2021. június 3.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A szép: a zalai dombokat borító, a sok csapadéktól harsogóan zöld gyönyörű erdők között található Gosztola, ez a kedves, pici falucska és benne a hotel. A jó: az épület és a hozzátartozó park ápolt, mindenütt nagy tisztaság. A közös helyiségek közül az ebédlő szépen berendezett, a wellness részleg nem túl nagy (egy kis fedett medencécske és egy jakuzzi, valamint szauna) de szépen kivitelezett.
Sajnos az udvaron lévő kis medence a rossz idő miatt nem üzemelt. És ami egyik sem: a korrektség jegyében meg kell jegyeznem, hogy a szobáról és a hozzátartozó helyiségekről leírtak kizárólag a tetőtérben lévő szobára vonatkoznak, az első szint szobáit nem láttuk. Szerencsétlenségünkre a mi szobánk a tetőtérben helyezkedett el. A folyosóról belépve egy aprócska előtérbe jutottunk, innen nyílt a szoba és a fürdőkuckó-szobának nevezni elég vicces lenne. A kicsiny szoba berendezése megfelelő és ha kizárólag alvásra kívánják használni, tulajdonképpen elfogadható, de hosszabb benntartózkodásra két ember számára nehezen elviselhető. Az igazi döbbenetet azonban a fürdőszobának elnevezett helyiség okozta. Egy elképesztően pici helyiségbe próbálták beleszuszakolni azokat az alap dolgokat, amik egy ilyen helyiségbe nélkülözhetetlenek. Az eredmény egyszerre szürreális és elképesztő. A honlapjukon található bemutatkozásból sajnos kimaradt a korosztályos filmeknél szokásos figyelmeztetés (csak ellenkező előjellel) miszerint: 10 éven felülieknek nem ajánlott! További bosszúságot okozott, hogy az épület ezen szintjén egyáltalán nem volt elérhető az internet, pedig manapság az már nem számít luxusnak-szerintem. Gulliver érezhette volna magát így Liliputban-ha létezett volna. A félpanziós ellátás reggeli része igen jó volt, bőséges választék, finom ízek és ételek. A vacsora megítélése nem egyszerű. Az első napon kínált igen szűkre méretezett "svédasztal" egy szem levese és három főétele közül csak az egyik főétel érte el az éttermi szintet. Másnap valószínűleg "megjött a szakács" mert bár a kínálat nem bővült, de az ételek ízletesek, jól elkészítettek lettek. Az ár-érték arány erősen eltolódott az ár irányába. Mindent egybevetve ajánlani tudom a szállodát másoknak is, azzal a megszorítással, hogy a tetőtéri szobákat csak a testméretük függvényében, alapos megfontolás után válasszák.
2021. május 20.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Végre! Kiszabadulva a pandémia fogságából és kihasználva a könnyítéseket, felkerestük egyik kedvenc városunkat, Balatonfüredet, ahol ezt az eddig számunkra ismeretlen szállodát választottuk. A parttól kissé távolabb, de könnyen elérhető helyen található az a modern épület, mely a szállónak is helyet ad.
Modern berendezés, kedves személyzet és fogadtatás, nagy tisztaság mindenütt. A szoba berendezése is modern, de kényelmes. Meglehetősen meleg volt az idő, így a szoba is, de a légkondicionáló sajnos nem működött. A konyha átlagos, a választék inkább a három csillagos szállók kínálatának felel meg, de az ételek ízletesek. Érdekes, hogy egy balatonparti szállóban a borkínálatban nemigen van tájjellegű bor. Összességében egy kellemes szálláshely, de semmi extra.
2020. október 7.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A vírushelyzet miatti többszöri időpont módosítás után végre felkerestük a szállót. Autósoknak nem könnyű megtalálni, mivel a szállodasor utcájából csak a testvérszállója látható, tájékoztató tábla pedig nincs kihelyezve. . . Rövid autókázást követően sikerült leparkolni és az Aurum recepciójára bemenve információt kérni.
Így se volt könnyű megtalálni az elhanyagolt,gidres-gödrös un. "parkolót". Erősen visszatetsző, hogy ezért még díjat is szednek. . . nem elegáns. A személyzet udvarias, a szoba megfelelő, a tisztaság rendben lévő volt. A kitűnő konyha feledtette, hogy sem a légkondicionáló, sem a TV nem működött. Ez persze előfordulhat, de az a magyarázat, hogy már "több mint egy hete gond van vele" nem fogadható el. Egy magát 4 csillagosnak deklaráló szálloda ezt úgy vélem, hogy nem engedheti meg magának. Wellness a szállóban nincs, az utca másik oldalán lévő szálló mikro wellnessét lehet(ne) használni. Szerencsére a gyógy és wellnessfürdő közel van, így azt vettük igénybe. Ami még meglehetősen visszatetszést keltő, hogy az utcáról a 20-30 méterrel beljebb lévő hotel épületét szakadt, koszos,visszataszító sátrak mellett kell megtenni, amik egy szórakoztató kis szabadtéri központhoz tartoznak. Ezzel is tenni kéne valamit, mert így eléggé sikátor jellegűnek mondható. Az ár/érték arány kissé felbillent, egy 3 csillagos csomagot adnak 4 csillagos áron. A felsorolt hiányosságok ellenére elsősorban a konyhája és a fürdőhöz való közelsége miatt ajánlom másoknak is ezt a szállót.
2020. szeptember 9.a párjával járt itt 45 Néhány év kihagyás után ismét felkerestük egyik kedves városunkat és ott a kedvenc szállásunkat, a Vár-Park Panziót. Közvetlen a vár közelében egy csendes kis utca elején, a várat körülölelő park szomszédságában helyezkedik el ez a kiváló panzió.
Kitűnő ízléssel berendezett, szép, kényelmes szobák, hangulatos, szépen berendezett recepció, közös helyiségek, pihenők dícsérik a panziót üzemeltető rendkívül kedves, udvarias családot. A reggeli bőséges, minden igényt kielégítő. Sajnos meleg konyhával nem rendelkeznek, így az ebédet/ vacsorát másutt kell elfogyasztani, azonban a közelben több kitűnő étterem is található, az egyik mindössze pár perces sétával elérhető. A kitűnő sárvári gyógy-és wellness fürdő gépkocsival 2-3 percnyire található, a szépen karbantartott vár és benne a múzeumok szintén pár perces sétával felkereshetők. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki családias környezetben, hangulatban szeretne eltölteni néhány napot ebben kedves, barátságos városban.
2020. szeptember 2.a párjával járt itt 45 A korábbi kellemes emlékek felelevenítésére ismételten felkerestük Sárvárt, ezt a csendes, kedves, kedves kisvárost és benne a már bevált Várkapu vendéglőt, mely közvetlenül a várat körülölelő szép park mellett helyezkedik el. Jól tettük, ismét csupa kellemes élményben volt részünk.
Szépen rendben tartott étterem, barátságos, udvarias pincérek, gyors kiszolgálás. Az ételek ízletesek, az adagok bőségesek, a magyaros ízvilágot képviselők. Semmi extra, de az jó. Az ár/arány megfelelő. Mindenkinek jó szívvel ajánlom.
2020. augusztus 31.a párjával járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Sárvári pihenéseink sorában ez alkalommal első ízben kerestük fel a Tinódi éttermet. Igen meleg este volt, így a kerthelyiségben foglaltunk helyet, az étterem belső részeit nem láttuk, véleményünk arra nem vonatkozik. Tiszta, rendezett,nagyméretű napernyőkkel ellátott asztalok várják a vendégeket,viszonylag gyors és udvarias kiszolgálásban volt részünk.
Az ételek átlagosak,a minőségük erősen változó. Egy kiváló harcsapaprikást és egy erősen kiszárított, kissé égett csirkemellet sikerült kiválasztanunk. Az ár/érték arány - jól elkészített csirkét feltételezve- megfelelő. Ami viszont mielőbbi távozásra serkentett, az a szinte mindem asztal mellől felszálló sűrú, büdös cigarettefüst. A felfüstölés hatékonyságát nagyban növelték a nagyméretű napernyők, melyek akadályozták a füst függőleges eloszlását. Egy kis odafigyeléssel meg lehetne osztani a teret, egyik fele lehetne dohányos, a másik pedig nem, de úgy látszik ez nem szempont a vezetőség részére. Dohányzásmentes hely iránti érdeklődésünkre a pincér közölte, hogy az asztalok elég messze vannak az étterem bejáratától(? ) így mindenhol lehet dohányozni. Az lehet, de jóízűen enni biztos nem. Csak azoknak ajánlom, akik vagy erős dohányosok, vagy kifejezetten jól bírják a felfüstölést.
2020. július 17.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Régóta terveztük már, hogy felkeressük ezt a neves szállodát. Most végre sikerült ott töltenünk három napot. A szálló épülete impozáns, az elhelyezkedése nagyon jó. A szoba kényelmes és tiszta volt, a berendezés méltó a helyhez. A szőnyeget borító foltok viszont már kevésbé és ugynez a helyzet a folyosókat borító szőnyegek nagyrészével is.
A gépkocsival érkezők készüljenek: nem akármilyen kalandtúra vár rájuk! Ehhez társul még a 2, ill. 4 e Ft/éj parkolási díj. . . mindenütt gondosan felhívják a figyelmet: a parkolók nem őrzöttek! A kapun belül! Akkor mire is van a parkolási díj? Még szerencse, hogy lépcsőhasználati díj nincsen! (remélem nem adtam ötletet! )A szabadtéri parkolóhelyekről először el kell jutni a pincegarázsba, mert innen indul a recepció kereső gyalogtúra. Végtelen folyósókon, lépcsősorokon végighaladva tempó és ügyesség függvényében azért előbb-utóbb meg lehet lelni a recepciót. Ha esetleg valaki nem hozta el rögtön magával a bőröndjeit, akkor ugyanezen az úton visszajuthat az autójához, majd onnan a szobájába-na ez sem lábfájósnak való feladat. A wellness megközelítése a kettes számú tájékozódási feladat, ez is kemény próbatétel! Az étterem az épület egy másik végén található. Ami a legizgalmasabb benne: a szállóból nem közelíthető meg, ahhoz ki kell menni az épületből, és a park felől lehet bejutni. Nyílván a hely adottságai nagyban meghatározták a lehetőségeket, de ez a kevésbé sportos vendégeket szerintem kevéssé vígasztalja meg! Nem véletlenül adnak a vendégeknek az érkezéskor egy térképet a szállóról,anélkül esély se lenne a három kiemelt helyszín megtalálására. A személyzet udvarias, de ha egy jelzővel kellene jellemezni Őket, akkor az a "kimért" lenne, nem mosolygunk csak úgy össze-vissza! Összességében a kiváló fekvés, a patinás épület, a szépen berendezett, kényelmes szobák, az átlagosnál kicsit jobb konyha alapján -alapos fizikai felkészülést követően-másoknak is ajánlom a szálló felkeresését.
Érdekes
2020. június 28.családjával járt itt 45 A vészhelyzet elmúltával úgy döntöttünk, hogy felkeressük egyik kedvenc pihenőhelyünket: a Kehida Termálfürdőt. Az újranyitásból kitűnőre vizsgáztak! Többször jártunk már itt és sosem csalódtunk. Most sem, bár az idő múlása azért már elkezdett megmutatkozni.
Az épületek falain a színes vakolat megkopott, itt-ott foghíjasak a medencéket borító csempék és egy vízkőtelenítés is igencsak időszerűnek tűnik. Egyenlőre még semmi olyan, ami zavarná a nyugodt pihenést, de nem kéne megvárni, amíg zavarni fogja. Inkább csak a korábbi igényes megjelenéshez képest látható a változás. Ettől függetlenül ajánlom a kellemes fürdőket kedvelőknek, mivel a kitűnő víz, az udvarias személyzet, a nagy szabad terület és a sok medence mindenért kárpótolja a vendéget. Munkára fel!
2020. június 22.családjával járt itt 55 A hosszúranyúlt kényszerpihenőt követően végre ismét utazhattunk a hétvégén. A kehidakustyáni fürdőt választottuk célpontul, jól tettük. Jártunk már itt korábban többször is, most sem csalódtunk. Szállásként a kiváló Szerencsemák Panziót választottuk. A vendégek étkeztetését a panzióval egy épületben található Kehida Kapuja Étterem biztosítja.
Hangulatos, szépen berendezett étterem, mindenütt nagy-nagy tisztaság. Kitűnő konyha, kiváló szakácsok, bőséges, nagyon finom ételek, korrekt árak jellemzik ezt a kiváló éttermet. És rendkívül udvarias, vendégszerető kiszolgálás, amiből a tulajdonos sem vonja ki magát! Köszönet és gratuláció jár mindkettőért és mindenkinek! Aki arra jár, ne mulasszon el betérni, garantáltan jól jár!
2020. június 22.családjával járt itt 45 Végre eljött a várva várt pillanat: megnyíltak/nyílnak a szálláshelyek és a wellness fürdők! Le is csaptunk rögtön a lehetőségre és foglaltunk egy hosszú hétvégét egyik kedvenc helyünkre! Irány Kehidakustyán, Szerencsemák Panzió! A Panzió a kitűnő fürdő közvetlen közelében található, nem véletlenül választottuk ezt a szállást, korábban is jártunk már itt, és kellemes emlékeket őriztünk róla.
A vendégfogadásban beállt hosszú kényszerszünet az első napon okozott némi kellemetlenséget, (makrancos csapok, zuhanyozó rózsák, a még nem zavarmentesen működő légkondicionáló. A "Kényelemre" adott alacsonyabb osztályzat kizárólag ezt tükrözi, egyébként max lenne) de az igényesen kialakított és berendezett belsőterek, a kiemelkedően udvarias, minden problémára megoldást kereső személyzet, a példás tisztaság bőséges kárpótlást nyújtott minden kisebb anomáliára, melyek meg is oldódtak. És akkor még szó sem esett a kitűnő ételekről! A jó büféreggeli de főleg az étlapról választható fantasztikus ebédre-vacsorára kínált ételek teljesen elvarázsoltak. Talán célszerű lenne néhány "könnyebb" alacsonyabb kalóriatartalmú étellel bővíteni a kínálatot. Itt külön ki kell emelni a pincérek rendkívül udvarias "mindent a vendégért" magatartását! Köszönjük! És ez alól a tulajdonos sem vonja ki magát! Példaértékű, gratulálunk!