2024. április 27.a párjával járt itt 15 Több, mint 10 éve járunk ebbe az étterembe, az utóbbi 5 évben rendszeresen, télen-nyáron, mivel Balatonfödváron vásároltunk egy lakást. Mindeddig a kiszolgálás és az ételek minősége is kiváló volt. Most viszont történt egy olyan eset, ami miatt soha többet nem megyünk és másnak sem javasoljuk ezt az éttermet!
Platán tálat rendeltünk, és két hús "lemaradt" az egyébként sem olcsó tálról. Nemcsak ez volt a probléma. A tál eddig nagyon szép volt, most pedig úgy nézett ki, mintha csak rádobálták volna az ételt. Gondolom változott az étterem szakácsa és a kiszolgáló személyzet is, de egy elnézést kérünk, nekünk nem elég, mivel nyilvánvaló volt, hogy arra számítottak, hogy nem vesszük észre. Észre vettük és megbotránkoztatott a dolog, arról nem is beszélve, hogy fizető pincér arroganciája is botrányos. Soha többet nem jövünk ide, pedig biztos hogy szezonon kívül hiányozni fog a pénzünk. Ha az étterem a továbbiakban is így viszonyul a vendégekhez, hamarosan bezárhatnak idényen kívül, mert elveszítik a törzsvendégeket.
2016. május 4.a párjával járt itt 55 Budapest környékéről érkeztünk autóval Sümegre. A vidéket már régen ismertük, de valahogy a várban még sohasem jártunk és persze akkor még nem állt itt ez a csodás szálloda. Mi az "Akciós wellness hétköznapok" programban vettünk részt amit kiegészítettünk a lovagi tornán és az azt követő lakomán való részvétellel.
Nem bántuk meg! Erkélyes szobánk a Várkapitány lakosztálya mellett helyezkedett el fantasztikus kilátással a várra. Amikor besötétedett, a várat és a szálloda belső udvarát kivilágították, ami csodálatos látványt nyújtott a teraszról. Svédasztalos reggelit és vacsorát kaptunk, az italfogyasztást pedig a számlánkhoz írták. A szobánk makulátlanul tiszta és ízlésesen berendezett volt a kor hangulatát idézve de a mai kornak megfelelően felszerelve és berendezve. Az ágy kényelmes és széles, a TV hatalmas, sík képernyős, modern. Igaz, hogy előszezonban voltunk, de a szálloda tele volt. Ennek ellenére csendes, nyugodt éjszakákat töltöttünk ott. A wellness részleg két hatalmas szinten helyezkedett el, különböző méretű medencékkel. A szaunák tágasak voltak és mindig be lehetett jutni. A földszinti medencében lehetőség volt úszni is, nem volt zsúfolt. Nekünk szerencsénk volt, mert nyárias meleg idő volt, de rossz idő esetén is, ha nem lehet kimozdulni, a hotel minden igényt kielégít. Ajánlom a hotelt minden korosztálynak, fiatal pároknak, kisgyermekes családoknak és idősebbeknek is, mivel ez az a hely, ahol mindenki megtalálja azt, ami érdekli. A várban a történelem szerelmesei megismerkedhetnek Sümeg középkori történetével, bepillantást nyerhetnek a várban élt emberek életébe. Néhány helység a korabeli időszaknak megfelelően volt berendezve, ami nagyon érdekes és izgalmas volt. A lovagi torna, amin mi is részt vettünk minden korosztály számára nagy élmény. Lehetőség volt korabeli ruhákba öltözve részt venni ezen az eseményen. A gyerekek számára ez nagy öröm volt, a "várkisasszonyok" még a másnapi reggelit is koronában fogyasztották el. A személyzet középkori öltözéke nagyon hangulatossá tette a fejedelmi választékú és színvonalú étkezéseket. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodaszép helyet. 3 éjszakát töltöttünk a Hotel Kapitányban, de visszavágyunk.