2023. november 23.barátokkal járt itt 55 Hétvégi pihenésből hazafelé tartva, direkt itt akartunk megállni enni, mert én már egyszer jártam itt, és meg akartam mutatni a barátnőmnek is ezt a kellemes éttermet. Most nem voltak sokan, mint előzőleg, de ez valószínű a délutáni időpont miatt volt. Sem ebédidő, sem vacsoraidő nem volt.
A kedves pincérhölgy azonnal hozta az étlapot, majd az italokat is. Én káposztás malacragu levest ettem, amit nem tudtam pontosan mit takar, de a felszolgáló hölgy részletesen elmagyarázta, mi van, benne, milyen étel. Nem csalódtam benne, ilyen finomat rég nem ettem. A barátnőm sült kacsát kért, de a párolt káposztát kicseréltette savanyúságra, amit készségesen megtettek. Két egész kacsacomb volt az adagban, amiből csak egyet tudott megenni. A felszolgáló hölgy már úgy jött oda, hogy "akkor ezt becsomagolom", nem kellett kérni sem. A süteményeket most csak megnéztük, nem ettünk, de most is kedvesen elmondta a (valószínű) tulajdonos, hogy melyik milyen, és a hűtőben lévőkön kívül, még milyen van. Ez az étterem nekünk sokszor útba esik, máskor is itt fogunk megállni. Nagyon jó.
2023. november 23.barátokkal járt itt 55 Egész napos kirándulás után a délutáni órákban érkeztünk Bogácsra. A szálláshelyünktől nem akartunk messze menni vacsorázni, így a Hintóvölgye éttermet választottuk. A teraszon ültünk le, még elég jó idő volt ehhez. A pincér hölgy azonnal hozta az étlapot, s a megrendelt ételt is hamar megkaptuk.
Mindketten bográcsgulyást rendeltünk, ami nagyon finom volt, és szépen volt tálalva. A pincesoron, szép helyen van az étterem. Mindennel elégedettel voltunk.
2023. október 2.barátokkal járt itt 55Vacsora utáni sörözésre jöttünk ide, mert közel volt a szállásunkhoz. Nagyon finom sört ittunk, kúltúrált körülmények között. 9 órakor szóltak, hogy már zárnának, de akkorrra megittuk a sörünket, nem volt probléma. Azért szokatlan, hogy ilyen hamar bezár egy söröző és egyben pizzéria. Ettől függetlenül másnap is ide jöttünk.
2023. október 2.barátokkal járt itt 55Egy évvel ezelőtt már voltam ebben a múzeumban, de a csoport nagyon sietett, így nem tudtam mindent megnézni. Most ketten jöttünk, és mindent láttunk. Nagyon sok időt töltöttünk itt, nagy területű a múzeum, igényes kiállításokkal. A Munkácsy kiállítás, a régészeti rész,(ebből korábban semmit nem láttam) a természetudományi rész, egy kis retró szoba is van, a Munkácsyról szóló film is érdekes volt.
2023. október 2.barátokkal járt itt 55Megnéztük a munkácsi házat ami nagyon tetszett, utána pedig a cukrászdában ettünk egy Munkácsi szeletet. Ugyanezen a néven több fajta sütemény is volt, így kettőt kóstoltunk meg. Mindkettő finom volt, a kiszolgálás is tökéletes. A cukrászda berendezése szép, igényes.
2023. október 2., csoporttal járt itt 55Gyulai nyaralásunk utolsó napján ide mentünk sörözni és sört vásárolni. Két busz utasai zúdultak be, de nem volt semmi probléma. A felszolgálók ügyesen és gyorsan megoldottak mindent. Külön pincér szolgálta ki a csak dobozos vásárlókat, és külön a csapolt sört vásárlókat.
2023. október 2., csoporttal járt itt 35 Évekkel ezelőtt már jártam itt, és akkor nagyon jó volt. Most csoporttal voltunk, előre megrendelt ételt kaptunk. Két választási lehetőségünk volt, halászlé és túróscsuzsa, vagy csülök. Pár éve nagyon finom túróscsuszát ettem itt, most ez nem volt elmondható. Ehető volt, de jónak nem nevezhető.
A Halászléről ugyanezt mondták a csoporttársak, a csülökről, pedig semmi jót nem hallottam. Voltak akik fel voltak háborodva a minőségén, túlsült, száraz, kemény, ehetetlen volt.
2023. szeptember 27., csoporttal járt itt 55 Egy hetes gyulai tartózkodásunkból 1napot szántunk a strandra, az aquapalota kiegészítő jegyét nem vettük meg. A strand nagy területen helyezkedik el, sok gyógymedence van sok élményelemmel, különböző hőfokú vízzel. A hullám- és az úszómedence is szép, tiszta, kicsit nekem hideg, de ilyen is kell, és van más választási lehetőség.
Gyerek nem volt velünk de azért megnéztük a gyerek részleget is, ami akár kicsi vagy nagyobb gyereknek is kiváló, az unokáim biztosan élvezték volna. A strand területén sok vendéglátóegység van, elfogadható árakkal. A lángos ugyan nem ízlett, de voltak akik dícsérték. :)
2023. szeptember 27.barátokkal járt itt 55 Amikor a belépőt vettük a várba felhívták a figyelmünket, hogy mikor lesz csoportos idegenvezetés, s megvártuk az időpontot. Egy kedves, nagytudású idegenvezető kalauzolta a csoportot, (mint előre előre elmondta, csak az emeleti szinten). megtudtuk a vár és város történetét, érdekességeket mesélt.
Amikor végignéztük az emeleti kiállítótermeket, megkérdezte, hogy lekísérjen e bennünket a börtön részbe is. Az összes földszinti kiállítótermet is bemutatta, közel 2 órában, ami kiváló, érdekfeszítő volt.
2023. szeptember 27., csoporttal járt itt 55Amióta megnyilt a kastély, most harmadszor néztem meg, de még így is találtam sok érdekességet, amire azelőtt nem figyeltem. Szeretem a sok interaktív eszközt, elég sokat kipróbáltam, de valószínű még most sem mindet. Nekem nagyon tetszik, ezért ha legközelebb Gyulán járok, újra megnézem a kiállításokat.