2023. szeptember 17.a párjával járt itt 55 Nem egyszer vettünk itt már bort, és kifogástalan az áru is és a kiszolgálás is. Nem vagyok borszakértő, és inkább érdeklődöm, mifélét vegyek, elvitelre. A válasz hozzáértő, kedves, türelmes. Lehetőség van palackozott és kimért bort is venni, Badacsony és környékéről. Ha nem kocsival jövök, érdemes meg is kóstolni valamelyiket.
A borozáshoz le lehet ülni az árnyékos fapadra, fa asztalokhoz. Kellemes badacsonyi hangulat, szívesen jövök ide mindig.
2023. szeptember 5.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Várva várom mindig a balatoni nyaralást a Panorámában. Már évek óta járunk ide, örömmel érkezünk, és fájó szívvel távozunk. Ilyenkor már nehéz igazán objektívnak maradni, a hársillat, a rendkívül gondozott, árnyas-virágos hatalmas kert, a szobák hűs csöndje és kényelme mindig ilyen, soha nem okoz csalódást.
A vendéglátók szinte kivétel nélkül nagyon figyelmesek, kedvesek, pedig nagy ilyenkor a forgalom, telt ház van. A kocsiknak legalább részben árnyékos parkoló van fenntartva. A felüdülést a nagyon jó Wellness biztosítja, szaunával, hűvösebb és melegebb vizű medencével. Olvastam, van, akinek ez túl meleg, illetve hideg volt, nekem pont megfelelő. A TV élvezhető, habár (vagy 2 éve? ) csökkent az elérhető csatornák száma, de a WiFi kifogástalan. Az étteremben 4 csillagos szállodákat is felülmúló a választék, jó ízű ételekkel. Habár nem szeretem az áttetsző műanyagfallal kettéosztott kétszemélyes asztalokat, ahol alig egy méterre ülsz a másik vendég mellett, személytelenül, de hát A tisztaság példa értékű, hófehér törülközők, amiket cserélnek bármikor, naponta lehet takarítást kérni, a szemetest ürítik, stb. Ne felejtsük, a Panoráma 3 csillagos szálloda (egy + jellel! ), ehhez képest a szolgáltatás kiváló, és az árak is nagyon kedvezőek.
2023. szeptember 5.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
De hársfák nélkül, sajnos. Pedig elférne, hely lenne, és akkor a kinti terasz is kellemesebb lenne, nyár forróságban, amikor a napellenzők már nem sokat érnek. Így gondolkodás nélkül a belső, kellemesen hűvös helyiséget választottuk.
Rusztikus berendezés, egyszerű asztalok, faszékek kemence, népművészeti tányérok a falon, régi használati tárgyak, kicsivel több is, mint kéne, de valószínüleg a szomszédos országból idejáró vendégekért. A kiszolgálás kedves, precíz. Csak desszertet terveztünk, már előre kinéztem magamnak a ropogós túrógombócot. Az étlap még elég sok nagyon kívánatos ételt kínál, nem olcsón, de reális áron. Viszont komplett ebédet (félpanzión voltunk a szállodában) úgysem tudtunk volna fogyasztani. A gombóc tökéletes volt, az eperrel, a tejföllel. Testvérem palacsintájába is belekóstoltam, harmonikus volt a baracklekvárral, csokoládéval, mogyorókrémmel. A hozzá rendelt limonádék is nagyszerűek voltak, nagyon finomak, gyümölcsösek, illatosak, üditőek. Mit mondhatok nem bántuk meg, hogy ide jöttünk, és ha erre járunk, újból élvezzük majd az ízeket.
2023. szeptember 5.családjával járt itt 45 Évekkel ezelőtt jártam itt, akkor a szállásunk is itt volt, és emlékezetes marad a kiváló sváb konyha és kedélyes kiszolgálás. Ezért jöttem ide ismét, most többed magammal. Már helyet foglaltunk a napernyők alatt, de napsütést nem fogta fel az ernyő, és a szokatlan meleg miatt is bentire cseréltük a helyünket.
Kedvességet most nem tapasztaltam, de még egy mosolyt sem. A felszolgálás nem volt kifogásolható semmi negatívum, viszont pozitívum sem. . . A felszolgál ételek eléggé formabontók, u. n. újragondolt kompozíciók voltak. Tekintettel arra, hogy tradicionális fogások voltak, nekem inkább megfelelt volna a hagyományos elkészítés. Viszont az ízek, alapanyagok kifogástalanok voltak. A fagylalt és sörbet viszont kiváló, karakteres csoki és illatos eper. Az eredetileg sváb házakból álló étterem most is tetszetős volt, fa bútorokkal, abroszokkal, függönyökkel, minden tiszta, csak a hangulat volt lehangoló.
2023. szeptember 4.barátokkal járt itt 55 A finom sütemények miatt újból eljöttem, most többedmagammal. A fogadtatás nagyon kedves, előzékeny. A választás most is nehéz volt a sok finomság közül. Kiemelném, hogy a málnás krémes annyira finom, hogy ebben a műfajban semmi nem férhet a közelébe. Először azt hittem, 4 darabot hoztak, és már szóltam volna, hogy csak egyet rendeltem, amikor láttam, hogy az 1!
Gondoltam, adok belőle a társaságomnak is. Erre azonban nem került sor. Az ízek tökéletesek, a finoman ropogós rétegek alatt a habkönnyű krém épp kellően édes, a friss málna ezt is ellensúlyozza és kiemeli. Ha valaki erre jár amit ajánlok! - és meglátja ezt a csodát, kóstolja meg. A limonádék is nagyon finomak voltak. Árnyas kerthelyiség van, parkoló van, tiszta mosdó, baleseti csomaggal és dezodorral van. Az árak nem alacsonyak, de mindezt olcsóbban nem lehetne. Kihagyhatatlan cukrászda!
2023. augusztus 31.családjával járt itt 55 Nagyszerű hely ahhoz, hogy nyári hőségben, vagy akár tavaszi-őszi napsütésben a hatalmas, öreg platánfa alatt igyunk valamit. Én narancslét (1. 200ért), hidegen (éppen nyári hőség volt), a társaságban még őszilét (1. 100), illetve kávét (900ért) fogyasztottak, ki lehet számolni, hogy ez mennyi, és még borravalót is illik adni.
Mindez csak tájékoztatás, nem panasz, mert a hely több, mint kellemes, a felszolgálás gyors, és az italok is jók voltak. Plusz pont, hogy az ugyancsak szomjas kutya tiszta, rozsdamentes tálkában kapott friss vizet. Parkolás a falakon kívül, de érdemes útba ejteni, szép séta vezet ide.
2023. augusztus 26.családjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ezért vettem fel a bakancslistámra, mert kiváncsi voltam, milyen is lehet, amiről olvastam-láttam-hallottam, hogy Mars-béli táj. Valóban. Viszont annál sokkal-sokkal több. Nem csak az elvarázsolt helyszín, (nem itt történt a szörnyű katasztrófa), a különös érzés, hogy most egy hegy belsejében vagy, a szinte parázsló kövek, hanem az elhelyezett ismertetők a geológia látványosságról.
Sokkal izgalmasabb volt, mint az eddig látott képeken A geológiai múzeumot bányászati kiállítás egészítette ki, valamint egy kőzet kiállítás a zárt helyiségben. Itt tisztaság, mosdó, WC is volt. A parkolás a területen belül volt, a fák alatt pihenő és kis játszótér is. Nem volt egyszerű eljutni, mert lehet, hogy csak figyelmetlen voltam, de az útmutató táblák nem voltak nagyon feltűnőek. Viszont a hely valóban kihagyhatatlan!
2023. augusztus 26.családjával járt itt 55 Már érkezéskor rabul ejtett a környék és az udvar. Árnyat adó fák, üde virágok, kellemes, friss levegő, szépséges parasztház, fa mennyezettel, faragott kapuval. És persze, a Bakonyi Vadász szobrával. Hatalmas a ház, és szerencsére egy időben csak egy vendégnek (illetve együtt érkezőknek) adják ki. Van itt minden.
Két hűvös hálószoba, friss ágyneművel, egy nagy társalgó kandallóval, tv-vel, kanapékkal, párnákkal, takarókkal. Kényelmes, kellemes. A konyha csodálatosan felszerelt, a tiszta konyharuháktól kezdve, edények, kávéfőzők, kávé, tea Legszívesebben két hétig maradtunk volna. A pici fürdőszoba zuhanyzós, külön WC-vel. A folyosóról és az udvarról is megközelíthető a szauna, egy tiszta, kellemes pihenőhelyiségben. Az udvaron, a ház tövében, a teraszon van a fadézsa, amit rendelésre parajdi sós, meleg vízzel töltenek fel. Ez is, és a szauna díja is külön fizetendő. Varázslatosan szép a környék, hangulatos a kert, a ház, a madárcsicsergéses csend, nyugalom. Köszönjük ezt a csodás vendéglátást! Ajánlani tudom mindenkinek, családi pihenésként, vidám baráti összejövetelhez. Magyarázatot fűznék a pontozásomhoz: személyzet helyett a kedves, nagyon figyelmes tulajdonosokat értem, és az étkezés alatt azt a sok mindent kávé, tea, cukor stb, amivel a szállás el volt látva.
2023. augusztus 26.családjával járt itt 45 Kiegészíti az érdekes sétát a kávézás a kastélyon belül. Ugyan felszolgálás nincs, de a forró, kellemes ízű itallal helyet lehet foglalni egy korhűen ebédre terített asztal közelségében. Az ablak a kastély bejárata, és a francia kert felé néz. Ha éppen van hely, akkor akár az üvegezett télikertben.
Itt nádfonatos fotelok és asztal várja a kávézókat, és a látogatókat. A télikert a gyönyörűen karbantartott angol parkra néz, virágok, pázsit és távolabb egy tavacska tükre csillog. Érdemes kipróbálni, nem is annyira a kávéért, hanem a hangulatért, amelyet a kastély nyújt.
2023. augusztus 26.a párjával járt itt 25 Tavaly nagyon finom, gyümölcsös limonádékat ittunk itt, így most is beültünk egy-egy hűsítő italra, aztán majd eldöntjük, mit még. Nem voltak sokan, lehetett válogatni, hol is foglaljunk helyet. Lehet, nem jó helyet választottunk, mert a felszolgálónő csak soká pillantott ránk, és még egy kis várakozás után oda is jött.
Limonádét szeretnénk milyen van? kérdeztem, mire a kisokosost szorgalmasan kezdte nézegetni. Majd megkérdezte: Milyen limonádét ittak? . Még semmilyent válaszoltam, milyen van? A választásunk a bodzás-mentásra esett. Meg is kaptuk, már valamivel kevesebb várakozást követően. Lehet, hogy a hölgy feledékeny, gondoltam magamban, mert semmilyen bodzás ízt nem véltem felfedezni az italomban. Volt benne viszont citrom- és narancsszelet, meg (elég ízetlen) sárgadinnye-kocka, bőven. Talán a végére előbukkant a bodzás íz is. A mentát egy 1,3 cm hosszú ágacska, 4 levélkezdeménnyel adta. De menta volt. Volt még benne néhány sötétebb színű valami, amit először (rosszhiszeműen ejnye! ) bogárkáknak néztem. Aztán alaposabban szemügyre és illatra véve kiderült, hogy az levendula virág. Talán elfelejtette a hölgy, milyen limonádét is rendeltünk, vagy jóhiszeműen abból is adott egy kis kóstolót. Ételt már nem rendeltünk, féltünk, az is hasonlóan össze lesz keverve egy másik fogással.