2016. május 8.gyerekekkel járt itt 55 Karácsonyi Balaton. . . Két napot töltöttünk a hotel három hattyúban karácsonykor. Vonattal érkeztünk Balatonföldvárra a nyugalom és a csend fogadott bennünket. Karácsonyi nagy hajtás után szinte jól esett a ködbe öltözött csendes balatoni kisváros. Mintha megállt volna az idő. Egy embert láttunk az utcán de ő is terepszínű ruhájával a tájba olvadt bele.
Lehet, hogy nem is volt ott senki? : )
Megérkezvén a hotelba a recepciós mogorván fogadott bennünket - Már vártunk magukat. -mondta rosszkedvűen. - Gondolatban csak annyit tettem hozzá. - Értem én, én sem szeretnék karácsonykor dolgozni, de a vendéglátás erről szól. A szállodai szoba ízléses volt és tiszta. A szokásos dolgok kipakolás, berendezkedés után a kikészített fürdőköpenybe öltözve a wellness részleget kerestük fel először. Tökéletes volt, talán annyi hogy a infraszaunázás közben kinézve a mosásra váró törölközők néztek velünk farkasszemet. A programok amit a szálloda meghirdetett jók voltak, talán csak annyi megjegyzés lenne ezzel kapcsolatban a vendégek figyelmét felhívni ezekre, hiszen akkor lenne még családiasabb a szálloda. Az étel finom volt és bőséges, a kiszolgálás kedves, figyelmes és az tetszett, hogy reggelizés közben is mosolyogtak a felszolgáló személyzet a vendégekre. Le a kalappal előttük! A két napot összefoglalva jó volt, jól éreztük magunkat. A csendes Balatonról még egy verset is írtam: Karácsonyi Balaton címmel. Csendesség költözött a tóra,
álmosan bújik a habokba. Hullámai lágyan és szelíden,
így ringatózik medrében. . . A tél szürkébe öltöztette,
az üres házakat elrejtette. Nappal ködfátyol takarta,
sejtelmes, fehér ruhája. Vadkacsák is révbe értek,
mólón tollászkodnak éppen. Unoka nagy fogásra vár,
bot végén ficánkol a kapás. Kecsesen hajlik a nád, rezzen,
szellő táncol vele reggel. Síró platánfák remegnek,
ágakról vízcseppek peregnek. Löszfal ott rejtőzik mögötte,
mint fellegvár a levegőbe`. De éjjel köd foszlik a semmibe,
hold udvarával ragyog a víztükörre. Kerítését csillagok ülik körbe,
lábat lógatnak a Balaton vízébe. Hajnalban újra harmatba öltözik,
és egy felhőben selymesen eltűnik. . . Balatonföldvár, 2015. Karácsonya