Gyémánt 196 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 118 hasznos szavazat kell
2019. január 2.a párjával járt itt 55 Nagy jövőt jósolnék ennek a kedves helynek, ha meg tudja tartani az előnyeit. Egész jó helyen van, csak az úton kell átmenni, és a többi vendéglátóipari egység közötti sorfal végén máris ott a gyönyörűséges Tatai tó, és nem kell túlzottan tartania a versenytársaktól.
A nemrégiben készült épület kellemes, esztétikus, a kiszolgálás halk, figyelmes és gyors, az árak szinte barátiak – és a lényeg: a gyümölcstea kiváló, a megkóstolt lepények is. Ajánlom mindenkinek!
2019. január 2.a párjával járt itt 55 Legszívesebben azt írnám, hogy varázslatos, mert abban a pillanatban, ahogy megérkeztünk, valami megfoghatatlan hangulat rabjai lettünk, a kristálytiszta levegő, az erdők közelsége okozott, amihez hozzájárul a finom, kellemes fatüzelés miatti füstszag. A zselici erdőben, lakott településtől legalább 7 – 8 km-re, Kaposvártól kb.
20 km-re áll a volt Eszterházy vadászkastélyból nagyon ízlésesen kialakított szálloda, minden kényelemmel felszerelve. Teniszpálya, játszóhelyek, tűzrakóhely van a hatalmas, gondozott parkban, a parkon túl kiránduló útvonalak, amik aránylag jó állapotban, jelzésekkel is ellátva (amiket itt – ott fel kell majd frissíteni). Mindezt csodálatosan kiegészíti a welness-rész. Az étteremben büféreggeli és menüválasztásos vacsora volt. Nagyon tetszett, hogy „házi” lekvárokkal, füstölt húsáruval, kiváló kenyérrel, és mindig készségesen, kedves mosollyal fogadtak minket. Ez a természetes kedvesség, ahogy „kedvünkbe jártak” jellemző az egész szállodára. Zárójelben megjegyzem, hogy voltak apróságok, amiken lehetne javítani, de összességében ez a hely annyira kiemelkedő, és a személyzet annyira alkalmazkodó, hogy ezek az apróságok felejthetők. Feltétlenül ajánlom azoknak, akik szeretik a természet közelségét, a nyugalmat – felejthetetlen élményben lesz része!
2018. november 21.a párjával járt itt 15 Későnyári déli melegben, hosszú autóút közben jó lenne inni valamit, gyorsan – és nem drágán – bekapni egy falatot, na meg egy kicsit helyrehozni magunkat a mosdóban. Azért, mert a környezet sem mellékes, Tatán álltunk meg, még a tónál. Nem volt nagy választék.
Azért beültünk a Don Salvatore-hoz, nem volt túl bizalomgerjesztő a kopottas székekkel és asztalokkal, de nem voltak sokan. Nézegettük az átlagos olaszos étlapot, mi is lehet az, amit gyorsan el lehet készíteni, és vártuk a felszolgálót (addig a mosdóba sem akartunk kimenni). Egy jó idő múlva jött is, a szomszéd asztalhoz, aztán ott is maradt beszélgetni. Jött még egy másik is – talán pont a tulaj – és ő is a szomszéd asztalhoz, beszélgetni, biztosan jó ismerősök, sok elmondani való van… Nem tudom, mennyi idő telt el, még csak a második ölelkezésnél tartottak, amikor felálltunk, és elmentünk. Nagyon jó döntés volt, kár hogy nem korábban tettük ezt.
2018. november 21.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kiváló adottságokkal rendelkezik a szálloda - gyógyvíz, arborétum közelsége - és ehhez hozzáértéssel és természetes vendégszeretettel egy kiemelkedően jó, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas, kiváló szállodát üzemeltetnek, könnyed sportprogramokkal,figyelemreméltó szervezéssel (külön köszönet a kedves és hozzáértő szervezőnek!
) rendkívül változatos konyhával, példás tisztasággal, barátságos, kellemes hangulattal. Természetesen mindenkinek ajánlom, de inkább a pihenésre, nyugalomra, feltöltődésre vágyók találják meg itt a számításukat.
2018. július 20.gyerekekkel járt itt 55 Lehet-e szebbet, jobbat elképzelni, mint egy ragyogó nyári napon, hatalmas sziklák alatt, árnyas fák közt egy kellemes étterem teraszán, csörgedező patak mellett a családdal vidáman jóízűen falatozni. Hát nem. És ennek az étteremnek ez a legnagyobb értéke. Rendkívül szép környezet, amire a tulaj még rá is tesz egy lapáttal a faragásokkal, szobrokkal, de azért ne legyen múzeum belőle.
A környezet így is tökéletes, a mellékhelyiségeket is beleértve, és – sőt − meg egy kis játszótér is van, elkerítve, üde zöld gyepen, hinták és mini-kötélpálya. A kiszolgálás teljesen korrekt, az árak elfogadhatóak – a frekventált és vonzó környezet arányában. Az étlap erős közepes, az ételekre nem kellett aránytalanul sokat várni. A fogások kinézete és mennyisége kifogástalan. A fatányéros marha, sertés és csirkemell viszont kifejezetten száraz, nincs semmi karakteres íz, a marha rágós is. Ezen a tálon jóformán a darabka sült kolbász volt jóízű, a steak-burgonya mellett. Semmitmondó volt a Harcsa Cordon (sonkával és sajttal töltött harcsa filé) húsa, a mutatós dinnyeszelet, és a külön kért majonéz (tartárt kaptunk) sem ellensúlyozta a száraz hasábburgonya-rizs köretet, az együttes egy kicsit „nyögve-nyelősre” sikeredett. Az ananászos csirke sem rendelkezett különösebb ízzel, ez sült csirkemellnél gyakran így van. Különlegesnek számított a körítésnek tálalt gyümölcsös krokett, az almatöltelék miatt picit édesebb a kelleténél. Hasonlóan túl édesre sikeredett a jóhangzású áfonyás eperleves, amit még rendesen meg is pakoltak tejszínhabbal – inkább desszertként kellett volna ajánlani. Összességében a hely nagyon tetszett és ezért is ajánlom, a konyhának meg azt, hogy egy kicsivel több szakmai lelkesedéssel végezzék ezt a szép munkát.
2018. július 20.a párjával járt itt 45 Igazi badacsonyi hangulatot kínál a Balaton-part közeli fapados borozó. Kiülős hely, árnyas fák alatt, hangulatos sétányon van, derékmagasságban elkerítve a járókelőktől, hasonló jellegű üzletek, népművészeti tárgyakat, mézeskalácsos árudák szomszédságában. Közben lehet nézelődni, élvezni a bor és a levegő ízét, a közeli parkot, a Balaton-part hangulatát.
Kár, hogy a Park utca túloldalán (szerintem ide nem illő), zajos, ócska slágereket üvöltő ringlispilt nyitottak a Bonvino szálló elé. A jófajta badacsonyi borok többségét 150. -/1 deci áron mérik, el is lehet vinni, palackozott is van. Én egy Borbély-pincészetből származó Kékfrankos mellett döntöttem, nem bántam meg, nem túl savas, nem túl száraz, üde ízű bor.
2018. július 15.a párjával járt itt 35 A híres bel-canto-énekesnőről elnevezett étterem egy impozáns, Art Deco stílusjegyeit viselő belsőépítészettel kialakított, süppedős fekete kanapékkal berendezett étterem-kávéház. A felszolgáló azonnal jelentkezik, tájékoztat, udvarias, kimért. Rajtunk kívül csak 1 vendég.
A terem kellemesen hűvös, a zene diszkréten halk, az árak belvárosiasan magasak (torta 900 ill. 950, limonádé 1150). A mellette - szemben lévő Operaházat tatarozzák, minden takarva van. Az emeleten lévő mosdó kifogástalanul tiszta, de ide szorult fel az elmúlt napok kánikulai melege. A nem túl széles választékból (4 – 5-féle volt a süteményes pultban) két sütemény, a klasszikusokból, a Dobos és Eszterházy. Az ízek kifogástalanok, a torták frissek (csak halkan: a Dobos kevésbé). A félliteres poharakban a félpohárnyi összefagyott jégpáncél alatt a nedű – bogyós-gyümölcsös és citromos limonádé, a piros bogyós valóban nagyon finom. Az árban benne a szervízdíj is: 27% az ételre és 5% az italra, de hát az ember így is kerekít rá valamennyit. Az étterem-kávéház szerintem alkalmasabb egy operaesti vacsorához, de nekem nem jött be egy sütis beüléshez, az árak alapján sem. Nem tudnám jó szívvel ajánlani.
2018. július 15.barátokkal járt itt 35 Kirándulás után, nagyon éhesen találtunk a hangulatos külsejű étteremre. Szép tiszta minden, még a kutyának is megengedték, hogy a teraszon legyen. Rajtunk kívül itt nem is volt senki, a belső helyiségben is csak ketten, pedig hétvége volt. Rögtön étlap, a választék az átlagos, jónak ígérkező.
Az italokat azonnal hozták, és az ételekre sem kellett túl sokat várni. A juhtúrós sztrapacska jóízű volt, a sertéspörkölt sem volt rossz (meg tényleg nagyon éhesek voltunk), de nem pörkölt volt, hanem talán párolt sertéshús, paprikás-tejfölös szafttal leöntve. Csalamádét kértem, (mint a számlán is), ehelyett tettek néhány karikát az uborkasalátából a káposztasalátába. A borzas szelet meg kifejezetten borzalmas volt: a ráégett erősen lisztes masszában nem lehetett fellelni a krumplit, és jól megszívta magát a már kissé égett olajjal. Maga a hús pedig száraz és íztelen maradt. A fagylaltkehely egy nagy adag fagyi tejszínhabbal. Az ételek minősége miatt nem ajánlom az éttermet.
2018. július 10.gyerekekkel járt itt 55 Nagyon jó, hogy itt ezen az oldalon le van szépen írva, mi látható, és milyen túrák választhatók Ipolytarnócon. Ehhez csak néhány benyomást adnék hozzá. Kicsit esős idő volt, a túra mégis élvezetes volt, olyan tornacipő-szandálos (de inkább nem magassarkú) szinten.
Jól jön egy legalább kis üveg víz (vagy más innivaló), főleg gyereknek, egy könnyű dzseki és nem túlöltözni, esetleg 1-2 túrabot is. A vezetés kíváló (fiatal férfi volt), érthető, értelmes, érdekes, szellemes, a külföldieknek angolul is összefoglalta a mondanivalóját. A területeten lévő étterem-bisztró nincs a helyzet magaslatán: ilyen forgalom mellett sokkal rugalmasabb és főleg gyorsabb kiszolgálás kellene, amellett az ételek sem a legjobbak. Minden egyéb szinte kifogástalan: a mozi, a központi terem (tiszta mosdók, ingyenesen), pici játszótér, parkoló, a lombtúra sétára külön kell fizetni, de ez is érdekes, még kevés helyen van hazánkban. Aki szereti a természetet, feltétlenül látogasson el ide, a környezet érintetlensége egészen varázslatos! De ajánlom a könnyű túrát szinte mindenkinek, minden korosztályban!
2018. július 9.a párjával járt itt 55 Mezőtúr felől érkeztem, komppal, ami hangulatában már a szarvasi kirándulás madárdalos nyitánya. Innen az Arborétum csak pár perces távolságra van, kocsival. Árnyékos parkoló fogad, ha igyekszel, mert nagyon látogatott hely. Nem csoda, az ország egyik legszebb arborétuma, és különösen kedvelt a Mini-Magyarországgal, a Holt-Körösön a hajókirándulás és egyéb látványossággal.
Érdemes hosszabb időt szánni erre a túrára, részben a látványosságok, részben az arborétum terjedelme miatt, hatékony szúnyog-elleni szerrel ellátva. Enni-inni is lehetne, de ottjártamkor ez még(? ) zárva volt. Nekem különösen tetszett, hogy a park páváival pillanatok alatt lehet „összebarátkozni”, pedig soha nem etetem az állatokat. Elég volt csak dicsérni a szépségüket, és a legnagyobb készséggel bontotta ki farktollait, „páváskodott”, és megmutatta, hogy milyen egy igazi páva. A többiek is szívesen lépkedtek a látogatók között, nincsenek elzárva. Az Arborétum mindenképpen ajánlott hely, fiatalnak, idősnek, mozgáskorlátozottaknak is, mert erre is van lehetőség. Ha már erre járunk, érdemes megnézni a Körös-parti parkban a vízben álló mocsári ciprusokat - egészen különleges élmény!