Smaragd 113 értékelés kell még ehhez
Gyémánt 363 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 8 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
Lelkes fotózó még 45 feltöltött kép kell
2022. augusztus 31.a párjával járt itt 35 Pizzát kívántunk ebédelni, így esett a választásunk erre a már igencsak régóta Szolnok főterénél lévő pizzériára. Kedvesen fogadtak minket, majd elkezdtük a pultnál olvasni a választékot. Elég változatos a kínálat, két pizzát ki is kértünk, elvitelre. Kb egy 10-15 perc volt a várakozási idő és elkészült.
Méretben megfelelt, a pizzatészta nekem kicsit száraznak tűnt, illetve az egész pizza lehetett volna szaftosabb, keés volt az alap és az egyéb szósz és ezért kicsit olyan fullasztó lett, kellett hozzá inni főleg a nagy melegben. A feltétek alapján extrábbra számítottam, nekem nagyon kevés volt a hús, a sajt, semelyik feltét nem volt túlzásba víve. Így nekünk kissé csalódás volt, ha megadnák a módját kicsit jobban, akkor finom lehetne. Így csak egy közepes értékelést tudok adni rá. Árban egyébként jó, a szeméylzet kedves volt és pörgős, a helyiség hangulatos, egy laza könnyed vacsira megfelel, de lehetne jobb.
2022. augusztus 27.a párjával járt itt 55 Balatoni nyaralásunk legelső állomása volt ez az étterem. Lazacos burgert és limonádét fogyasztottam, mindkettő kiváló választás volt, teljesen elégedett voltam vele. Kerthelyiségben foglaltunk helyet ami kellemes volt, hangulatos. A felszolgáló hölgy nagyon kedvesen fogadott bennünket, érti a szakmáját és lelkiismeretesen végzi azt.
Ár-érték arányban tökéletes a hely, nem tudnék semmibe sem belekötni. Mindenképp ajánlom egy strandolás utáni ebédre vagy vacsorára! :)
2022. augusztus 25.a párjával járt itt 55 Házhozszállítással rendeltünk, ami még előbb is ideért egy jó negyedórával, mint ahogy mondták. Aminek melegnek kellett lenni, az az volt. Féltem hogy a szállítás miatt a minőség meg sem közelíti a helyben fogyasztást, de tévedtem. Minden gyönyörű volt, sem szétolvadva, sem szétfolyva nem volt semmi, tökéletes volt a kinézete.
:) Ezért hatalmas plusz pont ebben a nagy melegben. Teszteltünk sós és édes palacsintát is. Ami biztos, hogy nagy étkűek sem maradnak éhen, mert a tölteléket nem spórolják ki egyik verzióból sem. Az édes palacsinta (1 adag) szerintem két személynek is bőségesen elég. Egy fahéjas-almás és egy Túró Rudis volt a választásunk, mindkettő tökéletesen megfelelt, nagyon finomak voltak. Árban szerintem nagyon megéri. Bátran ajánlom mindenkinek. A gyrost még nem próbáltuk, így azt nem tudom véleményezni.
2022. augusztus 25.a párjával járt itt 55 Igaz nem csak hamburgert lehet itt kapni, mert folyamatosan bővül a választék, újabban most nyáron bográcsos ételeket is készítenek alkalmanként, de mégis a hambi az amit legtöbbször teszteltünk eddig. Ezért emelném ki ezt az ételüket. Az adag hatalmas, a húspogácsa nem mirelit medvetalp, hanem finom kézzel készült.
Nekem a Bakonyi burger a kedvencem, elképesztő finom baconos gombás ragu van benne, ízkavalkád. . . :) Mindnekinek ajánlom a helyet, talán kívülről csalóka lehet, mert csak egy kis büfének tűnik, de többet rejt magában. Szépen is fejlődnek, nem csak az ételkínálat bővül, hanem egyre szépül a környezet is, látszik hogy a tulaj nem csak kiveszi a pénzt, hanem vissza is forgatja a fejlesztésekbe. Nagy kedvenc tehát a Peze, mindenkinek ajánlom!
2022. augusztus 22.a párjával járt itt 45 Közvetlen vízparton helyezkedik el, saját stéggel rendelkezik ez a szuper kis családias szálláshely. Az épület nagyon ízléses, elegáns, a fogadtatás pedig nagyon kedves. A szobákról szintén elmondható, hogy elegánsak, modern bútorokkal, hangulatos világítással, hatalmas tévével, kényelmes ággyal. Az erkélyről csodás a panoráma a Balaton felé.
Bár a szállás a vasút mellett van, a mi pihenésünket egyáltalán nem zavarta meg a vonatok hangja. Talán az út felé lévő szobákba behallatszódhat. Az udvar gondozott, szép pázsittal, növényekkel, sok napozóággyal, minden adott a kellemes időtöltéshez. A wellness részlegen található 2 szauna, illetve egy nagy jakuzzi. A tisztaságra vonatkozó minusz 1 pontom csak ez miatt van, amikor mi használtuk sajnos koszos volt benne a víz, levált műkörömmel is találkoztam benne ez elég taszító élmény lett, illetve a különböző fúvókákat sem tudtuk mindet kirpóbálni mert vagy nem működtek vagy csak mi nem jöttünk rá a használati módjára. Ezen kívül tehát minden szuper jó volt, a reggeli vetekszik a magasabb besorolású szállodákkal is. Természetesen itt nem 10+ fő személyzet készíti elő a svédasztalt, hanem csak 1 vagy 2, így nem hatalmas a választék, viszont minden nagyon finom. Többféle sajt, felvágottak, főtt virsli, zöldségfélék, joghurtok, müzlik, kérésre tojást is sütnek amennyit szeretnénk. Tea, gyümölcslé, kérésre kávé. (ez utóbbi viszont nincs az árban, nem árt tudni). Összességében mi nagyon jól éreztük itt magunkat és jó élményekkel távoztunk. Kutyabarát a hely, ez sokaknak szempont lehet. ( a szálláson is vannak kistestű kutyusok, nagyon aranyosak, nem zavartak senkit, egy hangjuk nem volt :) )
Érdekes
2022. augusztus 15.a párjával járt itt 45 Előzetesen megvásároltuk a belépőjegyeket, így a helyszínen már csak a karszalagot kellett átvennünk. Nehezen sikerült leparkolnunk, teljesen tele volt az egész parkoló amikor megérkeztünk, így az út mentén nem messze a stop táblától, viszont elég messze az épülettől tudtuk csak lerakni az autót.
Sajnos nagyon kevés hely van kialakítva ahhoz képest, amennyi ember érkezik. Kívülről nagyon modern és tetszetős az épület, bent kicsit kaotikus volt, nem is tudtuk hirtelen merre induljunk. Mindenhol sorba álló, nézelődő, sorba álló emberek, kicsit nehéz volt eligazodni és elférni. A karszalagok színe szerint csoportokba osztják a látogatókat, de igencsak fülelni kell mert a hölgy nagyon halkan tájékoztatta a tömeget a teendőkről és szabályokról. A kiállító terem nagyon szuper, informatív, viszont lehetne még interaktívabb, lehetne több szó a bolygókon kívül a csillagokról is (ha már csillagda), illetve azt gondoltuk lesz tárlatvezetés is, ami sajnos nem volt, mindenki arra ment amerre akart. Az idő is kevés volt, kb felét tudtuk megnézni csak, aztán szóltak hogy menni kell tovább, de a legvégén majd visszajöhetünk még (végül nem tudtunk, mivel utolsó csoport voltunk és a végén már zárták az épületet. . . :( )
A kupola a távcsővel érdekes volt, de kicsit többet vártam, az előadó lány szimpatikus volt, jól kommunikált, de valami hiányérzet mégis maradt bennünk. A filmvetítés nagyon érdekes volt, kb 20 perces filmet néztünk meg, nekem talán ez tetszett a legjobban mert sok érdekes információt tudhattunk meg, a látvány is nagyon tetszett. A szimulátort nem próbáltuk így arról nem tudok véleményt mondani. Összességében tehát azt mondom, hogy vannak még hiányosságok, van még hová fejlődni, de jó az irány. Nekünk csak ez miatt nem feltélen érte meg 2 órát utazni, de ha valaki a környéken él vagy errefelé tölt el több napot, akkor jó program lehet.
2022. augusztus 15.a párjával járt itt 45 Nyaralásunk alkalmával kerestük fel ezt az éttermet a délutáni órákban. Elég sokan voltak, rekkenő hőség volt, de kinti részlegen kaptunk asztalt. Kicsit jól esett volna hűsebb benti helyen lenni, de így alakult. A hangulat viszont kárpótolt, nagyon szép a környezet, este különösen szép lehet kivilágítva.
A pincérek kicit hidegen fogadtak minket, és mivel az asztalunk a "bázisuk" mellett volt így gyakran ott álldogáltak és haladtak el közel az asztalunkhoz, ami nekem kicsit néha zavaró volt, nem lettem volna feltétlen kíváncsi a beszégetéseikre. Az ételek viszont elképesztően finomak voltak, tálalásban is és ízekben is, valamint adagra is tökéletesek voltak. Érdemes kipróbálni a desszertek közül a Földvár palacsintáját, de két főre elég egy adag, mert nagyon kiadós! :) Az árak nagyon rendben vannak, balatoni viszonylatban pedig főként! (Ettünk már híres étteremben egy településsel arrébb sokkal gyengébb ételt sokkal többért. . . ) Összességében tehát a pincérek kicsit fura jelenlétét és a nem túl szerencsés asztalválasztást, ez egy kiváló élmény volt, ha itt járunk újra akkor biztosan betérünk még!
2022. augusztus 15.családjával járt itt 55 Az egyik kedvenc éttermem az országban, itt igazán értik a hamburger készítést! Nem hiába népszerű annyira a hely, úgyhogy érdemes asztalt foglalni, mert könnyen teltházzal találjuk szemben magunkat, főleg hétvégén. Hatalmas adag, minőségi hozzávalók, isteni cheddar sajtszósz (nem poros ízű gagyi!
), köretnek pedig nem érdemes kihagyni a coleslaw és az áfonyás lilakáposzta salátákat sem, mert nagyon finomak! Szokott lenni hétvégi ajánlat is, illetve a hamburgereken kívül még sok más féle ételt is készítenek, levesek és saláták is vannak az étlapon, sültek és tál is, biztoan mindenki találhat kedvére valót. Sokszor teszteltük már, sosem csalódtunk még. A benti tér esetenként lehet kicsit zsúfolt és zajos mert kicsit visszahangzik, viszont tetszetős a dizájn, főleg a külső (bejárati) részen. Ár-érték arányban is megfelelő. A parkolás kicsit nehézkes, ugyanis az konkrétan nincsen, viszont majdnem szemben van a Rep-tár aminek elég nagy ingyenes parkolója van, így ott lehet megállni legkényelmesebben.
Érdekes
2022. augusztus 13.a párjával járt itt 45 Aki szereti nem túl mesterséges és kiépített arborétumokat, annak mindenképp tetszeni fog ez a hely. Ingyenes parkoló és ingyenes belépés. Az arborétum előtt egy kis kertészet is található, aranyos gomba házikóval.
:) Nagyon szépen fejlődik az egész erdő, újonnan kihelyezett interaktív és csodaszép illuszztrációkkal ellátott információs táblák, sok pihenőhely ülőkékkel, padokkal, asztalokkal, túristajelzések, modern játszótér, épülő és már elkészült kondiparkok, kis színpad ahol esetenként előadásokkal várják a családokat. Mindezen fejlesztések mellett mégis megmaradt a vadregényes erdős hangulata is a helynek. Sok-sok hektárnyi területen fekszik, így igazi kikapcsolódást nyújt, a nyugalom erdeje. A híd sajnos le van zárva, veszélyesek már a deszkák, valószínűleg javítani fogják később. Érdemes a bejáratnál lefényképezni a térképet, mert kifelé jövet sajnos jóó nagy kerülő úton jöttünk, ugyanis valahogy sikerült kitévednünk az arborétumon kívülre. Ez a terület láthatóan frissen lett kerítéssel leválasztva, kavicsos egyenes úton haladtunk és vissza nem tudtunk térni a fémháló miatt. Ez kicsit kellemetlen volt a nagy melegben addigra már folyadék nélkül. Ennek ellenére bátran ajánlom eg jó kirándulásra, sportolásra, akár ha a tilalom nincs életbena akkor egy főzőcskézésre is, itt mindenki jól tudja magát érezni.
2022. augusztus 10.a párjával járt itt 25 Sok értékelést olvastunk, mielőtt erre a helyre esett a választásunk, hiszen több mint 3 órányi autóútra van a lakóhelyünktől. Az értékelések nagy átlagban végülis meggyőzőek voltak, illetve az ár-érték is (akkor még). Megérkezésünk után nem sokkal egy másik család mérgesen távozott, innen indultunk, nem jó kezdet.
Az apartmanunk tiszta volt, modernebb a főépülethez képest, azzal elégedettek voltunk. A tulajdonos egyáltalán nem vendégbarát, sem a fia, érdekes stílusa van és ha nemtudom meg más vendégektől, hogy ő a hotel tulajdonosa, akkor bizony nem tudtam volna meg senkitől, ő ugyanis nem köszöntötte a vendégeket. De még a pultnál sem, sosem köszönt oda senkinek. A panzió a fürdő közvetlen szomszédságában van, így azt gondoltuk korlátlan átjárás van, de kiderült, hogy nem. Az étkezés elég szegényes választékkal zajlott, teljes ellátásban az ebédnél nincs is választék. . . gyerekes családok gondban lehetnek, nálunk egyik nap valamilyen főzelék volt, másik nap rakott zöldség (karfiol talán, már nem emlékszem). Volt olyan nap hogy elégedettek voltunk, többször szedtünk a vacsoránál, máskor totóztunk, hogy melyiket válasszuk, mert nem igazán tetszettek. Persze ez ízlés kérdése is lehet, a mi szájízünknek nem mindig jött be. Az apartmanok mellett volt egy kinti medence, egyszer kipróbáltuk de a tisztaságával nem igazán voltunk megelégedve, így később már nem használtuk inkább. összességében úgy értékelném, nem éri meg ennyit utazni ide, a panzió egyáltalán nem nagy szám, de legalább viszonylag olcsó. Aki ide jön, jó ha lejjebb engedi az igényeit, ez értendő a szállásra, a fürdőre és a település szolgáltatásaira is (amik konkrétan nincsenek).
Korona Panzió válasza
Kedves Barbara!
Az összeszedetlen írására pár észrevétel:
- soha senki nem ígérte Önöknek a közvetlen átjárást a fürdőbe ( hiába is gondolták így! )
- nem lehet mindig 60-70 vendég ízlésének megfelelni az étkezések során de igyekszünk
- melyik szállodában köszönti a vendégeket a tulajdonos érkezéskor?
! ? , találkozáskor mindig Mindenki köszön a vendégeknek
- a Panzió mellett nincsen medence így ezen állítása bugyutaság!
2022. augusztus 20., Korona Panzió, tulajdonos