Gyémánt 196 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 117 hasznos szavazat kell
2016. december 29.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szállóvendégként gyakran vacsoráztunk, vagy tértünk be egy-egy desszertre és forró italra a szálloda melletti étterembe. Mindig fontos az első benyomás: itt, kellemes összhangja a színeknek, a fehér függönyös ablakok, boltívek, zöld dekoráció, és a terem végében egy kandalló.
A választék mindig széles volt, magyaros, vegetárius, vadételek, többféle változatos köret és saláták, sütemények. Nagyon tetszett, hogy salátát – vagy nevezhetjük előételnek – mindenki saját maga állíthatta össze, bőséges nyers ill. savanyított választékból és öntetekből. A „félpanzíós” vacsorához étlapról lehetett választani levest, előételt, húsételt körettel és desszertet (természetesen, mindez a „csomagárban” volt). Az adagok nagyon bőségesek voltak. Nagyon ízletes volt a sült koktélparadicsom (november végén), és a puliszkából készült köret. Finom, nem zsíros ízek voltak jellemzők, amit gyakran átjárt a kemence kellemesen füstös illata. A vacsora vagy ebéd után még lehet beszélgetni, akár a kandalló mellett, a gyerekek sem unatkoznak, játszósarok állt a rendelkezésükre. A felszolgálás gyors volt, kedves, figyelmes! Aki erre jár, feltétlenül tegyen egy próbát – megéri!
2016. december 28.családjával járt itt 55 Repülés iránt érdeklődő, felnőtt „fiúkkal” látogattam meg ezt a múzeumot, vagy inkább kiállítást, és habár engem nem vonzanak a járművek, a légiek meg mégannyira sem, ez még nekem is igazi élmény volt. Azon túl, hogy látható itt mindenféle légi jármű, hadi és szállító, a történetük is, egy „szemüveggel” segítségével még a belseje is.
Van, amibe be is lehet ülni, meg szimulátor segítségével élvezni a repülést és irányítást, veszély nélkül. Ha már a veszélynél tartunk, feltétlenül ki kell próbálni a néhány perces izgalmát a repülésnek és zuhanásnak! Képi anyag, korabeli ruhák, interaktív bemutatók, ügyességi pálya, kedves, figyelmes és hozzáértő „személyzet” van. A régi és az új épületeket nagyon ötletesen használták ki. A termek, a mosdók tiszták, világosak. (Zárójelben kívánkozik ide: a gyerekeket kísérő nevelőket már a bejáratnál figyelmeztetni kéne, hogy az ő feladatuk, hogy a rájuk bízott kicsiknek ne engedjék meg, hogy szemeteljenek, és fél órán belül elrontsák a liftet. )
Elegendő stílusos pihenőhelyek (repülőgép-ülések) vannak, büfé is, ahol nagyon jó áron lehet akár ebédelni is. Mindenkinek tudom ezt a nagyszerű kiállítást ajánlani, korosztálytól és érdeklődéstől függetlenül is!
2016. november 24.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Fantasztikus élmény havas Bakonyban (ahol őzekkel is találkoztunk) megérkezni a szállodába, ahol kellemes meleg, tiszta, illatos szoba vár, kilátással a havas fenyőfákra, az étteremben pattog a tűz a kandallóban.
A szálloda gyönyörű helyen fekszik, könnyen megközelíthető, a szobák kényelmesek, az ágy szintén (én nem szeretem a túl kemény ágyakat, mintha a földön aludnék), a tv, internet jó, a fürdőszoba tiszta, szintén a fehér törülközők, amit bármikor cserélnek. Az első emeleti szobában 2 erkélyajtó van, előtte francia erkély, az egyik ajtón szunyogháló. Tökéletes megoldás. A recepció mellett lounge, kényelmes kanapékkal, fotelekkel, tv és billiárd-asztal van, és egy csodálatos kandalló, amiben reggeltől késő estig „igazi” tűz ég. Külön kérésre készítenek forralt bort, amit havas estéken itt lehet iszogatni! Nagyon jól felszerelt edzőterem is van! A Wellness-rész is jó, uszoda, jakuzzi, gyerek-medence, 3 szauna, hideg zuhany, a teraszon – ahol napozni is lehet – még egy jakuzzi, és hideg-vizes nagy dézsa. Nagyon tetszett, hogy a (közös, férfi-női) mosdóban volt egy centrifuga a fürdőruhának. De hol lehet levenni a vizes fürdőruhát? A női vécében? És nem lehet fürdőruha nélkül zuhanyozni sem? A szálloda különböző, nagyon szimpatikus programokat ajánl. A miénk egy „bakancsos túra” volt, sajnos csak 1 napig tudtuk élvezni, utána az olvadó hó miatt az útvonal járhatatlan lett. A személyzet barátságos, szolgálatkész, nem merev. A reggelik kiválóak – széles választék mindenben. Habár pirítós és főtt ill. lágy tojás nincs, a szokásos büféasztalon, de a kemencében sült friss lángosok, a házias tepertő, kolbász, sonka bőven kárpótolja ezt.
2016. november 22.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ezt az éttermet az Ittjartam-ról választottam, mert a barátaimmal egy igazán jó „olaszos” étterembe akartam menni. Kicsit mindig tartok az idézőjeles olaszos helyektől, mert többnyire még a neveket is rosszul írják, az ételek pedig nem olaszosak. Ebben nem csalódtam, sőt, nem is vártam ennyire finoman kidolgozott, részletekre is gondot fordító étteremre egy vidéki kisvárosban.
Kellemes és kifogástalan az első benyomás, az őszi kert, az étterem, a pincérek nem tolakodó de figyelmes kedvessége, az öltözetük, a tisztaság, a vonzóan berendezett étterem, a kúttal és rálátással a konyhára, a mellékhelység színei és dekorálása. Mindez már feltételezi, hogy az ételek is tökéletesek. Erre az élményre egy kicsit várni kellett , és az is nagyon biztató, hogy az egyik felszolgáló odajött az asztalunkhoz, és jelezte, hogy már hamarosan kész lesz az étel. Sajnos nem tudtunk többféle fogást kipróbálni (otthagyni meg képtelenség lett volna! ), így sajnos csak a főfogásokról tudtuk megállapítani, hogy tökéletes. Olaszos ízvilág, harmónia, ízléses tálalás. Az árak normálisak, elfogadhatóak. Ajánlom mindenkinek!
2016. november 21.családjával járt itt 55 Hazai viszonylatban a Szigligeti Vár nagyon szép, látványos, könnyen bejárható és jó tájékoztatók vannak. Nem elhanyagolható, hogy mindez egy csodálatos helyen van, gyönyörű panorámával – mert tudjuk, hogy a várak többsége úgy épült, hogy körbe lehessen tekinteni. Itt a különlegesen szép formájú tanúhegyek látványa fogad.
Különböző zenei és hagyományőrző programokat tartanak itt az évszázados falak közt, látogatás tervezésekor érdemes megnézni a programokat. A várlátogatás végeztével be lehet térni a vár területén lévő büfébe – a bodzaszörp nagyon finom!
Érdekes
2016. október 26.barátokkal járt itt 45 Ha nem is egy teljes napot, de egy felet akár szeptember végéig el lehet tölteni ezen a strandon. Mi is van itt: gyógyvíz, még ha nem is annyira híres (összetételt meg lehet találni a neten), egy kisebb medencében, ami melegben sajnos túl meleg, 36 fok körüli.
Van egy nagyobbacska is, amiben úszni is lehetne, ahhoz viszont ez meleg (26 – 28 fok körüli), viszont üldögélni, lazulni, napozni ideális, délutántól egy részben már kellemes árnyékban, de 1 óránál tovább akkor is túlzás. Sajnos, csak szóbeszéd alapján lehet találgatni, hogy gyógyvíz van-e a nagyobb medencében és a gyermekmedencében is. Ezen kívül lehet napozni (újból), ha foglalsz padot (kicsit kevés – és magyaros szokás szerint „foglalják”), vagy viszel fekvő- / ülőalkalmatosságot), lehet sakkozni is, sétálgatni a szépen gondozott strandon, és beülni a sajnos csak egyetlen büfébe, aminek a választéka nem a legjobb. A többi, valamivel jobb kínálattal, (már? ) csak az utcán át közelíthető meg… ki tudja, mi ebben a ráció. Akit zavar az elég hangos, és nem egyértelműen színvonalas rádióműsor, az pihenni sem igazán tud, pedig a környezet nagyon alkalmas lenne. A legfiatalabb korosztálynak viszont van egy kis játszótere is. A medencék előtt van zuhanyozó, viszont aki a strandolás végeztével tisztálkodni szeretne (értsd: ruházat nélkül), be kell érnie egy nem makulátlanul tiszta, kényelmetlen, zuhanyrózsa és meleg víz nélküli zuhanyozóval. A fából készült öltözők viszont jók és elégségesek.
2016. szeptember 25.barátokkal járt itt 55 Nem feltűnő helyen található a szépen fejlődő Veresegyházon ez a cukrászda, de érdemes meglátogatni, a város miatt is. Országos szinten itt kapható az (egyik) legjobb fagyi, választék, minőség, ár szempontjából is, és gyakran van valami új különlegesség.
A sütik is ellenállhatatlanok: például az egyik kedvencem a francia-krémes, meg a… de nem akarom felsorolni most őket, tessék inkább kipróbálni! Természetesen a sütemények és torták is nagyon vonzóak, nem lehet ellenállni a "Kardinális"-nak. Többször jártam itt, a sütemények mindig frissek, az ízek természetesek, és bőséges a választék. Ajánlom mindenkinek ezt a kedves kis helyet, nagyon is elfogadható áraival. (Zárójelben hangsúlyozom, ez a CUKRÁSZDA, és nem a közeli Fagyizó a főtéren! )
2016. szeptember 23.a párjával járt itt 55 Nem vagyok állatkert-barát, mert szégyellem nézni a bezárt állatok szabadba vágyó, fájdalmas tekintetét, de ide valóban el kellett jönni. Ez az oldal nem arra hivatott, hogy az állatkertek létjogosultságát vitassuk, ezért inkább rátérek, hogy miért nem szabad ezt kihagyni.
Hatalmas, fás-árnyas, többszintű terek, az állatok gyakran mintha a természetben lennének, pontos és érthető magyarázatok, táj-jellegű elhelyezés, tisztaság és elegendő mosdó és büfé. A vadaspark igazi különlegessége a Magyarországon és Európában is egyedülálló Zöld Piramis, ahol az épület föld alatti szintjén cápák és más vízi állatok „között” sétálhatunk, üvegfolyósókon. Zöld Piramisnak nevezett épület föld alatti szintjén az Indiai-óceán élővilága jelenik meg. Üvegfolyosóban közlekedve az 500. 000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok és más élőlények világát figyelhetjük meg. Az Esőerdőben pedig nemcsak az állatokat figyelhetjük meg, de függőhídon közlekedve a trópusi fülledt párában még az élményt is átéljük. Akár egész napot (napokat) el lehet itt tölteni, semmiről nem kell gondoskodni, csak fényképezőgépről. Egyébként, szálloda is van a Vadaspark területén. Apróság, de sajnos nem általános, hogy a parkolókban árnyékot adó fák legyenek. Itt még ez is adott volt. Ajánlom mindenkinek, valóban páratlan élményben lesz része!
2016. szeptember 19.a párjával járt itt 25 Csak egy késői reggelire tértünk be ide, kora reggeli indulás miatt a Balatonhoz. A nem túl bőséges választékból még a tojásrántotta (2 tojásból), és meleg szendvics volt a leginkább elfogadható. A mennyiség és az íz – semmi különös. A tojásrántottát olcsó olajjal készítették – nem is sajnálták belőle… Amúgy a környezet kifogástalanul tiszta, kellemes, még minden új.
A hangulat – ha lehet ennek nevezni, annál kevésbé. A kertben ültünk le, velünk szemben a fogadó-rész egyik szobájának résnyire nyitott ajtaja (nem lehetett belátni). A konyhából előjött „valaki”, kést élezve, és állt egy darabig mögöttünk. Majd megfontoltan és egy hang nélkül elballagott mellettünk, a kést csattogtatva a fenőkéshez, becsukta az ajtót, és ugyanolyan komótosan visszaballagott, szó nélkül. Valószínűleg a személyzethez (uram bocsá’ tulajdonoshoz? ) tartozhatott, mert vendég, ugye, nem élez konyhakést… Hát ennyi…
2016. szeptember 18.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A szálloda nagyon jó helyen van strand-közelben, egy viszonylag csöndes, de rendkívül szép üdülőhelyen. Habár az épület külseje nem túl szerencsés, a belső nagyon kellemes és tiszta.
A Balatonra néző szoba erkélyéről a kilátás lenyűgöző … A szoba egyébként elég tágas, kényelmes, nagyon jók a bútorok (kanapé, szék, fotel is), a TV elég nagy képernyős, van klíma, van szúnyogháló az ablakokon, tiszta hófehér törülközők – kérésre cserélik – fürdőköntös, hajszárító. A szállodát gondozott és árnyas park öleli körül, szalonnasütővel, székekkel, itt lehet asztaliteniszezni is. Az épületen belül Wellness, konditerem, szóval minden, hogy kellemesen töltsd itt a napokat. Nagyon jó, hogy olyan csomagot kaptunk, amiben félnapos ingyenes biciklihasználat van – aminek a bérlése egyébként is olcsó, és kellemes meglepetés volt az ingyenes strandbérlet is. Az éttermi választék rendkívül bőséges, vacsorára is lehet a meleg ételeken kívül hidegtálat fogyasztani. Nekem személy szerint nem nagyon tetszik, hogy a párosával érkezőket „osztott” asztalhoz ültetik, amikor a négyes asztaloknál nem ül senki. A személyzet is már egy kicsit elfáradt nyár végére, volt, akinél már mosolyra sem tellett. Ezektől az apróságoktól eltekintve, gratulálok és köszönünk mindent ennek a kiváló szállodának, és kívánjuk, hogy a jövőben is tartsák meg a „3 csillag plusz” – szintet!