Smaragd 63 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 112 feltöltött kép
Népszerű író még 94 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 389 feltöltött kép kell
2016. október 24.családjával járt itt 25 A "kisteszkóban" volt már pogácsás, hamburgeres, pizzás és miegymás az elmúlt évek során. Most újabban a Pasa Kebab székel itt. Jókat hallottam a minőségről, így hát be is ültünk egy szép őszi nap ebédelni.
Nem nagy kedvenc a mirelit sült krumpli, se nem az állot rizs (nem biztos, hogy itt az van), így köretnek csak salátát kértünk a borjú husihoz (ez mindenképpen pozitív, mert több helyen csak a csirke elérhető) kebab tál formájában. Rendelni csak a pultnál lehet. Elkezdtük mondani, hogy két dürüm tálat szeretnénk kérni, az egyiket csípőssel, a másikat. . . És ekkor szólt a rendelést felvevő lány, hogy ő azt majd meg fogja kérdezni, de még nem tartunk ott. Itt kellet volna sarkon fordulnunk, de éhesek voltunk. Nyelés, mehetünk tovább. Ugye kértük a köret nélkül a tálakat. Valami extra salátáról beszélt a lány, nem nagyon értettem, de nem volt kedvem vele már az előzőek miatt beszélgetni. Szerintem azt akarta közölni, hogy mondjuk a krumpli helyett ad több salátát. Na rendelés felvéve, kifizetve. Kaptunk egy blokkot, amelyet majd, ha kiszólnak, hogy kész be kell mutatnunk és átvehetjük az ételt. El is készült. A kb 1100 Ft/adag árért kaptunk közepes adag husit és közepes adag sima vegyes salátát joghurtos szósszal. A salátának köze nem volt ahhoz, hogy extra legyen. Valószínűleg a sima 100%-ban ugyan ilyen. Mindez kis műanyag tányérokon. Ha végeztél vissza kell vinni a tálcát is. Hát mit is mondjak. Nem nyerte el a tetszésemet itt gyakorlatilag semmi. Ha jót akarsz, akkor nyomás a szupermarketbe (egy az épület) és vegyél egy kakóscsigát 120 Ft-t, mert ez a kebabos nem lesz a kedvenced.
2016. október 24.a párjával járt itt 55 Egy új hely a történelmi belvárosban. Korábban egy igen drága söröző üzemelt itt. Belépve és a földszinti külön részbe érve meglepően tapasztalom, hogy a korábbi győri várrendszer szerkezete itt is megfigyelhető. Szeretem ezeket a boltíveket, a belvárosban mindenhol ilyennel találkozunk. Na szóval maga a cukrászda.
Már érkezésünkkor feltűnően kedvesen fogadnak minket. Kicsit furcsa, mert mi vagyunk egyedül a helyen, de 2-3 perc múlva csurig telik a cuki. Mákos málnatorta, illetve karamellás sajttorta 2 kávéval az áldozataink. Nagyon nagy adagok és rendkívül finomak. Szép a berendezés, kedves és udvarias a kiszolgálás, fizetni bármilyen ismert módon lehetséges. További jövőt jósolok az új helynek, mert elhelyezkedése is megfelelő. Öröm látni, hogy újabb igényes cukrászdával bővült a meglévő kínálat. Mindenképpen betérésre ajánlott kategória a Kuglóf!
2016. október 24.barátokkal járt itt 35 Igazi kuriózum, itt 130 féle sört kínálnak, legalábbis ezt hirdeti a bejárat melletti tábla. A valóság közelít efelé, de pár fajtából azért hiány mutatkozott. De aggodalmora semmi ok! Mindenki megtalálja a kedvérevalót. A kiszolgálás kissé sablonos. Mi a galérián ültünk, meert meccset is néztünk.
Kicsit hosszú az út a pult és asztalunk között pár sör után, de ez is rendben van így. A mosdó viszont kritikán aluli. Van valami leszakadt harmonikaajtó, de az egész szörnyű állapotban van. Kár érte, egy ilyen jó kis hely, miért nem fordít kicsit nagyobb figyelmet erre? Emiatt sajnos csak közepes, de ajánlott kategória.
2016. október 24.a párjával járt itt 55 Győrnek több rendkívül szép helye van. Ritkaságszámba megy viszont, hogy egy viszonylag kis belvárosban egy kis sétatéri sziget is legyen (korábban ez volt a hivatalos neve is), amelyen lófrálni mindig nagy élvezet. Télen vagy nyáron, szinte mindegy.
Ez a Radó sziget, amely a középkori győri vár utolsó megmaradt vizi védművéből került kialakításra és ma már így valódi szigetet képez, amelyet a Rába ölel körül. Egyszerűen elbűvölő egy hely! Drake kapitány étterme a megboldogult híres Kioszk helyén található és ma már szálloda is. Nyáron mindenképpen a teraszra érdemes kiülni, hidegebb napokon viszont már csakis be. A berendezés egy hajó fedélzetét próbálja utánozni. Emiatt a fa dominál mindenütt. Oldalast ettünk scampival és sajtal sonkával töltött csirkét. Az oldalas kissé zsíros volt, de tökéletes állagú és ízű. Nem tudtam teljesen elfogyasztani, akkora adag volt. A csirke is ízletes volt, de ami legjobban tetszett az a paradicsom saláta! Nagymamám által készítettet juttatta eszembe. Ritka az ilyen. A felszolgálás kifejezetten kedves volt. Részeletesen elbeszélgettünk az ételekről és arról, hogy hogyan újult meg gondolkodásban az étterem az elmúlt fél évben. Nincs új szakács, csak új ízek. Szerintem nagyon jó úton vannak. Kiváló kis hely ez Győrben, mindenképpen érdemes felkeresni és gyönyörködés közben egy finomat enni.
2016. október 24.barátokkal járt itt 35 Fújt a szél, esett az eső, gondoltuk egy kis átmelegedésre jó is lesz a hely. Igényesnek tűnt kívülről, voltak is bent jópáran, hát nosza! Megérkezésünk után egy 2-3 perces viccelődés kezdődött, a pultoslány és köztünk (ő viccelt, mi meg nem értettük), hogy most végülis van e tea vagy nincs. Aztán kiderült, hogy az volt a vicc, hogy nincs.
Tehát volt. Átlag gyümölcs Pickwick-ek papírdobozból. Kommersz italok, csapolt Soproni. Nem túl drága, de a hely kék színe nekem bejött. Nem rossz hely, különösebb érdekességek nélkül.
2016. október 24.barátokkal járt itt 35 A bulinegyed közepén találjuk ezt a török étkezdét. Berendezésében nekem valamiért a meki jutott eszembe. A földszinten a pultnál várhatod ki a kiszolgáló lány figyelmét, aki mindenre figyel, csak épp a vendégre nem. Aztán, ha mégis kiszolgált, a munkatársánál fizethetsz. Helyet lehet foglalni lent vagy fent, jó idő esetén a teraszon.
Folyamatosan jönnek a népek, pedig hétköznap este van, majdnem teltház. Csirkefalatokat eszünk különböző salátákkal. Mind az ízük, mind az állaguk, mind az áruk teljesen rendben van. Hozzá egy finom ananász üccsi. Viszont nagyon fűtenek. Túlságosan. Maradtunk volna még beszélgetni, de volt vagy 30 fok, az biztos. Összességében ajánlott kategória annak, aki török gyorskaját és főleg a török videoklippeket szereti.
2016. október 24.barátokkal járt itt 25 Klub? :DD
Az igazi vidéki (pedig nem is az! ) egyszerű lepukkantt késdobáló. Telis tele megfáradt, már aznapra csak az alkoholban bízó rossz arccal. Mindez adja meg a maga sajátságos báját a helynek. Igen, nincsenek jó illatok, igen nincsenek minőségi italok vagy ételek. Én egy röpke sörre ugrottam be és a fenti megállapítások ezen rövid időszakra vonatkoznak.
Valamiért az az érzésem, hogy ez a hely 30 éve is pont így nézett ki és 30 éve is pont ezek a vendégek támasztották a pultot.
2016. október 24.egyedül járt itt 45 Kis utcácskában bújik meg a bejárat. Hétköznap este van, nincs nagy tolongás, az amúgy is kb. 30 férőhelyen. Terasz is van, de az ilyenkor már hűvös, bár szépen rendben ki vannak készítve a takarók a székekre. Az italválaszték meglepően széles. Legalább 10-15 fajta whiskey és sok más. Készítenek koktélokat és melegszendvicseket is.
Egy tv is van, ami még az esetleges meccsnézést segíti. A pultus, egyben tulaj, nagyon kedves és előzékeny. Összességében, kellemes igényes, nem túl drága hely.
2016. október 13.barátokkal járt itt 45 Régóta megy a vita, hogy Tibi atya jó fej e vagy a további züllésre buzdít? Mindkét állításban van igazság. Mostanában viszont mintha komolyodna az atya, de a stílusa már nagyban más, mint korábban. Meglovagolva a közösségi oldalos népszerűségét meg is nyitotta második kocsmáját Pesten.
Az elsőből éppen kiszállóágban van, korábbi üzleti vita miatt, de nem is ez a lényeg. Sikerült egy saját brandet felépíteniük, amelynek a kicsúcsodása a Humbák művek. Egyik este egy koncertre igyekezve hirtelen ennek bejáratánál teremtünk. Péntek volt és zsúfoltság. Kint is és bent is. A falakon mindenhol az ismert promó. Többen fényképezkedtek a híres idézetekkel stb. Már-már szakrális hellyé alakul ez a kocsma. Az italkínálatban nincs semmi különleges, csapon éppen a jól ismert (de kevésbé kedvelt) Arany Ászok volt megtalálható, mivel siettünk, abból ittunk egy-egy pohárral. A kiszolgálás kedves volt. Összességében érdekes egy hely, de mindenképpen pozitív. Érdemes elmenni annak, aki vevő az ilyesmikre, mert idővel nyilván le fog csengeni a mostani lelkesedés.
2016. október 3.a párjával járt itt 15 Korábban már jártunk itt és az teljes megelégedésünkre szolgált. Úgy hallottuk, hogy nem rég fel is újították. A fő profil a hal, ahogy a neve is hirdeti és nem is akármilyen, hanem arany! Pár perc autóútra van tőlünk és noha már október van, mégis annyira kellemes az idő, hogy csak azon izgulunk a felújítás teremt e alkalmat egy jó kis teraszos ebédre?
A parkoló tele van, ez jó jel! Szép minden, a nap továbbra is süt. Először az étteremhez tartozó sarki kocsmát pillantjuk meg, amely szintén tele van (a közeli horgász tó miatt gondolom. . . ), hétvégén délben jó dolgos munkás emberek fogyasztják jól megérdemelt söreiket. Na de mi ebédelni jöttünk. Lehetőség szerint előre tájékozódom az ételekről és a helyről is, de ez esetben gondoltam a pillanatra bízom a választást. Majd. Le is ültünk a félig nyitott teraszra. Rajtunk kívül két asztalnál ültek. Már ami egyből feltűnt, az a morzsás asztal. Aztán a felszolgáló úr párszor elment mellettünk. És ránk se nézett. Még egy jónapot vagy egy fejbiccentés sem volt. Mögöttünk ültek négyen, szintén ital, étel nélkül. Előttünk is ült két fő, hozzájuk rövidesen érkezett egy vezető féle, aki elkezdte sorolni a menüket. Nyilván egy rendezvényt egyeztettek előre. A belső térben láttuk, hogy születésnapi gyertyagyújtás van folyamatban. Gondoltuk, nem is zavarunk tovább. Távoztunk is. Útközben a kocsihoz már két felszolgálóval futottunk össze, ránk se néztek. Elmentünk a kedvenc győri helyünkre és jól laktunk. Jobb is ez így. Otthon megnéztem a honlapjukat, amely hirdeti önnön megújulását. Ott ezeket írják saját magukról:
". . . ha egy prémium ebédre vagy vacsórára vágyik látogasson meg minket! "
"Mi nem önökből, hanem önökért élünk. "
Összessen rajtunk kívül három asztalnál ültek. Úgy látszik, hogy egy kisebb születésnapi rendezvény (kb. 5-6 fő lehetett jelen) leköti a teljes éttermi kapacitást. Annyira, hogy a felszolgálók még köszönésre sem méltatják a vendégeket. A sorstársak nem tudom meddig vártak ott, de remélem már haza mentek. Mondanom sem kell, többet nem kanyarodunk arra semmiképpen sem. Kár érte.