2019. augusztus 25.a párjával járt itt 35 Sokat hallottunk a Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum fürdőről és több más szintén az Ő nevéhez fűződő makói építészeti csodákról, így rövid, három napos városnézésre érkeztünk Makóra. Szállásul a LuDo Apartmant választottuk. A belvároshoz közel, egy szebb napokat látott utcában, erősen felújításra szoruló házak között szerénykedik ez a belülről igényesen kialakított apartman.
A város látványosságai pár perces sétával elérhetőek. Mindenütt nagy tisztaság, gondosan összeállított berendezés, szívélyes vendéglátók. A svédasztalos reggeli nem túl gazdag választékát a finom ízek ellensúlyozták. Sajnos konyhával nem rendelkeznek, így az ebédet/vacsorát másutt kellett megoldani. Összességében az apartmant másoknak is jó szívvel ajánlom.
Érdekes
2019. július 7.a párjával járt itt 45 Az előrejelzések forró szombatot jeleztek,ezért a egy strand felkereséset választottuk programnak. Választásunk a Ceglédi Fürdőre esett, ahol pár éve már kellemes élményeket szereztünk. Most sem kellett csalódnunk! Kitűnő medencék, csodás víz, hatalmas, gondosan karbantartott zöld terület. És mindenütt nagy-nagy tisztaság!
A vendéglátóhelyek elegendő számban, bő választékkal és korrekt árakkal várják a vendégeket. Mindenkinek ajánlom, aki nyugodt, barátságos környezetben szeretne egy kellemes napot eltölteni a nagy nyári melegben.
Kihagyható
2019. június 23.családjával járt itt 25 Pünkösd vasárnap kerestük fel a fürdőt,korábban még nem jártunk itt. Kapitális hibát vétettünk! Ünnepnap,harminc fok feletti hőség volt azon a napon. A fürdő vezetését valószínűleg meglepetésként érte ez a két körülmény,mert egyáltalán nem készültek fel rá. A legnagyobb mėretű úszómedence és az egyik szintén nagy méretű gyógyvizes medence nem üzemelt.
Ennek ellenére elképesztő mennyiségű vendéget engedtek be, akik egymás hegyén-hátán nyüzsögtek a maradék medencékben. Összesen két(! ) vendéglátóhely üzemelt, az egyikbe, ahol csak harminc méteres sor állt, negyven perces sorbanállást kövtően sikerült a pokoli hőségben italhoz jutni. . . ivókutat hosszas keresés után sem sikerült felfedezni. De ez aligha izgatta a felelősöket, lényeg a jegybevétel! Ha valaki úgy dönt, hogy ott kívánja hűsíteni magát a nagy melegben, ezt feltétlen csak hétköznap tegye és nem árt, ha visz magával innivalót!
2019. június 12.gyerekekkel járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pünkösdi hosszú hétvégére egy siófoki pihenést választottunk. A Prémium Hotel Panoráma "Pünkösdi királyság" csomagot kínált. Régen jártunk Siófokon, így e mellett döntöttünk a meglehetősen borsos ára ellenére. Általában nem szokott gondot okozni egy-egy szálláshely, vagy étterem értékelése, most azonban komoly zavarban vagyok, vélhetően az éles ellentétek miatt.
A korábban szocreál stílusban épült üdülőt szépen átalakították, az adottságokat figyelembe véve kihozták belőle szinte a maximumot, így négy csillag díszeleg büszkén a homlokzaton. Azonban a bútorok nem ütik meg a 4 csillagos szintet, a fürdőszobák rendkívül kicsik,a toalett is benne található,az elszívó nálunk nem működött. . . a folyosón a konnektor kilóg a falból, az erkélyajtó beépítésekor a külső vakolás elmaradt. Nem éppen 4 csillagos megoldások. Az ételek átlagosak,bár ez megtévesztő,mert az átlag nagyon jó ill. nagyon nem jó párokból jön ki. A teljesség igénye nélkül: kitűnően elkészített halételhez köretként félig nyers,teljesen hideg rizs, pompás sülthöz TESCO jellegű zöldköret és őszibarack befőtt. Az egyébként is parányi wellness részleg lényege nem működött, tönkretette az eső. Előfordul,de ilyenkor elvárható lenne,hogy a szállót részben a wellness miatt választó vendégeket mondjuk egy a siófoki fürdőbe szóló belépőjeggyel kárpótolni. Ami maradéktalanul elismerést érdemel, az a személyzet maximálisan udvarias, segítőkész magatartása. Köszönet érte! A Balatonra néző ablakokból nyíló kilátás sok mindenért kárpótol, de azért mindenért nem, így a teljesen az "javára" eltolódott ár/ érték arányra sem. A 4 csillagot kissé túlzottnak gondolom. A valóságban ez egy 3+ csillagos hotel,5 csillagos áron.
Érdekes
2019. június 6.a párjával járt itt 45 Hosszú idő után kerestük fel ismét ezt a gyönyörű várost és nagyszerű fürdőjét. A fejlődés hatalmas, most már tényleg szinte minden igényt kielégítőek a körülmények. Sajnos az időjárás nem engedte meg, hogy a szabadtéri medencéket is kipróbáljuk, de az élményfürdő, a szaunák, a gyógyvíz bőven kárpótolt.
Ami kissé zavaró, hogy az öltözőben a szekrénysorok közé nem helyeztek el padokat (ahogy másutt szokás) így az egész "cuccot" magával kell hordania az embernek, míg talál egy üres öltözőfülkét. Az ivókutak számát sem ártana növelni,főleg hogy a kevés meglévőből se mind működik. Ettől függetlenül ajánlom minden gyógyulni, pihenni vágyónak.
2019. május 31.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Régóta terveztük,hogy ismét felkeressük Gyulát, ezt a szép és permanensen fejlődő várost, nem utolsó sorban a kiváló gyógyvize miatt is. Az Elizabeth Hotelt választottuk részben kedvező fekvése, részben a pozitív vendégvélemények miatt. Nem csalódtunk! Az elegáns szálló a vár szomszédságában, központi helyen található.
Udvarias személyzet,szépen kivitelezett szobák, gondosan összeállított berendezés várt minket. Mindenütt nagy tisztaság és hangulatos, elegáns berendezés. Az ételek kitűnőek,ízletesek,a személyzet rendkívül segítőkész és udvarias. A szálló saját wellness részleggel rendelkezik,ami igényesen,szépen került kialakításra. Egyetlen dolgot kell hiányosságként megemlítenem,a fürdőszobai sarokkád vizesen rendkívül csúszós,kapaszkodni nem nagyon lehet a be-és kiszállásnál,így a fürdés nagy figyelmet és óvatosságot kíván. A kád aljára csúszásgátló behelyezését javaslom. Ettől eltekintve mindenkinek jó szívvel ajánlom ezt a nagyszerű szállodát.
2019. május 14.barátokkal járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Kisebb társasággal kerestük fel a Szilvakék Paradicsom éttermet a minap. Jól megközelíthető helyen, a Vígszínház közvetlen közelében található. Barátságas hely, többnyire barátságos személyzet. Mindenütt példás tisztaság. Az ételek ízletesek, de nem emelkednek az átlag fölé. Az ár/érték arány kissé az ár javára tolódott el.
Az egyetlen igazi negatívum, hogy az étteremben meglehetősen erősen érezhatő az ételszag. Mindent egybevetve másoknak is ajánlom.
2019. március 21.a párjával járt itt 35 Debrecenben töltöttünk egy hétvégét,a sok más látnivaló mellett felkerestük a fürdőt is. Kapitális hibát vétettünk,a szállodában vásároltuk meg a belépőt,de csak az élményfürdőbe volt érvényes,viszont mi-eléggé meggondolatlanul- a thermal részleget is szerettünk volna felkeresni.
Sosem gondoltuk volna,hogy a bejutáshoz igen kipihent állapotban kell lenni a gyanútlan látogatónak. Több féle fürdési lehetőség szerepel a kínálatban,amikhez több bejáraton lehet eljutni. Ha nemcsak egyfélét kíván a meggondolatlan fürdőző igénybe venni,akkor jó ha kipihenten érkezik. . . A jobb sorsra érdemes pénztáros megpóbálta elmagyarázni,hogy ez miként lehetséges,főleg,hogy nem egy időpontban nyitnak,de nem igazán nyerte el a tetszésünket,mivel a legjobb verzió szerint is egy órát kellett volna várni a bejutással. Végül feladtuk a kilátástalan küzdelmet,veszni hagytuk a megvásárolt belépőt és vettünk másikat. Duplán. Viszont ha sikerül bejutni,akkor kellemes környezetben,igen jó vízben fürödhetnek a szerencsések-igaz,hogy csillagászati áron. Kizárt dolog,hogy ezt a jegyvásárlási rendszert és a horribilis árakat egy ember találta ki. Így sikerült. Ehhez egy csapat kellett. Egy csipet csapat.
2019. március 19.a párjával járt itt 25 Az elmúlt szombat- vasárnapot Debrecenben töltöttük. Sétánk során fedeztük fel,hogy az étterem vasárnap svédasztalos ebédet kínál. Vasárnap ebédidőben fel is kerestük az éttermet. Igen szép,szinte nyárias idő volt,ami sok embert kicsalogatott a szabadba és jutott belőlük nem kevés az étterembe is,ami láthatóan készületlenül érte a személyzetet.
Kiürült ételtárolók,hiányos evőeszközök,teljes káosz,kétségbeesetten fel-alá rohangáló pincérek. Elvileg kétféle levest és ötféle főétel kínáltak(volna). Ezzel szemben mindkét leves kifogyott,többszöri unszolásra az egyiket közel tíz perces várakozást követően feltöltötték,a másikra már nem volt erejük. A többi étellel is hasonló volt a helyzet,vagy főétel nem volt,vagy köret. . . és ami volt,az is már rég kihült. Látva a kilátástalan helyzetet,kb egyórai próbálkozást követően feladtuk a reménytelen küzdelmet és sebesen távoztunk. A minőségük,ízletességük a sanyarú körülményektől függetlenül is erős kihívásokkal küzdött,így a vasárnapi svédasztalt - főleg jó időjárás esetén - nem ajánlom.
2019. március 19.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az múlt hétvégén - szombat,vasárnap- rendezték Debrecenben a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Lelkes szurkolóként szombat éjszakára foglaltunk szobát a szállóban. A hotel és a szobánk szép,a bútorzat elegáns,mindenütt nagy tisztaság. Érdekes módon a szállást reggeli nélkül kínálják. . .
A gondosan összállított berendezés egyik-elég nagy-szépséghibája a tv. Élvezhető kép csak pillanatokra volt rajta látható,döntően zavaros,felismerhetetlen maszathalmazt mutatott. A másik fura megoldás a két ágyhoz tartozó egy éjjeliszekrény volt. A másiknak csak hűlt helyét találtuk. Érdekes megoldás. A szálló elhelyezkedése,megközelíthetősége jó. Az ár-érték arány kissé az ár felé tendál,főleg,hogy nem tartalmaz reggelt(sem),de összességében jó és kényelmes szálló. Másoknak is ajánlom.