Gyémánt 196 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 118 hasznos szavazat kell
2021. május 25.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kisebb társasággal voltam Tokajban, ahol egy éjszakát töltöttünk ebben a szép kisvárosban. Úgy adódott, hogy a szállás a Böne Borozó egyben vendégházat is üzemeltet. Nagyon kellemes hely, szinte a városközpontban. A bejárat, a növényekkel felfuttatott kőfallal és kapuval, a borozó pincéje és a kerthelyiség szintén hangulatos.
Nem vagyunk nagy borfogyasztók, de ezt nem lehetett kihagyni, hogy kóstoljunk a bőséges kínálatból. A felszolgálás kifogástalan, az árak normálisak voltak. A reggelinket is itt fogyasztottuk el, ízletes, bőséges volt. Csak ajánlani tudom ezt a helyet.
2020. október 18.családjával járt itt 55 …és még sorolhatnám a harkányi HPC jellemzőit, ahol csodálatos napokat töltöttünk. A szokatlan név egy bőrbetegségre utal (Psoriasis), amit itt, a harkányi gyógyvíz segítségével kezelnek, és a szálloda a rehabilitációs központ járóbetegeit hivatott elsősorban elhelyezni. Ez egy kiváló ötlet, és kiváló kivitelezés.
Az épület elhelyezkedése, berendezése elsősorban ezt a célt szolgálja, hogy a kisebb (nagyobb) egészségügyi problémákkal küzdők itt jól érezzék magukat. A szálló összes szobája erkélyes, déli fekvésű, küszöbök nincsenek, az ágyak egy része alakíható, a liftek mindig kifogástalanul működnek, a fürdőbe és a kezelésekre nem kell kilépni az épületből. Kifogástalan tisztaság, naponta takarítás. Most, az őszi járvány kezdetén belépéskor és naponta lázmérés, kötelező maszk-használat. Ehhez egy kedves légkör társul. Akinél minden tökéletesen működik, és nincs szüksége kezelésekre, az is kipróbálhatja az itteni gyógyvizet, vagy a Welness-részt, a masszázst – nagyon jó masszőrök vannak. A szállodában nincs külön lehetőség sportolásra, sem a gyerekkel érkezőknek szórakozásra, ezt érdemes figyelembe venni. Ehhez ki kell menni a városkába, ahol – a gyógyfürdő strandot is beleértve - erre elég sok lehetőség van. A környék nagyon szép és változatos. Az étterem megfelel egy háromcsillagos szállodai étteremnek, az itt készített ételek inkább magyaros-házias jellegűek, és nagyon jóízűek. Ezt a szállodát elsősorban azoknak ajánlanám, akik színvonalas és ugyanakkor nagyon kedvező áru kezelést, masszázst, fürdőzést, pihenést kívánnak. Ehhez tökéletes.
2020. október 18.gyerekekkel járt itt 45 Gyönyörű helyen, szinte mesebeli kis falucskában van ez a szépen rendben tartott, a hegy tövében épült, több szobából álló vendégház. Még egy szép szauna is van itt, a kertről nyílik (külön kell fizetni). Már érkezéskor lenyűgözött minket a vendéglátók természetes kedvessége. A szobák kifogástalanul felszereltek, tiszták, az ágynemű illatos.
Mivel családi kirándulás volt, így 4 helységet foglaltunk el. Egy földszinti, tornácról nyíló szoba, szintén fürdőszobával, konyhasarokkal. A tornácról nyílik – nevezzük így – nappali is, felszerelt konyhával, amiből egy – egy hálószoba nyílik. Tökéletes elrendezés lenne, ha az emeletre vezető lépcsőt valahol el lehetne szeparálni, ugyanis, fent egy másik konyhás apartman van, és innen lentről még azt is lehet látni, éppen mit is csinál a fenti vendég a „saját” konyhájában. Nem előnyös megoldás. Igaz, ehhez a fenti apartmanhoz egy külső lépcsőn is fel lehet jutni, így még inkább indokolt lehetne ennek a belsőnek a szeparálhatósága. Na jó, ízlés dolga. Az is ízlés dolga, hogy a kert csupán egy – ingyenes! – parkoló. Érthető, mert az utcán nem lenne hozzá hely. Hiányzik a fa, egy hangulatos sarok a bográcsoláshoz, amit csak néhány összegyűjtött kő, a parkoló kocsik mellett. Az már kevésbé csak ízlés dolga, hogy ellenőrizni, korrigálni kellene a web-oldalakon az információt. Én pl. ilyet olvastam: „Minden szoba központi fűtést, mikrohullámú sütőt és kőből készült kandallót kínál kényelmes tartózkodásáért. Fel vannak szerelve mosogatógéppel, kávé/tea készítővel és jéggéppel”. és „Vezeték nélküli internet ingyen elèrhető itt: a közös helyiségekben. ” Nincs ilyen kandalló a látott helységekben (4), sem mosogatógép, jéggép, sőt, sajnos internet sem. Figyelni kell a tájékoztatásra, nagyon fontos. Az apróbb hibák ellenére ajánlom a vendégházat!
2020. szeptember 23.családjával járt itt 55 Ha lenne ilyen díj, szerintünk az övék lenne. Ugyanis 30 fokos melegben, ami a harkányi nap alatt még többnek tűnik, az ember fiai, lányai (vagyis: mi) sorra látogatják a kisváros fagyizóit. Ha nem is mindet, de majdnem. Nevezett a városka központjában van, ki sem lehet kerülni. Itt nincs hosszú sorban állás, és villámgyors kiszolgálás.
És kedves, mosolygós. És az adagok is nagyobbak – vagy legalábbis annak tűnnek – mint a többi helyen. Hagyományos és fantázia ízek. Harmonikusak és érdekesek. Gyümölccsel, magokkal, csokival, sütivel. Búcsúzóul a süteményeket is kipróbáltuk, habár a tejszín (megérzésre, növényi eredetű) kicsit túl sok, de azok is egész jók voltak. És frissek. Az étlap (és az illatok) alapján itt ebédelni, vacsorázni is lehet, ha valaki nem komplett három - négyfogásos étkezésre vágyik. Szóval mindenképpen 5 csillagos, és kívánom, hogy sokáig kényeztessék itt a harkányi vendégeket!
2020. szeptember 23.a párjával járt itt 35 Egyik előnye, hogy közvetlenül a hévizi buszpályaudvar mellett van, így, ha várni kell az autóbuszra (ahogy nekünk is), be lehet ülni sütire, kávéra, fagyira, stb (ahogy mi is tettük). Nem mondom, hogy megbántam, mert végül is kellemes hely, fogyasztás esetén a mosdó használható, de nem szabad sokkal többet elvárni a külső alapján.
A felszolgálás (csak mi voltunk a kávézóban) gyors, de a sütemények szerintem már tegnapelőtt sem voltak frissek. Mivel a felszolgáló kedvesen rákérdezett, hát megmondtam. Nem kellett volna csodálkoznia, és megjegyezni, hogy „frissen hozták”. A fagyival már nem próbálkoztunk. Mit is mondhatnék… aki nagyon szomjas, és sokat kell várakoznia, és nincs kedve a melegben (hidegben, vagy esőben) gyalogolni, hogy egy másikat próbáljon, hát térjen be. Lehet, hogy éppen lesz friss cukrásztermék.
2020. szeptember 23.a párjával járt itt 45Egyszerű vidéki cukrászda, rend, tisztaság, kedves felszolgáló, kedvező árak. A fagylalt választék egész jó. Nem volt sok sütemény, átlagos választék, de friss, és egész jól elkészített termékek. Van egy külső, teraszos rész is, vidám színekkel, zöld növényekkel, virágokkal. Kellemes hely, érdemes egy kirándulás alkalmával beülni ide.
2020. augusztus 15.a párjával járt itt 25 A sokat sejtető név mögött nem találtunk különlegességeket, sem zöldet, sem mágiát… Viszont a francia palacsinta felkeltette az érdeklődésemet, így én azt rendeltem, a gesztenyés változatból, míg partnerem maradt a rántott-hús-chips-kombónál, ami nagy meglepetéseket nem szokott okozni.
A felszolgálás korrekt, az adagok az általános, az ízek az alatt voltak. A rántott hús szikkadt, a köret olaj-ízű. Nem jöttem rá, hogy a francia palacsinta miért is volt francia (valami gesztenye-ízt azért kétségtelenül tartalmazott), de ezt valószinüleg már nem is fogom megtudni, mert nem jönnék el ide újból. Mindez két háromdecis üdítővel elérte az ötezret, és még illik borravalót is hagyni, hiszen a felszolgáló nem tehet róla, hogy ilyen ételt hozott ki.
2020. augusztus 15.a párjával járt itt 55 A keszthelyi Balaton-parton sétálva már nagyon szomjaztunk, meg fáradtak is voltunk, de a kora-délutáni időben nem találtunk egy megfelelő helyet, ahol csak a szomjunkat olthatjuk, és mást nem fogyasztunk. Szeszes italt nem akartunk, enni még kevésbé… Ténferegtünk a különböző bódék és kerthelyiségek között, aztán találomra bementünk az egyikbe, ahol kevesen voltak.
Van limonádé? Van! Milyent óhajtanak? Szinte nem is tudtunk választani. Micsoda kínálat! Végül egy cseresznyés és egy bodzás mellett döntöttünk. Nagyon finom, gyümölcsös ízük volt. Balaton-parthoz képest nagyon jó áron. Kedves kiszolgálás, és ahogy az étlapot nézegettük, elhatároztuk, hogy alkalomadtán amikor Keszthelyen járunk, a limonádé mellett itt eszünk is.
2020. augusztus 14.a párjával járt itt 25 Nagyon hivogatóan néz ki, a fonott bútor a párnákkal, lugas, növények, Balaton-part, tökéletes helyszín egy koradélutáni süteményezéshez, hát bementünk. A farmeres csajszi műszempilla-verdesés közben elhadart néhány sajttortát, de amikor rákérdeztem, a hűtőpultban árválkodó két lapos körcikkre, a kollegája segítségével kiderült, hogy csak egyféle sajttorta van.
Epres. Jó. A másik valami nutellás torta(féle). Meg limonádé. Elég gyorsan kihozta egy hasonló farmeres csajszi. Az epres állott savanykás túrós valami volt, tetején vékonyka eperlekvár-zselével. A nutellás micsoda meg egy édesség, talán nutella ízű… A limonádékból nem hiányzott a cukor, csak a gyümölcs volt kevés bennük. Hát ezért gasztró… vagy talán a szemben lévő halsütödéből egy vendégnek áthozott sült (rántott) hal miatt? Ez is egy megoldás. Talán olcsóbb mint a „sajttorta”, amire 2x850 + 2x1. 90 (limonádé), az ember már otthagy egy ötezrest. És sietve el… Pedig az esti attrakció csak ekkor kezdődik, a valaha talán sikerről álmodozó énekes-zenész néhány évtizedes slágerek sajátságos előadása. Az erősítők kifogástalanul működtek. Én nem vagyok kárörvendő ember, nem ajánlom a helyet.
2020. augusztus 13.a párjával járt itt 45 Ha az ember kocsival elhagyja a Mátrát, és nincs kedve még a főváros útjain a szmogban és forgalomban cammogni, hanem még egy kicsit élvezni a hegyvidék közelségét, akkor a „régi” 3as utat választja. Ehhez (nálunk) hozzátartozna egy jó cukrászda, sütivel vagy fagyival, kávéval… Ezt találtuk, nehezen, hát betértünk.
Megértem, miért is nincs több: hétköznap délután mi az egyetlen vendég voltunk. A választék meglepően széles, kívánatos sütemények, torták sorakoztak a hűtőpultban. Nem ért minket csalódás, amit fogyasztottunk – habár nem különlegesség – friss és kifejezetten jó ízű volt. A helység tiszta, a felszolgálás gyors és korrekt, az árak meglepően alacsonyak.