Gyémánt 195 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 118 hasznos szavazat kell
2023. augusztus 26.családjával járt itt 55 Már érkezéskor rabul ejtett a környék és az udvar. Árnyat adó fák, üde virágok, kellemes, friss levegő, szépséges parasztház, fa mennyezettel, faragott kapuval. És persze, a Bakonyi Vadász szobrával. Hatalmas a ház, és szerencsére egy időben csak egy vendégnek (illetve együtt érkezőknek) adják ki. Van itt minden.
Két hűvös hálószoba, friss ágyneművel, egy nagy társalgó kandallóval, tv-vel, kanapékkal, párnákkal, takarókkal. Kényelmes, kellemes. A konyha csodálatosan felszerelt, a tiszta konyharuháktól kezdve, edények, kávéfőzők, kávé, tea Legszívesebben két hétig maradtunk volna. A pici fürdőszoba zuhanyzós, külön WC-vel. A folyosóról és az udvarról is megközelíthető a szauna, egy tiszta, kellemes pihenőhelyiségben. Az udvaron, a ház tövében, a teraszon van a fadézsa, amit rendelésre parajdi sós, meleg vízzel töltenek fel. Ez is, és a szauna díja is külön fizetendő. Varázslatosan szép a környék, hangulatos a kert, a ház, a madárcsicsergéses csend, nyugalom. Köszönjük ezt a csodás vendéglátást! Ajánlani tudom mindenkinek, családi pihenésként, vidám baráti összejövetelhez. Magyarázatot fűznék a pontozásomhoz: személyzet helyett a kedves, nagyon figyelmes tulajdonosokat értem, és az étkezés alatt azt a sok mindent kávé, tea, cukor stb, amivel a szállás el volt látva.
2023. augusztus 26.családjával járt itt 45 Kiegészíti az érdekes sétát a kávézás a kastélyon belül. Ugyan felszolgálás nincs, de a forró, kellemes ízű itallal helyet lehet foglalni egy korhűen ebédre terített asztal közelségében. Az ablak a kastély bejárata, és a francia kert felé néz. Ha éppen van hely, akkor akár az üvegezett télikertben.
Itt nádfonatos fotelok és asztal várja a kávézókat, és a látogatókat. A télikert a gyönyörűen karbantartott angol parkra néz, virágok, pázsit és távolabb egy tavacska tükre csillog. Érdemes kipróbálni, nem is annyira a kávéért, hanem a hangulatért, amelyet a kastély nyújt.
2023. augusztus 26.a párjával járt itt 25 Tavaly nagyon finom, gyümölcsös limonádékat ittunk itt, így most is beültünk egy-egy hűsítő italra, aztán majd eldöntjük, mit még. Nem voltak sokan, lehetett válogatni, hol is foglaljunk helyet. Lehet, nem jó helyet választottunk, mert a felszolgálónő csak soká pillantott ránk, és még egy kis várakozás után oda is jött.
Limonádét szeretnénk milyen van? kérdeztem, mire a kisokosost szorgalmasan kezdte nézegetni. Majd megkérdezte: Milyen limonádét ittak? . Még semmilyent válaszoltam, milyen van? A választásunk a bodzás-mentásra esett. Meg is kaptuk, már valamivel kevesebb várakozást követően. Lehet, hogy a hölgy feledékeny, gondoltam magamban, mert semmilyen bodzás ízt nem véltem felfedezni az italomban. Volt benne viszont citrom- és narancsszelet, meg (elég ízetlen) sárgadinnye-kocka, bőven. Talán a végére előbukkant a bodzás íz is. A mentát egy 1,3 cm hosszú ágacska, 4 levélkezdeménnyel adta. De menta volt. Volt még benne néhány sötétebb színű valami, amit először (rosszhiszeműen ejnye! ) bogárkáknak néztem. Aztán alaposabban szemügyre és illatra véve kiderült, hogy az levendula virág. Talán elfelejtette a hölgy, milyen limonádét is rendeltünk, vagy jóhiszeműen abból is adott egy kis kóstolót. Ételt már nem rendeltünk, féltünk, az is hasonlóan össze lesz keverve egy másik fogással.
Érdekes
2023. augusztus 7.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Lehet, hogy ha nem ennyire várom a találkozást az épülettel, amiről már annyit olvastam hallottam, az élmény pozitivabb lett volna. Az építmény, a környezettel, a kinti zenei hatásokkal érdekes és izgalmas. Olvastam, hogy valóban kellett-e, ilyen kellett-e, és pont ide erre nem térnék ki, inkább a szubjektív benyomásokra.
Valami nagyobbra, hatásosabbra számítottam. Valamint arra, hogy ha nem előadásra jövök, csak szimpla nézelődő vagyok, milyen zenei élmények érnek. Sajnos, semmi. Zsivaj, kellemetlen hangzavar, a harmónia nem igazán tudott érvényesülni. Viszont nem mondhatom, hogy elhanyagolható a látvány. Érdemes eljönni, megnézni, megérezni az építmény hangulatát, hátha másnak többet fog nyújtani.
2023. augusztus 7.a párjával járt itt 25 Kifejezetten rideg, jeges volt a fogadtatás, mert (első látogatásom volt, külföldi vendéggel) a büfé -kávézó külső bejáratánál. Üdvözlés helyett a hölgy elénk állt, nem lehet bejönni, tele vagyunk kijelentéssel. A harminc-néhány fokos melegben szerényen érdeklődtem, hogy csak átmennénk a Zenepalotába, leszögezte, hogy ez nem átjáró.
Ennek ellenére vállalkoztunk, hogy a benti körbejárás után igyunk valami hideget már a belső büfében. Egy kis sorbanállás mert, habár nem voltunk sokan valahogy nem ment igazán flottul az ital készítése, pénz átvétel, blokk, stb. A hölgy még fiatal volt, nyilván rutin nélkül. A magatartása viszont jég-hideg, akár a felszolgált limonádéé. Vajon ezzel hűti a légkört? Nem jönnék ide többet, és milyen jó lenne, ha a személyzet felérne az épület minőségi színvonalához.
2023. augusztus 7.barátokkal járt itt 25 Már rájöttem, hogy nem érdemes olyan helyre beülni, amiről ennyi gyenge vélemény található. Az étteremnek utánanéztem, de nem jutott az eszembe, hogy a melegben a Bory-vár megtekintése után legalább egy hűsítő fagylalt erejéig jó lenne pihenni. Ez volt közelebb, ide jöttünk. A felszolgálónő szabadkozva, hogy egyedül van, kb.
20 perc múlva ért rá fagyit adni. Ez nem is akármilyen fagyi volt, már az árát tekintve sem. Krémfagyi, vagy gépfagyi, amit a gép csavartan nyom a tölcsérbe. Tehát nem gombócos. Kérdeztem, nem lehetne-e pohárba, kehelybe nem. És mindössze félórás várakozás után elővette a gép melletti hűtőből a kis lefedett pohárkákat amiben az adag fagyi volt, és a gépbe helyezte, hogy az illő módon a tölcsérbe csavarja őket. Hát az íze nem volt különleges, csak az eljárás. Azért nem próbálnám ki újból, és nem ajánlom másnak sem.
2023. augusztus 7.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Igazán jó hely, habár a két bagoly helyett csak egy őrizte a bejáratot és vigyázott, hogy a kitárt ajtó be ne csukódjon. A felszolgálás udvarias, gyors volt, azonnal kaptuk az üditőket, sört, vizet, és hamarosan megérkeztek a főfogások. Hatalmas adagok voltak, átlagos, de nem kifogásolható ízekkel. A májgombóc leves kiemelkedően finom volt.
A berendezés érdekes volt, a kinti rész is tetszetős, de a benti hűvösebb volt, inkább itt maradtunk. A helyiségek tiszták voltak. Máskor is szívesen jövök ide, ha erre járok.
2023. augusztus 3.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagyon kellemes hely, aránylag közel a történelmi belvárostól. A fedett helyen csak 2 fal van, az egyik bejárat, a másik a belső kertre néz, ahol a parkoló is van. (Figyelni kell, az utcáról kicsit szűk kapubejáró vezet a belső udvarra. ) Egyetlen hátránya volt csak, az hogy a legyek is ki- bejártak, de inkább be.
Az asztalok, székek egyszerűek, kényelmesek, a TV sem volt zavaróan hangos. A felszolgáló szinte azonnal felvette a rendelést, és nem kellett sokáig várni, amíg kihozták. Az ételek jók voltak, az adagok bőségesek, az árak nem túlzottak. Tisztaság volt, a mosdóban is. Ajánlom a helyet, érdemes eljönni ide.
2023. augusztus 3.a párjával járt itt 45Egyedüli vendégek voltunk ebben a nagyon kedves kis kávézóban. Volt hely a kerthelyiségben is, de inkább a benti hűvösebbet választottuk. Csak limonádét kívántunk. Jók voltak, gyümölcsösek, nem túl édesek, 900 Ft-ba került egy pohárral (3 dl?). Hozzá kedves mosoly és készséges kiszolgálás. Megérte ide bejönni.
2023. július 24.a párjával járt itt 35 Sajnos gyakran találkozni fiatal felszolgálónőkkel, (remélhetőleg csak) a nyári szezonra. Nem csak nem látszik a szakma szeretete, pedig az nagyon fontos, de gyakran kényszer és valami semmi-közöm-hozzá-utálat érződik. Mint például Badacsonyban, ahova beszaladtunk, bekapni valamit, meg a közelgő eső elől.
Az sem tetszett a hölgynek, hogy neki akkor most ki kell nyittatnia a ponyvát az asztalok fölött és az sem, hogy megkérdeztem, miért is kell 300 Ft-t fizetni egy publikus illemhely használatáért ja, mert negyedosztályú helynek nincs saját mosdója, válaszolt, és még jobban megsértődött. Egyébként a banános-csokis goffri jó volt, a kávé is, de a vendég hangulatát nagyon elrontja az ilyen fogadtatás. Felszolgálás nincs, a pultnál adják át az ételt-italt, eldobható késsel-villával.