2014. augusztus 6.gyerekekkel járt itt 25 Egy kassai feledhető kirándulás utáni estén megéhezve, fáradtan ültünk be egy vacsorára. A választás a kiállított étlap miatt esett az Arany Oroszlánra. Lehet, hogy mégis tovább kellett volna menni? A limonádé szörnyen édes volt, a gyerekek étele (paprikás csirke, valami frissen sült borzacska) semmi extra, olyan hagyományos menza!
A párom tarjája kissé vastag szörnyen rágós, és ami a legszörnyűbb volt, a csülök! Általában ezt szoktam választani, de! A ropogósra sült csülök nálunk nincs megfőzve! Ez főtt csülök volt, kissé átpirítva (inkább megégetve), a káposzta (bajornak nevezett) főzelékszerűen szétfőzve, odaégetve, az egészet leöntötték az odaégetett pecsenyelével! Szívem szerint visszaküldtem volna, de az éhség nagy úr! A legmegdöbbentőbb meglepetés a fizetésnél várt! 3 ft-ra végződött a számla! Ez hogy lehet? Egyszerű! A számlán szerepelt a 10%-os mértékű szerviz díj, mint a kötelező borravaló! Ezek után ft-ra pontosan kiszámolva fizettem és csalódással eltelve hagytuk magunk után Eger felfordított belvárosát, és ezt a valamikor szebb napokat látott "éttermet" ami valójában még egy útszéli kamionos büfé minőségét sem volt képes aznap a vacsoránknál előállítani!
2014. augusztus 2.gyerekekkel járt itt 25 Egy éjszakára kerestünk szállást, Budapesten átutazóban. Bárcsak máshol találtunk volna. A panzió a város szélén található, jó messze a belvárostól. A személyzet strandpapucsban rövid klottgatyában fogadott. Fizetni előre kellett, anélkül a kulcsot sem kaptuk volna meg! Tisztára mint egy filmbéli garniszálló!
A szállásunk egy két szobás apartman igazán érdekes volt! A Zuhanyzótálca koszos, a mosdóból a víz kb 10 perc alatt szivárog le. A zuhanyfüggöny karnisa szigetelő szalaggal össze-eszkabálva, épphogy nem esik le! A szobák büdösek, viszont olyan melegek, hogy ha télen is ilyen volna. . . Az ágy valami förtelmes, deszkákkal kitámogatva, hogy ne essen bele az ember. Nem tudtam, hogy a melegtől, vagy az ágytól nem tudtam semmit sem aludi. . . A folyosón közös hűtő, amibe nem volt merszem beletenni semmit! A szallas. hu-n keresztül foglaltunk, a kupon szerin járt üdvözlő ital (üditő, víz) amire a recepciós azt mondta, az nincs! Majd reggel lesz kávé! Az egész egy munkásszállóra emlékeztetett.
2014. július 11.gyerekekkel járt itt 45Gyors, finom, olcsó! Hangulatos finom menüebéd olcsón! Ennél több nem kell! Átutazóknak ideális! A kiszolgálás korrekt, családias hangulat! A leves menza jellegű, a dagadó viszont igen finom volt! Utána a desszert nagyon jó volt. A kávé semmi különöst nem mutatott, de nem lehet semmi panaszunk rá. Mindenki jóllakott, a hangulatra sem panaszkodhattunk.
2014. június 25.a párjával járt itt 55 A világ legjobb halászlevét itt ettem! 20 év után tértem be párommal a Halászcsárdába! Nem csalódtam! Jó érzés volt, hogy a pincér emlékezett rám (20 éve még tanuló volt! ), és ilyen kiszolgálásban részesültünk.
Csodás halétkekkel kínáltak, a halléhez kértem erős paprikát nem "csak" Erős Pistát hoztak, hanem száraz fűzött "macskapöcse paprikát" és friss erős zöldpaprikát is letettek az asztalra a friss kenyér mellé! Az ár nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, de ezért mindenképpen megéri!
2014. június 25.gyerekekkel járt itt 25 Májusban tértünk be az étterembe egy vasárnapi napon. Ebédelni szerettünk volna. A felszolgáló kedvesen kérdezte: van asztalfoglalásuk? (A terem üres volt! )Miután válaszunk nemleges volt, mondta: mindjárt megnézem van-e szabad hely! 2-3 perc múlva visszatért (addig álltunk az üres teremben) majd mutatta, hogy a bejárat mellé üljünk le.
Miután megkérdeztem, hogy mi a mai "menü", kioktatott, hogy az csak hétköznap kapható, ezt mindenkinek tudnia kellene már! Ezek után megköszöntük szíves vendéglátását és távoztunk! Biztosan nem fogunk még-egyszer betévedni ide!
2014. június 25.családjával járt itt 55Áprilisban jártunk az étteremben, mint visszatérő vendégek. A kiszolgálás, az ételek semmi kívánni valót nem hagynak maguk után! A halászlé csodás, már-már súrolja a szolnoki Halászcsárda halléjének minőségét! (Annál jobbat még sehol nem ettem! ) Mindenkinek ajánlom, aki a tihanyi kiruccanásban megéhezik, vagy a túra közben elfárad!
2014. június 21.gyerekekkel járt itt 35 Családdal tértünk be a költözés után ismét a megújult étterembe! A kiszolgálás átlagos, az ételek 12 egy tucat. Igazából semmi különleges. Meglepetés a következő alkalommal ért, amikor egyik eset csak úgy az "utcáról" tértünk volna be, de az ajtónál beljebb nem jutottunk, az utunkat elállta egy fiatalember és ránk ripakodott: foglaltatok asztalt?
Nem? Akkor nincs hely! (40 évesen nem szeretem, ha idegen 20 év körüli személyek letegeznek! Kb 3 asztalnál ültek vendégek, a többi üres volt! ) Elkeseredve egy másik étteremben költöttük el vacsoránkat, ami igen jó volt! Vacsi után az utcán sétálgatva ismét az étterem felé vitt az utunk, már csak 2 asztalnál ültek vendégek, a foglalók még mindig sehol! Sikerült eldönteni, hogy ahol így "várják" a vendégeket, oda nem kell menni!
2014. június 21.családjával járt itt 15 Többször jártunk itt! Eleinte nagyon jó volt, még céges bulinak is javasoltam! Aztán kezdett a minőség elmaradozni! Kedvencem a csülök volt, amit egészen kiválóan készítettek! A biztosítékot az verte ki, hogy egyik alkalommal (valószínűleg nem volt itthon a tulajdonos pár) nagyon lazák voltak a felszolgálok!
Sokat kellett várni rájuk, egymással beszélgettek stb. A "kaja" (ez nem étel volt) félig fagyosan került elénk, és tele volt alufólia darabokkal! Érdekes frissensült! A rántott csülköt visszaküldtem, mert az csak valamilyen zsíros íztelen mócsing volt! Nem ilyen szokott lenni! Egy ilyen eset elég volt ahhoz, hogy többé ne találkozzunk mint fizető vendég!
2014. június 17.gyerekekkel járt itt 55Rendszeresen térünk be a Kaposba. A város legjobb étterme! A kiszolgálás szívélyes, profi, az ételek minősége és mennyisége nem hagyhat senkiben hiányérzetet. Az ár a színvonalhoz képest is barátságos. Mindenkinek ajánlom, aki jót akar enni, jól akar lakni, és azt szereti, hogy kiszolgálják! Csak így tovább!
Balázsi János Kaposvár