Gyémánt 196 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 117 hasznos szavazat kell
2016. július 3.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az Ittjártam oldalán nagyon sok biztatót olvastam erről az étteremről, és nemrégen külföldi vendégeimmel kerestem fel. Számítottam rá, hogy nem fogok csalódni, a legelső benyomás viszont mégsem volt teljesen pozitív: a nagy hőségben, a vasúti sínek előtt van csak lehetőség parkolni, és a kerthelyiség is egy kicsit elhagyatott benyomást keltett.
A belső tér viszont egész más: a rusztikus egyszerűség finoman ötvöződik a visszafogott eleganciával. A malom adta helységekben a természetes anyagok - tégla, fa, kő – dominálnak, ugyanúgy mint az ajánlott ételeknél, amit – az étlap szerint – a legjobb helyekről szereztek be. Valóban, kifogástalan minőségű minden! Szerencsésnek tartom, hogy a (gyakran lenézett) magyaros konyha visszanyerje méltó rangját, és ebben az étteremben meg is győződhetünk erről. Jóízűek, bőségesek, és különleges vagy már majdnem elfelejtett ízekkel találkozhatunk. Számomra az élményt még fokozta, hogy az ízlésesen terített asztalon díszként pompázott-illatozott valamilyen fűszernövény. Halk, alig érzékelhető, stílusos zene szólt a háttérben, a pincérek kedvesen figyelmesek voltak – semmi több. Még valami: Nagyszerű kis játszóhely lett kialakítva az egyik helységben: miért is kéne a gyerekeknek unatkozni az asztalnál, amíg a felnőttek még iszogatnak, beszélgetnek. Az árak arányosak a szolgáltatással. Ajánlom mindenkinek: aki értékelni tudja a z értékest – nem fog csalódni!
2016. július 3.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tökéletes kikapcsolódást nyújt az Ambient szálloda Sikondán. A Keleti és Nyugati Mecsek között helyezkedik el a szálloda, fantasztikusan szép természeti környezetben. Hegyek, kristálytiszta levegő, dús erdők, patakok, tavak, és mindez aránylag háborítatlan nyugalomban. Közel van Pécs, és még nagyon sok kirándulóhely, gyógyhely.
A szálloda ebben a környezetben már rossz nem lehet. Építészetileg is nagyon megfelel, a strandra ill. a zöldellő dombokra van kilátás. Külső és belső medencék, szaunák, jacuzzi, stb, sportolási lehetőségekkel és kellemes fogadtatás. Zárójelben jegyezném csak meg, hogy négycsillagos szállodában „illik” naponta rendbehozni a szobákat, az ágyat is – de ezen az észrevételen kívül tökéletes volt a tisztaság. Az étteremben a vendég távozása után is cseréltek abroszt – ami nagyon jó pont! A szobára visszatérve – a miénk, déli fekvésű, a fürdőre nézett, u. n. „levegő” szoba, illat nélkül – nagyon kényelmes, tágas volt, jól berendezve, 81 cm-s tv-képernyővel, légkondival (szükség is volt rá! ), jónéhány hófehér és egy – egy színes törülközővel, fürdőköntössel. A Wellnes-rész is nagyon tetszett: üvegajtók nyílnak a szabadtéri medence felé, az emeleti részen vannak a szaunák és egyéb létesítmények. Ez nagyon tetszett, mert gyakran csak az alagsorban elhelyezett medence és egy szűk jacuzzi elégíti ki a Welness fogalmát. A víz hőfoka is jó, úszásra még alkalmas, mégsem hideg. Aki melegebbre vágyik, az is találhat magának megfelelőt, kisebb medencében, ill a jacuzziban. Napozóágyak tiszták és bőséggel – nem kell értük harcolni. Nekem külön tetszett, hogy a szobában állandóan lehetett hallani a kinti vízcsobogást. Az étterem jó fekvésű, tiszta, és ami a lényeg: kellő választékkal és nagyon jóízű ételekkel. Hangsúlyoznám, hogy a felszolgálók, ugyanúgy mint a recepciósok nagyon kedvesek és figyelmesek voltak. Az árfekvés kimondottan kedvező – így ajánlom mindenkinek, aki élvezi a természet és a kényelem összhangját!
2016. június 29.a párjával járt itt 45 Nem akárhol, hanem a pécsi dzsáminál, amely uralja az egyébként is szépen megépített barokkos teret. A nagy melegben a napernyő alatt kellemes falatozni a rendkívül ízletes, aromás, nem túlcukrozott tortaszeletet. Igazán jól
sikerült ízharmónia! A kávé is kifogástalan volt, tetszett a hozzáadott teasütemény.
A kiszolgálás is gyors és kedves. Kíváncsiságból megnéztem a cukrászda belső helyiségét is, érdekes volt, de nekem – ízlés dolga – jobban tetszett kint, a teraszon. Az árak nem alacsonyak, de méltányosak, figyelembe véve a helyszínt, és a nagyon finom süteményeket. Bátran ajánlom ezt a cukrászdát!
2016. június 29.a párjával járt itt 55 Amikor rátaláltunk erre a cukrászdára , két alkalommal is ellátogattunk ide. A sütemények frissek, nagyon finomak: nem a szokásos túl-édes, vagy túl-margarinos, semmi „disszonáns”, oda-nem-való íz, és bőséges választék. Emellett a fagylaltjuk sem elhanyagolható, itt is nagy választék, kiváló ízekkel.
A kávék illatosak, a felszolgálás kiváló: nem tolakodó, kedves, gyors. A kávé mellé kétféle cukor, víz (! ), tejszín és apró kis sütemény kerül az asztalra. A cukrászdának barátságos „retró”-hangulata van, tisztaság és jóízlés jellemzi, a falon festmények és gobilinek, az abrosz tiszta, az ablakban virágok. Aki erre a hangulatra vágyik, vagy finom süteményekre, egy igazi kávéra vagy fagylaltra, feltétlenül látogasson el ide!
2016. június 1.a párjával járt itt 35 Szinte hihetetlen, de a kedves, hangulatos kisváros központjából hiányzik egy cukrászda, egy kávézó, ahol vasárnap délelőtt be lehet ülni, és sütemény mellett meginni egy jó kávét, beszélgetve. Végül a a városközponti fagyizó javaslatára döntöttünk a főtéren lévő Palermo Pizzéria mellett.
A terasz – kerthelyiségnek nem igazán lehet nevezni, mivel semmi „kert” jellege nincs – sem túl hívogató, és a benti rész sajnos elég lehangoló. Kopott, lehasznált, „kényszermegoldásokkal” csúfított, valaha talán kellemesnek mondható helységet. Jó ötlet az egyik oldalon kialakított kanapés-párnás megoldás, viszont erre is ráférne frissítés. A mellékhelyiség nagyon elhanyagolt. A kiszolgálás viszont – igaz, vasárnap lévén még vendég sem volt – nagyon kedves, figyelmes, készséges. Az elfogyasztott sütemények jóízűek, frissek voltak, a forró csokoládé és a kávé is kifogástalan. Az árak mérsékeltek. Talán a helybeliek már hozzászoktak ehhez a helyhez, de ez a bájos kisváros szebb, hangulatosabb cukrászdát (miért mindig csak pizzéria…? ) érdemelne oroszlános, felújított központjába. Addig is – azért ajánlom, jobb híján…
2016. május 27.a párjával járt itt 35 Kávéra, forró csokoládéra és finom cukrászsüteményre vágyódtunk ezen az április-végi, hűvös, szeles nyirkos délután. Sajnos forró csokoládé nem volt, csak kakaó, ami nem volt igazán jóízű. A kávé elég jó, a sütemények inkább gyenge közepesek. Fagylaltkóstoláshoz az idő miatt nem volt kedvünk.
A belső helység - habár tiszta, rendezett - kicsit hangulat nélküli, a kiszolgálás viszont nagyon kedves, udvarias volt. A kerthelyiség még nem állt készen a szezonra. Akkor valószínűleg igényesebb hely lesz.
2016. május 24.a párjával járt itt 55 Különleges szálláshely, talán (még) az egyetlen hazánkban, amely kiválóan és kifogástalanul egyesíti a szálloda és a kórház előnyeit. Mindez az Európában egyedülálló harkányi gyógyvíz hatását kihasználva.
A szállót hozzáépítették a kórházhoz, kezelőhelységekhez, gyógyfürdőkhöz és wellness-részleghez, így akár köntösben-papucsban, bármilyen időben el lehet jutni bárhova, föld alatti folyosókon, ahol könyvtár, fodrászat, üzletek stb. vannak. A szobákban alakítható, szállításra alkalmas ágyak, nővérhívó van, állandó orvosi ügyelet (ill. nővér), akadálymentesített közlekedés, lift. És kifogástalan tisztaság. Amellett a berendezés kényelmes, különleges anyagból készült padló, nagyon ízlésesen és kellemesen berendezett kétágyas, erkélyes szoba, plazma tv-vel, hűtőszekrénnyel, kényelmes ággyal. A fürdőszobában faltól falig érő tükör, zuhanyozó jól záródó ajtókkal. Csönd, figyelmesség, kedvesség – minden adott egy tökéletes kikapcsolódáshoz vagy aktív pihenéshez. Étkezés a szálló földszintjén van, reggeli és ebéd és/vagy vacsora, többnyire menüválasztással. A mennyiség kifogástalan, a minőséget és a választékot kellene még tökéletesíteni. Viszont felszolgálók kedvessége és figyelmessége mindent kárpótol. Az árak a szolgáltatásokhoz képest méltányosak. Ajánlom gyógyulni vágyóknak, akik idegenkednek a kórházaktól és üdülni is szeretnének, mozgássérülteknek vagy akik csak egy kis csöndre, nyugalomra, hasznos kikapcsolódásra vágynak.
2016. május 21., üzleti partnerrel járt itt 45 Egy –talán az egyetlen - kávézó, Siklós egyik legforgalmasabb pontján, kellemes környezetben. Habár az április-végi kerthelyiség még kicsit kopár, de már a leanderek elfoglalták a helyüket. Kellő süteményválaszték híján csak kávéztunk, ez viszont tökéletes volt.
Kellemes aromájú, nagyon jóízű kávé, amit vízzel, tejszínnel , barna és fehér cukorral, cukormentes édesítővel, kedvesen, gyorsan szolgáltak fel, nagyon méltányos áron. Ha valaki a közelben jár, ide érdemes eljönni egy jó kávéért.
2016. április 11.a párjával járt itt 45 Kicsit nehezen lehetett helyet kapni a nem túl tágas, de kellemesen berendezett helységben, azért is, mert közben eleredt az eső, és az utcai helyekről mindenki bent keresett menedéket. A felszolgálásra is várni kellett, de a felszolgáló hölgy kedvesen kért elnézést, udvarias volt, és azonnal hozta a megrendelt süteményeket és italokat.
Jóízűek voltak, frissek, a tea ill. kávé is. Összességében, kellemes hely, nagyon jók a házilag készített sütemények, és az árak is pénztárca-barátiak – ajánlom bárkinek, aki a Kastély környékén sétál Keszthelyen.
2016. április 7.a párjával járt itt 55 Ez a nemrég gyönyörűen felújított Batthyány-kastély és Kúria Zalacsányban, a szelíd zalai dombok közt, egy (illetve kettő) hatalmas szépen gondozott parkban. A Batthyány-kastély csak pár percnyire van a Kúriától, egy kellemes sétaút a parkban.
A Kúria vendégei nemcsak gyönyörködhetnek a Kastély és a park szépségében, de használhatják a közös helységeket, mint a belső, melegvizű medencéket, a tornát, a külső medencét. Számomra a Kúria volt az „otthonosabb”, így itt töltöttem el párommal 4 napot, egy nappaliból, hálószobából és fürdőszobából álló apartmanban, ahol 2 tv, szobánként légkondicionáló, süppedő kanapé, kényelmes, nagyon tiszta ágy, minibár (aki megszomjazik) szolgálja a vendég kényelmét. Valóban, minden tágas, tiszta, világos. Az ablakból a park ősfái látszanak és madárdalt lehet hallani. A recepció melletti étterem is szépen berendezett, a világos, faragással diszített bútorok emelik a Kúria hangulatát. A reggeli jóízű, többféle felvágott, sajtok, saláták, müzlik, joghurt, forró virsli, stb várja a vendégeket. A vacsora büfévacsora - szinte nem lehetett választani, mert annyi féle, és annyira jóízű fogások vártak minket. Minden alkalommal volt vadhúsból készített étel is, legalább egyféle, sertés, baromfi, hal, vegetárius ételek és nagyon finom levesek, gyümölcs és édességek. Külön kiemelném a személyzet kedves, barátságos szolgálatkészségét! Felejthetetlen élményt nyújtott az itteni pihenés, gyönyörű napok voltak!