2019. április 27.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az előző értékelés óta nem sok változásról számolhatok be. A sződligeti Rába cukrászda nem az a hely, amiért érdemes ellátogatni ebbe a Duna menti községbe, de ha már itt vagyunk, akkor nyugodtan bemehetünk. Egy jó, átlagos cukrászda. Bár, az elvitelre vásárolt tökmagos-sajtos nagyi ropija egészen kiváló, friss, ropogós volt. De a helyben fogyasztott süteményekre, kávéra sem lehetett panaszunk.
2019. április 20.a párjával járt itt 55 Nagy várakozással jöttem, és a legkevésbé sem csalódtam. A Jedermann az egyik leghangulatosabb budapesti kávézó. Na, jó, ne óvatoskodjunk: a leghangulatosabb! Ugye, amikor belépünk valahova, az első, ami szembe ötlő, a berendezés, a dekoráció. Nos, hát ez igazán kedvemre való: artisztikus, jazzes.
Már üzemel a kerthelyiség is, ami ugyancsak ezt a barátságos, jazzes hangulatot árasztja. Most csak két espresso macchiatot fogyasztottunk (kiváló volt, és mindössze 390 Ft). De van meleg étel is, egészen késő estig. Legközelebb a sütőtök krémlevest (grillezett kecskesajttal) biztos megkóstolom.
2019. április 16.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nagy tapasztalatú "kollégáim" már minden szépet és jót megírtak erről a Kossuth tér melletti kávézóról. Az azonban figyelemre méltó erénye a helynek, hogy 2019-ben is meg tudom erősíteni a korábbi (sokkal korábbi! ) kedvező tapasztalataikat. Én csak egy kávéra tértem be, nem sokkal zárás előtt, de a kiszolgálás és a kávé is kifogástalan volt.
(A szomszédos asztalnál söröztek, akik pár perccel a zárás előtt udvariasan érdeklődtek, hogy kaphatnának-e még. Kaptak! )
Meghittebb csevegésre van egy emeleti szint is, egy asztallal. Ezt a helyet, amelyik évek óta így tartja a színvonalat, bátran merem ajánlani másoknak is.
2019. április 4.egyedül járt itt 55 Ma a névadó étellel, a cakumpakk levessel kezdtem. Egy igen guszta kis lábosban tálalták a sűrű, tartalmas, laktató levest. Bab, burgonya, répa, káposzta, rizs és egy kis pecsenyehús volt benne. A káposzta enyhén dominálta az ízeket. Tudni lehet, hogy Jókai, Mikszáth és Móricz is nagyon kedvelte ezt a levest.
Ha már arra jártam nem hagyhattam ki a különleges sült oldalast, melyet juhtúrós parázs burgonyával tálaltak. Az étlapjuk kitűnő reggeliket is ígér. A berendezés hangulatos, a kiszolgálás barátságos, a tisztaság oké. Viszont ha olcsóbban akarunk itt enni, akkor nem az étlapról kell választani, hanem délben, a napi menüt kell kérni. (Én pl. tegnapelőtt egy igen finom, tartalmas lebbencs levest ettem, 450 Ft-ért. )
2019. április 2.egyedül járt itt 45Hát, ahhoz képest, hogy cukrászda, elég komor hangulatú a berendezés. (Zömében fekete székek és asztalok.) Ezt az igen kedves, barátságos személyzet sem tudja ellensúlyozni. Pedig a kávé (espresso macchiato) is jó volt. Az ár korrekt, a tisztaság hibátlan. De legközelebb inkább a napfényes teraszra ülök.
2019. április 1.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem sokkal a zárás előtt csak egy kávéra tértem be. A kávé jó erős volt (bár nekem kissé keserű). A kiszolgálás udvarias, a tálalás ízlésesen elegáns. Maga a hely is roppant ízlésesen van berendezve. Tisztaság (mosdó is) teljesen oké.
Megjegyzem még, hogy meleg étel is kapható. Legközelebb egy levest (690 Ft) kipróbálok.
2019. március 5.egyedül járt itt 45 Ez egy klasszikus óbudai (sváb) vendéglő. A berendezéstől az étlapig mind arra utalnak, hogy egy hagyományos, klasszikus étteremben járunk. Én, sok év után, vasárnap ebédeltem újra náluk. Csontleves (kis adag, csészében) és rántott gomba petrezselymes burgonyával, tartárral volt a menüm. Az ételek minősége, a kiszolgálás teljesen rendben volt.
Az árak is korrektek. Legközelebb nem fogok éveket várni, hogy visszatérjek. Pláne, hogy jön a nyár, és van egy nagy kerthelyiségük is.
2019. március 5.egyedül járt itt 55 Ide még visszajövök, írtam korábban. És igen, lassan 1 éve már rendszeresen járok ide. Bőven rászolgáltak tehát az értékelés frissítésére. Örömmel mondhatom hogy minden kategóriában felfelé korrigálok, és a korábbi jó minősítést most kiválóra módosítom.
Kiváló, korszerű konyha (hazai és nemzetközi ízekkel), gyors és udvarias kiszolgálás, korrekt árak, hangulatos berendezések, fiatalos vendégkör (de az idősebb is szívesen látott vendég). A menü 3 fogásos, bőséges adag. Változatos ételekkel. A héten pl. a levesek közt van újházi tyúkhúsleves, nyírségi gombóc leves és olasz bableves. A második fogás pl. pizza, csülök pörkölt, a harmadik pl. gyümölcs saláta vagy profiterol. Az étlapról további finomságok széles választékát rendelhetjük, elvitelre is.
2019. március 1.egyedül járt itt 45 Történelmi pillanat: először íródik értékelés itt egy szobi étteremről! Akkor Szobról is néhány szóban. Én tegnap vonattal mentem, és Szob alsótól Szob vasútállomásig, keresztül sétáltam ebben a kisvárosban. Barátságos, szépen rendezett város benyomását keltette.
Apróság, de jellemző, hogy végig a város főutcája mentén (pár lépésnyire a szépséges Duna parttól) padok sokasága van kitéve. Az étterem kb. a két vasútállomás közt, félúton található. (Autósoknak a szobi komp/rév felé, parkolási lehetőséggel. )
Röviden úgy jellemezném az éttermet, hogy (a régi kategória szerint) egy tisztes II. o. hely. A II. o. minősítésem is inkább csak a korrekt áraknak és az önkiszolgáló jellegnek szólnak. Tegnap én rántott pontyot fogyasztottam (főtt burgonyával) és erdei gyümölcs levest. Mindkettő igen ízletes volt. Külön örömömre szolgált, hogy a gyümölcs levesnek gyümölcs íze (és nem édesítő szer! ) íze volt. Elvitelre kértem még egy rántott gombát. Ez is teljesen rendben volt. (Itt jegyzem, hogy a köretek és az elviteles doboz sincs külön felszámolva. )
Az éttermi hangulat ugyanaz, mint a városé: barátságos. Az asztalok (6-8 kisebb, nagyobb asztal) is korrekt távolságban egymástól. Nem úgy, mint sok más olcsó kisvendéglőben. Megjegyzem végül, hogy jól mehet az étterem, mert du. fél 2 körül, a napi menü már elfogyott. (Étlapjuk a FB oldalukon is megtekinthető. )
2019. február 19.egyedül járt itt 45 Ennek a helynek persze, a név azonosságon kívül nem sok köze van az egykori, híres Szent Jupát étteremhez. De ha elvitelre választunk ételt, akkor most sem csalódunk. És főleg, ha van időnk, türelmünk kivárni a sort. Mert ugyan többször is jártam itt, de a sorban állást egyszer sem úsztam meg. Bár a kiszolgálás gyors, udvarias.
Úgy vélem, hogy az ár és a minőség itt teljesen rendben van. Ennyi sok embert, aki ide jár nyilván ez a két tényező vonzza ide. Aki viszont az egykori hangulatos, igényes Szent Jupát éttermet keresi, az ne ide jöjjön. Aki elvitelre nem mindig csak kínai kaját szeretne, akkor itt talál egy kis büfét, ízletes, magyaros ételekkel. Megfizethető áron.