2016. május 5.a párjával járt itt 55 Nagyon szeretek üdülőhelyekre,s különféle fürdőkbe járni. Szeretem a szép tájakat,a jó ízeket,a kényelmet. Na,erre a helyre elég hosszú vakaródzás után bólintottam rá. Kedves feleségem-aki nem mellesleg igen szép,okos,jó asszony-/bár kicsit csöndesebb is lehetne/azzal állított haza a munkából,hogy elege van a [moderálva - a szerk.
] főnökéből,a örökkön örökké visítozó kölykökből,a végeláthatatlan és felesleges papírmunkából ide elmegyünk és punktum. Az ötletet kiválónak találtam,de a hellyel fenntartásaim voltak. Messze a fürdő. Messze a város. Sehol egy lélek. Mindegy,beáldozom magam-gondoltam. Mint amikor vihar után feltűnik a szivárvány,s kisüt a nap,úgy éreztem magam,amint a kellő ízléssel berendezett,tágas szobákat megláttam. Az ágy kényelmes,tévé van,fürdőköpeny van. Vajon milyen lehet a wellness részleg? ! Tágas ! Gyógyvizes ! Kellő mértékű és idejű fürdőzés és egyebek után az ételeket teszteltem. Féltem,hogy nemlesz jó a kaja,s a saját tartalékaimból kell majd élnem. . . Csalódtam. Elképesztő mennyiségű és kiváló minőségű táplálékok kellették magukat a svédasztalon. Nagyon tetszett,hogy a magyar konyha ízei domináltak,hisz elvégre Magyarországon vagyunk. Nekünk a halászlét,gulyást,hurkát,kolbászt,palacsintát,lángost,rétest kell/ene/ népszerűsítenünk,nem a hotdogot,hamburgert és társait. A személyzettel is minden rendben volt. Udvariasak volta még azzal a külhoni bácsikával is kinek a wellness részen a csüggedő ,,koronaékszerei"önálló életet élve fityegtek jártában-keltében a lábai között. Kedvesen kihívta az felügyelő csinos hölgy,s a papa fél óra elteltével megjelent egy gumis szárú fürdőnadrágban. . . Összességében jól éreztem magam itt,tudtam pihenni,s nem számítottak a távolságok,mert az alatt a pár nap alatt,amit ott eltöltöttem,egyszer hagytam el a szállót.
2016. május 3.a párjával járt itt 45 Az elmúlt évben jártam itt. Igaz,csak 3 napot, de ez alatt az idő alatt nem volt wifi. Nekem ugyan nem hiányzott,de a nejemnek valami ügyes-bajos dolga még nem fejeződött be ,emiatt nem tudott kellőképpen ellazulni. A személyzet kedves,az itt dolgozó hölgyek-kortól függetlenül-ápoltak ,szépek.
Férfiembernek ez sokat számít,mert nemcsak a belbecs fontos,hanem a külcsín is. Vendéglátót végeztem,nem tudok a bőrömből kibújni,ráadásul nem is akarok. Döbbenetként ért,hogy a parkolásért napi szinten fizetni kellett. A ,,parkoló" az épület előtti füves részen található,nem őrzött,nem kivilágított. Ez -enyhén szólva-kiverte nálam a biztosítékot. A wellness-rész tágas ugyan,de számomra a víz hideg volt,s nem lehetett a medencében leülni,csupán a korlátba kapaszkodni,esetleg lógva támaszkodni. /Ezt bejegyeztem a vendégkönyvbe. /Át is mentünk a fürdőbe. Az ételekről és a kiszolgálásról csak szépet és jót tudok írni. Ez egy olyan hely ,ahol a nemzeti identitás Hurkában-kolbászban sőt rétesben is megnyilvánul. Persze a különféle magvakat fogyasztó népek sem maradtak éhesen. Minden szempontból bőség volt. Ja,és látható volt,ahogy a szállodát üzemeltető hölgy ,,vigyázó szemei" éberen követik a történésékeket. Látszott ,hogy mindenütt jelen van,itt ,,NIKSZ UGRIBUGRI"-az alkalmazottaktól nívós munkát vár,és ez így van rendjén. Gazda nélkül a ló is megbokrosodik,nemhogy a magyar vendéglátás. . . Összességében jó a hely,csupán a parkolás és a vizesblokk nem felelt meg nekem.
2016. május 3.családjával járt itt 45 Egy pusztán,vadászok között nőttem fel,még a Krisztus előtti és a Kádár-korszakban. Talán ez az oka,hogy rajongok a halból és a vadból készült ételekért. Átlagos testalkatom ellenére sokat és bőségesen táplálkozom. Egy ízben Nagykanizsáról jövet észrevettem ezt a pusztai hangulatot árasztó helyet,s ezt most jó értelemben mondom.
Az én életem értelme-rövidebben:férjem-felelőtlenül beajánlotta,hogy most aztán kiehetem a vagyonából. . . . Beültünk. Rövidesen jött a felszolgáló,aki rám nézve igen kedves ajánlást tett a különféle könnyű ételeket illetően. Férjemre tekintve ,,fajsúlyosabb"táplálékra tett ajánlatot. De mit csináljak,ha én a vaddisznót tartom a kulinális élvezetek királyának? ! Na,volt is vaddisznóban részem a későbbiekben a tányéron és a hitvesi szeretetben egyaránt. Vaddisznópörköltet kértem. A férjem,a lelki társam és egyben mindenem,rám nézett,majd a -különben ízléses-étlapra,aztán némi vakaródzás után a liba mellett döntött. Én a magam részéről az étlappal való elfoglaltságot le is tudtam,izgatottan vártam a vadat. Na,nem kellett sokáig várakoznom,mert az én vendéglátóipari végzettségű társam-immár röpke 40 éve-a veszettség jeleit kezdte produkálni,amikor meglátta azt wellness-libát,ami talán még Rubin Réka tetszését is elnyerte volna,de az övét sajnos nem. Bőségesen evett hozzá kenyeret-amit a cég sütött,s az is finom volt,akár az én disznóm. Finom,de kevés. ,,Egyszer megjavulok én-énekelte szívszaggatóan Zámbó Imre,na ezt a nótát ebben a helyzetben -az érték-arány hatására simán átkölthettük volna az,,Egyszer megvadulok én. . . "-re. A főétel hamarjában való elfogyasztása után az én jó Jánosom vérben forgó szemekkel kérdezte,hogy kívánok-e még valamit fogyasztani. Kívántam volna,mert táplálkozás terén /is/ elég kívánósra sikeredtem,azonban mégsem kívántam. Fizettünk,borravalót adtunk,a 10%-on felül,elvégre nem a pincér szabja meg az ételek adagját. Gyors és figyelmes volt a kiszolgálás patika-tiszta minden,az én lelkiismeretem is az,mert az igazat írtam.