2015. május 10.a párjával járt itt 45 Barátaink tanácsára mentünk el a "Kakasba", házassági évfordulónkat ünnepelni. Párommal levest, főételt és desszertet rendeltünk, finomak, gyönyörűen tálaltak az ételek. Kifejezetten ajánljuk a gnocchi köretes ételeket, mivel a gnocchijuk főételként is vinné a pálmát - nagyon finom és rengeteget adnak, nem is bírtuk mind megenni.
Egyetlen dolog nem tetszett, ez pedig az asztal, ahova ültettek minket. Annak ellenére, hogy foglaltunk előre, az ott tartott esküvő miatt az ajtó mellé kaptunk helyet. Így a ki-be járkáló vendégek miatt nem tudtunk nyugodtan étkezni. Legközelebb csendes sarokba fogjuk foglalni az asztalt! Csatolok pár képet:
Mozarrellával és aszaltparadicsommal töltött csirkemell, spenótos gnochhival; Mustárban pácolt tarja, steak buronyával és káposztasalátával; Gyömbéres panna cotta meggyszósszal és mentalevéllel.
2015. március 21.a párjával járt itt 55 A hotel par percre Szeged kozpontjatol, a dóm mogott talalhato egy csendes utcaban. Idealis helyszinen a varoslatogatas szempontjabol. A hotel szoba kenyelmes, modern berendezesu, a furdo is jol felszerelt. A falak picit vekonyak, ez zavaro lehet, ha hangos a szomszedunk, illetve az ablakunk a szomszedos iskolara nez, ami miatt hetkozben reggel lehet, hogy zajosabb a kelletenel, mi csak hetveget toltottunk itt teljesen csondes volt az utca.
A szemelyzet nagyo segitokesz kifejezetten kedves, de nem tolakodo volt mindenki. Kutyat ne lehet behozni, ami a mi esetunkben plusz szervezest igenyelt. . . A szallodanam van egy 2 szemelyes wellnessreszlege, amit a vendegek kiberelhetnek, szinten megfelelo. A reggelik boseges, nagyon finom pekarujuk van tobb fele meleg, hideg etel kozott valaszthatunk. A vacsoranal 2 fele leves es 3 fele foetel (szezammagos csirke , mezesmustaros karaj es fokhagymas zokdfuszeres hal) volt ami szerinte egy kicsit szukos volt, de gondllo a keves vendeg miatt tobbet nem volt erdemes kitenni, mindenesetre a minosege kituno volt. Osszessegeben remek szalloda, ajanlom mindenkinek.
2014. november 16.a párjával járt itt 55 Nagyon élveztük az őszi rövid pihenésünket a hotelben. A régebbi épületet ajánlanám mindenkinek, ott van az étterem és az egyik wellness részleg is. Mindennel elégedettek voltunk, ami különösen tetszett az a hatalmas park, amit a kutyánk is nagyon élvezett. Illetve az svédasztalos reggeli és vacsora egészen meglepően változatos és finom volt.
Rosszabbra számítottam egy 3 csillagos hoteltől, szinte a legjobb volt, amit eddig láttunk. Én is ajánlás alapján választottam a hotelt és nem bántam meg!
2014. augusztus 27.a párjával járt itt 45 Nem ér fel a hamburger a régi idők barna óriás zsömlés hamburgereivel, de ezerszer inkább ez, mint a többi gyorsétterem. Csak a óriásburgert kértünk, de az akkora volt, hogy a felét hazavittük és később ettük meg. A többi kommenttel ellentétben mi nem tapasztaltunk mű ízt a hamburger húson sem.
Amit hiányolok az a megfelelő zsömle, hús, zöldség, sajt arány, amit nálam még mindig csak a "sarki hambisok" tudnak eltalálni:) Sor nem volt, mert sajnos számomra érthetetlen módon a hely melletti KFC-ét választják sokan, pedig az nagyon silány.
2014. augusztus 19., kollégákkal járt itt 55A vendéglőben igazán a dekoráció fogott meg, ritka ízléses, kicsit francia country stílus magyar falusias elemekkel társítva és kicsit sem elcsépelt módon. A kiszolgálás nagyon figyelmes, az étellel teljes mértékben meg voltam elégedve. Igazából nem találtam kivetni valót, talán csak azt, hogy autó nélkül szinte megközelíthetetlen. . . A madár se jár arra, de talán épp azért olyan jó a hangulata!
2014. augusztus 15.barátokkal járt itt 55 10 éve járok kisebb nagyobb szünetekkel a Stexbe. Imádom a hangulatát, a dekorját, az egész "stexalfréd" sztorit. Mindemellett itt van Budapest legjobb tejeskávéja. Általában minden kávéval van valami bajom, de itt mindig tökéletes, több barátomat "ide szokattam" már, csak a kávé miatt:)
A kajával kapcsolatban 3 pozitívum van, ami számomra fontos:
1, mindig idény alapanyagokkal dolgoznak, gyakran változik a menü.
2, van hagyományos magyar ételük, és vannak különleges egzotikus ételeik (kókuszos bundában sült pulykamell mangósalátával, édescsilis csirke), a legjobb viszont a különböző gnocci-k és tészta ételek, néha legszívesebben második fogást is rendelnék, annyira ízéletesek. 3, a déli menü: teljesen korrekt áron 3 (közepes) fogás. A negatívumokról annyit, hogy valamiért mostanában a francia hagymalevesnél a cipó ki van száradva. Illetve volt egy alkalom amikor olyan rossz pestós tésztát kaptam, hogy szóhoz sem jutottam. Minden rossz volt, ami csak lehetett, de nem szóltam, mert 10 éven át ez volt az első rossz étel. Biztos vagyok benne, hogy ha szólok azonnal cserélik egy mosollyal az arcukon. Ja igen, a 4. dolog amit imádok a Stexben az a kedves pincérek. Figyelmesek, de nem tolakodóak. Egyszer mindenki menjen el. A Stex, az Stex:)
2014. augusztus 15.a párjával járt itt 15 Azt gondoltam, hogy egy Ramada az biztos minden igényt kielégít, de borzasztóan csalódtam, felháborító a hotel minősége, az ételeket leszámítva minden téren. Kezdeném azzal, hogy tavaszi pihenés esetén sem tudták a becsekkolást 15. 00-kor (! ! ! ) gördülékenyen lebonyolítani, utánnunk vagy 10 család várt csomagostól a lobbiban, míg a szobákat takarították.
Mi lehet itt nyáron! ? A szobánk a hetediken volt, egy kész tortúra volt a fel-le jutás, a liftek (4) önálló életet élnek, hol a földszinten, hol a 10. -en kötöttünk ki. . . Egy idő után már csak nevetni tudtunk, illetve lefele gyalog jártunk! A folyósók "lakótelepiek", sötétek, zártak. A szobák nem méltóak 4 csillagos szállodákhoz. Az ablak tele folt orr és homlok nyomokkal, az ablakot nem lehetett rendesen kinyitni, csak a légkondi szellőztette ki megfelelően a szobákat. A fürdőköpenyt "kuponos" módon lehetett igényelni (fő a bizalom), cserélni meg nem tudtuk, mert nem volt száraz. . . A wellness rész egy kész vicc. A nagy medencébe még én sem mentem be, pedig nem vagyok szívbajos, jég hideg volt. Szóltunk 2x a wellnesses recepciósnak, a válasz "igen tudjuk, sajnos ilyen. . . ". A jacuzzi 4 személyes (10 emeletes hatalamas szállodához), állandóan tömve volt, szintúgy a szauna. Sorban álltak az emberek mindkét helyre, így nem lehet pihenni! 2 nap után feladtuk:( Nagyon szomorúak voltunk, hiszen ezért mentünk. A Balaton ekkor még nem volt fürdésre alkalmas:)
A kilátás mellett az egyetlen pozitívum az az ételek voltak, de a később érkezőknek gyakran várniuk kellett a tálak újratöltésére. Azt gondolom összességében, hogy a hotel nem képes ellátni ekkora vendégmennyiséget. A fizikai környezet egy 3 csillagos szállodában is szebb, a wellness meg egy 10 szobás kis apartmanhoz méltó nem egy Ramadához. Nyáron gondolom a Balatoni fürdés és szabadtéri programok valamelyest elvonják a figyelmet a hotel hiányosságairól. Ennek ellenére sem ajánlom a hotelt senkinek.
2014. augusztus 15.a párjával járt itt 55 Számomra mindig akkor jó a nyaralás, ha a szálloda és a programok egyaránt jók. Szilvásváradon rengeteg program áll rendelkezésre, Istállóskő, kisvasút, séták, túrák, kalandpark és sok gyerekeknek való program. Mi gyerek nélkül, viszont kutyával voltunk és egy percre sem unatkoztunk.
A hotel maga tökéletes a sok hegymászást kipihenni, akár a szobában (nagyok, tiszták és volt külön "kutya törülköző" is, ami igen kedves tőlük), akár a wellness részlegen. Nagyon tetszett, hogy kifejezetten nagy erkélyesek a szobák! Minden tiszta volt, a kültéri medence panorámája csodás, viszont a beltéri jacuzzi szerintem kicsi. El tudom képzelni, hogy a július-augusztusi család dömpinget azért nem tudja teljes mértékben kiszolgálni a hotel. Ami nagyon tetszett, hogy több kutya is volt és a személyzet abszolút toleráns volt. Az ételek minősége nagyon jó volt, egyedül azt hiányoltam, hogy rántott vagy sült húsból kevés volt a választék (de ezek nem maradnak frissek sokáig, ezért ritka is svédasztalnál). Inkább pörkölt és szaftos húsok voltak, ami egy kicsit unalmas tud lenni. Viszont, aki fél panzióban gondolkozik, annak érdekes lehet hogy az ebéd is megfizethető, ami engem meglepett! Külön plusz pont a hotel recepciósnak, akik e-mailben előre jelezték, hogy érkezésünk napján esküvő lesz így várható egy kis hajnalig tartó zene. . . de ez egyáltalán nem volt probléma mivel a szoba légkondis volt így tulajdonképpen zárt ablak mellett semmit sem hallottunk. A hotelhez tartoznak apartmanok, de én személy szerint a hotelszobákat jobban szeretem. . .
2014. augusztus 15.a párjával járt itt 55 3 napot töltöttünk Sümegen. A hotel minden tekintetben kiváló, a szobák nagyok, csendesek, tiszták, az ágy kényelmes, a fürdőszoba ragyog. A wellness részlegen minden van ami kellhet, az ülőmedence nagyon kellemes meleg (más helyeken eddig mindig fáztam benne). A Sümegi Vár nagy szépen fel van újítva, a falu pedig nagyon kedves és szép.
A legjobb mégis a szerdai lovagi torna volt, ami felülmúlta várakozásunkat, több órás program és fenséges vacsora, mindez a helyi emberek színvonalas szórakoztatásával. Tényleg úgy éreztem, mintha személy szerint ránk szabták volna ezt a 3 napot. Nem tudom eléggé dicsérni a hotelt.