2018. május 5.barátokkal járt itt 55 A debreceni Pulykanapokra érkeztünk. Hosszú séta, és ebéd után pihenésre és édességre vágytunk. Az árkád kávézót választottuk, ami a városközpontban nagyon jó helyen van. A teraszon ültünk le, ahonnan a rendezvény színpada is látható volt. Egy fagylaltkehely és üdítő mellett sokáig ültünk a kényelmes "fotelek"ben, hallgattuk a rendezvény műsorát.
A fagylalt finom volt, a pincér mosolygós, udvarias, a mellékhelyiség tiszta. Jó hely, szívesen ajánlom másoknak is.
2018. április 14.barátokkal járt itt 55 Rendszeresen erre járok, de tegnap mentem először be az étterembe. A parkoló általában tele van, nyári időszakban a terasz is. Ismerősöktől eddig csak jót hallottam róla. Amikor megérkeztünk még nem voltak sokan, de folyamatosan érkeztek a vendégek, és hamar tele lett az étterem. A szóbeszéd igaz! Ilyen jó helyen régen jártunk!
A választék akkora, hogy nem volt türelmünk végigolvasni az étlapot. Fél adag ételt kértünk (mindenből van féladag), de amikor megkaptuk, meg kellett kérdeznünk, hogy "ez biztos féladag? " Nem bírtuk megenni, de nem azért mert nem ízlett. Nagyon finom volt, de óriási adag. Láttuk a szomszéd asztalokhoz kivitt "egész" adagokat, amiből 1 adag nálunk 4 fős családnak is elég lenne. Az árak is teljesen korrektek. A pincér udvarias és gyors volt. Nagyon meg voltunk elégedve, ezentúl többször fogunk itt megállni.
2017. november 20.barátokkal járt itt 45 November 11. -én kora délután tértünk be az étterembe. az étterem tele volt, de a pincér nagyon kedvesen ajánlotta a téliesített kerthelyiséget. Az étlappal együtt külön "ideiglenes" étlapot is hozott, és ajánlotta a libaételeket. Ennek nagyon megörültünk, mivel épp egy temetésről tartottunk hazafelé, és ez miatt nem tudtunk elmenni a tervezett Márton napi libaprogramra.
Mindhárman sült libacombot választottuk, két barátnőm libalevest is kért. Az én általam választott ételösszeállítás elfogyott,, így ugyanazt kértem, mint a barátnőim, de a pincér szívesen kicserélte az ételhez járó almaszószt nekem lilakáposztára. A leves finom volt, sok hús volt benne. A sültekre elég sokat kellett várni a leves után, de megérte, mert nagyon finom volt, és forrón tálalták. Fizetéskor a pincér érdeklődött, hogy meg voltunk e elégedve, ízlett e az étel. Az árak is elég barátságosak voltak. Rendszeresen járunk ezen az útvonalon, de eddig még nem voltunk az étteremben. Ezután biztos hogy máskor is meg fogunk állni.
2017. október 16.barátokkal járt itt 45 a kórház környékén kerestünk ebédelési lehetőséget, és másfél órás szabadidőnkben tértünk be ebédelni az étterembe. Kétféle menü volt, de mi étlapról próbáltunk választani. Volt választék bőven, de a pincér látva tanácstalanságunkat, ajánlotta a menüt, azzal, hogy arra nem kell sokat várnunk.
Az egyik menüben frissensült volt, a másikban főzelék. Végül 2 frissensültes, és egy főzelékes menüt kértünk. Minden nagyon finom és bőséges volt. Igaz a főzeléket teljesen hidegen kaptam, de kérésemre megmelegítették. A pincér gyors, udvarias és kedves volt. Mindenütt tisztaság volt, úgy az étteremben, mint a mellékhelyiségben.
2017. október 16.gyerekekkel járt itt 25 Korábbi jó tapasztalatunk alapján választottuk az éttermet, gőzgombócot akartunk enni. NEM VOLT, de elég nagy választék volt más ételekből ezért maradtunk. 4 felnőtt, 2 kétéves gyerek. Úgy 10 ember lehetett előttünk, azt hittük ez nem sok. A kiszolgálás szörnyű lassan haladt. Nem azért mert a személyzet lassú volt, hanem a szervezés nem jó.
Minden adag étellel fut a kiszolgáló személyzet valahová hátra (valószínű ott melegítik), aztán vissza. A következő rendeléssel ugyanez. A majonézes salátáért kifut a vendégek (sorbanállók) között. Nem tudom mennyit vártunk, meddig álltunk sorba, de csak úgy bírtuk, hogy a 4 felnőtt váltottuk egymást időnként. A teraszon a gyerekek mondogatták hogy "sültkrumpli-sültkrumpli. . . . " Csoda hogy nem aludtak el, mire megkapták. Végre az 5 adag étel a 2 tálcán volt, akkor pedig ki kellett vele lavírozni a többi sorbanálló ember között, ami csak úgy lehetséges a szúk helyen, hogy ők félrehúzódnak (vagy nem). :) A belső tér átalakításával, az eszközök jobb elhelyezésével, átszervezéssel mindez elkerülhető lenne. Más a sor "másik irányba" állításával is sokat javulna. Nem vagyok vendéglátós szakember, de józan ésszel nagyon sokat tudnék rajta javítani. Ettől többet csak egy hozzáértő szakember tehetne. Sajnálom a feleslegesen sok kilométert szaladó személyzetet.
2017. június 3.barátokkal járt itt 55 Már többször voltam Gyulán, de a 100 éves cukrászdát sosem hagyom ki. A berendezett kis múzeumot is minden alkalommal megnézem. Most barátnőimmel voltunk, fagylaltozni. Nagyon szép a múzeum, a cukrászda berendezése. A személyzet kedves, gyors, ha csak szétnézni tér be valaki, nem fogyaszt, vagy vásárol, akkor sem nézik ki.
A fagylalt finom volt. Sajnos most a süteményekből nem tudtunk kóstolni, de korábbi tapasztalataim nagyon jók. A kézműves csokoládékból is többször vásároltam már, szívesen viszem ajándékba, most a nagy meleg miatt nem vettem.
2017. június 2.barátokkal járt itt 25 Erzsébet program keretében üdültünk négyen a szállodában. Én 20 éve már voltam itt, ezért próbáltam a barátnőimet lebeszélni, de Ők Gyula városát akarták látni, mert még nem jártak Gyulán. Más lehetőség ebben a programban nem volt a városban, ezért belementem. A szállást előre lefoglaltam egy foglalás keretében 4 személyre 2 kétágyas szobát.
Bejelentkezéskor kiderült, hogy a két szoba nemhogy közel lenne egymáshoz, de más-más emeleten is van. Kértük, hogy egy foglalás keretében foglalt szobákat, ha nem is egymás mellé, de legalább egy emeletre adják. Ettől teljes mértékben elzárkóztak. Más-más városokból mindkét emeleten, a mellettünk lévő szobákban is ugyanezen program keretében voltak. Nem értem mi akadályozta, hogy az egy foglalást egymás melletti szobába adják. A 4x60ezer Ft-ba egy ingyen parkolás sem fért bele, (megjegyzem elég sok üres hely volt a parkolóban) ezért kértem, hogy csak beállnánk az autóval a kipakolás idejére, utána kiállunk. Erre a velem foglalkozó recepciós azt mondta, ha beállok, az már parkolásnak számít, és ki kell fizetni a 700 Ft-os díjat. Ekkor elszakadt a cérna, és mondtam, hogy 20 éve voltam itt, akkor is "problémáink" (nem így fejeztem ki) voltak a szállodával. A recepciós (M Attila)megjegyezte, hogy "akkor minek jöttem vissza" és otthagyott, tovább nem volt hajlandó szóbaállni sem velünk. Az ilyen ember alkalmas recepciósnak? ? ? ? ? ? Egy kollégája, nagyon kedvesen a segítségünkre sietett, adott egy parkolókártyát, hogy kipakoljuk a bőröndöket, és ha kiálltunk adjuk vissza (ingyen). Elutazás előtt a szálloda honlapján megnéztük a programokat. Találtunk egy pálinkakóstolót, ami érdekelt volna. Erről sem a recepción, sem az animátoroknál nem tudtak. Az animátorok addig foglalkoztak velünk, amíg az utalványokat összeszedték. 2 nap után egy kedves vezető hölgy több telefonálással kiderítette, hogy ez tényleg létezik, de a leírtak szerint minimum 6 főtől (ezt tudtuk). Mi négyen voltunk, és két főt nekünk kellett volna hozzászervezni a kb 500 idegen emberből. Ez a vendég feladata? ? nem az animátoroké? ? ? Még csak arról sem adtak tájékoztatást, hogy a városnéző kisvonathoz nem kell kimennünk az állomására, mert "időnként" bejön a szálloda elé. A fürdőbe való átjáráshoz az órát rosszul aktiválták, két nap után már nem engedett be, de ezt korrigálták. Összegezve 20 év alatt nem változott jó irányba a szálloda szolgáltatása. Illetve változott az étkezés valamelyest javult, finomak voltak az ételek, minden nap volt több friss étel is nemcsak az előző napi maradék. Kimondottan POZITÍV, hogy az étteremben a felszolgálók nagyon-nagyon kedvesek, figyelmesek.
2017. május 9., csoporttal járt itt 55 Egy szombat délután túra végeztével kb 40 fő "zúdultunk" be az étterembe. Minden asztal foglalt volt (kicsi a belső rész, de normál esetben ez biztosan elég) a teraszhoz még hideg volt. Ki csak kávét, bor, sört ivott, ki enni szeretett volna. A személyzet ennyi emberhez kevés volt, ezért azonnal segítséget kértek.
Nagyon gyorsan megoldották a váratlan helyzetet, a pultnál is kiszolgáltak, és a felszabadult helyeket is elfoglalhattuk. Az ételek finomak voltak, forrón, és hamar kihozták. Az árak is elfogadhatóak voltak. Nagyon meg voltam elégedve.
2017. január 3., csoporttal járt itt 552016. december 29. -én csoporttal voltunk itt. A forralt bor és babgulyás előre meg volt rendelve a csoport részére. Kicsit késtünk, de így is forró volt az gulyás, nagyon finom és bőséges volt, kérésre újratöltötték a tálat. A kiszolgáló személyzet gyors és udvarias. A késői ebédet zenés szórakozás követte, a tánchoz is elég hely volt,jó hangulatban telt az este.
2016. szeptember 12.barátokkal járt itt 15Barátaimmal szerettünk volna beülni az étterembe, mert még sóstón ezt nem próbáltuk ki. Több üres asztalnál próbálkoztunk, de a pincér mindegyikre azt mondta, hogy foglalt. Ezek után átmentünk a megszokott éttermünkbe, és ezt nem is lesz kedvünk többé kipróbálni. Pedig jó helyen van, a tó partján is van terasza, szép az egész, és mégcsak nem is ebédidőben jártunk ott.