2019. július 12.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
De jó! Ahogy olvasgatom a korábbi véleményeket, azt mondhatom, hogy itt szinte megállt az idő. És milyen szerencse! Mert ebben az erdő-széli, város-széli vendéglőben továbbra is kitűnőek az ételek, hatalmasak az adagok, abszolút korrektek az árak, udvariasak a pincérek. A csodás Éger-völgy felfedezése után öröm volt felfedezni ezt a nem is olyan kis vendéglőt is.
Mi tegnap, hétköznap dél tájban tértünk be, és éppen csak megcsíptünk még egy üres asztalt a kerthelyiségben. Én egy tepsiben sült csülköt, a párom túrós-kapros nokedlivel tálalt kis adag sertés-pörköltet kért. Mindkettőt igen gusztososan tálalták, és, természetesen mindkettő ínycsiklandóan finom volt.
2019. július 5.egyedül járt itt 45ZigZag után nehéz bármi érdekesről, fontosról beszámolni.
A fagyi még mindig jó (de már nem jönnék ide a város másik végéből, mint 1985-ben, amikor megnyílt). Viszont már 300 Ft egy gombóc ára.
Nekem most éppen útba esett. Csokoládé. rizs és mák fagyit választottam. Adag, íz rendben volt. Kiszolgálás szintén.
2019. július 5.egyedül járt itt 55Ebben a nagy melegben csak egy kis adag sült krumplira vágytam. Nos, itt meg is kaptam, méghozzá igen kiváló minőségben, mindössze 250 Ft-ért.
Ha már bementem, azért szétnéztem. Jól tettem, mert egy igen csodás lecsóval tértem haza.
A kiszolgálás (fiatal lányok) kifejezetten udvarias, sőt, kedves.
Viszont meglepő, hogy nem lehet leülni.
2019. július 1.a párjával járt itt 55 Ínyenceknek! A különleges ételek, finom borok kedvelőinek! Nagymaros legújabb étterme (a visegrádi várral szemben, a Duna partján) a V4 nevet választotta, ami arra utal, hogy az un. visegrádi országok (cseh, szlovák, lengyel, magyar) ételeit teszik föl az étlapjukra. Igen dicséretes törekvés.
A lengyel céklaleves (fürj tojással, sonkával) máris elérhető, 1800 Ft-ért.
2019. június 23.családjával járt itt 55 Pécsiek egyik legkedveltebb, legszebb kiránduló helye a Tettye. (Megközelíthető autóval, autóbusszal, kerékpárral és gyalogosan. )
A Tettye Coffee a gyönyörűséges Tettye park tövében található. A kávézó mellett folyik a Tettye patak, rajta egy működő vízikerék.
A kávézóból csodálatos panoráma nyílik a Havihegyre, a kápolnára és egy óriási sziklatömb tetején található feszületre. (Rétfalvi Sándor pécsi szobrász megrendítő szépségű alkotása, 1969-ből. )
Nos, mindezek mellett a jó kávé már szinte ráadás lehetne. De nem! Mert egészen kiváló minőségű kávé készül itt, barista módra. Ha pedig különlegességre vágyunk, kérjük egy café romanot. És nézzük is végig, hogy milyen "macerás" egy igazi café romano elkészítése. De az egész napos frissességet biztosít! Hasonló gonddal készülnek a limonádéik is. A Tettye Coffee erősen ajánlott kategória!
2019. június 20.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Azzal kezdődött, hogy szinte még le sem ültem, máris ott termett egy nagyon kedves és csinos ifjú pincér-hölgy az asztalomnál. Abszolút jó kezdés, és hasonlóan jó folytatás. Ugyanis a napi menüben ez egyik lehetőség halászlé és puliszka volt. Mindkettő igen ízletes, zamatos volt. Sőt, a juhtúrós, baconos, sonkás, kolbászos puliszka szinte fejedelmi volt.
A frissen főzött, sütött ínycsiklandó puliszkát egy ízléses, gusztusos cserép tálban tálalták. Mindezen finomságok igen korrekt áron.
2019. június 14.egyedül járt itt 55 Ez nem olyan kávézó, hogy van egy kerthelyisége is, hanem a kávézó van egy gyönyörűséges kertben. Pécs belvárosában (három percnyire a székesegyháztól), száz éves fák alatt teázni, kávézni, az azért nem semmi. Én egy kitűnő Mecsek teát ittam (mézzel, citrommal szervírozva)és házi kekszes sütit fogyasztottam mellé.
A kávézó fedett része is tetszett, főleg, hogy a kávézóban nem csak ülni, hanem le is lehet dőlni (ami nagy pécsi séták után igen kellemes, pihentető! :). Ilyen lehetőséggel eddig csak a pécsi színház művész-büféjében találkoztam. (Amit csak azért nem ajánlok, mert nem nyilvános. )
Árak teljesen korrektek. Kiszolgálás több mint udvarias, barátságos. Elvarázsolt hely!
2019. június 13.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Pécs egyik legszebb terén, a Széchenyi téren található ez a két szintes önkiszolgáló jellegű gyrosos. Érdemes felmenni az emeleti szintre vagy kiülni az étterem elé, mert elbűvölő az elénk táruló kép, a dzsámival. De persze, nem árt, ha az "egyebek" is rendben vannak. Én például egy nagyon finom vegetáriánus dürömöt ettem.
(Lehet kérni pitában is. ) Friss zöldségekkel és feta sajttal megtöltve. Jól esett utána a török joghurt ital, az ayran is. Kiszolgálás udvarias, árak korrektek. Elégedetten távoztam.
2019. június 7.a párjával járt itt 15 Nos, akkor közel a hetven étterem értékelésemhez, megvan az első egyesem. Tapasztalataim szerint ez a leglepukkantabb, a legelhanyagoltabb Burger King. Ráadásul olyan hangosan szólt a tévéből a zene, hogy alig értettük egymás szavát. De ez még mind semmi, ahhoz a meglepetéshez képest, amikor megkaptam a szokásos vegetáriánus whopperem.
Amikor kicsomagoltam vissza is vittem, hogy valami tévedés történt. Nos, nem történt tévedés. Rosszabb. Újítottak. Tegnap, első mérgemben az alábbi levelet írtam a cégnek:
Magyarországi megjelenésük óta rendszeres fogyasztói vagyunk, ill. voltunk a vegetáriánus whoppernek. Amit most ezen a néven kínálnak, az valami borzalom. Valami olajban tocsogó rémes zöldséges/vegetáriánus pogácsának nevezett akármi található a whopperben/szendvicsben a friss, ropogós zöldségek helyett. Ha vevő-riasztás céljából találták ki, akkor gratulálok. Ránk többet nem számítsanak! Eddig a levél. Azt csak most teszem hozzá, hogy mindez az "élvezet" a korábbi vegetáriánus whopperükhöz képest, most majdnem dupla áron kapható. Tényleg: ránk többet ne számítsanak!
2019. június 5.barátokkal járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Talán a színház miatt, talán a remek kis könyvesbolt miatt (talán a vendégek miatt? ! ) van az egésznek valami kultúr-hangulata. Nekem tetszik a tágas tér, az egyszerű formákat preferáló berendezés, de leginkább az igényes választékú könyvesbolt és az igen kedves könyvesboltos.
Egyáltalán, hogy kávézás közben/mellett böngészhetek könyveket, igényes DVD-ket és ajándéktárgyakat, ez nagyon jó ötlet. Magáról a kávézóról csak röviden, mert ZigZag ismét csak nagyon korrekt ismertetőt írt. Tavaly óta pedig még az árak sem változtak. Az étel választékot továbbra is a szendvicsek és a torták dominálják. Jó minőségben! Továbbá a kávén kívül (egy eszpresszó 450 Ft) kaphatók mindenféle egyéb üdítő és alkoholos italok is. De nem hinném, hogy alkoholizálni járnának ide (egy 4 cl unicum vagy pálinka 950 Ft).