2013. október 31.gyerekekkel járt itt 25 Egerben jártunk a családdal az őszi szünetben. Mivel gyönyörűen sütött a nap, a Dobó téren leültünk az Arany Oroszlán teraszán. Indításnak búzasört rendeltem, mint később kiderült ez volt a legjobb választás. Kis adag ételek voltak "menünek", ebből a kacsacomb még megállta a helyét, a szarvaspörkölt (paprikás) kicsit rágós volt.
A legmegdöbbentőbb, hogy Eger kellős közepén egy - látszólag - jól menő helyen megkérdeztem, milyen kimért vörös boruk van. Már akkor gyanút kellett volna fognom,, amikor a pincér visszakérdezett: Édes vagy száraz? Végül Bikavért kértem, de az egyszerűen csapnivalóan ihatatlan volt. Lehet olcsó vörösbort tartani, de Egerben illene egy jó nevű (? ) étteremben egy-két magasabb kategóriájú folyóbort is tartani.
2013. augusztus 2.a párjával járt itt 55 Partneremmel vacsoráztunk itt. Nagyon szeretjük a Dunapartot és a Soroksári-Duna partján álló szálloda-étteremről sok jót hallottam, ráadásul a Dining Guide is jókat írt róla. Elegáns, minimáldizájnos modern beltér és nagyon kellemes szellős vízparti terasza van, és nemcsak autóval hajóval, csónakkal is lehet érkezni.
Az étlap közepesen gazdag, van heti ajánlat és nagyevőknek lehet többféle marhahús közül választani (Porter Steak - 500g! ! ! , stb. ) Ennyire nem voltunk éhesek, partnerem libamájjal töltött jércemellet rendelt burgonyapürével, én maradtam a street food szellemében a Chicago 250 Burgernél. A várakozás alatt, sok komoly étteremhez hasonlóan darált olivás digestive-t szolgáltak föl. Sajnos az ehhez kínált kenyér, picit száraz volt, ezért egy kis mínuszt beírtunk képzeletbeli noteszünkbe. Desszertnek párom Creme Brulée-t rendelt erdei gyümölcsös öntettel, nagyon kellemesen krémes volt, gazdagon használták a vaníliát a krémhez. A házi krémes is kellemes volt. Jó kézzel válogatták össze a borokat is, mi a nagy melegben rosé fröccsöztünk (Dúzsi Rosé), és a desszerthez egy meggyes sört kértünk. Szimpatikus volt, hogy lokálpatrióta módon, a közeli, csepeli Rízmajer sörfőzde söreit tartják, és nem ócska nagyüzemi darabokat. A kiszolgálás gyors és figyelmes volt, az este remek hangulatán a kellemes élő bárzene is sokat dobott. És még az árak sem voltak elszálltak. Ajánlom mindenkinek!
2013. április 15.gyerekekkel járt itt 35Vasárnapi nagy családi összejövetelen voltunk itt. Egy különteremben kaptunk helyet, a pincérek nagyon figyelmesek voltak és az ételeket is gyorsan megkaptuk, minden finom volt, és elég nagy adagok is voltak. A gyerekek ugyan kicsit nyűgösek voltak, de szerencsére a teraszon, illetve a mellette elterülő nagy zöld területen és a kis játszótéren kimozoghatták magukat.
2013. április 15.a párjával járt itt 45 A Budai Vár lábánál, az Ostrom utcában található ez a különleges étterem. Belépve úgy érezzük magunkat, mintha egy kosztümös orosz romantikus film díszletébe sétáltunk volna bele. Sápadt aranyfény, hímzett kárpitok. Igazi cári enteriőr. Előételnek a lazackaviáros blini kíváló volt, előtte egy pohár pezsgő.
Főételnek a rákhúsos pelmenyi is mennyi volt. Desszertnek a klasszikus orosz szirnyiki (túrófánk) is finom volt. Egyetlen kis hibája, hogy igencsak drága, és a borok is nagyon drágák. Egyik kedvencünk, a Szászi Olaszrizling a pincearon-nál ötödannyiba kerül, ez a szokásos 2-3xos árrésnél is jóval több. De különleges alkalmakra ideális hely, bár pont az árak miatt szinte csak külföldi vendégek voltak.
2013. április 15.a párjával járt itt 55Nyáron, a szentendrei belvárosban sétálva akadtunk rá erre az étteremre. Van belső tér is, de igazán hangulatos a kerthelyiség. Hagyományos szerb ételeik vannak, így nem nagyon haboztunk, hanem pljeszkavicát választottunk, ami kellemesen fűszeres volt. Ami még jobban feldobta a hangulatot, hogy az este egy szerb népzenét játszó együttes játszott, és igazi autentikus szórakozást nyújtottak.
2013. április 15.barátokkal járt itt 35 Régóta szeretünk a kommersz márkák helyett egyedibb, kisüzemi söröket kóstolni, így egyértelműnek tűnt, hogy felkeressük a Mister Sörházat, amelybe az egyik budapesti főzde, a Mister csapolt sörét lehet megkóstolni. A sör ugyan olcsó (300 Ft), de se a világos, se a barna nem egy emlékezetes darab.
Hasonlót bármelyik Soproni logós sörözőben kaphatunk. Ételeket nem ettünk.
2013. április 15.egyedül járt itt 45 A Farkasréti temető mellett egy régi étteremből alakította át az Auguszt család ezt a cukrászdát. Nyáron a gesztenyefák alatt a kertben meg lehet kóstolni a teljes szortimentet, az E80-as tortát (marcipános-kávés-csokis finomság) vagy a spenótos kosárka is isteni.
Azonban karácsony előtt, amikor a városban mozdulni sem lehet, itt kényelmesen megvehető a város egyik, ha nem legjobb beiglije, ami nem olcsó, de szinte verhetetlen.
2013. április 15.a párjával járt itt 55 Diákkorunkban mindig itt fagyiztunk, mert messze környéken az Augusztnak van a legjobb fagyija. z most sem változott, azonban a kis talponálló cukrászda megvette a fölötte lévő szintet és berendezett egy hangulatos kávézót a Mammut üzletház árnyékában. Akár ha a nagymamánkhoz ugranánk föl.
A nyáron még rendes bodzaszörp is volt, melyet egy gyönyörű ezüsttálból mertek ki. Nagyon kellemes hely.
2013. április 15.egyedül járt itt 55 A belvárosi Auguszt fogalom. Nem olyan ismert, mint a Gerbeaud vagy a New York Cafe, viszont a legrégebbi cukrászdák egyike. Pár éve megújult és a régi tükrös századelős berendezést egy modern kávéházi enteriőr váltotta le. A többi azonban nem változott.
A legszebb azonban a tavasz beérkeztével a régi bérház belső udvara, ahol egy jó kávé és egy süti mellett az ember nyugodtan elmélkedhet, nézve az íves oszlopokat.
2013. április 15.barátokkal járt itt 55 Jó pozícióban a Liszt Ferenc tértől nem messze van ez az igazi skót pub, ahol elképesztő választék van Single Malt wiskykből és persze jóféle skót sör is kapható. A Belhaven egy kicsi, független skót főzde, és csapon és üvegből is kóstolhatunk mindenféle finomságot. A Twisted Thistle egy hamisítatlan Skót IPA.
A skót Stoutjuk meg egy édes barna ale, amihez a Brownie remekül megy. Jó kis pub hangulat, és kellemesebb, nyugodtabb a környezet, mint pl. a Beckett's-ben vagy az Irish Cat-ben.