Gyémánt 196 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 118 hasznos szavazat kell
2020. augusztus 13.a párjával járt itt 55 Esős, hűvös, kora-tavaszi, szeles délután jöttünk be ide, csak azért, hogy megmelegedjünk és ne ázzunk. Olyan ragyogóan tiszta, világos volt itt minden (mi voltunk az egyetlen vendég), hogy restelltünk a sárból, latyakból ide belépni. Nagy kellemes látványt nyújtott a színes környezet a kinti borús szürkeség után.
Habár a felszolgálónőnek (aki éppen takarítgatott) is hasonló hangulata volt, de később megenyhülve beszélgetett velünk, miután kihozta a süteményeket. Habár ezek nem voltak különlegességek, de frissek voltak, kellő ízharmóniával. Érdemes ide betérni, egy mátrai kirándulás alkalmával!
2020. augusztus 13.a párjával járt itt 45 Megérkezésünkkor a szállodába, gyors kicsomagolás után a bárba mentünk, kávézni és élvezni a századfordulói hely hangulatát. A helység valóban kedves, meghitt, jó volt az utazás után itt kikapcsolódni. A kiszolgálás figyelmes, gyors (igaz, rajtunk kívül csak két vendég volt), és a kávé is kifogástalan volt.
Sajnos, mindez elég drágán, így a további napokban inkább lemondtunk az élvezetről, és megelégedtünk az étterem reggeli kávéjával.
2020. augusztus 6.barátokkal járt itt 55 Csupa nagybetűvel. Kisebb baráti társaságnak keresetem egy éjszakára szállást, így találtam rá a Böne Vendégházra Tokajban. Tökéletes választás volt! Közel a bájos városka szívéhez, felújított és kiválóan átalakitott épületben (vagy épületekben). Mi egy kétszobás apartmant választottunk, a két szobát egy jól felszerelt nyitott konyhával ellátott nagy nappali kötött össze.
Tágasság, igényes berendezés, tisztaság. Az ár is nagyon kedvező. A kertben volt "bográcsolási" lehetőség, és gyerekeknek játszóhely is. Viszont, akiknek ez számít, vegyék figyelembe, hogy a reggeliző helyre (ami a borozóban van), valamit az utcára is régi kőlépcsőn lehet le- majd feljutni. (Egyik szállás van az utca szintjén)
Az itt kínált reggeli bőséges és finom volt, a felszolgálás rendkívül igényes és kedves.
2020. augusztus 6.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A parádfürdői Erzsébet Park Hotel talán már az egyetlen szállodaként működő patinás épületnek, amelyek a turizmus kezdetén épültek szerte (az akkori) Magyarországon az 1900as évek elején. Habár kényelmük kicsit elmarad az újabbaktól, szépségük, hangulatuk viszont bőven kárpótol.
A szobánk a régi szárnyban volt, minden szükségessel ellátott, egyszerű, tiszta szoba. Akinek ez fontos, vegye figyelembe, hogy itt nincs lift, az emeletek pedig – ennek a kornak megfelelően – magasak. A lépcsők viszont kényelmesek, és a recepción készségesen segítenek a bőröndök cipelésénél. A wellnes-rész az újabb szárnyban van, fedett területen lehet átmenni, itt van lift is. A szálloda elhelyezkedése kiváló: a Mátrában, gyönyörű helyen fekszik, a kert alatt egy bővizű patak csobog, a hatalmas kert, vagy inkább park, gondozott – nem is lehet kihagyni egy-egy sétát itt, vacsora vagy reggeli után. A félpanzió bőséges, elég változatos és jóízű volt. Minden korosztálynak ajánlom ezt a helyet, ami egy szépséges gyöngyszeme a régi korok szállodáinak, amik közül már alig akad látogatható.
2020. július 8.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ha egy különleges élményt szeretnél, gyere el ide, ez valóban egy különleges hely! Szinte „Paradicsomi” állapot, ahol minden csodásan elfér: felnőttek, gyerekek, kutyák és macskák a négylábúak nincsenek lezavarva a kanapékról, és tudják, hogy itt otthon vannak. Akárcsak a vendégek.
A tájba szervesen és változatosan beépülő szálláshely sokrétű, és (szinte) mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Itt, a legkülönbözőbb tárgyak megtalálták a helyüket, és egy különleges atmoszférát teremtettek a természettel együtt. Ősz lévén, az enyészet kicsit érződött a környezetben is, de nem volt (még) zavaró. Ehhez a „varázshoz” a személyzet is hozzátartozik, akik számára vendégek és nem kliensek voltunk. Az étterem csak fokozta ezt az érzést: kedves, közvetlen és udvarias kiszolgálás, finom, házias és gyakran újszerű ízekkel találkoztunk. A szoba parányi mérete nem volt zavaró – hiszen itt is minden megvolt, ami a kényelemhez kellett. A régi bútorok jól illettek ebbe a környezetbe. Valószínüleg a hegyek miatt (? ) az internet egyáltalán nem volt kielégítő, de ebben a környezetben a hiánya nem volt nagyon zavaró. Ha wellnessre, úszásra vágyódsz, inkább a közeli fürdőhelyekre látogass el (Eger, Bogács, stb). Aki még nem járt itt, jöjjön el, és próbálja ki! Gondolom, nem fogja megbánni.
Nekem talán a leginkább az számít, hogy néz ki a hely, amit kiválasztottam. A Hasik Hotel lenyűgözött! Annyira jól eltalált, eredeti, ízléses és elegáns, ugyanakkor nem hivalkodó a külső és belső építészet, berendezés. Hozzá kell tennem (akinek ez a szempont lényeges), hogy a szállodában nincs lift, viszont a belső lépcsők kényelmesek, nem magasak.
A parkolási lehetőség szintén nagyon jó, egy rövid (150 m) sétával lehet elérni a szobákat és az éttermet. A kutyusoknak szánt szálláshelyet (mert az is van! ) viszont remélhetőleg hamarosan felfrissítik. (A képekkel igyekeztem mindent illusztrálni). A szállodai és éttermi személyzet kiváló, kedves. A tisztaság kifogástalan. A hétköznapokon menüválasztásos vacsorák voltak, jó összeállítás, finom ízek. A fürdő, a profi masszázs is nagyon jó volt. Őszintén gratulálok és köszönöm a szép napokat az Igazgatónak, és a szálloda minden Dolgozójának! A szálloda egy egész kis faluban van, ahol (késő ősszel) már estefelé üresek az utcák. Csend és nyugalom, a természet közelsége érződik. Pápa, rendkívül hangulatos kisváros és a varázslatos Bakony közelsége még hozzájárul Döbrönte vonzásához.
2020. január 30.a párjával járt itt 45 Olvastam, hogy a Lipóti Pékség is egy üzletlánc. Elég sok, főként a Dunántúlon lévő üzletük van, ahol a pékárun kívül, a helytől függően lehet kávét, süteményeket, szendvicset, kávét kapni, beülni, beszélgetni, internetezni. Itt Pápán bőséges volt a választék, finom a kávé és a tea mézzel (de kár, hogy ez nem magyar méz volt), kellemes a hangulat a déli nyüzsgés ellenére.
Jók voltak a sütemények is, kedvező áron. Ajánlom a helyet, bár nincs is erre szükség: megállás nélkül jöttek a vásárlók.
2020. január 30.barátokkal járt itt 35Valami gyors, meleg ételre vágytunk, ami se nem pizza, se nem hot-dog, se nem melegszendvics. Így került sor a veresegyházi Viktória bisztróra, ahol ugyan várni kellett, de nem túl sokat a valóban hatalmas adag bécsi szeletre. Íz átlagos, a szalmakrumpli szintén. A hely kicsi, de megfelel annak a célnak, hogy gyors, olcsó ételeket kínáljon a környékbelieknek.
2020. január 30.a párjával járt itt 35Szóval… nem ízlett. A vanília még csak-csak, de a házi készítésű diófagylalt egyáltalán nem. Kesernyés, avas ízt éreztem, nem is ettem meg az adagot.
Egyébként nem voltak drágák a gombócok, és kifejezetten jól néztek ki, amíg a hűtőpultban voltak, a diós is, megszórva darált dióval rendesen, ez egyébként a fagylaltban is érezhető volt. A kiszolgálás az utcán keresztül történik.
2020. január 22.a párjával járt itt 55 Varázslatos helyen van a Hotel Odvaskő – ez Bakony egyik legszebb része. Valami édességre meg egy forró italra vágytunk, de leginkább talán a hely varázsa vonzott be minket az Étterembe. Rusztikus hangulat, nehéz faszékek és asztalok, de tisztaság, minden szinte új, a hatalmas fák által szűrt napfény ragyog be az ablakon.
Nagyon kedves, készséges kiszolgálás, mintha csak minket vártak volna. A palacsinták, a forró tea szépen szervírozva. Rendkívül kellemes élmény volt, ki kell próbálni! Szeretném megemlíteni, hogy itt is lehet egy kis tasakos Univer mézzel fogyasztani a teát, ami Magyarországon gyűjtött vegyes virágméz. Nagyon fontos, hogy legyen mézünk és még fontosabb, hogy legyenek méheink.