2016. június 15.a párjával járt itt 55 Picit körülményes a megtalálása. Az ősfás parkoló már sugall valamit. A pénztárnál kezdődik egy időutazás, vissza múltba 30-50 évet. A pénztári ablaknál átlépünk egy idővonalat, de ez nem akkora baj. Talán még jó is ismét megtapasztalni a múltat, a kevésbé igényes is kifinomult, ennek ellenére kielégítő és élvezhető fürdőt.
Semmi nincs itt ami cool, semmi a mi dizájnos, minden egyszerű, puritán, a célnak mégis megfelel. Az öltöző-vizesblokk minimál igényhez szabott. A szekrényeket felejtsük el, ha ruhában akarunk távozni - ezt sugallja a felfeszített szekrények sokasága. A melegvizes medence olyan áztatós-beülős. Az úszómedence kényelmes, de rém hideg. A harmadig felnőtt medence már csempés, kellemes hőfokú ez már mutat némi előrelépést. Egy esőcsepegős hűvösebb nyári napon jó választás volt.
2016. június 15.a párjával járt itt 55 A téli, tavaszi és őszi időszak kedvelt helye. Nyáron bántóan túlzsúfolt, heringes doboz jellegű hely. ellenben a hűvösebb, hideg napok beköszöntével egy kellemes népsűrűségű, és családias hely lesz belőle. Mindössze kettő medencéje elegendő arra, hogy a látogatókat kiszolgálja.
Az úszómedencéje is kellemesen fűtött így a hidegebb napokban - vagy télen - is élmény benne úszni. A termálmedence kellemes dagonyázást enged meg, ritka élmény a meleg vizes medencéből az este előbukkanó csillagokat megpillantani. Az öltözője átlagos. Sajnos, nekem már tűnt itt el papucsom. . . . . én morcos voltam, a személyzet közömbös.
2016. június 15.a párjával járt itt 55 A gyógyvize nálam a második legjobb az országban. Sajnos itt is van pár bosszantó dolog is. Az első mindjárt a recepció. Nem találkoztam még ilyen lekezelő, lenéző bánásmóddal, mint amit itt megengednek maguknak. Miután közöltem: talán, ha németül beszélnék készségesebb lenne ? azt a választ kaptam: lehet.
Közel voltam hozzá, hogy kiszedjem az illetőt a pultból. Sajnos ez nem az első eset. A második negatív pont a tájékoztató táblák-piktogramok. 5 alkalommal 5 x gabajodtam bele a kiépített labirintusukba. Kész rémálom a medence és a kijárat elérése az öltözőből. Itt vége is a negatív élményeknek. A két szabadtéri gyógymedence vize, kialakítása, tisztasága tökéletes. A többi medencéből mi csak a hullámmedencét használtuk, nagy élvezettel. Szinte tökéletes, csak az illetlen recepciót tudnám feledni! !
2016. június 15.a párjával járt itt 55 Valószínűleg mindenkinek más és más az ami érték. Mi ebben a fürdőben(is) a kinti meleg vizes medencéket értékeljük. Külön ékkő - számunkra - a szabadtéri kellemes hőfokúra fűtött úszómedence. Talán az országban nincs még egy hely ahol az úszómedence hőfokát ilyen tökéletes szinten tartanák - esetleg a gödi termálfürdő TÉLEN.
A beléptetés - a ma már elvárható szintű - kulturált. Az alagsori öltöző, bár egyre több helyen van így kialakítva, annak ellenére, hogy színvonalas, nekem túl páradús. A medencetérbe való feljutás kissé labirintus szerű. A belső térben lévő élménymedence megszokott, így nem érdekel. A külső élmény-gyerek medence kellemes kialakítású és hőfokú. A külső termálvizes medencék esetenként túlfűtöttek. Szabad levegő, klórmentes termálvíz, pont ez kell nekünk.
Érdekes
2016. június 15.a párjával járt itt 45 Valamikor talán harminc éve voltam itt először, jó emlékek maradtak utána. Az elmúlt pár évben többször ellátogattunk ide. Volt roppant kellemetlen helyzetem a parkolóőrökkel, az egyik benti vendéglátóssal, tehát a fürdőre települt "szolgáltatókkal".
Sajnos általános tapasztalat, hogy a somogyi-zalai fürdőkben ha nem németül szólalsz meg - a főszolgáltatásra települt hiénák - másodrendű emberként kezelnek. . . mindegyikben kivétel nélkül. Ha ezeket a buktatókat sikerül elkerülni, maga a fürdő remek élményeket képes nyújtani. Bár nekem a kinti gyógymedencék mindig 1-2 fokkal melegebbek voltak az általam kedveltnél, az őszi hűvösebb napokban roppant kellemesek lehetnek. A benti két gyógymedence kiváló, ugyanúgy mint a zárt udvaron lévő kissé eldugott gyógy-élmény. A kinti úszó és élmény medencék tökéletesek. Az öltöző-vizesblokk végtelenül kulturált. Az óriás csúzda egy remek lehetőség. A kinti büfésor árai tűréshatár közeliek, látszik a német dominancia. A zárórai IL SILENZIO trombita szóló a legkifinomultabb elbúcsúzás a vendégtől, amit eddig bárhol megéltem. Kissé megindító még a sokadik alkalommal is.
2016. június 15.a párjával járt itt 35 Érdekes - talán ez a szó a megfelelő összegzés erre a helyre. Voltam már itt a téli időszakban - akkor kiábrándító volt. Voltam többször a nyári-őszi időszakban akkor vegyes érzésekkel távoztam. A büféjük szörnyű. . . drága, kelletlen, pofátlan egy állatorvosi ló.
Az úszómedencéjük dermesztően hideg vizű, de impozáns látványú
Az élmény medencéjük túl hideg, a tikkasztó napokon elviselhető. A gyógyvizes medencéjük az eddigiekből magasan kiemelkedően jó, csak sajnos általában túlzsúfolt. Az öltöző kulturált. A vizesblokk szintén egy magasabb világot érdemelne. Az áraik. . . . hmmm nézőpont kérdése.
2016. június 15.a párjával járt itt 55 Évek óta visszatérünk ebbe a tündéri fürdőbe. Egyetlen negatív dolguk van, nem lehet bankkártyával fizetni. Itt nincs hangos zene, se csili-vili csúzda vagy élménymedence. Igaz a fiatalabb korosztály sem ide jár - hála az istennek. Ez a közép és szépkorúak mekkája, akik a csendet, a nyugalmat, és a jó gyógyvizet értékelik, amit itt maximálisan megkapnak.
Nem véletlen, hogy a fürdővel szomszédos kemping folyamatosan tele van német lakóautókkal.
2016. június 15.egyedül járt itt 15 Óriási csalódás. . . Egy éve még a legjobbnak neveztem az éttermet, de a mostani tapasztalatom alapján már sajnos kerülni fogom. . . . . jónagy ívben
annak ellenére, hogy az étel minősége kiválló. A történet sajnos mindennapos és banális, ez történik, ha valakit megcsap a pénz csábítása.
Már 2015 őszén és sajnos most 2016 Júniusában is megpróbáltak ÁTVERNI. Egyszerűen mást próbáltak számlázni, mint amit kértem és kaptam. Jelesül tartanak az étlapon köretként dödöllét és főfogásként pici eltéréssel ugyanazt dupla áron. Mindkét alkalommal, a köretes verziót kértem, és a főfogásos árat próbálták velem kifizettetni. Ősszel, még - mivel egy fiatal látszólag kezdő - pincérnő követte ezt el, a véletlen számlájára írtam. Most pár napja viszont egy vérprofi és ehhez társuló korú (törzs, vagy beltag) volt a próbálkozó, és mivel jeleztem, hogy én nem a főfogást kértem, pikkirt megjegyzést engedett meg magának, és [moderálva - a szerk. ] módon - hogy mégis Ő legyen a nyertes - erősen megkurtitotta a mennyiséget. Ezzel betelt a pohár. Ide SOHA TÖBBET. . . .
Piki Centrum Étterem válasza
Tisztelt Úram!
Csak annyit tudok mondani, nagyon sajnálom, ami Önnel történt nálunk!
Elnézést és bocsánatot kéerek. A hibát kijavítottam, most már csak kizárólag köretként szerepel a dödölle az étlapon!
Ha netán felénk jár, kérem gondolja újra, hogy betér hozzánk, -személyesen is szeretnék elnézést kérni Öntől.
Tisztelettel és üdvözlettel Kiss József
2016. június 21., Kiss József, üzletvezető
2015. szeptember 10.a párjával járt itt 55 Buzsák-Csisztapuszta szinte ismeretlen hely, a magyarok körében, a környékbelieket kivéve, pedig a németek szeretik, és nem véletlenül. Ezen a Balatonhoz közeli eldugott helyen - amit megközelíteni sem könnyű - található egy oázis, egy gyógyfürdő képében. A régi idők mementójaként termetes csarnokszerű épület emlékeztet a nagyobb tömegek étkeztetésére.
Ennek a fürdő bejáratához közeli végében található ez a kisvendéglő talán két tucat férőhellyel. A hely tiszta, puritánosan egyszerű, az ét és itallap egyben tányéralátétként is használható lenne. Az árak a balatoni árak alsó szintjét hozzák. A 2 fő tulajdonos/személyzet elegendő a - most - kevesebb mint 10 vendég kiszolgálására. A kiszolgálás ideje és minősége átlagos. A megrendelt székelygulyás mennyisége bőséges, minősége, ízvilága átlagon felüli. A pluszban kért tejföl hígítatlan. . . . Egy jó fürdés után, egy jó vacsora élményével gazdagodva, ez a hely is felkerült a meglátogatandó éttermek közé.
2015. szeptember 10.a párjával járt itt 55 Olyan tip-top kis hely, belépsz és érzed, látod, hogy itt minden tiszta, hogy rád vártak és jó helyen vagy. A kínálat nem zavaróan bőséges, de biztosan találsz benne magadnak valót. Az ételek tálalása/látványa egyszerű, letisztult és igényes. Nem kábítanak színkavalkáddal, textúrákkal, grafikai tálalással.
Itt is - mint minden(szerintem) jó helyen - az étel adja el önmagát. Tisztességes adagok, kidolgozott tartalmas ízek, kedvező árak. Ennyi, és ez pont elég.