2023. április 29.egyedül járt itt 55 Valóban parkolni sem könnyű, beülni sem lehet (mert nagyon kicsi), viszont megbízható minőség - évtizedek óta. Avagy KIS CUKRÁSZDA - NAGY FORGALOM összefoglaló címet is adhattam volna. Én legutóbb tegnap voltam a cukrászdában. Isteni duplasajtos, burgonyás és túrós pogácsákat, valamint ugyancsak isteni köményes rudacskákat vettem.
Természetesen elvitelre, mint (majdnem) mindenki. Bár, hogy tavaszodik, már ki is lehet ülni a cukrászda elé. De nem randevú hely, az tény.
2023. április 22.a párjával járt itt 55 Mióta Nagymarosról Kismarora költöztek, ma voltunk először az új helyen, de nem utoljára! Szombaton, ebédidőben voltunk, még éppen elcsíptük a nagy sorbanállós előtti csúcsidőszakot. Továbbra is a Duna partján állítottá fel a csoda-konyhájukat (food truck), ha lehet, még közelebb a folyóhoz.
Szóval, gyönyörű vadregényes környezet, remek hangulat (kedves és ügyes személyzet), barátságos vendég-arcok: kicsik és nagyok, biciklisek és autósok. Sőt, vonatosok is ( a kismarosi vasútállomástól egy 8-10 perces séta - út közben fagyizó, palacsintázó a Rév u. -ban. A minőség továbbra is kiváló, a választék pedig szintén. (Bővebben a Fb oldalukon! )
2023. március 24.egyedül járt itt 35 Egy jók szituált beton-bunker. Belépve a bisztróba ez volt az első benyomásom. Nem túl ízitató. Ehhez képest persze minden jobb volt. Pl. nem lengte be az éttermet a különféle ételek, italok mindent átható illata, szaga. Nagy tágas tér, sok asztallal. Elfogadható választék, elfogadható árakkal. Udvarias kiszolgálás, Közepes minőség.
Bár abból az egy kávéból (melange) és desszertből (mákos guba) nem korrekt általánosítani a minőségre. De a melange erősen közepes volt (éppen olyan mint a Zene Házában). Nem hiszem gyakori vendég leszek itt, pedig nekem elég közel van.
2023. február 15.egyedül járt itt 55 Ma végre eljutottam Pestújhely nevezetes önkiszolgáló éttermébe. Nagy várakozással mentem, és nem kellett csalódnom. Maga az épület, az étterem kívülről nem túl csábító, de belül teljesen rendben. Nem túl hivalkodó belül sem, de tágas és sok asztal elfér benne. Kell is, mert ugyan koradélután mentem, de még a csúcsidőn túl is elég szép forgatom volt.
Óriási választék, hatalmas adagok. Minőség kifogástalan. Korrekt árak. Barátságos kiszolgálás. Mi kell még egy jó értékeléshez, minősítéshez? !
2023. január 25.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
ZigZag szokásosan alapos és tárgyilagos értékelése után nehéz bármit is mondani. Azért megpróbálom. Kezdem a végén. A francia bolt mellett van egy remek olasz bolt is. (Ott is lehet kávézni, bár az inkább élelmiszer bolt. Ajánlom a szarvasgombás juhsajtot. Isteni. )
Ma délután én egy kávéra tértem be LA LUNE CAFE-ba.
Egy kiváló melange (1100 Ft) és egy finom citromos-vaníliás croissant (650 Ft) lett a vége. Kiszolgálás gyors, udvarias, mondhatnám kedves. A kávézó berendezése hangulatos. Tisztaság oké. Szép időben ki lehet ülni a kávézó elé is.
2022. július 12.családjával járt itt 55Ilyen aromás, erős presszó kávét még biztos nem ittál játszótéren, mint ebben a remek kis pécsi kávézóban. Ugyanis ez a kávézó egy játszótér közepén található. Jó időben árnyas fák alatt kávézhatsz vagy válogathatsz finomnál finomabb sütik közt. Mi egy mákos rétest és egy keksszel, gyümölcsökkel dúsított vanília pudingot, továbbá kávét fogyasztottunk. Korrekt áron. Udvarias kiszolgálással.
2022. június 16.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Még mindig nagyon jó! Pedig ZigZag szokásosan kiváló értékelése óta majd' öt esztendő telt el. De nem változott szinte semmi. És ez most itt abszolút dicséret. Ja, de van egy nagy és örömteli változás. Az étteremmel szemben lévő zsinagógát gyönyörűen felújították.
És persze van egy kevésbé örömteli változás is, a rohanó infláció nem kerülte el ezt remek kis éttermet sem. Most a kétfogásos menü ára 1800 ft. Ma egy remek, sűrű palóclevest és egy finom, lágy spenótfőzeléket fogyasztottam (bundás kenyérrel).
2022. május 30.a párjával járt itt 55 Egy ragyogó május-végi napon áthajóztunk Göd-alsóról Horányba. (A kis hajó személyszállító, de kerékpárosok is igénybe vehetik. A menetrend a Gödi Rév Fb oldalán is megtalálható. )
A Kacifánt Teasz egy rövid sétával elérhető. ( A horányi kikötőtől balra, 3 percnyire. ) Az étterem teraszáról nem csak a jó dunai levegőt, de a panorámát is élvezhetjük.
Úgyhogy a barátságos kiszolgálás, a finom ételek-italok már szinte csak ráadás. Merem ajánlani az általunk is fogyasztott párizsi csibemellt, szezámmagos bundában, hagymás tört burgonyával, friss zöld salátával és meggy sörrel. (Részletes étlap a Fb oldalukon. )
Megjegyzés: az alsó gödi kikötő , gyalogosan egy tíz-tizenöt perces séta a vasútállomástól. Egyébként pedig, ha a Dunapart Kisvendéglőt keressük (amit szintén ajánlottam már), akkor megtaláltuk a gödi hajó-kikötőt is.
2022. március 25.egyedül járt itt 55 Slambuc és más ínyencségek Vác sétáló utcájában. Ha gyorsan akarsz finom házias ételeket enni (pl. töltött káposzta, harcsapaprikás, csülök pékné módra, továbbá vegán ételek is) , akkor itt a helyed, ebben az önkiszolgáló étkezdében. Sokan elvitelre térnek csak be, de a tavasz közeledtével már ki lehet ülni az utcára is.
(Mely, mint említettem, csendes, autó-mentes sétáló utca a belvárosban. ) Napi menü is van, egy kétfogásos 1200 Ft.
Érdekes
2022. február 9.egyedül járt itt 45 Étterem a földszinten, kávézó az emeleten (lift van). A kávézót választottam, annál is inkább, mert az étterem mintha még csak próbaüzem szakaszban működne,
Úgyhogy most csak a kávézóról. . . és a kávéról. A kávézó, akárcsak az egész épület, szinte csupa üveg. Ez egy vitathatatlan jó pont. A berendezés viszont nem az esetem.
Igaz, hogy az asztalok, székek (4 és 2 személyes asztalok) elrendezése optimális (nem túl közel, nem túl távol egymástól), de ez a nagyon modernnek tűnő stílus, egyáltalán nem barátságos. Szerencsére a kiszolgálás viszont barátságos volt. A presszó kávé (490 ft) jó volt. A Liget közepén, emeletről nézelődni meg szokatlan, érdekes látvány.