2019. szeptember 16.a párjával járt itt 55 Nem ezt az éttermet tűztem ki célul, de ez közel volt a fürdőhöz, és az éhség rendet bont, hát bementünk, én elég kétkedve. Viszont amikor elértem a hátsó teraszt, már biztos voltam benne, hogy nem megyek tovább. Régmúlt meleg nyári délutánokat idéző faasztal, fehér hímzett terítővel, párnás padokkal hívott, két oldalról szőlőlugas (tele jóízű szőlővel), mögötte a benti rész boltíves, virágos ablakával.
Rajtunk kívül nem is volt más vendég, hiszen ebédidő már jócskán elmúlt, a vacsorai még nem jött el. Így kiélvezhettük a hely, a kert pazar, családias hangulatát. A kétszemélyes Alabástrom bőségtál bőséges is volt, jó ízű is (dicséretes, hogy a zöldségeket nem csak párolják, de fűszerezik is), a felszolgálás kedves, figyelmes, az árak kedvezőek. A belső terem is hangulatos, tiszta, így a mosdó is. Érdemes ide jönni!
2019. szeptember 16.barátokkal járt itt 55 Egy hangulatos, hűs oázis a már majdnem 40 fokra forrósodott városban. A fák közelsége, a napernyők pihentető árnyékot adtak, órákig lehetett üldögélni ezen a kellemes helyen egy nagyon finom kávéval, hűs gyümölcsös limonádéval, vagy fagylalttal. Utóbbiból, a karamellfagylalt különleges ízével kiemelkedően jó volt!
A felszolgálás nagyon figyelmes és kedves, az árak kedvezőek. Benéztem a belső helységbe is, ami talán egy forró nyári napon kicsit komornak, sötétnek tűnt – így maradtunk a csodálatos teraszon. Ajánlom mindenkinek aki Hódmezővásárhelyen jár, ezt a kávéházat, a szép környezet miatt is!
2019. szeptember 16.a párjával járt itt 55 Már rég szerettem volna közelről megnézni, megérinteni a híres bazaltsípokat, és Hegyestű ehhez kiváló alkalmat ad. A megközelítése nem egyszerű (ajánlatos utánanézni, GPS-t használni), de ez az eset, amikor Mohamednek kell a hegyhez menni. Megéri. A félbevágott, lebányászott hegy így bepillantást enged a belsejébe, ahol gyönyörűen láthatók a megdermedt lávafolyam bazaltoszlopai.
Fel is lehet menni a hegyre, saját anyagából készült (elég meredek) lépcsősoron, ahol nemcsak a hegyben, de a Káli medence látványában is lehet gyönyörködni. Kicsi, de nagyon látványos geológiai kiállítás tökéletesíti az élményt: egy kis faházban és a szabad ég alatt is láthatók a környék kövezetei. Még érdekesebbé teszi a kiállítást, hogy a kövek el vannak hasítva, a vágásfelület gyönyörűen lecsiszolva, így érzékletesebb és szebb a látványuk. A szomjazóknak és éhezőknek meg kell elégedni a bejárati házikóban található (fizetős, természetesen) ásványvízzel és csoki-automata termékeivel.
2019. augusztus 16.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igazi csárda-hangulatot lehet találni az ópusztaszeri Kemencés csárdában: kívül virágok, bent faburkolat és szép fabútor, használati tárgyak, fokhagyma- és paprika-füzér, kockás abrosz, kékfestő kendők. Még a zárás előtt is kedvesen és készségesen szolgáltak ki minket, pedig már a helységben egyedüli vendégek voltunk.
A hőségben rengeteg hűs és finom limonádé, jófajta babgulyás (ami ugyan bableves füstölt csülökkel), sűrű, még a kanál is megállt benne, a sajttal töltött pulykamell jóízű, és szinte elfogyaszthatatlan mennyiség, hagymás rostélyos rengeteg hagymával. Az asztalon csípős paprika, és foszlós, lágy kenyér. Csak ajánlani tudom ezt az éttermet, kedvező árával.
2019. július 11.barátokkal járt itt 45 Viszont a legnagyobb érdeme a tornácos parasztháznak kétségtelenül az, hogy vályogból van. A közel 40 fokos melegből üdítő hűvösbe lépünk be, és ez összehasonlíthatatlanul kellemesebb, mint a klímával „kierőszakolt” hideg. A szoba szinte illatos és tiszta volt, az ágyak kényelmesek, az ágynemű tiszta, kifogástalan.
A parányi konyhában is megtalálható minden szükséges. A fürdőszobában zuhanyozó van, mosdó, WC. Az elég kis tükör kicsit magasan van, és a tulajdonos elfelejtette említeni, hogy a meleg vízhez külön be kell kapcsolni a konyhában lévő bojlert. A szépen gondozott udvarra be lehet állni kocsival, hátul még egy hangulatos pihenőhely van kialakítva – ezt a szunyog-invázió miatt sajnos egyáltalán nem lehetett használni. Az Emlékparktól 2 – 3 km-re van, étterem, élelmiszerüzlet is van a közelben. Ajánlom, mint olcsó és tiszta NYÁRI szálláshelyet, a tulajdonossal érdemes felvenni a kapcsolatot.
2019. július 11.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kecskemét belvárosában ez nyerte meg leginkább a tetszésemet, hogy a már délelőtt is perzselő alföldi nap elől beüljünk valahova felfrissülni. A süteményes pult csábító volt, ki is próbáltunk 3 félét a választékból. Az ízek viszont átlagosnak mutatkoztak, és nem voltak nagyon frissek.
Mint ahogy a felszolgálók sem, többször is kellett jelezni, hogy fizetni szeretnénk. A fagylalt kifejezetten finom, a kávé mellé kis sütemény is járt. A limonádék is jók voltak, habár kicsit több cukorral, mint kéne. Az árak kedvezőek. A helység maga és a mosdó tiszta, az öreg bőrfotelek és kanapé is kényelmesek. Összességében kellemes hely, amit ajánlok azoknak, akik megnézik Kecskemét gyönyörű belvárosát.
2019. július 11.barátokkal járt itt 45 A korábbi CBA is üzemeltetett itt egy hasonló jellegű önkiszolgálót, a környezet és a választék nagyjából megegyezik. Már jóval ebédidő után is lehetett választani különböző frissensültek, saláták, készételek közt. Az íz és minőség azért nem lépi túl egy átlagos önkiszolgáló étterem kereteit.
A kiszolgálás átlagos, az árak elviselhetőek. A éttermi rész tiszta, még új minden, kifejezetten hangulatos. Az étterem előtt játszótér, mellette – a Lidl-vel közös – elég nagy parkoló, ahol néha még árnyék is van. Ajánlom azoknak akik a városban járnak, habár egy kicsit kiesik a városközponttól.
2019. július 11.a párjával járt itt 35 A hely nemcsak szép – Keszthely mólójának a végén, körben a Balaton víztükre és csak az égbolt, amibe néhány platán sziluettje rajzolódik – de egyeduralkodó is a vendéglátóhelyek közt, a környéken egyáltalán nincs más „beülős” hely kávéra, üdítőre.
A cafébar zárt helysége előtt és mögött is terasz van, növényekkel, közepes tisztasággal. A választék sincs a topon (habár a korábbi fényképek és beszámolók pozitívabb képet adtak). Ők az elsők közt voltak, akik Marlenkát (mézes-diós örmény sütemény) tettek a pultba, és az most is nagyon finom volt. A limonádét is gazdagon ellátták citrus-gyümölcsökkel, a jégen kívül a víznek szinte nem is maradt hely. A kiszolgálás kissé fáradt – igaz, 36 fok körül lehetett a hőmérséklet. Ennek ellenére a terasz kellemesen hűvös. A fő probléma csak akkor jelentkezik, ha mosdót is igénybe vennél (ami ilyen hőségben, városban természetes igény). A cafébárban nincs. Alatta, van egy publikus, fizetős, persze. Miután bent vagy, kiderül, hogy a női zárva. A férfi mosdó ajtajának nyitásához pedig az üzemeltető segítsége kellett. Ezek után viszont a kijutás sem egyszerű: ha a falon megnyomsz egy gombot, akkor át lehet menni a forgórácson. Ha odaérsz. Ha nem, megint gombnyomás – odaugrás- rács becsuk. Érdekes játék, aminek megint csak az üzemeltető vetett véget. Szóval, a café-bárt a maga kellemességével és hibáival is ajánlom, de vegyék figyelembe a mosdó hiányát.
2019. július 6.a párjával járt itt 45 Van úgy, hogy az ember (lánya) csak azért ül be valahova, hogy élvezze a hely szépségét, auráját. És, mert jobban esik egy kávé, tea, turmix (mert az is van) … vagy egyéb mellett, na, meg nem is illik csak úgy ott üldögélni, én egy limonádét választottam. A fagyik lehet jók voltak, de nem nyerte meg a tetszésemet.
A limonádé viszont igen, kellemesen édeskésen, vegyes gyümölcsdarabokkal, jéggel. A panoráma a tóval és a mediterrán hangulatú épületkoszorúval gyönyörű, a hely elég jó, állítólag még enni is lehet. Ha arra jártok, nézzetek be, rendes hely, tiszta, az árak is elfogadhatóak.
2019. július 4.a párjával járt itt 4535 fokos melegben nagy keletje van a limonádéknak, amiket a Büfé árul, több ízben: szamóca, bodza és citromos, 200 forintért egy decit. Naranccsal, citrommal, jégkockával jól megpakolva adják, vízálló papírpohárban (pozitívum), amit még a vonatra is fel lehet vinni, ha úgy adódik. Kellemesen hűvös és édes, a pohár alján még marad bőven a cukorból. Elkérték az árát, még Balaton-menti viszonylatban is.