2019. február 19.egyedül járt itt 45Egy tipikus első osztályú igényességű étterem. Szép teríték, udvarias kiszolgálás, jó ételek. Halból széles választék. Halászléből pl. van ponty és harcsa halászlé is, vegyes is, tésztával és tészta nélkül is. Az általam fogyasztott halászlé teljesen rendben volt. Magyarul ez egy jó átlagos halászlét jelent. De nem az a minőség, amiért visszamennék.
2019. január 2.a párjával járt itt 55 Tavaly nyáron nyílt meg Nagymaroson ez a kitűnő cukrászda. Nyáron még csak a fagylaltjaikkal csábítottak elsősorban, azzal pl. hogy a gyümölcs-fagylaltok gyümölcsből készülnek! És valóban, egészen kiválóak a fagylatjaik, és nem csak a gyümölcs-fagylaltok, hanem a többiek is. Remek ízletes, erős presszó kávét is fogyaszthatunk itt.
Ja, és, hogy el ne felejtsem, nem kicsi a cukrászda, több asztal is van, kényelmesen lehet falatozni, iszogatni. Pl. mint legutóbb, igen ízletes forralt bort. No, és a különleges sütemények! Az összes finomság prémium minőségű alapanyagból készül, habosítók, színezékek, és mesterséges adalékanyagok nélkül. De még cukormentes, és paleo sütik is kaphatók. Igen szerencsés a cukrászda fekvése is. Ugyanis a Duna-partot és a vasútállomást összekötő fő utcában (Magyar u. ) található. Mindkét irányból csak néhány perces séta.
2018. december 17.egyedül járt itt 45 A hétvégén úgy alakult az utazásom, hogy Vácon át kellett szállni egy másik vonatra. Az üres mintegy fél órát a vasútállomás közeli Pingvin cukrászdában töltöttem. (Ha tudod a rövid utat, akkor a cukrászda és az állomás közti távolság kb. 3 perc alatt gyalog megtehető.
) A hely önkiszolgáló jellegű: rendelés, fizetés a pultnál, de több asztal is van a helyiségben, az ülő vendégeknek. Én egy presszó kávét és egy orosz krémtortát kértem, és kaptam gyorsan. Mindkettő teljesen rendben volt. Sőt, a torta egészen kiváló volt. Megjegyzem, hogy jártam már nyáron is a cukrászdában, és igen jó minőségű fagylaltot fogyaszthattam.
2018. december 15.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Aki nem szereti a tömeget, annak bátran ajánlhatom a Klauzál téri, szépen felújított vásárcsarnokot. Annak is az emeletén lévő lángosozóját. (Mozgólépcső van. )
Marika néni krumplis lángosa az egyik legjobb a városban. Én tegnap egy nagy adag, igen finom hamis gulyás levest és egy fokhagymás krumplis lángost ettem ebédre.
Jó minőségben, korrekt áron. És más kis büféktől eltérően, itt nem kell szorongani, van bőven hely (ülőhely! ) az ebéd elfogyasztásához.
2018. október 4.egyedül járt itt 45 Egy napsütötte szép őszi délutánon, mint a mai is, nem csak én találtam vonzónak a duna-parti cukrászdázást. Ugyanis a hétköznap délután ellenére már alig találtam szabad asztalt. Szóval, már maga a helyszín is (meg)nyerő. A bőséges kínálatról nem tudok részletes beszámolót adni, ugyanis én csak egy kávét (egy gombóc vanília fagyival) és egy gyümölcsös piskótát kértem.
A kiszolgálás gyors és udvarias volt, sőt, mondhatnám, hogy kedves. A kávémba egy szép nagy gombóc fagyit tettek. (Pedig nem is vagyok külföldi! )
2018. október 3.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tegnap délután 4 ó körül ittam náluk egy bitang erős duplát (no milk, no sugar), de még éjfélkor is alig tudtam elaludni. Amíg a kávé elkészült, szétnéztem egy kicsit, de vízen kívül más fogyasztani valót (már! ? ) nem találtam. Mindenesetre a vizes palackból töltöttem vizet, belelapoztam a polcon található olvasni valókba, és már kaptam is a dupla presszó kávét (600 Ft). Kitűnő volt, de azért legközelebb kérek hozzá egy kis tejet is.
2018. augusztus 30.egyedül járt itt 55 Pécsett már több helyen is készítenek igazi, jó kávét. Az egyik legjobb kávét (ha nem a legjobbat! ), a belvárosban található Pécsi Kávéban mérik. Ha megcsodáltuk a főtéren (Széchenyi téren) található dzsámit, akkor sétáljunk le az Irgalmasok utcájába, és térjünk be az egyik, könyvesbolt melletti barátságos kis udvarba, ahol fügefa is található.
Ez lesz a Pécsi Kávé kerthelyisége. Nem csak az udvar barátságos, hanem a belső, fedett tér is. Modern, de nincs túl dizájnolva, inkább rusztikus hatású. A kiszolgálás szintén barátságos (és gyors! ), a kávé kitűnő, az árak korrektek. Kiváló kávézó!
2018. augusztus 18.a párjával járt itt 55 Kétségtelen, Pécs első számú vendéglője. Az lehetne már a helyszín okán is. Ugyanis a Tettye Pécs egyik legszebb, legkedveltebb kirándulóhelye. A tettyei romok pedig az esküvői fotók kultikus helyszíne. Így aztán nem meglepő, hogy a Tettye vendéglő gyönyörű fekvésű (és nem kicsi! ) kerthelyisége szinte állandóan teltházas esküvői lakomák helyszíne.
(Érdemes asztalt foglalni. Pláne hétvégén! )
Mi egy hétköznap koradélutáni, nem csúcs időben még foglalás nélkül is találtunk szabad asztalt. Nyár lévén, természetesen a kerthelyiségben ültünk le. (Benéztem a fedett, téli étterembe is. Az is igen színvonalas. ) Hamar jött a pincér, és felvette a rendelést. Sváb specialitásokat fogyasztottunk: kitűnő toros levest (krumpli gombóccal) és remek sváb csülköt, parázson sült burgonyával és lila káposztával. (Szerencsére csak egy adagot rendeltünk, de kettőnknek is bőven elég volt. ) Zárásul egy finom túró gombócot és egy jó kis espresso kávét fogyasztottunk. Mindet, nagy megelégedésünkre.
2018. augusztus 9.a párjával járt itt 55 Első alakalommal sajtkrém levest, sült csülköt (lilahagyma chutney-val és sült édes burgonyával) és epres tejberizst fogyasztottam. Mindhárom étel igen kiváló volt - minőségben és mennyiségben is. Azóta is a specialitásokra utazom. Ma pl. konfitált sertéstarját ettem, grill zöldség körettel és házi káposzta salátával.
És, ismét csak igen jól választottam. Megjegyzem még, hogy a leves önkiszolgálós, vagyis annyit és annyiszor szedhetsz, amennyi jól esik. Továbbá megemlítem még, hogy a menühöz jár egy pohár díjtalan, igen finom házi jeges tea. Az étterem légkondis, de kellemesen hűs a hotel/étterem terasza is.
2018. július 24.egyedül járt itt 55 Közel két év után is csak azt mondhatom, hogy nagyon jó kis cukrászda. (Bővebben: lásd a korábbi értékelésem! )
Annyit azért még hozzátennék, hogy - természetesen - az elmúlt közel két ében is többször jártam a pécsi Trüffelben, de még egyszer sem okoztak csalódást.
Itt most csak a legutóbbi látogatásom kitűnő somlói galuskáját és a remek, erős, de nem maró presszó kávéjukat emelném ki. És, mint mindig, elviteles csomagom is volt. Benne isteni sajtos pogácsák és lenmagos, tönkölyös sajtos-sós rudacskák. (A fagylaltokkal most csak szemeztem! :)