Smaragd 63 értékelés kell még ehhez
Lelkes fotózó 112 feltöltött kép
Népszerű író még 94 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 10 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 389 feltöltött kép kell
2016. március 4., kollégákkal járt itt 55 A Pipacsról azt kell tudni hogy a Gault&Millau 2015-ös értékelése szerint az országos top 100-ba került az alig egy éve nyílt étterem 12 ponttal. Állítólag ez nagyon különleges, hogy ilyen gyorsan ilyen nagy sikert érjen el egy hely. Ezen hír tudatában hirtelen jött gondolat által vezérelve be is ugrottunk egy félig hivatalos munkavacsorára a kollégákkal.
Az autópályától 5 percnyire van, tágas saját parkolóval. Merész volt a hely választás, ugyanis az utca túloldalán van az igen népszerű Sarokház vendéglő. A hagyományokkal ellentétebna Pipacsban minden új és ahogy írta alább a kolléga újszerűen újragondolt. Nagy hangsúlyt fektetnek az innovációra. Itt semmi sem az aminek látszik, mert valóban egyedi kreatív ételkülönlegességeket kínálnak. De most fő szempont volt a biztonság, így maradtam az egyszerű, de nagyszerű gulyáslevesnél, amely szavamra nagyon finom volt. Kellően fűszerezett és ami nagyon fontos, a zsiradékot nem lehetett érezni. Amíg vártunk a főételekre apró kis falatkákkal pár szósszal kínáltak minket, nagyon jól esett a gesztus. A berendezés modern, már-már luxus kivitelű hatású imitt-amott. Egyszerűen a profizmus sugárzik mindenhonnan. Az előzőekben feltárt sok jónak természetesen meg van a maga ára is: az adagok az általános megszokott falusi vendéglátástól jóval kisebbek és drágábbak. De itt ha nem így lenne, az lenne a furcsa. Mindenképpen erősen ajánlott az étterem.
2016. február 29., kollégákkal járt itt 45 Az étterem kissé eldugva éppen a Káptalan-domb felé vezető macskaköves út elején található. A kis közök árulkodnak a középkori utcaszerkezet meglétéről, illetve az őzet tartó alak az 54-es nagy győri árvízről. Hát ilyen körülmények között térhetünk be ebbe a bajor étterembe, amely stílusában egy pub-ra emlékeztet.
Igényes és tiszta a berendezés. Az árak a belvárosiaknak megfelelőek, de nem kiugróan drágák. Az én áldozatom egy adag marhapörkölt volt, amely mondhatom kiválóra sikeredett. A kiszolgálás gyors volt és kedves. Nagy forgalom nem volt hétköznap este révén. Annak ajánlom, aki a belvárosi forgatagban, mégis kissé megbújva enne pár finom falatot.
2016. február 25.egyedül járt itt 55 Itt az a nagyszerű, hogy beülök mondjuk reggelizni. Választok egyet a szimpatikus szendvicsek közül, de lehet, hogy egy sajtrolót is eszek. Na meg egy presszó kávé. Jó időben irány a terasz, télen inkább bent. Ha bent, akkor még mindig választhatok, hogy fent vagy lent. Legyen most lent.
Közel ülök a szerencsejáték standhoz, hogy csak egy karnyújtásnyira legyen a kölcsön toll, amivel ixelem a mixemet. Megettem a finom szendvicset (sonka, sajt, zöldzség) és a sajtrolómat is (friss volt), már a kv is elfogyott a mix is feladva, pedig már ezerszer megfogadtam, hogy nem játszok többet. Na és akkor még veszek otthonra kenyeret és kiflit, had legyen jó a családnak is. Minden elintézve, a kiszolgálók mosolyognak. Kell ennél több?
2016. február 25.a párjával járt itt 35 Ennek a keleti étkezdének az az érdekessége, hogy az évek során folyamatosan ment össze. Ma már csak a kis rövid pult, ami maradt belőle. Illetve még a kínálat is maradt, hiszen hosszú évek óta ugyanazt árulják. A hely érdekessége, hogy ebédidőben a mellette levő étkezdék előtt sor ácorog, itt csak 1-2 nézelődő van.
Ezek a keleti büfé féleségek ugye mind ugyanazt árulják gyorétterem formájában, legalábbis nagyon hasonlókat. Itt mégis valahogy túlzásba viszik az amúgy is sok szóját. Emiatt nagyon émejgős az étel. Nem leszek törzsvásárló.
2016. február 25.a párjával járt itt 35Ez a teljesen egyszerű hely egy a pláza éttermek gyűrűjében központi helyen található. Ha nem szeretnél nagyon sorban állni, akkor itt gyorsan hozzájuthatsz egy kávéhoz vagy egy sütihez, esetleg fagyihoz. Ihatsz még hozzá üdítőt is. Mást nem, mert ennyi a kínálat. Hely általában van, a kiszolgálás kedves. A fagyi amúgy lehetne finomabb is, egyszer elmegy kategória.
2016. február 25.egyedül járt itt 15 Pont egy éve írtam a helyről. Azóta többször is vásárló voltam a nevezett helyen. De ami most történt velem, arra késztet, hogy többet soha ne tegyem be a lában ide. Megvettem a már kipróbált gyros tálat vegyes körettel. Otthon már a kicsomagoláskor éreztem a "fura" szagot. Nagyon éhes voltam és siettem is vagy nem is tudom miért, de megettem a nagy részét.
Nem esett jól. Másnap olyan hasgörcsre ébrdtem, amilyet még nem éreztem. Ezután következett a 2 napos tisztítókúra, továbbra is éles hasi fájdalmakkal. Szinte biztos vagyok benne, hogy a gyrostál volt a tettes. Így történt, hogy nagyon gyorsan megszabadultam 2 kilótól két nap alatt és a Mester Gyros egy visszajáró vendégtől. Ne menjetek vagy csak nagyon indokolt akut fogyókúrás szándékkel.
2016. február 25.családjával járt itt 35 Korábban már tetszett, menjünk most is gondoltuk még a nyáron. Négy fős társaságként érkeztünk. Meleg volt, tűzött a nap és élvezhettük néhány szúnyog és egyéb ízelt lábó társaságát is a teraszon. Mielőtt rendeltünk volna ment a vacila, hogy jó e a hely ahova ültünk, mert valakire rásüt a nap így.
Próbáltuk egy kicsit elfordítani a napernyőt, de ez nem sikerült, így inkább beültünk árnyékba. Szerencsénk volt. Ugyanis, ahogy leültünk érkezett egy család, akiknek már csak a mi hátrahagyott helyünk maradt. Ők is rövidesen észlelték a nap sugarait, de ők nem a napernyő babrációval, hanem az asztal kissé odébb helyezésével próbálkotak. Na ez hiba volt. Már érkezett is a felszolgáló, hogy irgumburgum ezt nem lehet és már húzta is vissza az asztalt a helyére az említett család elől, de szó szerint. Persze várható volt, hogy az ingerküszöbüket ezzel már jóval átlépte a dolog, így azonnal távoztak is és átmentek szembe a Pipacsba. A felszolgáló elégedetten nyugtázta győzelmét. Hát így indult a mi finom vacsoránk, amely megint tényleg nagyon finomra sikeredett. Ettünk csülköt, fatányérost és halat is. Egy szépséghiba volt, ami sajnos az adott fogásnál végzetesnek bizonyult, úgyanis a gulyás levest sertés hússal hozták. A nejem nem fogyasztja az ilyen típusú jószág húsát, csakis a 4 lábú kérődzőét. Így a leves megmaradt, nem is firtatta senki, hogy miért kell gyakorlatilag érintetlenül visszavinni. Általában azért marhával kínálják más helyeken. Hát ezek történtek velünk azon a nyári látogatáson, így az átlag pontozás mindent figyelembe véve közepesre sikeredett, pedig finomak az ételeik nagyon.
2016. február 25.a párjával járt itt 55 Most, hogy a plázában már megnyílt Győr második Frei kávézója is és azt kipróbáltuk, kíváncsi voltam van e valami változás a belvárosiban és úgy egyáltalán melyik a jobb. Ezáltal a próbát megtettem és megállapítást nyert, hogy a belvárosi egyértelműen a favoritom.
Állunk a sütiknél és azon morfondírozunk, hogy az afgán mákos tortát vagy egy citromosat válasszunk e. Leülünk és már érkezik is a rendkívül kedves felszolgááló leányzó, hogy akkor jöhet ez a két süti? Naná! Illetve még a mindenkori dohány kávé és még egy bécsi kapucsínó, amely természetesen tejhabbal készül. Finom volt minden, ezek úgy 2 db ezresünkbe kerültek mindösszesen.
2016. február 25.a párjával járt itt 55 Semmi extra ne legyen most gondoltam, így egy bolognait rendeltem csak. Az adag megfelelő méretű volt, teljesen jól laktam. A tészta állaga rendben volt, nem főzték túl és enyhe sós ízt is felfedezni véltem. A szósz megfelelően sűrű, illetve húsban gazdag. Ennél többet azt hiszem nem várhatunk el egy ilyen ételtől.
A kiszolgálás hagyományosan kedves. Mind a teraszon, mind bent megfelelő körülmények között étkezhetünk. Látványosak a salátáik és a fagyi kelyheik is. Én ezt tapasztaltam, nekem nagyon tetszik a hely, így ajánlom bátran szíves figyelmetekbe, ha arra jártok.
2016. február 25.a párjával járt itt 55Bevallom egyik kedvenc éttermünk Győrben. Egyik alkalommal a haltálat választottam. Hát leesett az állam. Először a látvány miatt, azután az adag miatt, végül az ízek miatt. Öt féle hal, főtt burgonyával és paradicsomos garnélás szósszal. Tényleg különleges. El is határoztam, hogy minden nyáron egyszer legalább enni fogok itt egy ilyet. Mindez 4000 Ft-t szinte ajándék. Innen is gratulálok hozzá az étteremnek.