2023. augusztus 12.egyedül járt itt 55 Az aranybika tőszomszédságában található étterem kiváló minőségű ételeket és italokat kínál, hozzáértő szakácsokkal és kiváló pincérekkel. Magas minőség megfizethető áron, egyenletes minőséggel. Érdemes meglátogatni, ha szereted az egyszerű letisztult étlapot, a minőségi alapanyagokból készült ételeket és jó italokat.
A tematikus estek fantasztikusak. Meleg szívvel ajánlom mindenkinek. Az ételek német jellegűek, de megtalálható a kínálatban a kifinomult steakek teljes repertoárja.
2023. augusztus 12.egyedül járt itt 45 A hely Debrecen szívében, a Nagytemplom tőszomszédságában található, italai kitűnőek, ételei közül egy hátszín steaket kóstoltam, melyet mediumra sülve kértem. Kicsit ugyan túl lett sütve, de kategóriájában egész jól sikerült, a köret és a szósz egész jól sikerült. A borválaszték széles és jól átgondolt.
A kiszolgálás picit lassú, de ez elsősorban a konyhára igaz, az italok a lelkes pincéreknek hála gyorsan az asztalra kerülnek. Szombat este élő zene gondoskodik a hangulatról. Összességében egy pici odafigyeléssel a konyha részréről a hely igen jó. Az árak helyi viszonylatban és a minőség kapcsán nem vészesek. Elégedetten távozok.
Borterasz válasza
Kedves vendégünk,
Köszönjük szépen a kedves értékelést, reméljük hamarosan újra találkozunk, látogatása óta sok fejlesztést eszközöltünk a konyha üzemeltetését illetően :)
Várjuk sok szeretettel!
2024. május 13., Borterasz, üzletvezető
2021. október 31.egyedül járt itt 55 A héten kétszer ettem az étteremben, péntek és vasárnap este, mivel ellenőrizni akartam, hogy amit első este átéltem, az vajon szerencsés véletlen, avagy egy állandó standard. Szerencsére, azt kell mondjam, hogy utóbbit tapasztaltam. Az étteremben Oktoberfest témájú esemény volt, ezért péntek este, ennek ételeiből szemezgettem.
Elsőnek rendeltem egy Mass Oktoberfest búzasört, mely tipikus bajor kedvenc. Hozzá fehér kolbászt, savanyú káposztát és bajor mustárt kértem, melyek igazán finoman voltak elkészítve és a tálalás valami elképesztően ötletes volt (a kolbászt kis piros zománcos edényben, főzve tálalták, míg a savanyú káposzta egy öntöttvas edénykében került felszolgálásra, az egész pedig egy fa tányéron került elhelyezésre). Ízvilágában idézte a német konyhát és nagyon ügyesen volt az egész elkészítve. Mindezek után még megkóstoltam a bajor perecet is, melyet sörkorcsolyaként kínáltak. Ezek után vasárnap úgy döntöttem, hogy a szokásos étlapról rendelek egy óriás borjú bécsit. Ezt citrommal, bajor krumpli salátával és áfonya szósszal tálalták. Állagát tekintve a hús puha és omlós volt, a krumplisaláta megidézte nekem a német konyha magas fokát, az áfonya szószt nem tudtam viszont hova tenni, az picit talán zavaró volt az összképben, illetve állagát tekintve a krumpli saláta nálam lé nélkül többet ért volna, viszont ez csak egyéni ízlésem dolga. Ízre az egész harmonikus, egész volt. Mindezek után rendeltem desszertet, mely csokis láva süti volt, vanília fagylalttal, melyet sós karamellával öntöttek nyakon és mellé málna szósz került. Itt elszabadult az ízorgia, mely 10 pontból 12-t érdemelt! :)
Összességében az ár a magas minőséghez igazodva kicsit magasabb volt, de minden fillért megért a vacsorák fényében, nagyon szívesen ajánlom a helyet akár családi, akár céges rendezvényekhez, mivel a vendégtér befogadó képessége kellemesen nagy, illetve nyáron teraszon is lehet helyet foglalni.
2020. augusztus 5.barátokkal járt itt 55 Tavaly októberben egy veterán verseny kapcsán ültünk be ebbe a hangulatos kisvendéglőbe édesapámmal és a versenybírókkal. Édesapám már régóta jár ide ebédelni/vacsorázni és nekem se ez volt az első és remélhetőleg nem is az utolsó alkalom, amikor itt ehettem. Az ételek igazán ízletesek és háziasak voltak, meghintve az erdélyi vadon csodájával.
A felszolgálás még úgy is kifogástalan volt, hogy mint megtudtuk épp egy lakodalom után estünk be az étterembe, habár megjegyeztük, miféle lagzi az, ami már este 9-kor véget ér. :) Mindent egybe vetve jó hangulatban nagyon finom ételeket kaptunk a tányérokra és mindenki nagyon jól érezte magát a vacsora során, ide még visszatérünk.
2020. augusztus 5., kollégákkal járt itt 55 A munkatársaimmal látogattuk meg a helyet egy csapatépítő esemény keretében látogattuk meg, melynek során nagyon jól éreztük magunkat. Az ételek kiválóak, változatosak és a modern konyha kihívásainak megfelelőek voltak. Az italkínálat bőséges és a pincérek igen segítőkészek, valamint kedvesek voltak, minden kívánságunkat szinte azonnal teljesítették.
Maga a hely elrendezése és belseje igencsak megkapó és szerethető volt, a tisztaság minden várakozásnak maximálisan megfelelt. Az étterem elhelyezkedése pazar, hiszen a debreceni Nagyerdőben az állatkerttől, vidámparktól és stadiontól is csupán egy iramodásnyira van, valamint szembe szomszédja a Hotel Divinus is. Összességében a hely mind kulináris vonalon, mind hangulatát tekintve kiválóan vizsgázott.
2020. augusztus 5.egyedül járt itt 55 A vendégház a Sámsoni úton fekszik Debrecen észak-keleti felében. Napközben igen forgalmas az út, ám estefele és éjszaka kifejezetten csendessé válik. A szállást egy család üzemelteti, ezért légköre is családias. Ellátás nincs, ugyanakkor az épület konyhája/étkezője a magas földszinten minden szükséges dologgal fel van szerelve, amit egy családi konyhától elvár az ember (hűtő, mikró, gáz tűzhely).
A szobák változatosak, de kényelmesek. A szállástól minden debreceni látnivaló kényelmesen megközelíthető gyalog illetve tömegközlekedéssel, a méltán neves Nagyerdő csupán 20 perc sétára van, az állatkertig nagyjából fél órát kell sétálni. A közelben található több vásárlási lehetőség, pékség és élelmiszerbolt (Penny). Összességében elmondható, hogy egy nagyon kellemes turista szállásról van szó, ami jellegéből adódóan akár üzletembereknek, akár családoknak, de akár helyben alkalmasint munkát végző embereknek is kiváló szálláslehetőség.
2019. december 8., üzleti partnerrel járt itt 55 A helyben készült változatos ízvilágú (elsősorban házias jellegű) ételek, gazdag választéka, naponta megújuló kínálattal. Mindez szabad szedéses rendszerben, fejenként mindössze 1400 forintért, ezt kínálja ez az étterem. Mindamellett udvarias és gyors kiszolgálás, valamint állandó minőséggel áll a vendégek rendelkezésére.
Számtalan alkalommal jártam náluk, minden esetben nagyon elégedetten távoztam.
2017. szeptember 10., kollégákkal járt itt 55 Az étteremben többször jártam, kollégákkal, egyedül, feleségemmel és minden egyes alkalommal pozitív tapasztalatokkal távoztam. Az ételek nagyon finomak, a kiszolgálás gyors és udvarias volt, az étterem frekventált helyen a 46-os főút Mezőtúrról kivezető szakasza mellett a vasúti átjáró előtt található.
Próbálkoztam mind a la cart, mind pedig menü rendeléssel, nem csalódtam! Mindig kifogástalan a minőség és bőséges a mennyiség. A menük is kiegyensúlyozottak, kár, hogy hétköznap viszonylag hamar elfogynak, de ez csak a minőségüket mutatja. Az étterem kiválóan alkalmas kisebb-nagyobb rendezvények lebonyolítására, van külön terasz és kert helyiség része, valamint benti része is. Belső bútorzata ötvözi a klasszikus és modern elemeket, így mindenkinek otthonos benyomást nyújthat. Az étteremhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásként kell megemlíteni a helyi termelők kézműves áruinak értékesítését. Mindegyik kiváló termék, nagyon jó ár-érték arányban! Összegzés képen, ha erre jársz és jót akarsz enni/inni, akkor térj be hozzájuk!
2017. augusztus 5.gyerekekkel járt itt 55 Miután hazafelé tartottunk az egy hetes nyaralásunkból, találomra álltunk meg poroszlón ebben az étteremben. Egyből az étlap nagyon megtetszett, hiszen ötletesen volt kialakítva (vágódeszkára erősített laminált lapok). A rendelésünk kitért a hal és nem hal ételekre, mivel harcsahalászlevet és erdélyi fatányérost rendeltünk.
Mindkét választásunk nagyon jónak bizonyult, valamint további elismerést érdemel a rugalmas hozzáállás, mivel a kislányomnak az én halászlé adagomból adtak egy másik mini bográcsban. A fő fogásként felszolgált fatányéros az egyik legjobb étel volt, amit az elmúlt 1 hétben ettünk és utána a desszert is nagyon finom volt. Összességében csak ajánlani tudom mindazoknak, akik egy hangulatos vidéki vendéglőt keresnek!
2017. augusztus 5.gyerekekkel járt itt 55 Aggteleki barlangtúránk után tértünk be ebbe a kedves kis kifőzdébe. A rendelés felvétel gyorsan, precízen történt, a tulajdonos komor arca vont le némi értéket a dologból, habár később láttam mosolyogni is. :) A megrendelt étel gyorsan került elkészítésre és ízre, állagra teljesen megfelelő volt, minden elismerésem a szakácsé!
Egyetlen szépséghibaként azt írnám le, hogy a velünk egy időben ott tartózkodó német vendégek sajnos nehezen tudták megértetni magukat, habár a tulajdonos igyekezett velük kommunikálni. Összességében jó élménnyel távoztunk.