőséges hangulattal és nagyon finomak voltak az ételek. Az új étterem tényleg lenyűgöző: nagyobb terek, szép belsőépítészeti megoldások, kellemes, csaknem exkluzív környezet.
Az étlap jó benyomást kelt, nagy választék, érdekes fogások, alapanyagok bátor használata, alig tudtam választani. Végül egy klasszikusra voksoltam: Vakvarjú Schnitzel bécsi burgonyasalátával. A saláta kiváló volt, tényleg a sógorok is megirigyelhetnék. De hát a Schnitzel. . . Jó benyomást keltett: egy óriási bécsi, ahogy a nagykönyvben meg van írva, lelóg a tányérról. De itt vége is a "jónak". . . Hatalmasra klopfolt, kőkemény lap, az éttermi késsel alig vágható, szilánkos, az ínyet feltörő kőkemény panírban. Messziről sem hasonlított a ropogós bundájú, belül szaftos bécsi szeletre. Próbáltam a helyi főzésű sörrel "fellazítani", de sajnos az is nagyon rossz volt, émelyítően édes és összetéveszthetetlenül bodza aromájú. (Csak nem egy félig megivott bodzaszörpbe csapolták? )
A pincérnő igen professzionális, hangsúlyozottan, de mesterkélten udvarias volt, túl sokszor használta az "uram", "hölgyem" megszólítást, valamint kicsit furcsa volt, hogy a fizetésnél megkérdezte, hogy rátehet-e 10% borravalót. Persze, mindenki igenel válaszolt, de ilyennel még nem találkoztam, és én pl. máshol kicsit többet is szoktam adni, ha meg vagyok elégedve. Ideje lenne "felnőni" a szép környezethez. . .
2023. október 9.barátokkal járt itt 45 Hagyományos ételek, nagy választék: belsőségek, húsok, nem igazán korszerű a kínálat. Vaskos köretek, van saláta, de nem igazán kombinálják az ételekkel, az étlapon nem volt ilyen, csak a falon volt egyetlen egy kiírva.
A harcsapaprikás csuszával finom volt, de már a roston fogas kapormártással "áldozatul esett" a szakácsnak: a különben finom ropogós halat beáztatták egy nagy mélytányér kapros csirizbe, ami így menthetetlen lett. Sokkal kevesebb mártás is elég lett volna külön tálalva, főleg a liszt 90%-át ki lehetett volna hagyni belőle. . .
2023. július 10.gyerekekkel járt itt 15 Egy júliusi estén (1/2 8-kor) vacsora után szerettünk volna unokánkkal fagyizni. Az ajtó tárva-nyitva volt, és előtte 10 m-rel láttunk fagyival távozó családot. Ezekután sokk-ként ért, hogy már nincsenek nyitva, és nehéz volt a kisgyereknek is megmagyarázni. Így nem tudom értékelni a sok finomságot,amiről olvastam.
Csak finoman jegyzem meg: megértem a vendéglátósok sok gondját-baját. De ha egy balatoni cukrászda főszezonban nem tart nyitva még este 8-ig sem, akkor csak azt tudom mondani, hogy majd sajnálkozom rajtuk egy egy esős októberi napon. . .
2023. július 10.gyerekekkel járt itt 25Hangulatos, kellemes, hívogató étterem volt, szép helyen Tihanyban, egészen addig, míg meg nem kóstoltuk az ételt...Ilyen pocsék halászlevet még soha nem ettem, tele pikkelyekkel, undorító volt! A többi, amit rendeltünk, szintén nem ütötte meg a közepes színvonalat sem.
2022. március 7.barátokkal járt itt 45 Szombat este vacsoráztunk barátokkal. Kedves, előzékeny kiszolgálásban volt részünk és az étlap is izgalmasnak bizonyult. Sajnos a szakács nagyon édesszájú lehet, mert minden, amit némi cukorral pikánssá kellett volna tenni, émelyítően édes volt: az uborkasaláta, a harcsa gyros barbecue szósza, nem beszélve a csirkebatyuk meggymártásáról, ami édesebb volt, mint az átlagos meggylekvár.
Ezekután már desszertet nem is ettünk. Kár egy ilyen aprósággal elrontani az ételeket. Még a móri száraz rozé is inkább félszáraz volt:)
Jó pont a csillogóan tiszta mellékhelyiségnek!
2021. október 18.a párjával járt itt 45 Gyönyörű időben ugrottunk be egy gyors ebédre az Eszterházy-kastéllyal szemközti szép teraszra. Tényleg gyorsan jött minden: a marhapörkölt jó volt, de a szezámmagos csirkecsíkok kicsit nyersek maradtak, láthatóan éppen csak kiolvadtak a mikróban, a szezámmagot még a látszat kedvéért sem sütötték rá, csak éppenhogy rászórták.
A meglepetés pedig az étlap volt : valószínűleg még a régi szép időkből maradt bordó, mocskos, kopott műbőr mappákba volt kötve, ilyet már nagyon rég nem látni és nagyon nem illett a láthatóan nemrég felújított helyhez. A kiszolgálás gyors és udvarias volt, SZÉP kártyát is elfogadtak.
2021. október 18.a párjával járt itt 55Autentikus étterem, ahol a hagyományos ételek jól megférnek a modernekkel. Finom ízek, udvarias kiszolgálás, kedves, vidám pincérnő. Finom borok, szóda is (! ) kapható mellé. SZÉP kártyát elfogadnak.
És ami nem mellékes és sanos még mindig ritka: csillogóan tiszta, tágas mellékhelyiség, megfelelő mennyiségű meleg vízzel, szappannal, papírtörlővel felszerelve. Nagyon jól éreztük magunkat.
2021. október 18.a párjával járt itt 55 Kellemes szobák, tisztaság, kényelem, tényleg mindenre gondoltak. A tulajdonosok kedvesek, valódi szíveslátásban volt részünk, sok információt adtak a környékről, térítésmentes volt a kerékpárkölcsönzés. Az éttermet más üzemelteti, viszonylag jó választék, de az ízeken lehetne javítani.
Sajnos a borok sem feleltek meg a várakozásnak (ellentétben a szálláson ajándékba kapottal), de lehet, hogy csak rosszul választottunk. A személyzet kedves, előzékeny, de nem fogadnak el SZÉP kártyát.
2021. október 12.gyerekekkel járt itt 45Asztalfoglalás nélkül térünk be egy korai vacsorára, a kellemes, tágas étterembe. Az ételek többsége jó volt, de a hal és a töltött karaj kicsit ízetlennek bizonyult. A kiszolgálás kedves, figyelmes. Ami nagyon nem tetszett: a salátabárnak nevezett jobb sorsra érdemes tárolóban egyetlen levélke friss zöldség sem volt, négyféle savanyúság mellett árválkodott egyetlen kapros öntet. . .
2021. július 19.barátokkal járt itt 35 Lehet, hogy a többségnek elég, hogy korlátlanul lehet enni, de azért legalább terítő (netán egy szál virág) lehetne az asztalokon, ne a puszta bútorlapról kéne enni, még egy papír alátét sincs. Tudjuk, hogy önkiszolgáló, de az érdekes, hogy az asztalokon nincs se só, se bors, se fogpiszkáló, ezekért mind külön el kell menni.
Amennyire hangulatos a kert, olyan sivár és sötét a bejárattól balra levő belső helyiség. Ezt még az igazán kedves, előzékeny személyzet sem tudja feledtetni. Az ételek választéka kiváló, de a minőség azért hagy kivánni valót maga után: a lazac szeletek inkább csak a steak készítésénél leesett szecskák, a bélszín pedig egy vékonyka száraz, cipőtalp. . .