2021. július 5.egyedül járt itt 55 Éppen 3 évvel ezelőtt írtam értékelést erről a dunaparti kisvendéglőről. Újra olvasva, azt kell, hogy mondjam: nem sok minden változott. Szerencsére. Ami változott az az, hogy nem lehet pontyit kapni. (Tapasztalataim szerint másutt sem. ) Viszont itt kaptam igen jó minőségű rántott fogas szeletet. Petrezselymes burgonyával kértem.
Megjegyzem még, hogy harcsától pisztrángig különféle hal-ételek kaphatók. És persze sok más is. (Megjegyzem végül, hogy azokat a felhasználói véleményeket, akik összesen 1 értékelést írtak, többnyire nem szoktam mérvadónak tekinteni. )
2021. június 5.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az első igazi nyári délután először voltunk itt. Még éppen megcsíptünk egy kétszemélyes asztalt a hangulatos kerthelyiségben, egy hatalmas, öreg fa alatt. Gyorsan felvették a rendelést. hamar hozták az ízletes májgombóc levest, egy különleges tányérban. Másodiknak egy pizzát és egy juhtúróval töltött rántott gombát fogyasztottunk.
A rántott gomba egészem kiváló volt, viszont a pizza erősen felejthető kategória. Ide máskor is betérünk, de a pizzát biztos kihagyjuk. A kiszolgálás gyors, udvarias. Az árak korrektek. a mosdó rendezett, tiszta.
2021. március 1.egyedül járt itt 55 Egy parányi cukrászda a királyi sarkon (Erzsébet királyné útja és Nagy Lajos király útja kereszteződésében Zuglóban). Méretéből adódóan elsősorban elvitelre keresik fel a cukrászdát. Így pl. többnyire mi is. Persze covidos időkben egyébként is csak az elvitel működik. Az viszont, szerencsére, működik.
Legutóbb három féle (home made! ) sütit vettünk. Köztük a fő kedvencem: a nagyi sütije (tkp. könnyű meggyes piskóta süti). De igen kedveljük a diós marlenkát és a könnyű csoki tortájukat is. Plusz pont jár a több mint udvarias, mondhatnám intelligens kiszolgálásért. Árak korrektek, úgyhogy nincs panasz, sőt! Várjuk a jobb időket, amikor kiülhetünk a cukrászda elé.
2020. október 21.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A ragyogó őszi napsütésben igen csábítónak látszott kiülni a kis Jókai térre (ebéd után, a közeli Mátyás Király Vendéglő ragyogó mandulás pisztrángja után). Itt már csak egy kávét akartam kérni, de meglátni és megszeretni a citrom tortát, egy pillanat műve volt. Nem bántam meg, isteni finom és könnyű volt.
A kiszolgálás gyors és udvarias. Árak korrektek. Ide még visszatérek!
2020. augusztus 21.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy isteni májgombócos húslevessel kezdtük az ebédet. A párom szarvasraguval folytatta (vadasan, házi burgonya krokettel), én pedig lecsós tarhonyával. Mindketten elégedetten fogyasztottuk a második fogást is. (Pedig a párom a vadas ételek nagy szakértője. )
A kiszolgálás több mint udvarias: barátságos. És gyors.
(Szükség is van rá, mert mi is alig tudtunk asztalt kapni. )
A vendéglő a pécsi belváros egyik legszebb (autó mentes) utcájában, a Ferencesek utcájában található. (Az utca egyik végén a dzsámi, a másik végén a minaret. Pécs két leghíresebb turista-látványossága. ) Van kiülős része is a vendéglőnek. A benti, boltíves terem sem kicsi, de mi az utcai frontot, a kiülős részt választottuk. Bár a benti rész is nagyon hangulatos. (Elég régi ittjártam felhasználó vagyok, de azt mégsem értem, hogy ennyi jó, sőt kiváló minősítéssel, hogyan lehetséges, hogy ez az a remek vendéglő a pécsi éttermek rangsorának középmezőnyében volt található. Mostanáig? ! :)
2020. augusztus 13.a párjával járt itt 55 Pécs gyönyörű belvárosában található ez a remek étterem, és nem blöffölök! Mint ahogy, azt is bevallom, nem étlapról választottunk, hanem mikor leülni készültünk, éppen előttünk vitt ki a pincér egy roppant csábító étel kollekciót. Nos, mondtuk, hogy mi is azt kérjük.
Ez egy egészen kiváló bécsi szelet volt, Blöff módra (a különleges panír lehet a Blöff-bécsi kulcsa). Mellé, egy üveg edényben, ínycsiklandó hagymás/mustáros/rukkolás burgonya saláta. Ráadásként kértünk még egy friss saláta-tálat és steak burgonyát is. Jó érzékkel kettőnknek csak egy adagot rendeltünk, de kettőnknek is bőven elég volt. Udvarias kiszolgálás, korrekt árak, szép környezet (kiülős a pécsi belváros egyik kis utcájában, a dzsámitól 3 percnyire). Mi kell még egy szín-ötöshöz! :)
2020. május 23.a párjával járt itt 55 Karanténból az első sétánk tegnap Zugló egyik kertes részében található cukrászdába vezetett. A körülmények, korlátozások miatt izgalmasnak ígérkezett ez a cukrászdai látogatás. De amikor megláttuk, hogy a kerthelyiségük is nyitva (5-6 asztal, egymástól illő távolságban), továbbá, hogy az üzletben sütemények, fagyik széles választékban találhatók, akkor megnyugodtunk.
Helyben fogyasztásra presszó kávét és mascarponés körte tortát választottunk. Jó választás volt! Mint ahogy az elvitelre vásárolt túró és almás sajttorta torta is igen finom volt. Fizetés előtt (bankkártyával! ), szerencsénkre, felfedeztük a csábító kinézető sajtos-túrós pogácsát is. Kiszolgálás,tisztaság, árak korrektek. Merem ajánlani ezt a zuglói cukrászdát!
2020. május 11.a párjával járt itt 55 A heti menüt már vasárnap délután olvashatod a honlapjukon vagy a FB-on. Ebből a három fogásos menüsorból minden héten a bőség zavarával küszködve kell választanunk. (Nagyobb gondunk soha ne legyen! :)
Délelőtt telefonon leadjuk a rendelést és dél tájban már hozzák is a csomagot. Fizetni lehet bankkártyával is a futárnál.
(Egy menü kiszállítva 1800 Ft. ) Az ételek minősége az étteremben megszokott igen jó minőség, az adagok is teljesen rendben vannak. Merem ajánlani őket továbbra is!
2020. február 17.a párjával járt itt 55 Jubileumi, századik itteni értékelésem színhelyéül valami különleges helyet gondoltam. Ez, végülis, egy nagymarosi kirándulás megkoronázásaként a Nyugati pályaudvarral szemközt megnyílt új japán étterem, a Nebuta lett. Rögtön az elején leszögezhetem, hogy jó döntés volt.
Már a helyválasztásuk is szerencsés: a város szívében, egy híres kávézó és kitűnő könyvesbolt mellett található. Belépve az étterembe egy tágas, világos, kétszintű tér fogad. Tiszta formák, természetes anyagok, egyszerűség, igényesség és harmónia. Szépség és praktikum. A praktikumra ráerősít a kiszolgálás is: rendelésünket, ahogy belépünk az étterembe, rögtön a pultnál adhatjuk le. A megrendelt (és kifizetett) frissen készült ételeket, természetesen, kihozzák az asztalunkhoz. Maga a főzés egy másik konyhán zajlik, a Nebuta látványkonyhájában már csak a végső mozzanatokat végzik el a szakácsok. Mi egy sűrű, kiváló nagy ramennel, vegetáriánus misó levessel kezdtünk (3190 ft). Ez gyakorlatilag egy főételnek felel meg, sok zöldséggel, tésztával, főtt tojással. Azért másodiknak egy japán curryt is rendeltünk, rákkal. És nem bántuk meg. Ráadásként japán chipset tettek az asztalunkra. Legközelebb a gyozát is kipróbáljuk, ami tkp. egy töltött tésztabatyu. (Nekem Mongóliából ismerős. ) Tölteléke válogatott mangalica húsokból, rákból vagy vargányából állhat. Klasszikus savanykás szószt kínálnak mellé. Összességében elmondható, hogy az ételek kiválóak, a kiszolgálás gyors és udvarias, a tisztaság japán színvonalú (az emeleten lévő mosdóban is). Na, persze nem egy olcsó hely, de az ár-érték arány rendben van.
2019. december 20.egyedül járt itt 55 Nem készültem ide, de az utcáról benézve nagyon csábító volt, hogy szemünk láttára készül az áru. Úgyhogy bementem. És nem bántam meg. (Azt már csak kifelé menet vettem észre, hogy egy oklevél tanúsítja, miszerint ez a pékség egyike Budapest 10 legjobb pékségének.
) És, ha már bementem vásároltam is, mert nagyon csábító volt a sokféle pékáru- Miután croissant is volt a választékban, gondoltam, hogy ennek a minősége jó összehasonlítási alap lesz. Bár nem olcsó (400 ft), de azt kell mondjam, megéri az árát. És ha már croissant, akkor ittam egy jó erős eszpresszó macchiatot is (500 ft). Kiszolgálás, ill. a hely barátságos, a termékeik kiválóak. (Elvitelre még egy sokmagvas zsemlét is vettem. ) Ha újra erre járok, újra benézek.