2015. október 26.a párjával járt itt 55 Vasárnap délben voltunk itt párommal, előzetes bejelentkezés nélkül. Kicsit várnunk kellett (kb 5 perc) míg felszabadult asztal, de megérte. Ismerősöktől már hallottam a helyről, és most, hogy a környéken jártunk (Terézvárosi Búcsú) ott ebédeltünk. Nagyon tetszett, hogy míg várni kellett az asztalra, a bár résznél ültettek le minket, az italokat ott megkaptuk, volt rágcsálni való is.
Én eddig a filmekben láttam ilyen lehetőséget, de lehet csak nem jártam még sok étteremben Mo-n. . . A lényeg abszolút vendégnek éreztem magam. Az ételek finomak voltak, minden pont jó állagú, pl a sült csirkemell meg volt sülve, de nem sütötték túl. Ami nem kicsit lepett meg, hogy SZÉP kártyával nem lehetett fizetni. . . (? ! ! ) Mondjuk sok volt a külföldi, lehet a tolajdonos(ok) őket várják, nem a magyar SZÉP kártyásokat? Ezen esetleg lehetne változtani. Összességében, nagyon hangulatos hely, csak ajánlani tudom.
2015. szeptember 2.a párjával járt itt 45 Kezdem a pozitívval: Az ételek nagyon finomak voltak (nem pizzát ettünk), nagyon jól (olaszos) fűszerezettek. Nekünk mindegyik étel ízlett. A kiszolgálás bár kedves volt, de sietős. . . Éppen érkezett egy nagyobb baráti társaság, akikkel a pincérek is baráti viszonyt ápoltak, oda rohangáltak.
Értem én, hogy szép a barátság, de így a többi vendég sokadrangúnak érzi magát (vagyis mi azt éreztük). Ráadásul a Fő téri zajokat is elnyomta a társaság és a pincérek lármája, lehet úgy gondolták így lesz meg az olasz feeling (zajos, hangos, már-már kiabálós stb). Az árak tényleg magasak, de a finom ízek miatt szerintünk elviselhető.
2015. július 21.a párjával járt itt 45 Múlt hétvégén jártunk ott párommal. Teljesen ismeretlenül, befordultunk a 7-es útról, mert éhesek voltunk és találtunk egy éttermet. Nagyon hangulatos a kerthelység, a belső részben nem voltunk. Nagy létszámú személyzettel dolgoznak, ami elsőre szimpatikus, aztán zavaró. . .
Folyamatosan viszik el a kiürült poharakat, tányérakat, akár a vendég orra előtt benyúlva stb. Az ételek inkább jók voltak, mint kivállóak, különösen, ha a magas árakat nézzünk. Összességében persze egy jó kis étterem, egy kicsit több odafigyeléssel szuper jó hely lesz. :)
2015. július 13. járt itt 55 Mint már előttem többen leírták, nagyon szép, csodálatos környezetben fekvő szálloda. A tisztaság is teljesen rendben volt, a párom nagyon alaposan ellenőrizte, mint Anthony Melchiorri :) A személyzet barátságos, segítőkész, bár sok segítség nem kellett, mert nem volt különösebb problémánk, a wellness részleg használatánál, kértünk itt-ott segítséget, és nagyon segítőkészek voltak.
Két ponton éreztem egy kis "gyengeséget", az egyik a vacsora. Több étel íze (nem mind), számunkra kissé ízetlen volt, az volt a baj, hogy nem csak sótlan, mert azt megértem, egészségesebb, és van aki nem szereti a sós ételeket, ő kivenni nem tud, mi akik kissé sósabban étkezünk, pótolni tudjuk. Az ízetlenség alatt a nagyon szegény fűszerezést értem. A natúr ízeket lehetett csak érezni, de én azt gondolom, hogy a magyar konyha nem az ilyen ízvilágról híres, e tekintetben én többet várok. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy összességében az 5 szívecskét abszolút megérdemli a hotel, és persze a személyzet, akik a munkát végzik :)
A másik "gyengeség" az Ár-érték arány, mert a 3 nap, 2 éjszakát ha a hotelban foglalom, 15. 000 Ft-tal került volna többe, mint így, hogy akciósan vettem egy internetes oldalon. Én nagyon nem szeretem, hogy ezeket a "cseleket" kell használni. Ha a hotel elad X mennyiséget egy kereskedőnek (és még neki is megvolt a haszna), miért jobb ez, mintha a honlapján hírdet meg akciókat, és ha elfogy az akciós hely, akkor nincs tovább, adja napi áron. De ezek szerint még 15. 000 Ft-al kevesebbért is megéri eladni helyeket. Tudom mindenhol ez van, sajanos. . . Ezt csak leírtam, ettől függetlenül tényleg szuper hely, aki teheti menjen el ide, előtte persze nézze meg az árakat :)
2015. március 2.a párjával járt itt 45Nagyon szép kilátás, tiszta étterem, a személyzet kedves, gyors és segítőkész, az ételek viszont. . . Nem rosszak, csak átlagosak, sőt az őzraguleves még átlagosnak sem mondható, ízetlen és híg volt. Összességében elmondhatom, hogy nem én főztem (ezt egy nő értékeli), sőt nagyon kedvesen kiszolgáltak, de emlékezetes kulináris élményt nem nyújtott, ezért az árakat az elmaradt élmény miatt kissé magasnak találom.
2014. szeptember 2.a párjával járt itt 55 Talán az első olyan étterem, melybe csak az ajánlások miatt mentünk be, és mely méltó a sok "dicshimnuszhoz". Elképesztően finom a pizzájuk. Emlékeim szerint a kiszolgálással és a tisztasággal sem volt problémánk, de a pizza íze, illata, látványa annyira lenyűgözte az érzékszerveim, hogy másra nem igazán emlékszem.
Én nem ettem Olaszországban pizzát, de Magyarországon, már sokszor, sok helyen. Az eddigi tapasztalataim alapján az Il Padrino pizzája viszont messze a legjobb Magyarországon!
2014. szeptember 2.a párjával járt itt 55 Az étterem külsőségekben nagyon eltalálta a mexikói hangulatot. Az ételek nagyon-nagyon finomak voltak. Jalapeno leves. . . Az valami álom. Azóta is azt szeretnék enni, olyannyira, hogy a neten is kerestem már receptet:) Sok ételt ettem már, de csak igen kevés az, melynek a receptjét is meg akartam szerezni.
A második fogás jó volt (Palapa-tál), talán a csirkés taco lehetett volna fűszeresebb (persze a Jalapeno leves után lehet az én ízlelőbimbóim érezték kevésnek a fűszerezést:) A desszert (Flan) viszont felejtős volt részünkről. . . Igaz a pincérnő el is felejtette először kihozni, újra kellett neki szólni, lehet hagyhattuk volna:) Összességében 4szivecskét adnék az étteremnek, de a leves megmentette őket:)
2014. augusztus 25.a párjával járt itt 35Átlagos ételek, semmi extra, és ami csalódás volt, hogy szerintünk az ételek íze messze van a görög ízvilágtól. Az étterem teraszán ettünk, belülről nem láttuk, de kívülről egész görögös volt a dekoráció. Görög élőzene szólt a teraszon, ez volt az egyetlen ami igazán tetszett. A pincérek túlságosan unott, flegma formájukban voltak, amolyan "lesz. . . m" [moderálva - a szerk. ] stílus volt rájuk jellemző.
2014. augusztus 25.a párjával járt itt 35 Ízléses étterem, nagyon tiszta (pl a mosdó tisztaságától el voltam ájulva, talán még nem is voltam ennyire tiszta éttermi mosdóban). A levesek: húsleves gazdagon (párom választása) és a főszakács kedvence (én fogyasztottam) nagyon ízletesek voltak. A főételek, viszont semmi kulináris élvezetet nem nyújtottak, sőt. . .
A tálalás ugyan dekoratív volt, de pl a medvehagymás burgonyapüré lisztezett volt. Azt gondolom ez kritikán aluli. . . Valamint szőrnyen zajos a hely. Az étterem a Mária Valéria híd lábánál van, amitől állandóan autódübörgést lehet hallani, ezáltal a zene az étteremben hangosra van állítva, a kettő együtt nekünk már sok volt.
2014. augusztus 25.a párjával járt itt 55 Tiszta, rendezett szobák és környezet. Nagyon kedves és segítőkész személyzet. A fürdőszoba (műanyag kabin) először kissé furcsa volt, de a tökéletes tisztasága miatt ez egyáltalán nem probléma. A parkolás nem igazán megoldott, ezt az egy kis kellemetlenséget észleltük a panzióban.
A panzió a gyönyörű Belváros déli peremén helyezkedik el, így minden este a Belváros utcácskáin sétálgattunk.